Megjelent az új Yamaha Ténéré 700 World Rally

Tegnap délelőtt jelentette be a Yamaha, hogy hamarosan megérkezik a szalonokba a népszerű Ténéré 700 legújabb változata, a továbbfejlesztett Ténéré 700 World Rally. Ez a kifejezetten terepezésre készült modell számos ponton eltér az alapkiviteltől, beleértve az egyedi fényezést és a spéci felfüggesztést is.

Már messziről látszik, hogy a raliváltozat pillekönnyű Akrapovič kipufogót kapott a gyári alkatrész helyett, és az is szembetűnő, hogy a World Rally lényegesen nagyobb hatótávú, mint névrokonai. Ez főként abból fakad, hogy két részre osztott, 23 literes üzemanyagtartály nyeli el a naftát, és a tankot a legendás Yamaha ralimotorok színére fényezték.

Természetesen személyre szabható az ABS működése: választhat a vezető, hogy csak az első vagy mindkét kerék megcsúszását kontrollálja a segédlet, sőt akár teljesen ki is kapcsolhatja a blokkolásgátlót.

A felfüggesztés sem maradt érintetlen, elöl 43 mm-es csúszószár-átmérőjű KYB villa segít (föld)úton tartani a motort, míg hátul külső gáztartályos központi rugóstag felel a kezelhetőségért – mindkét futóműelem bőséges, messze 200 mm feletti rugóúttal büszkélkedhet.

Kiemelték, hogy a keskeny, lapos nyereg kialakításánál az volt az elsődleges szempont, hogy ne zavarja a pilótát állva motorozás, illetve súlypontáthelyezés közben.

A gazdag felszereltséget megkoronázza az ötcolos képátlójú, telefonnal társítható, színes TFT-műszeregység, a különleges World Rally kézvédő, valamint az egyedi Trophy Blue fényezés, mely messziről hirdeti, hogy napjaink leginkább terepképes Yamahája áll előttünk.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A legfejlettebb vezetőtámogató technológia kerül a Lexusokba

A Toyota-csoport prémiummárkája lehet az egyik első, nem kínai érdekeltségű autóipari szereplő, amely megkapja a RoboSense Technology Co., Ltd által fejlesztett, új generációs lézeres szenzortechnológiát. A kifinomult vezetőtámogató és magas szintű önvezető funkciókat lehetővé tevő LiDAR rendszerek a Lexus új generációs akkumulátoros elektromos típusaiban debütálnak. A LiDAR (Light Detection and Ranging, fény alapú érzékelés és […]

Olvass tovább
Nagyvilág Verdák

Sportos teljesítmény a villanyautók korában

Linda Jackson, a Peugeot nemzetközi igazgatója ismertette, hogy a villanyautók korszakában milyennek szeretné látni a Peugeot személyautók által nyújtott vezetési élményt. Paradigmaváltás zajlik az autóiparban, s természetesen hasonló folyamat megy végbe a Peugeot-nál is. A francia márka elkötelezett a környezet védelme iránt, ezért tervei szerint 2030 után Európában már kizárólag tisztán elektromos hajtású autókat forgalmaz […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Végéhez ért a Honda Adventure Roads túrasorozat különleges, marokkói expedíciója, és a Honda bejelentette a következő kaland helyszínét

• Egyedülálló utazás Marokkó lenyűgöző tájain, feledhetetlen útjain és kihívásokkal teli, sivatagos részein • A Honda Adventure Roads 30 résztvevőjét a Honda HRC Dakar Rally csapatának versenyzői segítették a túra során • Az expedíció legizgalmasabb pillanatait megörökítő videók a Honda hivatalos Youtube-csatornáján tekinthetőek meg • A 2025-ös Honda Adventure Roads túra ismét elképesztően izgalmasnak ígérkezik: […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom