Piaggio Porter NP6 – Das pizzamobil

Egyre divatosabb vállalkozási forma az utcákon, rendezvényeken étellel kínálni az embereket. A Pizza világbajnokságon szereplő magyar csapat tagjai is ezt fogják tenni.

A különbséget nem csak a pizza minősége jelenti, hanem a járművük is. Lázár Chef és csapata, személyesen hozta haza a Piaggio Porter NP6-ot a világbajnokság után. Ugyanis a pizza vébén szereplő társaság, meglátogatta a 135 éves Piaggio gyárat és a múzeumot is.

A Piaggiónál a haszonjármű gyártást is régen művelik: 1947 óta segíti a vállalkozásokat az olasz márka.

Az alapot a Piaggio Porter NP6 biztosítja, amely több dolog miatt is kilóg a haszonjárművek közül. Az egyik a mérete: kisebb a társainál. Ez annyit jelent, hogy olyanoknak jön jól, akik például belvárosban, könnyebb dolgokat szállítanak. Ugyanis a kisebb méretű autó teherbírása 1440 kiló. A másik eltérés az átlagtól, hogy az üzemeltetése barátibb, mert nem csak benzinnel lehet tankolni, hanem gázzal is. Ez manapság felettébb gazdaságos megoldás.

A Piaggio Porter NP6 az alap jármű, erre kerül rá a gyárral szoros kapcsolatban lévő felépítménygyártó által készített konyha. A beépített pizza kemence mutatja a profizmust, amiből 2-3 percenként jön ki a kész pizza. A sütőfelületet három pizzára méretezték. A hűtő szablya meg a pizzamobil határait: 150 darab előre elkészített pizzát lehet benne tárolni. A Lázár Chéffel történő együttműködés nem a véletlen műve: itthon is rendelhetővé vált a pizzakészítésre felkészített autó.

Aki érdeklődik, annak mindössze annyit kell tennie, hogy megkeresi a közelében lévő márkakereskedést. Elmegy a nyílt napra, ahol megkóstolhatja a járműben készült, világbajnokságon szerepelt pizzákat. A pizzamobilt is megnézheti közelebbről és érdeklődhet a tapasztalatokról.

Benedek Attila

Kép: Benedek Attila, Piaggio

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Lexus az offroadban is utánozhatatlan

A Lexus izgalmas újításokat hozott a 2023-as Specialty Equipment Market Association (SEMA) Kiállításon, bemutatva hat lenyűgöző járművet, köztük a GX minden generációját és a 2022-es LX 600-at. Az offroad örökségét hangsúlyozva a márka vadonatúj 2024 Lexus GX 550 Overtrail+ AAP modellt is megismertette a nagyközönséggel, mely a terepjárók világában új színfoltot jelent. 2022 Lexus GX […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

2024 elején legyártja utolsó dízelmotorját a Volvo

A teljes körű villamosítást célzó, egyértelmű stratégiánk a legambiciózusabb átalakítási tervek közé tartozik, amelyet hagyományos autógyártók megfogalmaztak. Hogy megerősítsük erre vonatkozó szándékainkat, a mai napon, a New York-i klímahéten bejelentettük, hogy 2024 elejével beszüntetjük a dízelmotoros Volvo gépkocsik gyártását. Alig néhány hónap múlva legördül tehát a gyártósorról a legutolsó dízel Volvo; a hagyományos autóipari szereplők […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

2 Toyota és 1 Lexus modell került fel az ’Év Autója’ hosszú listájára

A legrangosabb európai autóipari elismerés, az ’Év Autója’ díj hosszú listáján ezúttal 28 autó kapott helyet, ott van közöttük a vadonatúj Toyota C-HR és Toyota Prius, valamint a vadonatúj Lexus RZ is. A döntősök szűkített hetes listáját november 27.-én publikálják, míg a győztest 2024. feburár 26.-án, a Genfi Autószalonon jelentik majd be. A Toyota eddig […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom