Quartararo nem bírt Bagnaiával

Francesco Bagnaia jól jött el a rajtnál, Fabio Quartararo, Jack Miller és Takaaki Nakagami voltak a nyomában. Az első kör végén két bukást is elkönyvelhettünk az első kanyarban: Jorge Martin és a Hondánál szabadkártyával versenyző Stefan Bradl is eldobta a motort. Az elején Nakagami bukott három pozíciót is, a negyedikről hetedikre esett vissza, Marc Marquez, Aleix Espargaro és Joan Mir is elmentek mellette.

A verseny első harmadában megmerevedtek a frontvonalak, Bagnaia vezetett, mögötte Quartararo, Miller, Marc Marquez, Aleix Espargaro, Mir, Nakagami, Bezzecchi, Zarco és Binder haladt az első tízben. Bagnaiához Quartararo, Millerhez pedig Marc Marquez volt nagyon közel az első négyesben. A 10. körben Zarco is kiesett a futamból, így gyakorlatilag pakolhatott is a Pramac Ducati, mindkét versenyzőjük kiesett a versenyből.

10 körrel a vége előtt Quartararo kezdte el minimálisan megközelíteni Bagnaiát. A második hármas sem változott, Miller, Marc Marquez és Aleix Espargaro békésen haladtak egymás mögött a bronzéremre pályázva. Az első tízesbe Mir, Nakagami, Bezzecchi, Bastianini és Binder fért még be. Ritka kevés előzést láttunk a futam utolsó köreibe érve, izgalom azonban volt, hiszen nem szóródtak szét a versenyzők a pályán, hanem egymást követve haladtak.

Négy körrel a vége előtt Marquez lépett, és az ötös kanyarban átvette a harmadik helyet. Fél körrel később már Aleix Espargaro volt a harmadik, mögötte Miller és Marquez, közben pedig Joan Mir is felért erre a hármasra, elkezdődött tehát a csata közöttük.

A nap lesipuskás versenyzője, Aleix Espargaro lett a 3.

Bagnaia a 2022-es szezonban először rajt-cél győzelmet aratott a Ducatival. Quartararo bekísérte a célba, Aleix Espargaro pedig újabb dobogót szállított az Apriliának. Marquez a végén legyűrte Millert a negyedik helyért, mögöttük pedig Mir, Nakagami, Bastianini, Bezzecchi és Binder volt az első tíz sorrendje.

Eredmények itt tekinthetők meg hamarosan.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi nyert, tiszta Ducati dobogó az 1000. hétvégén

Bagnaia kicsit beragadt a rajtnál, Marc Marquez, Jack Miller és Luca Marini is lerajtolta a bajnoki címvédőt. Brad Binder jól startolt, de az első körben kitessékelték a pálya szélére, így visszaesett a 18. pozícióba. Miller próbálkozott Marc Marquez előzésével az első körben, ráadásul a harmadik helyen már ott volt Bagnaia is, így izgalmas harcra volt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia happolta el a pole-t Marquez elől

Elkezdődött tehát az időmérő edzés is a MotoGP 1000. nagydíján Le Mans-ban. A szabadedzések alapján már a Q1-ben is voltak nagy nevek, például Fabio Quartararo, Luca Marini, Joan Mir és Alex Rins is itt mérettette meg magát. Quartararo nagyon panaszkodott a pénteki nap sajtótájékoztatóján, hogy gyakorlatilag egyik fejlesztésük sem jött be, amit erre a hétvégére […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Ki nyerte a jubileumi MotoGP futamokat?

1949-ben, azaz 74 éve indult a sorozat, akkor még GP Világbajnokság néven, a jelenlegi Francia Nagydíj pedig az 1000. királykategóriás futam lesz a sorban. Nézzük meg, ki nyerte eddig a jubileumi versenyeket. A 100. nagydíjat 1962-ben rendezték meg Spanyolországban. Három kategóriában mérették meg magukat a versenyzők abban a szezonban: 50, 125 és 250 köbcentis géposztályban. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom