Quartararo nem bírt Bagnaiával

Francesco Bagnaia jól jött el a rajtnál, Fabio Quartararo, Jack Miller és Takaaki Nakagami voltak a nyomában. Az első kör végén két bukást is elkönyvelhettünk az első kanyarban: Jorge Martin és a Hondánál szabadkártyával versenyző Stefan Bradl is eldobta a motort. Az elején Nakagami bukott három pozíciót is, a negyedikről hetedikre esett vissza, Marc Marquez, Aleix Espargaro és Joan Mir is elmentek mellette.

A verseny első harmadában megmerevedtek a frontvonalak, Bagnaia vezetett, mögötte Quartararo, Miller, Marc Marquez, Aleix Espargaro, Mir, Nakagami, Bezzecchi, Zarco és Binder haladt az első tízben. Bagnaiához Quartararo, Millerhez pedig Marc Marquez volt nagyon közel az első négyesben. A 10. körben Zarco is kiesett a futamból, így gyakorlatilag pakolhatott is a Pramac Ducati, mindkét versenyzőjük kiesett a versenyből.

10 körrel a vége előtt Quartararo kezdte el minimálisan megközelíteni Bagnaiát. A második hármas sem változott, Miller, Marc Marquez és Aleix Espargaro békésen haladtak egymás mögött a bronzéremre pályázva. Az első tízesbe Mir, Nakagami, Bezzecchi, Bastianini és Binder fért még be. Ritka kevés előzést láttunk a futam utolsó köreibe érve, izgalom azonban volt, hiszen nem szóródtak szét a versenyzők a pályán, hanem egymást követve haladtak.

Négy körrel a vége előtt Marquez lépett, és az ötös kanyarban átvette a harmadik helyet. Fél körrel később már Aleix Espargaro volt a harmadik, mögötte Miller és Marquez, közben pedig Joan Mir is felért erre a hármasra, elkezdődött tehát a csata közöttük.

A nap lesipuskás versenyzője, Aleix Espargaro lett a 3.

Bagnaia a 2022-es szezonban először rajt-cél győzelmet aratott a Ducatival. Quartararo bekísérte a célba, Aleix Espargaro pedig újabb dobogót szállított az Apriliának. Marquez a végén legyűrte Millert a negyedik helyért, mögöttük pedig Mir, Nakagami, Bastianini, Bezzecchi és Binder volt az első tíz sorrendje.

Eredmények itt tekinthetők meg hamarosan.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Oliveira húzta be a vizes futamot, Quartararo pont nélkül maradt

Portugál sikerrel ért véget a burirami futam, a KTM-s magabiztosan, jó tempót motorozva húzta be idei második sikerét. Ne feledkezzünk meg azonban Millerről sem, aki a múlt hét után ismét nagyon összekapta magát. Bagnaia a harmadik, míg Quartararo a 17-ik helyen futott be. Közel egy órás csúszás után, de elrajtolt a MotoGP mezőnye. A késés […]

Olvass tovább

Bezzecchi élete első pole-ját szerezte

Továbbra is száraz körülmények uralkodtak a Thaiföldi Nagydíj időmérő edzésén a MotoGP-ben. A Q1-ben a legnagyobb nevek Marc Marquez, Migeul Oliveira, és a két Aprilia voltak, első blikkre ők tűntek a legesélyesebbnek a továbbjutásra. Az első kört Marc Marquez és Fabio Di Giannantonio kezdték a legjobban, de Aleix Espargaro és Miguel Oliveira is megmutatta magát. […]

Olvass tovább

Miller nyert, Bagnaia hibázott

Rögtön a rajtnál történt egy dráma. Aleix Espargaro ugyanis a felvezető körön a fejét fogta és rázta, kijött a boxba, átült a tartalék motorra, és csak a mezőny után rajtolt el. Valószínűleg technikai hibája volt, és rajt előtt még motort cserélhetett. Marc Marquez nem tudta tartani az első körökben a legjobbak tempóját, a 2. körben […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom