Megjelent az új Yamaha Ténéré 700 World Rally

Tegnap délelőtt jelentette be a Yamaha, hogy hamarosan megérkezik a szalonokba a népszerű Ténéré 700 legújabb változata, a továbbfejlesztett Ténéré 700 World Rally. Ez a kifejezetten terepezésre készült modell számos ponton eltér az alapkiviteltől, beleértve az egyedi fényezést és a spéci felfüggesztést is.

Már messziről látszik, hogy a raliváltozat pillekönnyű Akrapovič kipufogót kapott a gyári alkatrész helyett, és az is szembetűnő, hogy a World Rally lényegesen nagyobb hatótávú, mint névrokonai. Ez főként abból fakad, hogy két részre osztott, 23 literes üzemanyagtartály nyeli el a naftát, és a tankot a legendás Yamaha ralimotorok színére fényezték.

Természetesen személyre szabható az ABS működése: választhat a vezető, hogy csak az első vagy mindkét kerék megcsúszását kontrollálja a segédlet, sőt akár teljesen ki is kapcsolhatja a blokkolásgátlót.

A felfüggesztés sem maradt érintetlen, elöl 43 mm-es csúszószár-átmérőjű KYB villa segít (föld)úton tartani a motort, míg hátul külső gáztartályos központi rugóstag felel a kezelhetőségért – mindkét futóműelem bőséges, messze 200 mm feletti rugóúttal büszkélkedhet.

Kiemelték, hogy a keskeny, lapos nyereg kialakításánál az volt az elsődleges szempont, hogy ne zavarja a pilótát állva motorozás, illetve súlypontáthelyezés közben.

A gazdag felszereltséget megkoronázza az ötcolos képátlójú, telefonnal társítható, színes TFT-műszeregység, a különleges World Rally kézvédő, valamint az egyedi Trophy Blue fényezés, mely messziről hirdeti, hogy napjaink leginkább terepképes Yamahája áll előttünk.

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports SHOWA EERA™ DCT teszt – A szavannák királynője

1988-ban kezdődött az Africa Twin-ek színes, állandó újításokkal tarkított története. A közútra szánt modellek alapjául egy többszörös Párizs-Dakar győztes motor, az NXR750 szolgált. A recept pedig bevált, hiszen évtizedek elteltével is éppoly népszerű a felhasználók körében. Az elmúlt 35 év alatt rengeteg cikk, valamint teszt készült a szavannák koronázatlan királynőjéről. Az én írásom különlegessége abban […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi nyert, Bagnaia bukott

Jorge Martin fordult elsőként az első kanyarban, mögötte Francesco Bagnaia és Marco Bezzecchi haladt, azonban az éllovas hibázott, és visszaesett harmadiknak a két ducatis vetélytársa mögé. Bezzecchi átvette a vezetést, és elkezdte kiépíteni előnyét a többiekkel szemben. Hátrébb Marc Marquez, Fabio Quartararo és Joan Mir sorminta alakult ki. A KTM-mel Brad Binder a sprinthez hasonlóan […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi a pole-ban Martin előtt

Az indiai időmérő előtt a két KTM és Alex Marquez tűnt a legesélyesebbnek a Q2-es továbbjutásra. Az első percek után el is kezdődtek a gyorskörök, Brad Binder oda is tett egy 1:44.761-es időt, ami a hétvége legjobb ideje volt. Elsőre a második helyet Raul Fernandez bérelte ki, ő volt a másik versenyző, aki 1:45 alá […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom