Piaggio Porter NP6 – Das pizzamobil

Egyre divatosabb vállalkozási forma az utcákon, rendezvényeken étellel kínálni az embereket. A Pizza világbajnokságon szereplő magyar csapat tagjai is ezt fogják tenni.

A különbséget nem csak a pizza minősége jelenti, hanem a járművük is. Lázár Chef és csapata, személyesen hozta haza a Piaggio Porter NP6-ot a világbajnokság után. Ugyanis a pizza vébén szereplő társaság, meglátogatta a 135 éves Piaggio gyárat és a múzeumot is.

A Piaggiónál a haszonjármű gyártást is régen művelik: 1947 óta segíti a vállalkozásokat az olasz márka.

Az alapot a Piaggio Porter NP6 biztosítja, amely több dolog miatt is kilóg a haszonjárművek közül. Az egyik a mérete: kisebb a társainál. Ez annyit jelent, hogy olyanoknak jön jól, akik például belvárosban, könnyebb dolgokat szállítanak. Ugyanis a kisebb méretű autó teherbírása 1440 kiló. A másik eltérés az átlagtól, hogy az üzemeltetése barátibb, mert nem csak benzinnel lehet tankolni, hanem gázzal is. Ez manapság felettébb gazdaságos megoldás.

A Piaggio Porter NP6 az alap jármű, erre kerül rá a gyárral szoros kapcsolatban lévő felépítménygyártó által készített konyha. A beépített pizza kemence mutatja a profizmust, amiből 2-3 percenként jön ki a kész pizza. A sütőfelületet három pizzára méretezték. A hűtő szablya meg a pizzamobil határait: 150 darab előre elkészített pizzát lehet benne tárolni. A Lázár Chéffel történő együttműködés nem a véletlen műve: itthon is rendelhetővé vált a pizzakészítésre felkészített autó.

Aki érdeklődik, annak mindössze annyit kell tennie, hogy megkeresi a közelében lévő márkakereskedést. Elmegy a nyílt napra, ahol megkóstolhatja a járműben készült, világbajnokságon szerepelt pizzákat. A pizzamobilt is megnézheti közelebbről és érdeklődhet a tapasztalatokról.

Benedek Attila

Kép: Benedek Attila, Piaggio

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Utcán Verdák

Magyarországon is bemutatkozott az új DS 7

• Páratlan kényelmével és akár 360 lóerős hibrid hajtásával az Új DS 7 egyszerre testesíti meg a műszaki szaktudást és eleganciát. • A francia luxus kézművesség védjegyeit viselő Új DS 7 orr-részének megjelenését a DS PIXEL LED VISION 3.0 technológiával társított, és a kategóriában egyedülálló kiegyensúlyozottságot és kifinomultságot sugárzó anyaghasználat uralja. • A DS PERFORMANCE […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Polo méretű elektromos autóval készül a Volkswagen

A Volkswagen ID.2 egyelőre még csak koncepcióként mutatta meg magát, de már így is sok mindent elárultak a németek a jövőt illetően. Elektromos szinten kedvező árral készülnek, ám a teljesítményre még ebben a méretosztályban sem lehet panaszunk. A Volkswagen az elektromos ID modellcsaládot eddig csak fölfelé bővítgette, ám nemsokára ez alapvetően változik meg. Bemutattak ugyanis […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Jön a BMW Panorámakivetítő

A BMW Head-Up kijelző új nemzedéke a NEUE KLASSE modellgenerációban érkezik meg az utakra. A BMW Panorámakivetítő piaci premierjét Oliver Zipse, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke a vállalatcsoport március 15-i konferenciáján erősítette meg. A BMW teljesen új technológiai platformot fejleszt a 2025-ben debütáló NEUE KLASSE modellgeneráció számára, amelynek elnevezése az 1960-as évek úttörő BMW modelljeiben […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom