Piaggio Porter NP6 – Das pizzamobil

Egyre divatosabb vállalkozási forma az utcákon, rendezvényeken étellel kínálni az embereket. A Pizza világbajnokságon szereplő magyar csapat tagjai is ezt fogják tenni.

A különbséget nem csak a pizza minősége jelenti, hanem a járművük is. Lázár Chef és csapata, személyesen hozta haza a Piaggio Porter NP6-ot a világbajnokság után. Ugyanis a pizza vébén szereplő társaság, meglátogatta a 135 éves Piaggio gyárat és a múzeumot is.

A Piaggiónál a haszonjármű gyártást is régen művelik: 1947 óta segíti a vállalkozásokat az olasz márka.

Az alapot a Piaggio Porter NP6 biztosítja, amely több dolog miatt is kilóg a haszonjárművek közül. Az egyik a mérete: kisebb a társainál. Ez annyit jelent, hogy olyanoknak jön jól, akik például belvárosban, könnyebb dolgokat szállítanak. Ugyanis a kisebb méretű autó teherbírása 1440 kiló. A másik eltérés az átlagtól, hogy az üzemeltetése barátibb, mert nem csak benzinnel lehet tankolni, hanem gázzal is. Ez manapság felettébb gazdaságos megoldás.

A Piaggio Porter NP6 az alap jármű, erre kerül rá a gyárral szoros kapcsolatban lévő felépítménygyártó által készített konyha. A beépített pizza kemence mutatja a profizmust, amiből 2-3 percenként jön ki a kész pizza. A sütőfelületet három pizzára méretezték. A hűtő szablya meg a pizzamobil határait: 150 darab előre elkészített pizzát lehet benne tárolni. A Lázár Chéffel történő együttműködés nem a véletlen műve: itthon is rendelhetővé vált a pizzakészítésre felkészített autó.

Aki érdeklődik, annak mindössze annyit kell tennie, hogy megkeresi a közelében lévő márkakereskedést. Elmegy a nyílt napra, ahol megkóstolhatja a járműben készült, világbajnokságon szerepelt pizzákat. A pizzamobilt is megnézheti közelebbről és érdeklődhet a tapasztalatokról.

Benedek Attila

Kép: Benedek Attila, Piaggio

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Utcán Verdák

Lenyűgöző térkínálat és teljesítmény, prémium technológia: ez elektromos hajtású E-Tourneo Custom modell

A Ford Pro ma bemutatta az új generációs Tourneo-sorozat csúcsváltozatát: a vadonatúj E-Tourneo Custom modellt, amit fejlett elektromos hajtáslánccal szereltek fel. Az E-Tourneo Custom magasra teszi a lécet vetélytársai számára, hiszen maximális sokoldalúságra és kényelemre tervezett új padlólemezéhez kimagasló hatékonyságú akkumulátoros elektromos hajtáslánc társul, ami a tervek szerint akár 370 kilométeres hatótávolságot biztosít. 2024-ig a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Mazda történetek – verseny a világot megváltoztató technológiákért

A biodízel hajtású Mazda2 Bio Concept autó lényegében egy „kerekekre épített laboratórium”, amely az olaj helyett alternatív energiaforrások kutatását szolgálja, hiszen a Mazda 2050-re a szén-dioxid-semlegességet kívánja elérni járművei teljes életciklusa során. Hajnalodik a Fuji International Speedway felett, ahol a Super Taikyu Series Fuji 24 órás állóképességi versenye, az ENEOS Super Taikyu Series Powered by […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Mazda MX-5 2023 – több lehetőség, nagyobb vonzerő

Új külső, belső és vászontető színek Új felszereltségi szintek, két új Special Edition modell Megérkezett az új, 2023-as Mazda MX-5, új karosszéria-, vászontető- és belső színválasztékkal, új felszereltségi szintekkel, melyek gazdag felszereltséget kínálnak még a belépő szintű modellek esetében is. Egy új külső szín, a Zircon Sand váltja a Polymetal Grey-t, az egy könnyű mozdulattal […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom