Miller nyert, Bagnaia hibázott

Rögtön a rajtnál történt egy dráma. Aleix Espargaro ugyanis a felvezető körön a fejét fogta és rázta, kijött a boxba, átült a tartalék motorra, és csak a mezőny után rajtolt el. Valószínűleg technikai hibája volt, és rajt előtt még motort cserélhetett. Marc Marquez nem tudta tartani az első körökben a legjobbak tempóját, a 2. körben már az ötödik helyig esett vissza.

Az élen Jorge Martin, Brad Binder, Jack Miller, Miguel Oliveira és Marc Marquez haladtak. A világbajnoki éllovasok nem tudtak előrébb jönni, ugyanis Fabio Quartararo csak a 8., Francesco Bagnaia pedig a 11. pozícióban motorozott. A 4. körben Miller vette át a vezetést Martintól, miközben Bagnaia és Quartararo is védekezett a többiekkel szemben, ahelyett, hogy előrébb jöttek volna.

Zarco kettőt is hibázott, és a hetedik helyről egészen a 13. helyre esett vissza. A sorrend Miller, Martin, a két KTM, Marc Marquez, Maverick Vinales, Luca Marini, Quartararo, Pol Espargaro és Bagnaia volt a verseny harmadánál. Nem sokkal később kijelenthettük, hogy ez nem a Suzuki hétvégéje. Tsuda, Joan Mir helyettese alatt elfüstölt a motor, Alex Rins pedig teljesen eltűnt, és visszaesett a mezőny végére, majd ő is kiállt a futamból.

10 körrel a vége előtt a hetedik helyen Vinales kezdett el lassulni, és Quartararo lett veszélyes rá. Gyakorlatilag az összes világbajnoki esélyes a középmezőnyben motorozott, miközben Bagnaia csapattársa, Miller óriási fölénnyel vezette a futamot. Az élen kezdett csata kibontakozni, a második helyen Martin volt lassabb a mögötte haladó Brad Bindernél. A dél-afrikai magához is vette a második helyet.

Váratlanul Marc Marquez csípte meg a negyedik pozíciót Miguel Oliveirától az utolsó körökben. Bagnaia épp Quartararót akarta előzni, amikor elcsúszott a motorral, és nagy menetel után nullázott. Kettejük között a pontkülönbség újra növekedett, igaz nem sokkal, 10-ről 18-ra.

A nap vesztese Bagnaia, aki nullázott és már 18 pontra van Quartararótól

A futamot végül rendkívül magabiztosan nyerte Jack Miller, mellette pedig Brad Binder és Jorge Martin ünnepelhetett a dobogón. Marc Marquez megtartotta a negyedik helyet Miguel Oliveira és Maverick Vinales előtt. A 6-10. helyig Marini, Vinales, Quartararo, Bastianini és Bezzecchi látták meg a kockás zászlót.

További eredményekért katt ide.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Motorsport

Az NTR Team pilótája, Kun Csaba Valenciában edzett a hétvégén

Csaba korábban még nem járt ezen a versenypályán, így hatalmas kíváncsisággal és izgalommal vágott neki a két napos tesztnek. Ráadásul az NTR Team pilótája kicsit megnehezítette a saját dolgát, ugyanis a Kawasaki 400-as és a számára friss Yamaha R6-os nyergében is ki szerette volna próbálni magát a híres nyomvonalon. A Kawa 400-assal motorozott többet az […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Megújult a Can-Am Outlander, a világ egyik legnépszerűbb quadja

Ez volt az utóbbi 10 év legnagyobb ATV bemutatója a világ egyik legnagyobb és legrégibb quad gyártójánál a BRP csoporthoz tartozó Can-Am-nál. A legsokoldalúbb Can-Am Outlander típusaihoz 75 különböző gyári kiegészítő is rendelhető, hogy minden feladathoz, bármilyen időjárási és terep körülmények között helytálljon. Az új modellek az AMTS-en is megtekinthetők a Jet Power Hungary Kft […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Mi minden történhet 2023-ban a MotoGP-ben?

Maverick Vinales apriliásként, Jack Miller pedig KTM-es versenyzőként írhat történelmet, ha futamot nyernek. Mindkettőjüknek ez lenne a harmadik gyártó, amivel győzelmet ünnepelhetnek. Míg Vinales a Suzukival és a Yamahával is felért a dobogó legfelső fokára, Millerrel ugyanez a helyzet, aki a Honda és Ducati után a KTM-et próbálja győzelemre vezetni. Ha maradunk ezen a vonalon, […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom