Miller nyert, Bagnaia hibázott

Rögtön a rajtnál történt egy dráma. Aleix Espargaro ugyanis a felvezető körön a fejét fogta és rázta, kijött a boxba, átült a tartalék motorra, és csak a mezőny után rajtolt el. Valószínűleg technikai hibája volt, és rajt előtt még motort cserélhetett. Marc Marquez nem tudta tartani az első körökben a legjobbak tempóját, a 2. körben már az ötödik helyig esett vissza.

Az élen Jorge Martin, Brad Binder, Jack Miller, Miguel Oliveira és Marc Marquez haladtak. A világbajnoki éllovasok nem tudtak előrébb jönni, ugyanis Fabio Quartararo csak a 8., Francesco Bagnaia pedig a 11. pozícióban motorozott. A 4. körben Miller vette át a vezetést Martintól, miközben Bagnaia és Quartararo is védekezett a többiekkel szemben, ahelyett, hogy előrébb jöttek volna.

Zarco kettőt is hibázott, és a hetedik helyről egészen a 13. helyre esett vissza. A sorrend Miller, Martin, a két KTM, Marc Marquez, Maverick Vinales, Luca Marini, Quartararo, Pol Espargaro és Bagnaia volt a verseny harmadánál. Nem sokkal később kijelenthettük, hogy ez nem a Suzuki hétvégéje. Tsuda, Joan Mir helyettese alatt elfüstölt a motor, Alex Rins pedig teljesen eltűnt, és visszaesett a mezőny végére, majd ő is kiállt a futamból.

10 körrel a vége előtt a hetedik helyen Vinales kezdett el lassulni, és Quartararo lett veszélyes rá. Gyakorlatilag az összes világbajnoki esélyes a középmezőnyben motorozott, miközben Bagnaia csapattársa, Miller óriási fölénnyel vezette a futamot. Az élen kezdett csata kibontakozni, a második helyen Martin volt lassabb a mögötte haladó Brad Bindernél. A dél-afrikai magához is vette a második helyet.

Váratlanul Marc Marquez csípte meg a negyedik pozíciót Miguel Oliveirától az utolsó körökben. Bagnaia épp Quartararót akarta előzni, amikor elcsúszott a motorral, és nagy menetel után nullázott. Kettejük között a pontkülönbség újra növekedett, igaz nem sokkal, 10-ről 18-ra.

A nap vesztese Bagnaia, aki nullázott és már 18 pontra van Quartararótól

A futamot végül rendkívül magabiztosan nyerte Jack Miller, mellette pedig Brad Binder és Jorge Martin ünnepelhetett a dobogón. Marc Marquez megtartotta a negyedik helyet Miguel Oliveira és Maverick Vinales előtt. A 6-10. helyig Marini, Vinales, Quartararo, Bastianini és Bezzecchi látták meg a kockás zászlót.

További eredményekért katt ide.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Motorsport

Kecskés Bence jó úton a cél felé – Spanyol kupa után a JuniorGP-be

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő Yamaha YZF R6-tal. A FIM JuniorGP-ről amely a Dorna szervezése alatt fut egyetlen lépésre van a MotoGP és World Superbike sorozatoktól. Ez nem meglepő, hiszen nagyon erős a mezőny, itt a világ legjobbjai mérik […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor

Ugly Kid Joe, Tankcsapda, AK26, godfater. és rengeteg motoros érkezik 2024. június 27-29. között a Műegyetem rakpartra, a Budapest Open Road Days-re

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel június 28-án, pénteken Budapest legnagyobb belvárosi fesztiválja, a Budapest Open Road Days nagyszínpadán, a Műegyetem rakparton. Az amerikai rockzenekar koncertje előtt Tátrai Tibusz szupergrupja, a godfater. új lemezét mutatja be a motoros, családi és zenei fesztiválon. A 35 éves Tankcsapda június 29-én a Budapest Open Road Days-en adja […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

A HARLEY-DAVIDSON® készen áll a magyar utak meghódítására

Budapest, Sopron, Nyíregyháza (2024.04.05-06.) – A Harley-Davidson® márkakereskedések az ország egész területén egy időben és közösen indítják el az idei motoros szezont az Open House rendezvénysorozattal, amit először április 5-6. között tartanak meg minden kereskedésben. A tavasz beköszöntével itt az idő, hogy felkészüljünk a várva várt motoros szezonra és együtt hódítsuk meg a végtelen utakat. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom