Megjelent az új Yamaha Ténéré 700 World Rally

Tegnap délelőtt jelentette be a Yamaha, hogy hamarosan megérkezik a szalonokba a népszerű Ténéré 700 legújabb változata, a továbbfejlesztett Ténéré 700 World Rally. Ez a kifejezetten terepezésre készült modell számos ponton eltér az alapkiviteltől, beleértve az egyedi fényezést és a spéci felfüggesztést is.

Már messziről látszik, hogy a raliváltozat pillekönnyű Akrapovič kipufogót kapott a gyári alkatrész helyett, és az is szembetűnő, hogy a World Rally lényegesen nagyobb hatótávú, mint névrokonai. Ez főként abból fakad, hogy két részre osztott, 23 literes üzemanyagtartály nyeli el a naftát, és a tankot a legendás Yamaha ralimotorok színére fényezték.

Természetesen személyre szabható az ABS működése: választhat a vezető, hogy csak az első vagy mindkét kerék megcsúszását kontrollálja a segédlet, sőt akár teljesen ki is kapcsolhatja a blokkolásgátlót.

A felfüggesztés sem maradt érintetlen, elöl 43 mm-es csúszószár-átmérőjű KYB villa segít (föld)úton tartani a motort, míg hátul külső gáztartályos központi rugóstag felel a kezelhetőségért – mindkét futóműelem bőséges, messze 200 mm feletti rugóúttal büszkélkedhet.

Kiemelték, hogy a keskeny, lapos nyereg kialakításánál az volt az elsődleges szempont, hogy ne zavarja a pilótát állva motorozás, illetve súlypontáthelyezés közben.

A gazdag felszereltséget megkoronázza az ötcolos képátlójú, telefonnal társítható, színes TFT-műszeregység, a különleges World Rally kézvédő, valamint az egyedi Trophy Blue fényezés, mely messziről hirdeti, hogy napjaink leginkább terepképes Yamahája áll előttünk.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról

Végleges helyére költözött az Egészségügyi Központ a BMW debreceni gyárában

A gondoskodás új dimenzióját biztosító, alapellátási és sürgősségi feladatokat is kínáló Egészségügyi Központban a foglalkozás-egészségügyben elérhető legmodernebb eszközpark és magasan képzett, állandó személyzet várja a munkavállalókat. A 2022. júniusa, azaz a gyár alapkőletétele óta működő Egészségügyi Központ most végleges helyére költözött. Március 12-én ünnepélyes keretek között nyitották meg a BMW Group Gyár Debrecen 700 négyzetméteres […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A Toyota, amely 2,6 millió kilométernél ment nyugdíjba

Tizenhat év alatt hétszer tette meg a Föld és a Hold közötti távolságot egy Toyota pickup az Egyesült Államokban, története azonban nem csak az extrém futásteljesítmény miatt érdekes. Mike Neal 2007 novemberében vásárolta meg vadonatúj Toyota Tacoma pickupját. Olyan autót keresett, ami garantáltan soha nem hagyja cserben, hiszen a megbízhatóságán szó szerint emberéletek múltak: Mike rákgyógyszert […]

Olvass tovább
Hírek Motorsport Nagyvilág

A Harley-Davidson® egy különleges videó sorozatot készített az Africa Eco Race-ről

A Harley-Davidson® egy elképesztően látványos videó sorozatot indított, amelyben a Dakar elit versenyzőjét, Joan Pedrerót követhetjük végig az Africa Eco Race-en, amit az első Harley-Davidson® kaland-túramotor modellel, egy Pan America 1250™-el teljesített végig. A márka rajongói a H-D.com/ecorace oldalon nézhetik meg a versenyről szóló különleges kisfilmeket. A videósorozat öt epizódon keresztül követi végig a versenyt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom