Quartararo nem bírt Bagnaiával

Francesco Bagnaia jól jött el a rajtnál, Fabio Quartararo, Jack Miller és Takaaki Nakagami voltak a nyomában. Az első kör végén két bukást is elkönyvelhettünk az első kanyarban: Jorge Martin és a Hondánál szabadkártyával versenyző Stefan Bradl is eldobta a motort. Az elején Nakagami bukott három pozíciót is, a negyedikről hetedikre esett vissza, Marc Marquez, Aleix Espargaro és Joan Mir is elmentek mellette.

A verseny első harmadában megmerevedtek a frontvonalak, Bagnaia vezetett, mögötte Quartararo, Miller, Marc Marquez, Aleix Espargaro, Mir, Nakagami, Bezzecchi, Zarco és Binder haladt az első tízben. Bagnaiához Quartararo, Millerhez pedig Marc Marquez volt nagyon közel az első négyesben. A 10. körben Zarco is kiesett a futamból, így gyakorlatilag pakolhatott is a Pramac Ducati, mindkét versenyzőjük kiesett a versenyből.

10 körrel a vége előtt Quartararo kezdte el minimálisan megközelíteni Bagnaiát. A második hármas sem változott, Miller, Marc Marquez és Aleix Espargaro békésen haladtak egymás mögött a bronzéremre pályázva. Az első tízesbe Mir, Nakagami, Bezzecchi, Bastianini és Binder fért még be. Ritka kevés előzést láttunk a futam utolsó köreibe érve, izgalom azonban volt, hiszen nem szóródtak szét a versenyzők a pályán, hanem egymást követve haladtak.

Négy körrel a vége előtt Marquez lépett, és az ötös kanyarban átvette a harmadik helyet. Fél körrel később már Aleix Espargaro volt a harmadik, mögötte Miller és Marquez, közben pedig Joan Mir is felért erre a hármasra, elkezdődött tehát a csata közöttük.

A nap lesipuskás versenyzője, Aleix Espargaro lett a 3.

Bagnaia a 2022-es szezonban először rajt-cél győzelmet aratott a Ducatival. Quartararo bekísérte a célba, Aleix Espargaro pedig újabb dobogót szállított az Apriliának. Marquez a végén legyűrte Millert a negyedik helyért, mögöttük pedig Mir, Nakagami, Bastianini, Bezzecchi és Binder volt az első tíz sorrendje.

Eredmények itt tekinthetők meg hamarosan.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Espargaro még két évet ad magának

Nem lesz egyszerű dolga a MotoGP versenyzőinek 2023-ban, ugyanis az eddiginél több hétvége mellett bevezették a sprintfutamokat is, ami gyakorlatilag plusz egy fél verseny lesz minden fordulóban. Eddig is megterhelő volt a szezon a versenyzőknek, a fentiek miatt viszont már hatványozottan igaz lesz, hogy brutálisan fittnek kell lenniük minden egyes alkalommal. Aleix Espargaro tavaly harcban […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Ki bukott a legtöbbet 2022-ben a MotoGP-ben?

Évről évre az egyik legérdekesebb statisztika, amit most kielemzünk. Melyik kategóriában, kik és hányat buktak a 2022-es szezonban a versenyhétvégék összes eseményét együttvéve? Lássuk is! 1106 esést könyvelhettünk el a MotoGP három géposztályában. Az elmúlt években csupán 2017-ben történt több bukás, mint idén, akkor 1126-szor dobták el a motorokat a versenyzők. A legtöbb esés (428) […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Pedrosa elárulta a Ducati fő erejét

A 2022-es szezonban a Ducati mindent megnyert a MotoGP-ben, amit lehetett: az egyéni, a csapat- és a gyártói világbajnoki címet is elhódította. Az kétségtelen, hogy az olasz gyártó  a többi fölé nőtt az utóbbi években, és ezúttal a Yamaha és Fabio Quartararo sem tudott mit tenni Francesco Bagnaia második féléves hajrájával. A KTM fejlesztő- és […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom