Megvan az Aprilia versenyzőpárosa

Nem változtat az olasz gyártó az idei évhez képest: Aleix Espargaro és Maverick Vinales is aláírt a 2024-es év végéig az Apriliához a mugellói futam hétvégéjét megelőzően.

Espargaro gyakorlatilag a bajnoki címért harcol kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően. Egy győzelem és három 3. helyezés áll a neve mellett a hat forduló alatt, és csupán 4 ponttal marad el a világbajnoki pontversenyben az éllovas Fabio Quartararo mögött.

Maverick Vinales helyzete kicsit más, legjobb eredménye egy hetedik pozíció Argentínából, és inkább a top 10-es eredmények környékén kell keresnünk. Nem meglepő, hogy sokan nem voltak biztosak abban, hogy Vinalesszel is folytatni akarja az Aprilia az idősebbik Espargaro mellett.

Massimo Rivola a következőket mondta a versenyzőkről: „Nagyon boldog vagyok, hiszen bejelenthetem, hogy Aleix Espargaro és Maverick Vinales is velünk fog dolgozni a következő két évben. A „Kapitány” (Aleix) már régóta velünk van, és semmi kétségem sincs felőle, hogy nagyban neki köszönhető, ahol most tartunk.”

„Nagyon boldog vagyok, hogy Maverick-kel is folytatjuk (a munkát). Teljesen bízom a tehetségében és biztos vagyok benne, hogy meg fogja mutatni mindenkinek, milyen lehetőségek rejlenek még benne” – zárta mondandóját az olasz.

Ez pedig a Suzuki versenyzőinek szempontjából is fontos, hiszen két hellyel kevesebb a rajtrácson, ahol el tudnának helyezkedni a gyártó kivonulása után.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A Harley-Davidson bejelentette 30. Harley Owners Group Europai Rally részleteit

A Harley-Davidson® nagy örömmel jelentette be programtervét a híres európai Harley Owners Group (H.O.G.®) Rally 30 esemény kapcsán, amelynek most először az olaszországi Senigallia ad otthont 2024. június 6-9. között. Az éves európai H.O.G. Rally egyik fontos alapelve, hogy egy mindenki számára nyitott és ingyenes “vándor esemény” legyen, ahol a motorkerékpár-rajongók ellepik az utakat és […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A CB125R négy új színt, új színes TFT-kijelzőt és EURO5+ erőforrást kapott

• A CB125R a CB1000R-től örökölt, új, színes TFT műszeregységet kapott, amelyet egy vadonatúj kormánykapcsoló vezérel. • A CB125R az új Matt Cynos Gray, Pearl Cool White, Reef Sea Blue Metallic és Pearl Splendor Red színekben érkezik a márkakereskedésekbe • Az új, színben passzoló nagy logós grafika az egyedi látványért • A CB125R már megfelel […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

Sajtótájékoztatóval egybekötött bemutató keretében tárja az AMTS 2024 közönsége elé az ADVESmoto a Brixton, a Malaguti és a NIU újdonságait

Az ADVESmoto a népszerű modellek mellett újdonságokkal is készül a 2024-es AMTS-re. A péntek délelőtt 11 órakor kezdődő sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatón láthatja először az itthoni közönség nyilvánosan az új modelleket. A Brixton Cromwell 1200X scrambler, a Malaguti Madison125 nagyrobogó, valamint az intelligens városi közlekedés régóta várt új modelljei, a NIU RQi elektromos motorkerékpár, az XQi3 […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom