Quartararo a túlzott önbizalma miatt esett Assenben

A nyár utolsó futamán a Holland Nagydíjon Fabio Quartararo 13 pontot bukott Aleix Espargaróval szemben egy buta előzési manőver miatt. Pont a legnagyobb riválisát (Espargarót) akarta előzni, de nem sikerült neki és elesett. Balszerencséjére Aleix Espargaro kisodródott, de folytatta a futamot és óriási felzárkózással egy negyedik helyet hozott.

Fabio Quartararónak nem sikerült jól a 2022-es szezon első pár versenye, de utána magára talált, és már mondhatni, hogy tetemes előnnyel, 34 pontelőnnyel várta az asseni hétvégét. Ebből viszont 21 pont maradt a nyári szünetre a fent említett hiba miatt.

Quartataro is elmesélte a történetet a saját szemszögéből: „Sokat panaszkodtam az év elején, mert nem nagyon fejlesztettük a motort. Masszív változást kellett tenni magamon, hogy még inkább a határon motorozhassak. A célomat már elértem – megnyertem a bajnokságot (2021-ben). Természetesen ott van az újabb cél, hogy még többet és többet nyerjek. De már nagyon nyugodtan vezetek, és a határig tolom magam.”

„Amikor estem Assenben, túl nagy önbizalom volt bennem, és ilyenkor előfordul, hogy hibázik az ember. Azt gondoltam, hogy elég gyors vagyok, de nem tudsz mindent megtenni, amit csak akarsz.”

„Argentína és Austin után nem gondoltam, hogy megnyerhetem a bajnokságot. Győztem Portugáliában és az európai versenyek is jól mentek. Ez megdobta az önbizalmam. A kemény versenyek, amik év elején voltak, pedig még erősebbé tettek.”

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Városi mobilitás: Új belépő szintű robogó a Yamahától

Az új Yamaha RayZR 125 a Yamaha városi mobilitási kínálatának új sztárja. A mindössze 99 kilogrammos tömegével (üzemanyaggal feltankolva és menetkészen) a RayZR igazi könnyűsúlyú, és az eddigi legkönnyebb 125 cm3-es Yamaha. A D`Elight robogónál is 3 kg- mal könnyebb. A mindössze 1298 mm-es tengelytávnak és a rövid áttételnek köszönhetően praktikus és jól manőverezhető a […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel Teszt

Kawasaki Versys 1000 SE (2024) teszt – A zöld óriás

Új márkát köszönthetünk tesztmotoros palettánkban a Kawasaki személyében. Ráadásul nem is kis fejszébe vágtuk fejszénket, ugyanis rögtön egy “fullextrás” ezres Versys-t kaptunk egy hosszú hétvégére az Ivanics Motor jóvoltából. Kalandjainkról videót is készítettünk, melyet ide kattintva nézhettek meg:   Történelem Idestova 14 éve találkozhatunk utainkon Versys-ekkel: egy kiforrott típusról, technológiáról beszélhetünk tehát. A 650-es modell […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

A 30. EURÓPAI H.O.G.® RALLY BEARANYOZTA A NAPSÜTÖTTE SENIGALLIÁT

Az Olaszországi Senigallia gyönyörű, történelmi folyóparti városa adott otthont idén a különleges mérföldkőnek számító, 30. jubileumi Európai H.O.G. Rallynak június 6-9. között. Több mint 100.000 ember és 20.000 motor vett részt Olaszországból, Európából és a világ minden tájáról egy teltházas, 4 napos rendezvényen, ami a Harley-Davidson rajongók mennyországává változtatta az olasz várost.ű A rendezvény fő […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom