Miller nyert, Bagnaia hibázott

Rögtön a rajtnál történt egy dráma. Aleix Espargaro ugyanis a felvezető körön a fejét fogta és rázta, kijött a boxba, átült a tartalék motorra, és csak a mezőny után rajtolt el. Valószínűleg technikai hibája volt, és rajt előtt még motort cserélhetett. Marc Marquez nem tudta tartani az első körökben a legjobbak tempóját, a 2. körben már az ötödik helyig esett vissza.

Az élen Jorge Martin, Brad Binder, Jack Miller, Miguel Oliveira és Marc Marquez haladtak. A világbajnoki éllovasok nem tudtak előrébb jönni, ugyanis Fabio Quartararo csak a 8., Francesco Bagnaia pedig a 11. pozícióban motorozott. A 4. körben Miller vette át a vezetést Martintól, miközben Bagnaia és Quartararo is védekezett a többiekkel szemben, ahelyett, hogy előrébb jöttek volna.

Zarco kettőt is hibázott, és a hetedik helyről egészen a 13. helyre esett vissza. A sorrend Miller, Martin, a két KTM, Marc Marquez, Maverick Vinales, Luca Marini, Quartararo, Pol Espargaro és Bagnaia volt a verseny harmadánál. Nem sokkal később kijelenthettük, hogy ez nem a Suzuki hétvégéje. Tsuda, Joan Mir helyettese alatt elfüstölt a motor, Alex Rins pedig teljesen eltűnt, és visszaesett a mezőny végére, majd ő is kiállt a futamból.

10 körrel a vége előtt a hetedik helyen Vinales kezdett el lassulni, és Quartararo lett veszélyes rá. Gyakorlatilag az összes világbajnoki esélyes a középmezőnyben motorozott, miközben Bagnaia csapattársa, Miller óriási fölénnyel vezette a futamot. Az élen kezdett csata kibontakozni, a második helyen Martin volt lassabb a mögötte haladó Brad Bindernél. A dél-afrikai magához is vette a második helyet.

Váratlanul Marc Marquez csípte meg a negyedik pozíciót Miguel Oliveirától az utolsó körökben. Bagnaia épp Quartararót akarta előzni, amikor elcsúszott a motorral, és nagy menetel után nullázott. Kettejük között a pontkülönbség újra növekedett, igaz nem sokkal, 10-ről 18-ra.

A nap vesztese Bagnaia, aki nullázott és már 18 pontra van Quartararótól

A futamot végül rendkívül magabiztosan nyerte Jack Miller, mellette pedig Brad Binder és Jorge Martin ünnepelhetett a dobogón. Marc Marquez megtartotta a negyedik helyet Miguel Oliveira és Maverick Vinales előtt. A 6-10. helyig Marini, Vinales, Quartararo, Bastianini és Bezzecchi látták meg a kockás zászlót.

További eredményekért katt ide.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Pedrosa elárulta a Ducati fő erejét

A 2022-es szezonban a Ducati mindent megnyert a MotoGP-ben, amit lehetett: az egyéni, a csapat- és a gyártói világbajnoki címet is elhódította. Az kétségtelen, hogy az olasz gyártó  a többi fölé nőtt az utóbbi években, és ezúttal a Yamaha és Fabio Quartararo sem tudott mit tenni Francesco Bagnaia második féléves hajrájával. A KTM fejlesztő- és […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki V-Strom 650 XT (2021) – Túrára termett

A Suzuki V-Strom 650 XT vitathatatlanul egy olyan motorkerékpár, amelyre szükségünk lesz, akár a városban van dolgunk, akár huzamosabban autópályán haladnánk vagy egy felfedezetlen ösvényt hódítanánk meg. Ez a kalandmotor kategóriába sorolt gép (amely véleményem szerint nem igazán kalandmotor) rengeteg mindennel fel van szerelve, hogy túlélje a váratlan helyzeteket és elviselje még az áldatlan szituációkat […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel

Suzuki V-Strom 650XT (2021) – Szlovák túra egy egyszerű, de nagyszerű motoron

A Suzuki V-STROM 650XT 2021-es változatát egy több napos túrán volt alkalmunk tesztelni. Szlovákiába utaztunk szeptember végén, és bejártuk a Tátra nagy részét. Három nap és ezer kilométer alatt mindenféle időjárással, útviszonnyal találkoztunk. Színes körülmények között tesztelhettük tehát a Suzuki kisebb köbcentis túramotorját. Ádám cikkében olvashattok a bővebb technikai részletekről, ha pedig a nagytesóra, az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom