Martiné a pole, Quartararo 4., Bagnaia csak 8.

Eljött tehát az év utolsó időmérő edzése Valenciában. Egyértelműen javultak a körülmények a délelőtti szabadedzéshez képest, nőtt az aszfalthőmérséklet és a tapadás, így kevesebb hibát is várhattunk a versenyzőktől. A Q1-ben ott volt Enea Bastianini, Franco Morbidelli, Marco Bezzecchi és Alex Rins is. Elsőre közülük várta az ember, hogy valamelyikük továbbjut a Q2-be.

Az első kifutások után rajtuk kívül Maverick Vinales és Miguel Oliveira is megmutatták, hogy számolni kell velük a végén. Az esemény felénél Alex Rins és Maverick Vinales álltak végül az élre nyomukban Bastianinivel és Morbidellivel.

Tovább javultak az idők, Vinales és Bastianini is gyorsult, de nem voltak egyedül. Alex Rins vette át a második helyet, majd másfél perccel a vége előtt Bastianini dobta el a motort az első szektorban, ezzel sokak körét elrontotta. Ezek után gyakorlatilag senki sem tudott javítani, így Vinales és Rins mehetett tovább a Q2-be a pole-ért folytatott harcba.

Bagnaia az első csatát elvesztette Quartararóval szemben, de még mindig jó a pozíciója a vb-elsőséghez

A Q2-ben elsőre Jorge Martin és Jack Miller álltak az élre. Fabio Quartararo a negyedik volt, Francesco Bagnaia pedig elrontotta a második körét, így csak a 11. helyre volt elég az egyetlen gyorsköre. Martin 1:29.621-es ideje lett a mérce, Marc Marquez futott a semmiből egy második időt, Miller pedig ott tartotta még a harmadik helyen a másik gyári Ducatit.

Quartararo végig gyorsabb volt, mint Bagnaia, de végül csak a negyedik helyet tudta megszerezni, mivel utolsó körén hibázott. A vb-éllovasa a 8. pozíciót csípte el, ami a harmadik sort jelenti. Az első tíz sorrendje a végén: Martin, Marquez, Miller, Quartararo, Rins, Vinales, Binder, Bagnaia, Zarco és Aleix Espargaro.

További eredmények itt találhatók. Folytatás a holnapi versennyel.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Motorsport

Kecskés Bence sporttörténeti mérföldkőhöz ért a magyar gyorsasági motorozásban

Az NTR Team fiatal tehetsége október elején szabadkártyával indul a FIM JuniorGP világbajnokság aragoni fordulójának Európa bajnoki betétfutamán. Kecskés Gábor Bence egészen fiatalon, 6 éves korában ült először motorra, 9 éves kora óta pedig versenyszerűen űzi a sportágat. A Magyar Gyorsasági Utánpótlás Bajnokság kihívásai után egy méltán híres Olasz alakulatnál, az RXP szárnyai alatt, közösen […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Dall’Igna: Marquez elhagyja a Hondát a Ducatiért

Már egy ideje szó van róla a MotoGP paddockjában, hogy Marc Marquez otthagyja a Hondát, és a mezőny egyik legjobb motorjára pályázik: a Ducatira. A kiadó helyek közül nem sok van, a gyári Ducatikat Francesco Bagnaia és Enea Bastinaini, a VR46-os motorokat Luca Marini és Marco Bezzecchi (bár itt igencsak furcsa lenne látni Marquezt), a […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Martin nyerte az esős káoszt

A rajt előtt pár perccel eleredt az eső. Még slickeken indultak a versenyzők, de rögtön jött a zászló, hogy mehet a motorcsere az esős gumis motorokra. Az első kör gyakorlatilag tojáshéjakon telt el a versenyzőknek, és ötüket kivéve mindenki bejött a bokszba morocserére. A 3 Yamaha, Bradl és Pirro maradtak kinn slickeken. Jorge Martin vezetett […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom