Megjelent az új Yamaha Ténéré 700 World Rally

Tegnap délelőtt jelentette be a Yamaha, hogy hamarosan megérkezik a szalonokba a népszerű Ténéré 700 legújabb változata, a továbbfejlesztett Ténéré 700 World Rally. Ez a kifejezetten terepezésre készült modell számos ponton eltér az alapkiviteltől, beleértve az egyedi fényezést és a spéci felfüggesztést is.

Már messziről látszik, hogy a raliváltozat pillekönnyű Akrapovič kipufogót kapott a gyári alkatrész helyett, és az is szembetűnő, hogy a World Rally lényegesen nagyobb hatótávú, mint névrokonai. Ez főként abból fakad, hogy két részre osztott, 23 literes üzemanyagtartály nyeli el a naftát, és a tankot a legendás Yamaha ralimotorok színére fényezték.

Természetesen személyre szabható az ABS működése: választhat a vezető, hogy csak az első vagy mindkét kerék megcsúszását kontrollálja a segédlet, sőt akár teljesen ki is kapcsolhatja a blokkolásgátlót.

A felfüggesztés sem maradt érintetlen, elöl 43 mm-es csúszószár-átmérőjű KYB villa segít (föld)úton tartani a motort, míg hátul külső gáztartályos központi rugóstag felel a kezelhetőségért – mindkét futóműelem bőséges, messze 200 mm feletti rugóúttal büszkélkedhet.

Kiemelték, hogy a keskeny, lapos nyereg kialakításánál az volt az elsődleges szempont, hogy ne zavarja a pilótát állva motorozás, illetve súlypontáthelyezés közben.

A gazdag felszereltséget megkoronázza az ötcolos képátlójú, telefonnal társítható, színes TFT-műszeregység, a különleges World Rally kézvédő, valamint az egyedi Trophy Blue fényezés, mely messziről hirdeti, hogy napjaink leginkább terepképes Yamahája áll előttünk.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom