Nem csökkent árat, de jobban felszereli az elektromos autóit a Mercedes

Egy ideje hallani lehet, hogy a Tesla árcsökkentési akciója jelentősen befolyásolhatja a többi elektromos gyártó árképzési szemléletét is. Ez valamilyen szinten igaz is, például a Mercedes is egyre többet ad a villanyos vásárlóknak.

Az elektromos autózás robbanásszerű terjedésének egyelőre három oka van. Az egyik a töltési idő és az elektromos hatótáv aránya, a másik az országonként eltérő infrastruktúra és persze utoljára, de nem utolsó sorban ott van az árképzés is.

Utóbbi tekintetében természetesen a nagy prémium gyártók igencsak komoly szintet képviselnek, például a Mercedes a kis EQA modellel nem elhanyagolható 22,7 millió forintért cserébe kínál belépési lehetőséget a villanyautózás világába. Innentől már csak felfelé megy a licit, egészen a jelenlegi csúcsot képviselő EQS SUV 52 millió forintos alapáráig.

Borzalmas összegek, de a prémiumot meg sem közelítő gyártók sem kínálnak drasztikusan olcsóbb megoldásokat, ha méretosztályon belül maradunk és a technikai tudást és a felszereltséget is figyelembe vesszük.

Ez utóbbi tekintetében ráadásul egyre többet ad a Mercedes, egészen pontosan ettől a hónaptól kezdve minden egyes EQ modell alapfelszereltsége gyarapodott pár tétellel. A belépő szinten inkább dizájnelemekkel dobják fel az összképet a németek, de az EQC-től felfelé már komoly vezetést támogató rendszereket és technikai kiegészítőket csapnak hozzá az alapárhoz.

Fontos még, hogy garancia tekintetében is többet kínálnak most már az elektromos modellekhez. Egészen pontosan 6 év vagy 150 ezer kilométer integrált szervizcsomagot foglal most már magába az alapár, melyhez mindezek mellett egy ingyenes vezetéstechnikai tréning is jár EQ modelltől és felszereltségtől függetlenül. Az akkumulátor garanciája viszont már modellfüggő, azaz csak az EQE, EQS és EQS SUV modellek esetében jár a 10 év vagy 250 ezer kilométer, alacsonyabb szinteken “csak” 8 évvel vagy 160 ezer kilométerrel kell beérniük a vásárlóknak.

A Mercedes me Charge töltési árak is napvilágot láttak, melyek mostantól kedvezőbb előfizetéssel és többféle tarifacsomaggal vehetők igénybe az Ionity töltőhálózaton.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom