Quartararo nyert, Espargaro elszámolta magát

Az első kanyar rögtön áldozattal járt, az élről Francesco Bagnaia keveredett bele egy bukásba, Takaaki Nakagami esett el, és vitte el magával Alex Rins és Bagnaia motorját. Egy körrel később a Marc Marquezt helyettesítő Stefan Bradl is a sóderágyban kötött ki.

Fabio Quartararo a rajtnál tört az élre, és folyamatosan építette előnyét Aleix Espargaro előtt. Az Aprilia versenyzőjét Jorge Martin megelőzte, és a másik pramacos, Johann Zarco is megközelítette. Mögöttük Luca Marini, Joan Mir, Pol Espargaro, Maverick Vinales, Enea Bastianini és Brad Binder haladt.

A Gresini Ducatinál gyakorlatilag eljátszották azt, amit a Suzuki Le Mansban: egy körön belül esett el a két versenyző, először Enea Bastianini, majd Fabio Di Giannantonio is eldobta a motort a 10. kör környékén. Aleix Espargaro nagyobb fokozatba kapcsolt, visszavette a második helyet Martintól, és elindult a már 3,5 másodpercre motorozó Fabio Quartararo felé.

Aleix Espargaróé a nap drámája, elszámolta a köröket.

Öt körrel a vége előtt volt még egy csata Aleix Espargaro és Martin között a második helyen, Zarco pedig tisztes távolságból követte őket. Mögöttük Mir, Marini, Vinales, Binder, Oliveira és Alex Marquez haladt az első tízben. A végén jött a csattanó, amire már láttunk példát: Aleix Espargaro egy körrel a vége előtt azt hitte, hogy leintették a futamon, és elkezdett integetni a közönségnek. A második helyről ötödiknek esett vissza, ami nem mindegy a bajnokság szempontjából.

A versenyt végül magabiztosan nyerte Quartararo a két Pramac Ducati, Jorge Martin és Johann Zarco előtt. Folytatás két hét múlva a Német Nagydíjjal.

További eredmények itt tekinthetők meg.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia győzelemmel lett bajnok, Martin bukott

Francesco Bagnaia jól kapta el az év utolsó rajtját, de ez Jorge Martinról is elmondható volt, a hármas kanyarban ugyanis másodikként fordult. Őket a két KTM, Brad Binder, Jack Miller, Johann Zarco és Maverick Vinales követte. Martin a harmadik kör első kanyarját rontotta el, és visszaesett 8.-nak, kis híján kiütötte a vetélytársat. Martin Alex Marquezt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Vinalesé a pályacsúcs, Bagnaia az első sorban, Martin a 2.-ban

Az időmérőn Francesco Bagnaia nagyon erős körrel kezdett, 1:29.690-el nyitott a címvédő a valenciai időmérő első szakaszában. Alex Marquez viszont még nála is 15 ezreddel gyorsabb időt futott, és Augusto Fernandez is nagyon közel került hozzájuk. Bagnaia a második kifutásán is javított, és pályacsúcsot futott, 1:29.054-et. A többiek közül már csak Augusto Fernandez és Enea […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bagnaia világbajnok szombaton, ha …

nyer, és Martin nem lesz jobb 3. helyezettnél, ha 2., és Martin nem végez előbb az ötödik helynél, ha 3., és Martin nem lesz jobb, mint hetedik, ha 4., és Martint nem intik le nyolcadiknál jobb pozícióban, ha 5., és Martin nem lesz jobb, mint kilencedik, és ha 6., és Martin nem szerez pontot. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom