Quartararo a túlzott önbizalma miatt esett Assenben

A nyár utolsó futamán a Holland Nagydíjon Fabio Quartararo 13 pontot bukott Aleix Espargaróval szemben egy buta előzési manőver miatt. Pont a legnagyobb riválisát (Espargarót) akarta előzni, de nem sikerült neki és elesett. Balszerencséjére Aleix Espargaro kisodródott, de folytatta a futamot és óriási felzárkózással egy negyedik helyet hozott.

Fabio Quartararónak nem sikerült jól a 2022-es szezon első pár versenye, de utána magára talált, és már mondhatni, hogy tetemes előnnyel, 34 pontelőnnyel várta az asseni hétvégét. Ebből viszont 21 pont maradt a nyári szünetre a fent említett hiba miatt.

Quartataro is elmesélte a történetet a saját szemszögéből: „Sokat panaszkodtam az év elején, mert nem nagyon fejlesztettük a motort. Masszív változást kellett tenni magamon, hogy még inkább a határon motorozhassak. A célomat már elértem – megnyertem a bajnokságot (2021-ben). Természetesen ott van az újabb cél, hogy még többet és többet nyerjek. De már nagyon nyugodtan vezetek, és a határig tolom magam.”

„Amikor estem Assenben, túl nagy önbizalom volt bennem, és ilyenkor előfordul, hogy hibázik az ember. Azt gondoltam, hogy elég gyors vagyok, de nem tudsz mindent megtenni, amit csak akarsz.”

„Argentína és Austin után nem gondoltam, hogy megnyerhetem a bajnokságot. Győztem Portugáliában és az európai versenyek is jól mentek. Ez megdobta az önbizalmam. A kemény versenyek, amik év elején voltak, pedig még erősebbé tettek.”

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Utcán

Bemutatkozik az új Honda CB 1000 Hornet

A 2023-ban bevezetett CB750 visszahozta a legendás Hornet (magyarul lódarázs) nevet az európai köztudatba. A streetfighteres stílus, a lehengerlő erő és a tűpontos kezelhetőség elképesztően népszerűvé tette. Az idei évi eladások alapján, augusztusig bezárólag, kijelenthetjük, hogy Európa legkedveltebb naked motorját tisztelhetjük benne. A 2024-es modellév ugyancsak érdekesnek ígérkezik jön a szemet gyönyörködtető CB500 Hornet és […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Változó név, változó csapat, változatlan célok – ez a H-Moto UNI Győr Team 2024-ben

Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak az H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült csapattal vág neki az idei szezonnak. A csapathoz olyan, már nemzetközi színtéren is bizonyított fiatal motorversenyzők csatlakoznak, mint a Northen Talent Cup sorozatban 2020-ban bajnoki címet szerző Görbe Soma, illetve ugyanebben a sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin, akik Kovács Bálinttal, […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

A Tankcsapdával érkezik a Budapest Open Road Days fesztivál a Műegyetem rakpartra

A Budapest Open Road Days fesztiválon adja első budapesti nagykoncertjét idén a 35 éves Tankcsapda. A június 27-29. között megrendezésre kerülő fesztivál helyszíne a Műegyetem rakpart lesz a Petőfi híd és a Szabadság híd között. A motorozás rajongóit összefogó közösség, az Open Road Riders Community által szervezett márkafüggetlen motoros, családi és zenei fesztiválon összesen 13 […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom