Quartararo a túlzott önbizalma miatt esett Assenben

A nyár utolsó futamán a Holland Nagydíjon Fabio Quartararo 13 pontot bukott Aleix Espargaróval szemben egy buta előzési manőver miatt. Pont a legnagyobb riválisát (Espargarót) akarta előzni, de nem sikerült neki és elesett. Balszerencséjére Aleix Espargaro kisodródott, de folytatta a futamot és óriási felzárkózással egy negyedik helyet hozott.

Fabio Quartararónak nem sikerült jól a 2022-es szezon első pár versenye, de utána magára talált, és már mondhatni, hogy tetemes előnnyel, 34 pontelőnnyel várta az asseni hétvégét. Ebből viszont 21 pont maradt a nyári szünetre a fent említett hiba miatt.

Quartataro is elmesélte a történetet a saját szemszögéből: „Sokat panaszkodtam az év elején, mert nem nagyon fejlesztettük a motort. Masszív változást kellett tenni magamon, hogy még inkább a határon motorozhassak. A célomat már elértem – megnyertem a bajnokságot (2021-ben). Természetesen ott van az újabb cél, hogy még többet és többet nyerjek. De már nagyon nyugodtan vezetek, és a határig tolom magam.”

„Amikor estem Assenben, túl nagy önbizalom volt bennem, és ilyenkor előfordul, hogy hibázik az ember. Azt gondoltam, hogy elég gyors vagyok, de nem tudsz mindent megtenni, amit csak akarsz.”

„Argentína és Austin után nem gondoltam, hogy megnyerhetem a bajnokságot. Győztem Portugáliában és az európai versenyek is jól mentek. Ez megdobta az önbizalmam. A kemény versenyek, amik év elején voltak, pedig még erősebbé tettek.”

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Miller nyert, Bagnaia hibázott

Rögtön a rajtnál történt egy dráma. Aleix Espargaro ugyanis a felvezető körön a fejét fogta és rázta, kijött a boxba, átült a tartalék motorra, és csak a mezőny után rajtolt el. Valószínűleg technikai hibája volt, és rajt előtt még motort cserélhetett. Marc Marquez nem tudta tartani az első körökben a legjobbak tempóját, a 2. körben […]

Olvass tovább

Fantasztikus ez az eredmény, főleg úgy, hogy a versenyen ültem először ezen a Yamahán

A múlt hétvégén rendezték meg az Endurance világbajnokság újabb 24 órás viadalát, a századik Bol D’ort. Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője ezúttal is fantasztikus teljesítményt nyújtott, és a Maco Racing kölcsönpilótájaként az abszolút hatodik helyén végzett a Superbike kategóriában, azaz a legutóbbi, Spa-Francorchampsban elért 5. helye után ismételten világra szóló sikert aratott. Eddigi EWC-s […]

Olvass tovább

Bastianini nyert Bagnaia előtt, Quartararót Marquez ütötte ki

Francesco Bagnaia, Brad Binder és Jack Miller kapták jól el a rajtot, valamint Marc Marquez, aki a top 6-ig jött előre. Ő is lett a főszereplő, de nem épp pozitív kontextusban. Marc Marquez megcsúszó motorja kiütötte a bajnoki éllovas Fabio Quartararót, majd pár kanyarral később Nakagami is Marquez motorjában esett el, és mindketten kiálltak a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom