Quartararo nem bírt Bagnaiával

Francesco Bagnaia jól jött el a rajtnál, Fabio Quartararo, Jack Miller és Takaaki Nakagami voltak a nyomában. Az első kör végén két bukást is elkönyvelhettünk az első kanyarban: Jorge Martin és a Hondánál szabadkártyával versenyző Stefan Bradl is eldobta a motort. Az elején Nakagami bukott három pozíciót is, a negyedikről hetedikre esett vissza, Marc Marquez, Aleix Espargaro és Joan Mir is elmentek mellette.

A verseny első harmadában megmerevedtek a frontvonalak, Bagnaia vezetett, mögötte Quartararo, Miller, Marc Marquez, Aleix Espargaro, Mir, Nakagami, Bezzecchi, Zarco és Binder haladt az első tízben. Bagnaiához Quartararo, Millerhez pedig Marc Marquez volt nagyon közel az első négyesben. A 10. körben Zarco is kiesett a futamból, így gyakorlatilag pakolhatott is a Pramac Ducati, mindkét versenyzőjük kiesett a versenyből.

10 körrel a vége előtt Quartararo kezdte el minimálisan megközelíteni Bagnaiát. A második hármas sem változott, Miller, Marc Marquez és Aleix Espargaro békésen haladtak egymás mögött a bronzéremre pályázva. Az első tízesbe Mir, Nakagami, Bezzecchi, Bastianini és Binder fért még be. Ritka kevés előzést láttunk a futam utolsó köreibe érve, izgalom azonban volt, hiszen nem szóródtak szét a versenyzők a pályán, hanem egymást követve haladtak.

Négy körrel a vége előtt Marquez lépett, és az ötös kanyarban átvette a harmadik helyet. Fél körrel később már Aleix Espargaro volt a harmadik, mögötte Miller és Marquez, közben pedig Joan Mir is felért erre a hármasra, elkezdődött tehát a csata közöttük.

A nap lesipuskás versenyzője, Aleix Espargaro lett a 3.

Bagnaia a 2022-es szezonban először rajt-cél győzelmet aratott a Ducatival. Quartararo bekísérte a célba, Aleix Espargaro pedig újabb dobogót szállított az Apriliának. Marquez a végén legyűrte Millert a negyedik helyért, mögöttük pedig Mir, Nakagami, Bastianini, Bezzecchi és Binder volt az első tíz sorrendje.

Eredmények itt tekinthetők meg hamarosan.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Fabio Di Giannantonio élete első pole-ját szerezte

Nehéz körülmények fogadtak a versenyzőket Mugellóban az időmérő edzésen, ugyanis szemerkélt az eső. A legtöbben átmeneti esőgumival kezdtek, de idővel a slickek is előkerültek. A Q1-ben meglepetésre Marc Marquez is végig jó tempót futott, de nagyobb csodálkozást váltott ki, amikor a legjobb időt Fabio Di Giannantonio futotta. Ők ketten mentek tovább a Q2-be a legjobbak […]

Olvass tovább

Espargaro uralta a pénteket Mugellóban

Elég jól indult a hétvége az Apriliának. Bejelentették versenyzőpárosukat, ráadásul az RNF-el is sikerült megegyezniük. Emellett Aleix Espargaro volt a leggyorsabb a mugellói hétvége első napján. Ahogy az lenni szokott, a második edzésen jöttek a jobb idők, szinte mindenki javítani tudott az idején. Az Aprilia mellett erős tempót mutatott a Ducati, hiszen Espargaro mögött 5 […]

Olvass tovább

Megvan az Aprilia versenyzőpárosa

Nem változtat az olasz gyártó az idei évhez képest: Aleix Espargaro és Maverick Vinales is aláírt a 2024-es év végéig az Apriliához a mugellói futam hétvégéjét megelőzően. Espargaro gyakorlatilag a bajnoki címért harcol kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően. Egy győzelem és három 3. helyezés áll a neve mellett a hat forduló alatt, és csupán 4 ponttal marad […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom