Quartararo a túlzott önbizalma miatt esett Assenben

A nyár utolsó futamán a Holland Nagydíjon Fabio Quartararo 13 pontot bukott Aleix Espargaróval szemben egy buta előzési manőver miatt. Pont a legnagyobb riválisát (Espargarót) akarta előzni, de nem sikerült neki és elesett. Balszerencséjére Aleix Espargaro kisodródott, de folytatta a futamot és óriási felzárkózással egy negyedik helyet hozott.

Fabio Quartararónak nem sikerült jól a 2022-es szezon első pár versenye, de utána magára talált, és már mondhatni, hogy tetemes előnnyel, 34 pontelőnnyel várta az asseni hétvégét. Ebből viszont 21 pont maradt a nyári szünetre a fent említett hiba miatt.

Quartataro is elmesélte a történetet a saját szemszögéből: „Sokat panaszkodtam az év elején, mert nem nagyon fejlesztettük a motort. Masszív változást kellett tenni magamon, hogy még inkább a határon motorozhassak. A célomat már elértem – megnyertem a bajnokságot (2021-ben). Természetesen ott van az újabb cél, hogy még többet és többet nyerjek. De már nagyon nyugodtan vezetek, és a határig tolom magam.”

„Amikor estem Assenben, túl nagy önbizalom volt bennem, és ilyenkor előfordul, hogy hibázik az ember. Azt gondoltam, hogy elég gyors vagyok, de nem tudsz mindent megtenni, amit csak akarsz.”

„Argentína és Austin után nem gondoltam, hogy megnyerhetem a bajnokságot. Győztem Portugáliában és az európai versenyek is jól mentek. Ez megdobta az önbizalmam. A kemény versenyek, amik év elején voltak, pedig még erősebbé tettek.”

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Motorsport Nagyvilág

A Ducati elkezdte a MotoE motorok gyártását a 2023-as világbajnoki szezonra

Valamivel több mint egy évvel az első Misano-i teszt után, megkezdődött a „V21L” prototípusok gyártása. Decemberben indult a motorok összeszerelése, hogy a 2023-as FIM Enel MotoE világbajnoki kategória számára szükséges 23 gép február közepére elkészüljön. A versenyeken részt vevő 18 motorkerékpár mellett a Ducati öt tartalék géppel látja el a szervezőket. Minden prototípust a Ducati […]

Olvass tovább
Motor Motorsport

Kovács Bálint a Maco Racing Team pilótájaként áll rajthoz az idei EWC-n

A H-Moto Team pilótája pályafutása egyik legaktívabb szezonja előtt áll 2023-ban: a német IDM-ben a BMW gyári pilótájaként áll majd rajthoz a Superbike-ban, míg az endurance-világbajnokság futamain a szlovák Maco Racing Team pilótájaként a királykategóriában. A 21 éves gyorsasági motoros nem titkolt célja a csapattal együtt, hogy idén odaérjen a dobogóra. ovács Bálint pár hete […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Espargaro még két évet ad magának

Nem lesz egyszerű dolga a MotoGP versenyzőinek 2023-ban, ugyanis az eddiginél több hétvége mellett bevezették a sprintfutamokat is, ami gyakorlatilag plusz egy fél verseny lesz minden fordulóban. Eddig is megterhelő volt a szezon a versenyzőknek, a fentiek miatt viszont már hatványozottan igaz lesz, hogy brutálisan fittnek kell lenniük minden egyes alkalommal. Aleix Espargaro tavaly harcban […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom