Pedrosa elárulta a Ducati fő erejét

A 2022-es szezonban a Ducati mindent megnyert a MotoGP-ben, amit lehetett: az egyéni, a csapat- és a gyártói világbajnoki címet is elhódította. Az kétségtelen, hogy az olasz gyártó  a többi fölé nőtt az utóbbi években, és ezúttal a Yamaha és Fabio Quartararo sem tudott mit tenni Francesco Bagnaia második féléves hajrájával.

A KTM fejlesztő- és tartalékversenyzője, Dani Pedrosa mesélt a Ducati és a többi gyártó helyzetéről: „Ha visszanézünk az elmúlt két évre, gyakran az időmérő volt a gyenge pontunk. A Ducati versenyzőinek könnyebb majdnem egy másodperccel jobb időt menni az új lágy gumikon. Ennek következtében a Ducati versenyzői nagyon előre kerültek a rajtrácson, így sokkal nehezebb volt a többi csapatnak az élen harcolni.”

„A KTM nagyon jól kezeli a használt abroncsokat, viszont az új gumikkal nem tudtunk jelentős fejlődést elérni. Ez a gyenge pont gátolt meg abban, hogy minél jobb rajtpozíciókat érjünk el. Hátulról indulva ráadásul akkor is van probléma az első gumikkal, ha valaki szélárnyékában megy az ember. A guminyomás ilyenkor nő, és a versenyző elveszíti a tapadást. Így nagyon nehéz előzni.”

„A gumik kulcspontnak számítanak. Az ember gyakran látja, hogy melyik keverékek a legjobbak az egyes pályákon az egyes motoroknak. A Ducati azért is van előnyben, mert nekik van a legtöbb motoruk a mezőnyben, és úgy tűnik, hogy jobb a gumikezelésük, mint a többieknek.”

„A többi gyártó ugyanis csak akkor tud versenyképes lenni, ha az adott keverék fekszik a motornak” – mutatott rá a dolog lényegére Pedrosa. „Ha ez nincs meg, problémák merülnek fel, mi is ezzel küzdöttünk a KTM-nél. A Ducati talán megtalálta a megfelelő egyensúlyt a kemény és a lágy keverékeknél is. Ez jobbá teszi őket. De ez csak az én véleményem, nem tudom, hogy valóban így van-e.”

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Motorsport

Kovács Bálint a Maco Racing Team pilótájaként áll rajthoz az idei EWC-n

A H-Moto Team pilótája pályafutása egyik legaktívabb szezonja előtt áll 2023-ban: a német IDM-ben a BMW gyári pilótájaként áll majd rajthoz a Superbike-ban, míg az endurance-világbajnokság futamain a szlovák Maco Racing Team pilótájaként a királykategóriában. A 21 éves gyorsasági motoros nem titkolt célja a csapattal együtt, hogy idén odaérjen a dobogóra. ovács Bálint pár hete […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Espargaro még két évet ad magának

Nem lesz egyszerű dolga a MotoGP versenyzőinek 2023-ban, ugyanis az eddiginél több hétvége mellett bevezették a sprintfutamokat is, ami gyakorlatilag plusz egy fél verseny lesz minden fordulóban. Eddig is megterhelő volt a szezon a versenyzőknek, a fentiek miatt viszont már hatványozottan igaz lesz, hogy brutálisan fittnek kell lenniük minden egyes alkalommal. Aleix Espargaro tavaly harcban […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A 2023-as motorok bemutatásával nyitja meg a 120. jubileumi évét a Harley-Davidson

Az egész évben ünnepelt legendás 120 éves Harley Davidson, idén a 2023-as modellek bemutatásával kezdi meg a jubileumi évet. A CVO™ Road Glide® Limited Anniversary modellel nyitja a sort, valamint további hat limitált kiadású exkluzív típussal, melyek mind a 120. jubileumi színnel, fényezéssel és kiegészítőkkel érkeznek. A világ legikonikusabb motorkerékpár-gyártója leleplezi a megújult Harley-Davidson Breakout® […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom