MG4 Electric hazai premier – 13 millió Ft alatt

A nemrég zárult AMTS-en történt a legfrissebb MG modellnek a leleplezése. Az újdonság a kiváló ár/hatótáv párosa miatt, sok vásárló érdeklődését felkeltheti.

Az autókat valamennyire ismerők körében, még jól cseng az MG neve. A két betű, a Morris Garages szavakat rejti. Az 1924-ben indult a sportos autókat gyártó vállalat, 2005 óta van kínai tulajdonban.

Az eltelt évek alatt jól bántak a márkával. Az Egyesült Királyságban is létrehoztak fejlesztőbázist, a gyártás természetesen Kínában történik. A szállítás pedig gyors és jól szervezett, leginkább is Európa irányába.

A hódítás kiváló ár/érték/felszereltség arányú modellekkel történik. A fejlesztések terén, jó ideje komoly fókusz került az elektromos hajtásra. Ez már abból is látszódott, hogy a tavaly őszi hazai piac nyitáskor, már elérhető volt a ZS tisztán elektromos változata, de az EHS tölthető-hibrid kivitele is jó ajánlat volt. Akkoriban már az angol és több nyugat-európai piacon elérhető volt az MG4 és a hozzánk később érkező testvére, az MG5 is.

Az elektromos hadjárat

A jelek szerint, hozhat izgalmat a hazai új autó piacra az MG4. Az ok, hogy tavaly az utolsó három hónapban a kereskedők, közel 400 MG-t adtak el. Ami igazán megzavarhatja az európai gyártókat, az a Peugeot e-208, Renault Zoe közvetlen konkurensének szánt MG4.

Ha ez nem lenne elég, az MG mérnökei bevetettek egy ravasz trükköt. Ez pedig az, hogy az újdonság – a mérete miatt – egyszerre két kategóriában is arathat. Az MG4 4287 mm hosszú, amihez 1836 milliméteres szélesség társul, a magassága pedig 1504 mm.

A huncutság ott található, hogy az újdonság, kb. 20-25 centivel hosszabb a konkurenseknél. A méret, egyébként még a VW ID.3-on is túltesz, mivel a 19-20 milliós kezdőáru német ellenfélnél a centi, 4262 milliméternél áll meg.

A hátsó kerekeit hajtó modell, az Egyesült Királyságban és Nyugat-Európában igen jól szerepelt a teszteken. Az új fejlesztésű padlólemezben 51 vagy 64 kWh-ás akkumulátor csomag található. Aminek különlegessége a cellák vízszintes elhelyezése, ennek köszönhető, hogy mindössze 11 cm vastag az autó padlólemeze. Ez, az átlagosnál is alacsonyabb súlypontot biztosít. Az újdonság súlyelosztása ideális, mert 50/50 százalék a két tengely között.

Motorok terén a 170 vagy a 203 lóerős között lehet választani. A hatótávolságok pedig 350 és 450 kilométeresek, később elérhető lesz a négykerék-hajtás is. Nagy erénye a gyorsan tölthető autónak, hogy a központi kijelzőjén futó program igen gyors. Ez ugyanis alapnak számít a kínai piacon.

Testközelben

Az AMTS-en történő leleplezésen, az árakat is nyilvánoságra hozták. Az ID.3 ára nem véletlenül lett megemlítve. Az MG újdonsága a kisebb akku pakkal 12,899 millió forintos bevezető áron érhető el… A nagyobb akkus verzió 14,399 millióba kerül. Hogy az ellenfelek még jobban vakarhassák a fejüket: 60 darabos készlettel nyitott az országos hálózat, a szállítások pedig folyamatosak.

Érthető módon, a premieren az újdonságot csak körbe lehetett nézni, menni még nem lehetett vele. Az első benyomások kedvezőek: jó az elvégzett munka, nyoma sincs a rossz kidolgozásnak és az „egyszerű” és olcsó megoldásoknak. A központi kijelző gyorsan működik, hátul óriási a lábtér, a fülke egész igényes anyagokból építkezik. A külső színek is jók, és a kinézet is passzol az európai ízléshez.

Benedek Attila

Kép:szerző

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Utcán Verdák

Vadonatúj Mazda CX-80: A Mazda új, hétüléses zászlóshajója

Komfort, kényelem és sokoldalúság, Japánban alkotva Mazda e-Skyactiv PHEV és dízel hajtásláncok, hátsókerék hangsúlyos összkerékhajtással Debütál Európában a vadonatúj, három üléssoros Mazda CX-80, amelynek virtuális leleplezése a https://mzd.tools/VirtualReveal weboldalon tekinthető meg. A CX-60 után a vadonatúj Mazda CX-80 a második modell Európában, amelyet a Mazda nagy platformjára terveztek. Ez a modell a Mazda legtágasabb autója […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Kecskés Bence jó úton a cél felé – Spanyol kupa után a JuniorGP-be

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő Yamaha YZF R6-tal. A FIM JuniorGP-ről amely a Dorna szervezése alatt fut egyetlen lépésre van a MotoGP és World Superbike sorozatoktól. Ez nem meglepő, hiszen nagyon erős a mezőny, itt a világ legjobbjai mérik […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Hyundai IONIQ 5 N a sorozatgyártású elektromos szabadidőjárművek géposztályában áll rajthoz a Pikes Peak hegyi felfutó versenyen

• A sorozatgyártású IONIQ 5 N alapkivitelében vesz részt a Pikes Peak-en • A Hyundai egy második, átépített IONIQ 5 N-t is bemutat május 30-án, az ADAC RAVENOL Nürburgringi 24 órás futamot megelőzően CARMEL VALLEY, Kalifornia, USA, 2024. április 9. – A Hyundai, amely ügyfelek vadonatúj generációját köszönheti az IONIQ 5 N-nek, most tovább emeli […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom