Nem csökkent árat, de jobban felszereli az elektromos autóit a Mercedes

Egy ideje hallani lehet, hogy a Tesla árcsökkentési akciója jelentősen befolyásolhatja a többi elektromos gyártó árképzési szemléletét is. Ez valamilyen szinten igaz is, például a Mercedes is egyre többet ad a villanyos vásárlóknak.

Az elektromos autózás robbanásszerű terjedésének egyelőre három oka van. Az egyik a töltési idő és az elektromos hatótáv aránya, a másik az országonként eltérő infrastruktúra és persze utoljára, de nem utolsó sorban ott van az árképzés is.

Utóbbi tekintetében természetesen a nagy prémium gyártók igencsak komoly szintet képviselnek, például a Mercedes a kis EQA modellel nem elhanyagolható 22,7 millió forintért cserébe kínál belépési lehetőséget a villanyautózás világába. Innentől már csak felfelé megy a licit, egészen a jelenlegi csúcsot képviselő EQS SUV 52 millió forintos alapáráig.

Borzalmas összegek, de a prémiumot meg sem közelítő gyártók sem kínálnak drasztikusan olcsóbb megoldásokat, ha méretosztályon belül maradunk és a technikai tudást és a felszereltséget is figyelembe vesszük.

Ez utóbbi tekintetében ráadásul egyre többet ad a Mercedes, egészen pontosan ettől a hónaptól kezdve minden egyes EQ modell alapfelszereltsége gyarapodott pár tétellel. A belépő szinten inkább dizájnelemekkel dobják fel az összképet a németek, de az EQC-től felfelé már komoly vezetést támogató rendszereket és technikai kiegészítőket csapnak hozzá az alapárhoz.

Fontos még, hogy garancia tekintetében is többet kínálnak most már az elektromos modellekhez. Egészen pontosan 6 év vagy 150 ezer kilométer integrált szervizcsomagot foglal most már magába az alapár, melyhez mindezek mellett egy ingyenes vezetéstechnikai tréning is jár EQ modelltől és felszereltségtől függetlenül. Az akkumulátor garanciája viszont már modellfüggő, azaz csak az EQE, EQS és EQS SUV modellek esetében jár a 10 év vagy 250 ezer kilométer, alacsonyabb szinteken “csak” 8 évvel vagy 160 ezer kilométerrel kell beérniük a vásárlóknak.

A Mercedes me Charge töltési árak is napvilágot láttak, melyek mostantól kedvezőbb előfizetéssel és többféle tarifacsomaggal vehetők igénybe az Ionity töltőhálózaton.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom