Quartararo a túlzott önbizalma miatt esett Assenben

A nyár utolsó futamán a Holland Nagydíjon Fabio Quartararo 13 pontot bukott Aleix Espargaróval szemben egy buta előzési manőver miatt. Pont a legnagyobb riválisát (Espargarót) akarta előzni, de nem sikerült neki és elesett. Balszerencséjére Aleix Espargaro kisodródott, de folytatta a futamot és óriási felzárkózással egy negyedik helyet hozott.

Fabio Quartararónak nem sikerült jól a 2022-es szezon első pár versenye, de utána magára talált, és már mondhatni, hogy tetemes előnnyel, 34 pontelőnnyel várta az asseni hétvégét. Ebből viszont 21 pont maradt a nyári szünetre a fent említett hiba miatt.

Quartataro is elmesélte a történetet a saját szemszögéből: „Sokat panaszkodtam az év elején, mert nem nagyon fejlesztettük a motort. Masszív változást kellett tenni magamon, hogy még inkább a határon motorozhassak. A célomat már elértem – megnyertem a bajnokságot (2021-ben). Természetesen ott van az újabb cél, hogy még többet és többet nyerjek. De már nagyon nyugodtan vezetek, és a határig tolom magam.”

„Amikor estem Assenben, túl nagy önbizalom volt bennem, és ilyenkor előfordul, hogy hibázik az ember. Azt gondoltam, hogy elég gyors vagyok, de nem tudsz mindent megtenni, amit csak akarsz.”

„Argentína és Austin után nem gondoltam, hogy megnyerhetem a bajnokságot. Győztem Portugáliában és az európai versenyek is jól mentek. Ez megdobta az önbizalmam. A kemény versenyek, amik év elején voltak, pedig még erősebbé tettek.”

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Bemutatkozik a Honda EM1 e

Az EM1 e: a Honda első európai elektromos kétkerekűje. Bemutatkozásával új időszak veszi kezdetét a márka történetében, ugyanis – a tervek szerint – 2025-ig további 10, vagy ennél több elektromos motorkerékpár bevezetését tervezi a vállalat az öreg kontinensen. Az újdonság leleplezésével újabb fontos lépést tesz a Honda céljának megvalósítása felé, miszerint 2040-ig teljes motorkerékpár-kínálatát szeretné […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki SV650 – Múltidéző V2

Ebben az évben elsőnek a Suzuki igencsak népszerű, neo-retro, középsúlyú SV-650-ét próbálhattam ki. Ez a frissített modell három színsémában érhető el: Glass Sparkle Black, Solid Iron Grey és Metallic Reflective Blue. Nekem az utóbbi, Metallic Reflective BLue-hoz volt szerencsém és nagyon megtetszett a szolid, de mégis szemet vonzó szín. A roadstert a japán márka ugyan […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel Teszt

Suzuki SV650 (2023) teszt – Páratlan páros

Egy kis történelem A Suzuki SV modellek története közel 25 évre nyúlik vissza, ugyanis 1999-ben gurult le a gyártósorról az első példány. Bevált recepten ne változtass – vallja a Suzuki. Egy rövidebb időintervallumot leszámítva – amikor is a Gladius váltotta az SV650-t a 2010-es években – valóban a jól megszokott megnevezéssel, formával találkozhatunk. Ténylegesen csak […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom