Martiné a pole, minden bajnokesélyes hibázott

Már a magyar idő szerinti korai harmadik edzésen is zajlottak az események. Az utolsó gyorskörén Francesco Bangaiát és Marc Marquezt is feltartotta Franco Morbidelli. Mindketten a 10-en kívülre csúsztak, Morbidelli pedig dupla hosszúkörös büntetést kapott a futamra. A negyedik gyakorláson gyakorlatilag estek-keltek a versenyzők: a két Pramac Ducati, Marc Marquez és Fabio Quartararo is meglátogatta a sóderágyat. Borzasztó nehezek voltak a körülmények a nagyon forró aszfalt miatt.

Így kezdtek tehát neki a versenyzők a Q1-nek, ahol olyan nevek fordultak meg, mint Francesco Bagnaia, Marc Marquez, Brad Binder, Miguel Oliveira, Jack Miller és Johann Zarco. Nem volt könnyű dolga a bajnokságot vezető Bagnaiának, ha tovább szeretett volna menni a Q2-be.

Az első körök jól sikerültek Bagnaiának, ráadásul csapattársa, Jack Miller volt a második továbbjutó. Nagyon nagy volt a különbség a két gyári Ducati és a többiek között, a harmadik Binder már majdnem 7 tizedet kapott az olasz versenyzőtől. Az utolsó percekben az látszott, hogy a többiek nem tudják felvenni a versenyt a gyári Ducatikkal, de a végén robbantott Marc Marquez, és feljött másodiknak. Miller esett és negyedikként zárt, Bagnaia és Marquez pedig továbbment a legjobbak közé.

A két éllovas közül egyikül sem tudott a pole-ért harcolni egy-egy hiba miatt

A Q2 első köreit a Ducatik kezdték a legjobban: Jorge Martin, Enea Bastianini és Luca Marini kerültek az élre, az első kettő ráadásul a körrekordot is megdöntötte. Bagnaia hatodikként zárta az első etapját, Fabio Quartararo pedig csak a 11. volt az esemény felénél. Francesco Bagnaia esett el a négyes kanyarban, és ezzel vége volt számára az edzésnek. Nemcsak ő, hanem Quartararo is hibázott, de nem esett el a végén.

Aleix Espargaro is elbukta az utolsó körét, Martin a végén pedig óriási pályacsúcsot futott. Az első sorba pedig Bastianini és Marc Marquez állhat fel, a másodikba Bezzecchi, Rins és Marini, a harmadikba pedig Morbidelli, Vinales és Bagnaia kvalifikálta magát.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Pedrosa elárulta a Ducati fő erejét

A 2022-es szezonban a Ducati mindent megnyert a MotoGP-ben, amit lehetett: az egyéni, a csapat- és a gyártói világbajnoki címet is elhódította. Az kétségtelen, hogy az olasz gyártó  a többi fölé nőtt az utóbbi években, és ezúttal a Yamaha és Fabio Quartararo sem tudott mit tenni Francesco Bagnaia második féléves hajrájával. A KTM fejlesztő- és […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki V-Strom 650 XT (2021) – Túrára termett

A Suzuki V-Strom 650 XT vitathatatlanul egy olyan motorkerékpár, amelyre szükségünk lesz, akár a városban van dolgunk, akár huzamosabban autópályán haladnánk vagy egy felfedezetlen ösvényt hódítanánk meg. Ez a kalandmotor kategóriába sorolt gép (amely véleményem szerint nem igazán kalandmotor) rengeteg mindennel fel van szerelve, hogy túlélje a váratlan helyzeteket és elviselje még az áldatlan szituációkat […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel

Suzuki V-Strom 650XT (2021) – Szlovák túra egy egyszerű, de nagyszerű motoron

A Suzuki V-STROM 650XT 2021-es változatát egy több napos túrán volt alkalmunk tesztelni. Szlovákiába utaztunk szeptember végén, és bejártuk a Tátra nagy részét. Három nap és ezer kilométer alatt mindenféle időjárással, útviszonnyal találkoztunk. Színes körülmények között tesztelhettük tehát a Suzuki kisebb köbcentis túramotorját. Ádám cikkében olvashattok a bővebb technikai részletekről, ha pedig a nagytesóra, az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom