Martiné a pole, Quartararo 4., Bagnaia csak 8.

Eljött tehát az év utolsó időmérő edzése Valenciában. Egyértelműen javultak a körülmények a délelőtti szabadedzéshez képest, nőtt az aszfalthőmérséklet és a tapadás, így kevesebb hibát is várhattunk a versenyzőktől. A Q1-ben ott volt Enea Bastianini, Franco Morbidelli, Marco Bezzecchi és Alex Rins is. Elsőre közülük várta az ember, hogy valamelyikük továbbjut a Q2-be.

Az első kifutások után rajtuk kívül Maverick Vinales és Miguel Oliveira is megmutatták, hogy számolni kell velük a végén. Az esemény felénél Alex Rins és Maverick Vinales álltak végül az élre nyomukban Bastianinivel és Morbidellivel.

Tovább javultak az idők, Vinales és Bastianini is gyorsult, de nem voltak egyedül. Alex Rins vette át a második helyet, majd másfél perccel a vége előtt Bastianini dobta el a motort az első szektorban, ezzel sokak körét elrontotta. Ezek után gyakorlatilag senki sem tudott javítani, így Vinales és Rins mehetett tovább a Q2-be a pole-ért folytatott harcba.

Bagnaia az első csatát elvesztette Quartararóval szemben, de még mindig jó a pozíciója a vb-elsőséghez

A Q2-ben elsőre Jorge Martin és Jack Miller álltak az élre. Fabio Quartararo a negyedik volt, Francesco Bagnaia pedig elrontotta a második körét, így csak a 11. helyre volt elég az egyetlen gyorsköre. Martin 1:29.621-es ideje lett a mérce, Marc Marquez futott a semmiből egy második időt, Miller pedig ott tartotta még a harmadik helyen a másik gyári Ducatit.

Quartararo végig gyorsabb volt, mint Bagnaia, de végül csak a negyedik helyet tudta megszerezni, mivel utolsó körén hibázott. A vb-éllovasa a 8. pozíciót csípte el, ami a harmadik sort jelenti. Az első tíz sorrendje a végén: Martin, Marquez, Miller, Quartararo, Rins, Vinales, Binder, Bagnaia, Zarco és Aleix Espargaro.

További eredmények itt találhatók. Folytatás a holnapi versennyel.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Pedrosa elárulta a Ducati fő erejét

A 2022-es szezonban a Ducati mindent megnyert a MotoGP-ben, amit lehetett: az egyéni, a csapat- és a gyártói világbajnoki címet is elhódította. Az kétségtelen, hogy az olasz gyártó  a többi fölé nőtt az utóbbi években, és ezúttal a Yamaha és Fabio Quartararo sem tudott mit tenni Francesco Bagnaia második féléves hajrájával. A KTM fejlesztő- és […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki V-Strom 650 XT (2021) – Túrára termett

A Suzuki V-Strom 650 XT vitathatatlanul egy olyan motorkerékpár, amelyre szükségünk lesz, akár a városban van dolgunk, akár huzamosabban autópályán haladnánk vagy egy felfedezetlen ösvényt hódítanánk meg. Ez a kalandmotor kategóriába sorolt gép (amely véleményem szerint nem igazán kalandmotor) rengeteg mindennel fel van szerelve, hogy túlélje a váratlan helyzeteket és elviselje még az áldatlan szituációkat […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel

Suzuki V-Strom 650XT (2021) – Szlovák túra egy egyszerű, de nagyszerű motoron

A Suzuki V-STROM 650XT 2021-es változatát egy több napos túrán volt alkalmunk tesztelni. Szlovákiába utaztunk szeptember végén, és bejártuk a Tátra nagy részét. Három nap és ezer kilométer alatt mindenféle időjárással, útviszonnyal találkoztunk. Színes körülmények között tesztelhettük tehát a Suzuki kisebb köbcentis túramotorját. Ádám cikkében olvashattok a bővebb technikai részletekről, ha pedig a nagytesóra, az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom