MG4 Electric hazai premier – 13 millió Ft alatt

A nemrég zárult AMTS-en történt a legfrissebb MG modellnek a leleplezése. Az újdonság a kiváló ár/hatótáv párosa miatt, sok vásárló érdeklődését felkeltheti.

Az autókat valamennyire ismerők körében, még jól cseng az MG neve. A két betű, a Morris Garages szavakat rejti. Az 1924-ben indult a sportos autókat gyártó vállalat, 2005 óta van kínai tulajdonban.

Az eltelt évek alatt jól bántak a márkával. Az Egyesült Királyságban is létrehoztak fejlesztőbázist, a gyártás természetesen Kínában történik. A szállítás pedig gyors és jól szervezett, leginkább is Európa irányába.

A hódítás kiváló ár/érték/felszereltség arányú modellekkel történik. A fejlesztések terén, jó ideje komoly fókusz került az elektromos hajtásra. Ez már abból is látszódott, hogy a tavaly őszi hazai piac nyitáskor, már elérhető volt a ZS tisztán elektromos változata, de az EHS tölthető-hibrid kivitele is jó ajánlat volt. Akkoriban már az angol és több nyugat-európai piacon elérhető volt az MG4 és a hozzánk később érkező testvére, az MG5 is.

Az elektromos hadjárat

A jelek szerint, hozhat izgalmat a hazai új autó piacra az MG4. Az ok, hogy tavaly az utolsó három hónapban a kereskedők, közel 400 MG-t adtak el. Ami igazán megzavarhatja az európai gyártókat, az a Peugeot e-208, Renault Zoe közvetlen konkurensének szánt MG4.

Ha ez nem lenne elég, az MG mérnökei bevetettek egy ravasz trükköt. Ez pedig az, hogy az újdonság – a mérete miatt – egyszerre két kategóriában is arathat. Az MG4 4287 mm hosszú, amihez 1836 milliméteres szélesség társul, a magassága pedig 1504 mm.

A huncutság ott található, hogy az újdonság, kb. 20-25 centivel hosszabb a konkurenseknél. A méret, egyébként még a VW ID.3-on is túltesz, mivel a 19-20 milliós kezdőáru német ellenfélnél a centi, 4262 milliméternél áll meg.

A hátsó kerekeit hajtó modell, az Egyesült Királyságban és Nyugat-Európában igen jól szerepelt a teszteken. Az új fejlesztésű padlólemezben 51 vagy 64 kWh-ás akkumulátor csomag található. Aminek különlegessége a cellák vízszintes elhelyezése, ennek köszönhető, hogy mindössze 11 cm vastag az autó padlólemeze. Ez, az átlagosnál is alacsonyabb súlypontot biztosít. Az újdonság súlyelosztása ideális, mert 50/50 százalék a két tengely között.

Motorok terén a 170 vagy a 203 lóerős között lehet választani. A hatótávolságok pedig 350 és 450 kilométeresek, később elérhető lesz a négykerék-hajtás is. Nagy erénye a gyorsan tölthető autónak, hogy a központi kijelzőjén futó program igen gyors. Ez ugyanis alapnak számít a kínai piacon.

Testközelben

Az AMTS-en történő leleplezésen, az árakat is nyilvánoságra hozták. Az ID.3 ára nem véletlenül lett megemlítve. Az MG újdonsága a kisebb akku pakkal 12,899 millió forintos bevezető áron érhető el… A nagyobb akkus verzió 14,399 millióba kerül. Hogy az ellenfelek még jobban vakarhassák a fejüket: 60 darabos készlettel nyitott az országos hálózat, a szállítások pedig folyamatosak.

Érthető módon, a premieren az újdonságot csak körbe lehetett nézni, menni még nem lehetett vele. Az első benyomások kedvezőek: jó az elvégzett munka, nyoma sincs a rossz kidolgozásnak és az „egyszerű” és olcsó megoldásoknak. A központi kijelző gyorsan működik, hátul óriási a lábtér, a fülke egész igényes anyagokból építkezik. A külső színek is jók, és a kinézet is passzol az európai ízléshez.

Benedek Attila

Kép:szerző

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Jelentősen megújult és új tagokkal bővült a Honda európai CRF modellcsaládja a 2025-ös modellévre

• A CRF450R-t és a CRF250R-t egyaránt átdolgozták a Honda mérnökei, hogy még gyorsabbak és könnyebben kezelhetőek legyenek a kanyarokban • 70%-ban megújult alumíniumváz új alsó és felső villahíddal • A vadonatúj, 49 mm-es belsőcső-átmérőjű Showa első felfüggesztés minden eddiginél hatékonyabb és kifinomultabb csillapítást garantál, miként a továbbfejlesztett hátsó futómű is elsőrangú • A motort […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Race Verdák

Világpremier Párizsban: Julie Mehretu guruló műalkotása, a Le Mans-i 24-óráson is rajthoz álló BMW M Hybrid V8 versenyautó

+++ A BMW Art Cars kollekció huszadik guruló műalkotása a párizsi Pompidou központban ünnepelte világpremierjét +++ A New York-i művész, Julie Mehretu „performatív festményként” keltette életre a BMW M Hybrid V8 versenyautót +++ Le Mans-ban a BMW M WRT csapat a dél-afrikai Sheldon van der Linde, a holland Robin Frijns és a német René Rast […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Gender Tamás Junior a WSK – Open Series International Circuit La Conca – OKJ kategóriában 2024.05.07.-11. között versenyzett

A HMA fiatal pilótája ismét megmérettette magát Európa legjobbjai ellen, ezúttal az olaszországi La Conca versenypályán megrendezett WSK Open Series bajnokság 2. fordulójában. Egyedi burkolatainak köszönhetően ez a versenynaptár egyik legtrükkösebb helyszíne, de Gender Tamás Junior már a szabadedzések során is igazolta rátermettségét, ugyanis rögtön a hétvége korai szakaszában a mezőny leggyorsabbja volt. A versenyek […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom