Mazda Motor Corporation frissítette a MAZDA6-ot

A Mazda Motor Corporation büszkén jelenti be, hogy frissítette egyik legfontosabb modelljét, a Mazda6-ot. A frissítés magában foglalja Mazda6 20. évfordulós Special Edition modell kiadását az első generációs Mazda6 20. évfordulója alkalmából.

A legújabb frissítés továbbfejlesztett vezetőtámogató és kényelmi funkciókkal viszi tovább a modellkínálatot és érkezik a megújult Homura is. Az átalakítás részeként a felszereltségi szintek is megújulnak.

A Mazda6 a vállalat „Zoom-Zoom” szlogenjének szimbóluma. Amióta az első generációs Mazda6 (Japánban Mazda Atenza néven ismert) 2002 májusában piacra került Japánban, ez a középkategóriás autó megtestesíti a Mazda nyújtotta vezetés örömét. A három generáció során folyamatosan arra törekedtek, hogy megőrizzék és tovább vigyék a modell eredeti értékeit.

A hűséges vásárlók iránt érzett tisztelet jeleként a gyár piacra dobja a Mazda6 20. évfordulós Special Edition modelljét. A precíz kivitelezés és a stílusos dizájn elegáns megjelenést és kifinomult vezetési élményt nyújt, melyek a modell 20 éves története során folyamatosan fejlődtek.

A frissített Homura modell a korábbi, népszerű típusnak a továbbfejlesztése, amely 2020 végétől elérhető. A jelenlegi Homura különleges belső és külső karakterjegyei mellett a frissített modellt elöl és hátul is emblematikus fekete szárnymotívum díszíti, továbbá alsó hűtőrácsdekor és tetőcsomagtartó[1] is tartozik hozzá, amelyek mind kiemelik az autó sportosságát.

A Mazda célja, hogy olyan márkává váljon, amely szoros kapcsolatot alakít ki ügyfeleivel.

Mazda6 20. Évfordulós Special Edition modell

 • Ez az egyedi kiadás a Mazda vásárlói iránti megbecsülésünk kifejezése, az első generációs Mazda6 2002 májusi megjelenése óta eltelt 20 év emlékére.
 • Az új Artisan Red Premium karosszériaszín, a negyedik, amely a Mazda szabadalmaztatott Takuminuri fényezési technológiájával készült, most először érhető el, kizárólag a Mazda6 20. évfordulós Special Edition változatban. A visszafogott és a kifinomult, de erőteljes mélység között egyensúlyozó vörös szín kiemeli a külső dizájn szépségét. (A harmadik Takuminuri szín, a Rhodium White Premium opcióként is elérhető a Mazda6 20. évfordulós Special Edition változatában.)
 • A 20. évfordulós Special Edition modell részletei a következők (a Takumi felszereltség alapján):
 • Külső: exkluzív dizájn (első lökhárító-embléma), első hűtőrács (ezüst fényezéssel), 19” könnyűfém keréktárcsák (extra fényes felület/stílusos megjelenés)
 • Belső tér: 20. évfordulós logóval nyomott elsőülés-fejtámla, belső borítás (Leganu szövet/barna szín), Nappa bőrülések (oldal: Nappa bőr/barna szín; középen: Leganu szövet/barna szín), műszerfal dekorpanel (mattbarna, csíkozott felület)

A frissített Homura

 • A frissített modell a Homura „Black” koncepciójának továbbfejlesztése, amely 2020 végi megjelenése óta nagy népszerűségnek örvend a Mazda ügyfeleinek körében.
 • A frissített Homura a jelenlegi modellhez hasonlóan fényesfekete, 19” könnyűfém keréktárcsákkal és fényesfekete külső visszapillantó-tükörburkolattal rendelkezik, de most már elöl és hátul is emblematikus fekete szárnymotívum díszíti, továbbá alsó hűtőrácsdekor és tetőcsomagtartó is tartozik hozzá, amelyek mind kiemelik a jármű sportosságát.

Folyamatosan fejlesztett modell

 • Minden modell frissített elektromos szervokormány-karakterisztikával rendelkezik, javítva a reakciót közepes és nagy sebességnél, ezzel is fokozva az örömteli vezetést
 • A Cruising & Traffic Support vezetőtámogató asszisztens szintén újdonság. A haladást vezérlő, és a kormányzást támogató funkciók segítenek csökkenteni a vezető fáradtságát torlódások vagy bármilyen egyéb közlekedési helyzet során.
 • A vezeték nélküli Apple CarPlay és az újratöltés (Qi) új funkciók.
 • Az elérhető karosszériaszínek választéka két új színnel frissült: Rhodium White Premium és Platinum Quartz.

A Mazda6 2023 már rendelhető a hivatalos Mazda márkakereskedőknél. A modell belépő változata, a Center Line már elérhető akár 13.779.900,- Ft-ért. A Mazda6 20. évfordulós Special Edition modell csak korlátozott számban érhető el, 16.686.800,- Ft-tól. Az első Mazda6 modellek 2023 első negyedévében érkeznek Magyarországra.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

C5 Aircross Hibrid 136: egy egyszerű és megfizethető, feltöltést nem igénylő, új elektromos változat

Az egyedülálló hibrid rendszer részei egy új generációs 136 lóerős (100 kW) PureTech benzinmotor, egy 21 kW-os villanymotorral felszerelt, duplakuplungos új ë-DCS6 sebességváltó és egy meghatározott vezetési szakaszokban automatikusan töltődő 48 voltos akkumulátor. Élvezetes vezetés alacsony kibocsátás és fogyasztás mellett: az új változat jó gyorsulási jellemzőivel és az elektromos üzem előnyeivel fokozza a vezetési élményt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Ken Block felesége és lánya is rajthoz áll a Pikes Peak-en

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az idei Pikes Peak hegyi felfutón nekirugaszkodik a távnak Ken Block lánya is. Most viszont kiderült, hogy szintén ott lesz a tragikus hirtelenséggel elhunyt amerikai fenegyerek özvegye, aki ténylegesen az eredményre fog rámenni az egyik kategóriában. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a jövő hónapban megrendezésre kerülő Pikes Peak hegyi felfutón […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Teszt Verdák

Toyota Hilux 2023 – Mese az elpusztíthatatlanról

Ha nem csak egy Hiluxra vágysz, hanem egy olyan strapabíró, elpusztíthatatlan férfias darabra, mint amit a tesztben láthatsz, akkor nincsen más dolgod, mint megnézned a kiegészítők listájában az Invincible csomagot. Sokkal több van benne, mint elsőre gondolnánk. Terepabroncs, extra díszítések, nagyobb védelem és grafika. Ez a grafika némelyeknek tetszik, némelyeknek nem, de ez nem is […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom