Martiné a pole, Quartararo 4., Bagnaia csak 8.

Eljött tehát az év utolsó időmérő edzése Valenciában. Egyértelműen javultak a körülmények a délelőtti szabadedzéshez képest, nőtt az aszfalthőmérséklet és a tapadás, így kevesebb hibát is várhattunk a versenyzőktől. A Q1-ben ott volt Enea Bastianini, Franco Morbidelli, Marco Bezzecchi és Alex Rins is. Elsőre közülük várta az ember, hogy valamelyikük továbbjut a Q2-be.

Az első kifutások után rajtuk kívül Maverick Vinales és Miguel Oliveira is megmutatták, hogy számolni kell velük a végén. Az esemény felénél Alex Rins és Maverick Vinales álltak végül az élre nyomukban Bastianinivel és Morbidellivel.

Tovább javultak az idők, Vinales és Bastianini is gyorsult, de nem voltak egyedül. Alex Rins vette át a második helyet, majd másfél perccel a vége előtt Bastianini dobta el a motort az első szektorban, ezzel sokak körét elrontotta. Ezek után gyakorlatilag senki sem tudott javítani, így Vinales és Rins mehetett tovább a Q2-be a pole-ért folytatott harcba.

Bagnaia az első csatát elvesztette Quartararóval szemben, de még mindig jó a pozíciója a vb-elsőséghez

A Q2-ben elsőre Jorge Martin és Jack Miller álltak az élre. Fabio Quartararo a negyedik volt, Francesco Bagnaia pedig elrontotta a második körét, így csak a 11. helyre volt elég az egyetlen gyorsköre. Martin 1:29.621-es ideje lett a mérce, Marc Marquez futott a semmiből egy második időt, Miller pedig ott tartotta még a harmadik helyen a másik gyári Ducatit.

Quartararo végig gyorsabb volt, mint Bagnaia, de végül csak a negyedik helyet tudta megszerezni, mivel utolsó körén hibázott. A vb-éllovasa a 8. pozíciót csípte el, ami a harmadik sort jelenti. Az első tíz sorrendje a végén: Martin, Marquez, Miller, Quartararo, Rins, Vinales, Binder, Bagnaia, Zarco és Aleix Espargaro.

További eredmények itt találhatók. Folytatás a holnapi versennyel.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Motorsport

Az NTR Team pilótája, Kun Csaba Valenciában edzett a hétvégén

Csaba korábban még nem járt ezen a versenypályán, így hatalmas kíváncsisággal és izgalommal vágott neki a két napos tesztnek. Ráadásul az NTR Team pilótája kicsit megnehezítette a saját dolgát, ugyanis a Kawasaki 400-as és a számára friss Yamaha R6-os nyergében is ki szerette volna próbálni magát a híres nyomvonalon. A Kawa 400-assal motorozott többet az […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Megújult a Can-Am Outlander, a világ egyik legnépszerűbb quadja

Ez volt az utóbbi 10 év legnagyobb ATV bemutatója a világ egyik legnagyobb és legrégibb quad gyártójánál a BRP csoporthoz tartozó Can-Am-nál. A legsokoldalúbb Can-Am Outlander típusaihoz 75 különböző gyári kiegészítő is rendelhető, hogy minden feladathoz, bármilyen időjárási és terep körülmények között helytálljon. Az új modellek az AMTS-en is megtekinthetők a Jet Power Hungary Kft […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Mi minden történhet 2023-ban a MotoGP-ben?

Maverick Vinales apriliásként, Jack Miller pedig KTM-es versenyzőként írhat történelmet, ha futamot nyernek. Mindkettőjüknek ez lenne a harmadik gyártó, amivel győzelmet ünnepelhetnek. Míg Vinales a Suzukival és a Yamahával is felért a dobogó legfelső fokára, Millerrel ugyanez a helyzet, aki a Honda és Ducati után a KTM-et próbálja győzelemre vezetni. Ha maradunk ezen a vonalon, […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom