Nem mindennapi haszonjárműveket fejleszt partnereivel a Toyota

Még az olyan, kiterjedt kompetenciával és jelentős erőforrásokkal rendelkező, rendkívüli innovációs képességű és hajlamú vállalatok számára is hordozhatnak előnyöket a stratégiai együttműködési megállapodások, mint a Toyota Motor Corporation. A kooperatív kutatási és fejlesztési projektek révén ugyanis azokon a határterületeken is érvényesíteni tudja tapasztalatait, ahol hagyományosan nem tevékenykedik.

Ez történt most is, amikor egyszerre két együttműködés eredményeiről is beszámolt az autógyártó. A két projekt merőben eltérő jellegű, összeköti azonban őket az, hogy mindkettőben japán specialistákkal működik együtt a Toyota (ami feltételezi, hogy elsősorban belpiacos igények kielégítésén dolgoznak), illetve, hogy mindkettő túlmutat a haszonjárművek piacán megszokott megoldásokon.

Az egyik projektben hagyományos partnereivel: a Daihatsuval és a Suzukival vállvetve fejlesztenek tisztán elektromos mikro-áruszállítót. A Toyota a hajtásláncért felelős, míg magát a járművet a Kei Car műfajában járatosabb partnerei tervezik, illetve mindhárom márka részére a Daihatsu fogja gyártani. A műszaki részletek hézagosak, de a 200 km körüli elektromos hatótávolságú jármű még az idei naptári évben forgalomba kerül a japán belpiacon. Speciális paraméterei miatt exportja nem valószínű.

Annál nagyobb globális jelentőségre tehet szert az a speciális projekt, amelyben az óriási munkagépeiről ismert Komatsuval karöltve vesz részt a Toyota. A Komatsu immár tizenöt éve alkalmazza és tökéletesíti azt az önvezető rendszert, amelyet az emberi egészségre veszélyes környezetekben – elsősorban a bányaiparban – alkalmaz egyes szállító és karbantartó járműveiben. A cég AHS (automatizált teherszállító) rendszerét öt ország huszonkét telephelyén alkalmazták az elmúlt másfél évtizedben, a Komatsu eddig 620 önvezető teherszállító járművet épített.

A cél az, hogy ezt a vezérlő technológiát olyan könnyű haszonjárművekre adaptálják, amelyek végül nem csak a bányák zárt környezetében, hanem nyílt utakon is képesek lesznek emberi felügyelet nélkül közlekedni. Ezek persze csak a távlati elképzelések, az mindenesetre biztató, hogy a rendszer fejlesztési prototípusait Toyota Hilux pickupokba építették be, illetve, hogy a tervek szerint már 2024 januárjában bemutathatják azokat a potenciális ügyfeleknek.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom