Martiné a pole, Quartararo 4., Bagnaia csak 8.

Eljött tehát az év utolsó időmérő edzése Valenciában. Egyértelműen javultak a körülmények a délelőtti szabadedzéshez képest, nőtt az aszfalthőmérséklet és a tapadás, így kevesebb hibát is várhattunk a versenyzőktől. A Q1-ben ott volt Enea Bastianini, Franco Morbidelli, Marco Bezzecchi és Alex Rins is. Elsőre közülük várta az ember, hogy valamelyikük továbbjut a Q2-be.

Az első kifutások után rajtuk kívül Maverick Vinales és Miguel Oliveira is megmutatták, hogy számolni kell velük a végén. Az esemény felénél Alex Rins és Maverick Vinales álltak végül az élre nyomukban Bastianinivel és Morbidellivel.

Tovább javultak az idők, Vinales és Bastianini is gyorsult, de nem voltak egyedül. Alex Rins vette át a második helyet, majd másfél perccel a vége előtt Bastianini dobta el a motort az első szektorban, ezzel sokak körét elrontotta. Ezek után gyakorlatilag senki sem tudott javítani, így Vinales és Rins mehetett tovább a Q2-be a pole-ért folytatott harcba.

Bagnaia az első csatát elvesztette Quartararóval szemben, de még mindig jó a pozíciója a vb-elsőséghez

A Q2-ben elsőre Jorge Martin és Jack Miller álltak az élre. Fabio Quartararo a negyedik volt, Francesco Bagnaia pedig elrontotta a második körét, így csak a 11. helyre volt elég az egyetlen gyorsköre. Martin 1:29.621-es ideje lett a mérce, Marc Marquez futott a semmiből egy második időt, Miller pedig ott tartotta még a harmadik helyen a másik gyári Ducatit.

Quartararo végig gyorsabb volt, mint Bagnaia, de végül csak a negyedik helyet tudta megszerezni, mivel utolsó körén hibázott. A vb-éllovasa a 8. pozíciót csípte el, ami a harmadik sort jelenti. Az első tíz sorrendje a végén: Martin, Marquez, Miller, Quartararo, Rins, Vinales, Binder, Bagnaia, Zarco és Aleix Espargaro.

További eredmények itt találhatók. Folytatás a holnapi versennyel.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Kawasaki Versys 1000 SE (2024) teszt – A zöld óriás

Új márkát köszönthetünk tesztmotoros palettánkban a Kawasaki személyében. Ráadásul nem is kis fejszébe vágtuk fejszénket, ugyanis rögtön egy “fullextrás” ezres Versys-t kaptunk egy hosszú hétvégére az Ivanics Motor jóvoltából. Kalandjainkról videót is készítettünk, melyet ide kattintva nézhettek meg:   Történelem Idestova 14 éve találkozhatunk utainkon Versys-ekkel: egy kiforrott típusról, technológiáról beszélhetünk tehát. A 650-es modell […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

A 30. EURÓPAI H.O.G.® RALLY BEARANYOZTA A NAPSÜTÖTTE SENIGALLIÁT

Az Olaszországi Senigallia gyönyörű, történelmi folyóparti városa adott otthont idén a különleges mérföldkőnek számító, 30. jubileumi Európai H.O.G. Rallynak június 6-9. között. Több mint 100.000 ember és 20.000 motor vett részt Olaszországból, Európából és a világ minden tájáról egy teltházas, 4 napos rendezvényen, ami a Harley-Davidson rajongók mennyországává változtatta az olasz várost.ű A rendezvény fő […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Eredményes hétvége után hatalmas megmérettetés vár Kecskés Bencére Portimaóban

Kecskés Bence naptára kimondottan zsúfolt az utóbbi hetekben/ hónapokban. Tanulás , edzés, kerékpározás, JuniorGp és az AAIMC mellett számos jótékonysági program tölti ki mostanában a fiatal motoros napjait. Az utóbbi időben több, a Baptista Szeretetszolgálat által szervezet eseményen részt vett, ahol hátrányos helyzetű gyermekek napjait töltötték meg minőségi programokkal. Ez idő alatt elfelejthették kicsit a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom