Miller nyert, Bagnaia hibázott

Rögtön a rajtnál történt egy dráma. Aleix Espargaro ugyanis a felvezető körön a fejét fogta és rázta, kijött a boxba, átült a tartalék motorra, és csak a mezőny után rajtolt el. Valószínűleg technikai hibája volt, és rajt előtt még motort cserélhetett. Marc Marquez nem tudta tartani az első körökben a legjobbak tempóját, a 2. körben már az ötödik helyig esett vissza.

Az élen Jorge Martin, Brad Binder, Jack Miller, Miguel Oliveira és Marc Marquez haladtak. A világbajnoki éllovasok nem tudtak előrébb jönni, ugyanis Fabio Quartararo csak a 8., Francesco Bagnaia pedig a 11. pozícióban motorozott. A 4. körben Miller vette át a vezetést Martintól, miközben Bagnaia és Quartararo is védekezett a többiekkel szemben, ahelyett, hogy előrébb jöttek volna.

Zarco kettőt is hibázott, és a hetedik helyről egészen a 13. helyre esett vissza. A sorrend Miller, Martin, a két KTM, Marc Marquez, Maverick Vinales, Luca Marini, Quartararo, Pol Espargaro és Bagnaia volt a verseny harmadánál. Nem sokkal később kijelenthettük, hogy ez nem a Suzuki hétvégéje. Tsuda, Joan Mir helyettese alatt elfüstölt a motor, Alex Rins pedig teljesen eltűnt, és visszaesett a mezőny végére, majd ő is kiállt a futamból.

10 körrel a vége előtt a hetedik helyen Vinales kezdett el lassulni, és Quartararo lett veszélyes rá. Gyakorlatilag az összes világbajnoki esélyes a középmezőnyben motorozott, miközben Bagnaia csapattársa, Miller óriási fölénnyel vezette a futamot. Az élen kezdett csata kibontakozni, a második helyen Martin volt lassabb a mögötte haladó Brad Bindernél. A dél-afrikai magához is vette a második helyet.

Váratlanul Marc Marquez csípte meg a negyedik pozíciót Miguel Oliveirától az utolsó körökben. Bagnaia épp Quartararót akarta előzni, amikor elcsúszott a motorral, és nagy menetel után nullázott. Kettejük között a pontkülönbség újra növekedett, igaz nem sokkal, 10-ről 18-ra.

A nap vesztese Bagnaia, aki nullázott és már 18 pontra van Quartararótól

A futamot végül rendkívül magabiztosan nyerte Jack Miller, mellette pedig Brad Binder és Jorge Martin ünnepelhetett a dobogón. Marc Marquez megtartotta a negyedik helyet Miguel Oliveira és Maverick Vinales előtt. A 6-10. helyig Marini, Vinales, Quartararo, Bastianini és Bezzecchi látták meg a kockás zászlót.

További eredményekért katt ide.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia győzelemmel lett bajnok, Martin bukott

Francesco Bagnaia jól kapta el az év utolsó rajtját, de ez Jorge Martinról is elmondható volt, a hármas kanyarban ugyanis másodikként fordult. Őket a két KTM, Brad Binder, Jack Miller, Johann Zarco és Maverick Vinales követte. Martin a harmadik kör első kanyarját rontotta el, és visszaesett 8.-nak, kis híján kiütötte a vetélytársat. Martin Alex Marquezt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Vinalesé a pályacsúcs, Bagnaia az első sorban, Martin a 2.-ban

Az időmérőn Francesco Bagnaia nagyon erős körrel kezdett, 1:29.690-el nyitott a címvédő a valenciai időmérő első szakaszában. Alex Marquez viszont még nála is 15 ezreddel gyorsabb időt futott, és Augusto Fernandez is nagyon közel került hozzájuk. Bagnaia a második kifutásán is javított, és pályacsúcsot futott, 1:29.054-et. A többiek közül már csak Augusto Fernandez és Enea […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bagnaia világbajnok szombaton, ha …

nyer, és Martin nem lesz jobb 3. helyezettnél, ha 2., és Martin nem végez előbb az ötödik helynél, ha 3., és Martin nem lesz jobb, mint hetedik, ha 4., és Martint nem intik le nyolcadiknál jobb pozícióban, ha 5., és Martin nem lesz jobb, mint kilencedik, és ha 6., és Martin nem szerez pontot. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom