Quartararo nem bírt Bagnaiával

Francesco Bagnaia jól jött el a rajtnál, Fabio Quartararo, Jack Miller és Takaaki Nakagami voltak a nyomában. Az első kör végén két bukást is elkönyvelhettünk az első kanyarban: Jorge Martin és a Hondánál szabadkártyával versenyző Stefan Bradl is eldobta a motort. Az elején Nakagami bukott három pozíciót is, a negyedikről hetedikre esett vissza, Marc Marquez, Aleix Espargaro és Joan Mir is elmentek mellette.

A verseny első harmadában megmerevedtek a frontvonalak, Bagnaia vezetett, mögötte Quartararo, Miller, Marc Marquez, Aleix Espargaro, Mir, Nakagami, Bezzecchi, Zarco és Binder haladt az első tízben. Bagnaiához Quartararo, Millerhez pedig Marc Marquez volt nagyon közel az első négyesben. A 10. körben Zarco is kiesett a futamból, így gyakorlatilag pakolhatott is a Pramac Ducati, mindkét versenyzőjük kiesett a versenyből.

10 körrel a vége előtt Quartararo kezdte el minimálisan megközelíteni Bagnaiát. A második hármas sem változott, Miller, Marc Marquez és Aleix Espargaro békésen haladtak egymás mögött a bronzéremre pályázva. Az első tízesbe Mir, Nakagami, Bezzecchi, Bastianini és Binder fért még be. Ritka kevés előzést láttunk a futam utolsó köreibe érve, izgalom azonban volt, hiszen nem szóródtak szét a versenyzők a pályán, hanem egymást követve haladtak.

Négy körrel a vége előtt Marquez lépett, és az ötös kanyarban átvette a harmadik helyet. Fél körrel később már Aleix Espargaro volt a harmadik, mögötte Miller és Marquez, közben pedig Joan Mir is felért erre a hármasra, elkezdődött tehát a csata közöttük.

A nap lesipuskás versenyzője, Aleix Espargaro lett a 3.

Bagnaia a 2022-es szezonban először rajt-cél győzelmet aratott a Ducatival. Quartararo bekísérte a célba, Aleix Espargaro pedig újabb dobogót szállított az Apriliának. Marquez a végén legyűrte Millert a negyedik helyért, mögöttük pedig Mir, Nakagami, Bastianini, Bezzecchi és Binder volt az első tíz sorrendje.

Eredmények itt tekinthetők meg hamarosan.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia győzelemmel lett bajnok, Martin bukott

Francesco Bagnaia jól kapta el az év utolsó rajtját, de ez Jorge Martinról is elmondható volt, a hármas kanyarban ugyanis másodikként fordult. Őket a két KTM, Brad Binder, Jack Miller, Johann Zarco és Maverick Vinales követte. Martin a harmadik kör első kanyarját rontotta el, és visszaesett 8.-nak, kis híján kiütötte a vetélytársat. Martin Alex Marquezt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Vinalesé a pályacsúcs, Bagnaia az első sorban, Martin a 2.-ban

Az időmérőn Francesco Bagnaia nagyon erős körrel kezdett, 1:29.690-el nyitott a címvédő a valenciai időmérő első szakaszában. Alex Marquez viszont még nála is 15 ezreddel gyorsabb időt futott, és Augusto Fernandez is nagyon közel került hozzájuk. Bagnaia a második kifutásán is javított, és pályacsúcsot futott, 1:29.054-et. A többiek közül már csak Augusto Fernandez és Enea […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bagnaia világbajnok szombaton, ha …

nyer, és Martin nem lesz jobb 3. helyezettnél, ha 2., és Martin nem végez előbb az ötödik helynél, ha 3., és Martin nem lesz jobb, mint hetedik, ha 4., és Martint nem intik le nyolcadiknál jobb pozícióban, ha 5., és Martin nem lesz jobb, mint kilencedik, és ha 6., és Martin nem szerez pontot. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom