Mazda Motor Corporation frissítette a MAZDA6-ot

A Mazda Motor Corporation büszkén jelenti be, hogy frissítette egyik legfontosabb modelljét, a Mazda6-ot. A frissítés magában foglalja Mazda6 20. évfordulós Special Edition modell kiadását az első generációs Mazda6 20. évfordulója alkalmából.

A legújabb frissítés továbbfejlesztett vezetőtámogató és kényelmi funkciókkal viszi tovább a modellkínálatot és érkezik a megújult Homura is. Az átalakítás részeként a felszereltségi szintek is megújulnak.

A Mazda6 a vállalat „Zoom-Zoom” szlogenjének szimbóluma. Amióta az első generációs Mazda6 (Japánban Mazda Atenza néven ismert) 2002 májusában piacra került Japánban, ez a középkategóriás autó megtestesíti a Mazda nyújtotta vezetés örömét. A három generáció során folyamatosan arra törekedtek, hogy megőrizzék és tovább vigyék a modell eredeti értékeit.

A hűséges vásárlók iránt érzett tisztelet jeleként a gyár piacra dobja a Mazda6 20. évfordulós Special Edition modelljét. A precíz kivitelezés és a stílusos dizájn elegáns megjelenést és kifinomult vezetési élményt nyújt, melyek a modell 20 éves története során folyamatosan fejlődtek.

A frissített Homura modell a korábbi, népszerű típusnak a továbbfejlesztése, amely 2020 végétől elérhető. A jelenlegi Homura különleges belső és külső karakterjegyei mellett a frissített modellt elöl és hátul is emblematikus fekete szárnymotívum díszíti, továbbá alsó hűtőrácsdekor és tetőcsomagtartó[1] is tartozik hozzá, amelyek mind kiemelik az autó sportosságát.

A Mazda célja, hogy olyan márkává váljon, amely szoros kapcsolatot alakít ki ügyfeleivel.

Mazda6 20. Évfordulós Special Edition modell

 • Ez az egyedi kiadás a Mazda vásárlói iránti megbecsülésünk kifejezése, az első generációs Mazda6 2002 májusi megjelenése óta eltelt 20 év emlékére.
 • Az új Artisan Red Premium karosszériaszín, a negyedik, amely a Mazda szabadalmaztatott Takuminuri fényezési technológiájával készült, most először érhető el, kizárólag a Mazda6 20. évfordulós Special Edition változatban. A visszafogott és a kifinomult, de erőteljes mélység között egyensúlyozó vörös szín kiemeli a külső dizájn szépségét. (A harmadik Takuminuri szín, a Rhodium White Premium opcióként is elérhető a Mazda6 20. évfordulós Special Edition változatában.)
 • A 20. évfordulós Special Edition modell részletei a következők (a Takumi felszereltség alapján):
 • Külső: exkluzív dizájn (első lökhárító-embléma), első hűtőrács (ezüst fényezéssel), 19” könnyűfém keréktárcsák (extra fényes felület/stílusos megjelenés)
 • Belső tér: 20. évfordulós logóval nyomott elsőülés-fejtámla, belső borítás (Leganu szövet/barna szín), Nappa bőrülések (oldal: Nappa bőr/barna szín; középen: Leganu szövet/barna szín), műszerfal dekorpanel (mattbarna, csíkozott felület)

A frissített Homura

 • A frissített modell a Homura „Black” koncepciójának továbbfejlesztése, amely 2020 végi megjelenése óta nagy népszerűségnek örvend a Mazda ügyfeleinek körében.
 • A frissített Homura a jelenlegi modellhez hasonlóan fényesfekete, 19” könnyűfém keréktárcsákkal és fényesfekete külső visszapillantó-tükörburkolattal rendelkezik, de most már elöl és hátul is emblematikus fekete szárnymotívum díszíti, továbbá alsó hűtőrácsdekor és tetőcsomagtartó is tartozik hozzá, amelyek mind kiemelik a jármű sportosságát.

Folyamatosan fejlesztett modell

 • Minden modell frissített elektromos szervokormány-karakterisztikával rendelkezik, javítva a reakciót közepes és nagy sebességnél, ezzel is fokozva az örömteli vezetést
 • A Cruising & Traffic Support vezetőtámogató asszisztens szintén újdonság. A haladást vezérlő, és a kormányzást támogató funkciók segítenek csökkenteni a vezető fáradtságát torlódások vagy bármilyen egyéb közlekedési helyzet során.
 • A vezeték nélküli Apple CarPlay és az újratöltés (Qi) új funkciók.
 • Az elérhető karosszériaszínek választéka két új színnel frissült: Rhodium White Premium és Platinum Quartz.

A Mazda6 2023 már rendelhető a hivatalos Mazda márkakereskedőknél. A modell belépő változata, a Center Line már elérhető akár 13.779.900,- Ft-ért. A Mazda6 20. évfordulós Special Edition modell csak korlátozott számban érhető el, 16.686.800,- Ft-tól. Az első Mazda6 modellek 2023 első negyedévében érkeznek Magyarországra.

Kapcsolódó cikkek

Teszt Verdák

Az elődök útján – Honda C-RV e:PHEV Advance Tech teszt

A Civic mellett a CR-V a Honda azon típusa, amelyik igazán beivódott az európai köztudatba. „Természetesen” a CR-V-nek is az USA és Kanada a legfőbb piaca, ott igazi anyataxi szerepet tölt be, de nem véletlenül árulják a japánok Európában is immár az hatodik generációt. Hozta a japános megbízhatóságot, összerakottságot, a Honda közepes SUV-ja, mindig is […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Világpremier Cannes-ban: a Naomi Campbell ihlette BMW XM Mystique Allure

+++ A BMW és a brit szupermodell közötti kreatív együttműködés legújabb gyümölcse egy különleges egyediség +++ A kimagasló teljesítmény és a haute couture találkozása +++ Világpremier a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon +++ A BMW sorozatban harmadik alkalommal áll hivatalos autóipari partnerként a világ egyik legnívósabb filmfesztiválja mellett +++ Látványos filmpremierek, vörös szőnyegen felvonuló világsztárok és egy […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Tim Gábor szerencsés kategória győzelemet szerzett a Red Bull Ringen

Balaton Park Circuiten mutatkozott be Tim Gábor az ESET GT Sprint bajnokságban, ahol két kategória második helyet szerzett és a 20 fős GT mezőny 9. és 10. helyét szerezte meg. A második fordulóra a Red Bull Ringen került sor, nagyobb mezőnnyel. Egy kategória győzelemmel és egy harmadik hellyel a bajnokság élére állt a magyar pilóta. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom