Piaggio Porter NP6 – Das pizzamobil

Egyre divatosabb vállalkozási forma az utcákon, rendezvényeken étellel kínálni az embereket. A Pizza világbajnokságon szereplő magyar csapat tagjai is ezt fogják tenni.

A különbséget nem csak a pizza minősége jelenti, hanem a járművük is. Lázár Chef és csapata, személyesen hozta haza a Piaggio Porter NP6-ot a világbajnokság után. Ugyanis a pizza vébén szereplő társaság, meglátogatta a 135 éves Piaggio gyárat és a múzeumot is.

A Piaggiónál a haszonjármű gyártást is régen művelik: 1947 óta segíti a vállalkozásokat az olasz márka.

Az alapot a Piaggio Porter NP6 biztosítja, amely több dolog miatt is kilóg a haszonjárművek közül. Az egyik a mérete: kisebb a társainál. Ez annyit jelent, hogy olyanoknak jön jól, akik például belvárosban, könnyebb dolgokat szállítanak. Ugyanis a kisebb méretű autó teherbírása 1440 kiló. A másik eltérés az átlagtól, hogy az üzemeltetése barátibb, mert nem csak benzinnel lehet tankolni, hanem gázzal is. Ez manapság felettébb gazdaságos megoldás.

A Piaggio Porter NP6 az alap jármű, erre kerül rá a gyárral szoros kapcsolatban lévő felépítménygyártó által készített konyha. A beépített pizza kemence mutatja a profizmust, amiből 2-3 percenként jön ki a kész pizza. A sütőfelületet három pizzára méretezték. A hűtő szablya meg a pizzamobil határait: 150 darab előre elkészített pizzát lehet benne tárolni. A Lázár Chéffel történő együttműködés nem a véletlen műve: itthon is rendelhetővé vált a pizzakészítésre felkészített autó.

Aki érdeklődik, annak mindössze annyit kell tennie, hogy megkeresi a közelében lévő márkakereskedést. Elmegy a nyílt napra, ahol megkóstolhatja a járműben készült, világbajnokságon szerepelt pizzákat. A pizzamobilt is megnézheti közelebbről és érdeklődhet a tapasztalatokról.

Benedek Attila

Kép: Benedek Attila, Piaggio

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

29 versenyző támogatásával indul el a HUMDA Academy

Nyolc autó- és motorsport szakágban összesen 29 versenyző támogatásával indul el a HUMDA Academy utánpótlásnevelési rendszer. Alapos felmérési munkát követően transzparens és mérhető elbírálási szempontok alapján kerülhettek be versenyzők a programba. A versenypályákon már elért eredmények mellett többek között a vezetéstechnikát, valamint a fizikai- és mentális alkalmasságot is vizsgálva állították össze a szakemberek a HUMDA […]

Olvass tovább

2000 lóerő, merész stílus: Ford Pro Electric SuperVan úgy hat, mint egy elektrosokk

A Ford Pro Electric SuperVan látványosan szemlélteti az elektromos teljesítmény és a fejlett konnektivitás lehetőségeit, amelyek révén megszülethetett minden idők legerősebb Ford áruszállítója, hogy ezzel is kézzelfoghatóbbá váljon a vállalat mély elkötelezettsége az elektromos hajtás iránt. A négy elektromotor, az 50 kWh teljesítményű folyadékhűtésű akkumulátor és az egyedi vezérlőrendszer mintegy 2000 lóerő előállítására képes – […]

Olvass tovább

Goodwoodban mutatja be a BMW AZ ÚJ M3 Touring MotoGP™ Safety Cart

Fennállása 50. évfordulóját ünnepelve a BMW M GmbH számos nagyteljesítményű újdonságról lerántja a leplet Goodwoodban. Reflektorfénybe gurul így többek között a MotoGP™ új biztonsági autója is, amelyet az M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, első BMW M3 Competition Touring műszaki alapjaira fejlesztettek ki a mérnökök. A BMW M3 Touring MotoGP™ Safety Car karosszériaborítása az 50. évforduló, […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom