Quartararo nyert, Espargaro elszámolta magát

Az első kanyar rögtön áldozattal járt, az élről Francesco Bagnaia keveredett bele egy bukásba, Takaaki Nakagami esett el, és vitte el magával Alex Rins és Bagnaia motorját. Egy körrel később a Marc Marquezt helyettesítő Stefan Bradl is a sóderágyban kötött ki.

Fabio Quartararo a rajtnál tört az élre, és folyamatosan építette előnyét Aleix Espargaro előtt. Az Aprilia versenyzőjét Jorge Martin megelőzte, és a másik pramacos, Johann Zarco is megközelítette. Mögöttük Luca Marini, Joan Mir, Pol Espargaro, Maverick Vinales, Enea Bastianini és Brad Binder haladt.

A Gresini Ducatinál gyakorlatilag eljátszották azt, amit a Suzuki Le Mansban: egy körön belül esett el a két versenyző, először Enea Bastianini, majd Fabio Di Giannantonio is eldobta a motort a 10. kör környékén. Aleix Espargaro nagyobb fokozatba kapcsolt, visszavette a második helyet Martintól, és elindult a már 3,5 másodpercre motorozó Fabio Quartararo felé.

Aleix Espargaróé a nap drámája, elszámolta a köröket.

Öt körrel a vége előtt volt még egy csata Aleix Espargaro és Martin között a második helyen, Zarco pedig tisztes távolságból követte őket. Mögöttük Mir, Marini, Vinales, Binder, Oliveira és Alex Marquez haladt az első tízben. A végén jött a csattanó, amire már láttunk példát: Aleix Espargaro egy körrel a vége előtt azt hitte, hogy leintették a futamon, és elkezdett integetni a közönségnek. A második helyről ötödiknek esett vissza, ami nem mindegy a bajnokság szempontjából.

A versenyt végül magabiztosan nyerte Quartararo a két Pramac Ducati, Jorge Martin és Johann Zarco előtt. Folytatás két hét múlva a Német Nagydíjjal.

További eredmények itt tekinthetők meg.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Espargaro még két évet ad magának

Nem lesz egyszerű dolga a MotoGP versenyzőinek 2023-ban, ugyanis az eddiginél több hétvége mellett bevezették a sprintfutamokat is, ami gyakorlatilag plusz egy fél verseny lesz minden fordulóban. Eddig is megterhelő volt a szezon a versenyzőknek, a fentiek miatt viszont már hatványozottan igaz lesz, hogy brutálisan fittnek kell lenniük minden egyes alkalommal. Aleix Espargaro tavaly harcban […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Ki bukott a legtöbbet 2022-ben a MotoGP-ben?

Évről évre az egyik legérdekesebb statisztika, amit most kielemzünk. Melyik kategóriában, kik és hányat buktak a 2022-es szezonban a versenyhétvégék összes eseményét együttvéve? Lássuk is! 1106 esést könyvelhettünk el a MotoGP három géposztályában. Az elmúlt években csupán 2017-ben történt több bukás, mint idén, akkor 1126-szor dobták el a motorokat a versenyzők. A legtöbb esés (428) […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Pedrosa elárulta a Ducati fő erejét

A 2022-es szezonban a Ducati mindent megnyert a MotoGP-ben, amit lehetett: az egyéni, a csapat- és a gyártói világbajnoki címet is elhódította. Az kétségtelen, hogy az olasz gyártó  a többi fölé nőtt az utóbbi években, és ezúttal a Yamaha és Fabio Quartararo sem tudott mit tenni Francesco Bagnaia második féléves hajrájával. A KTM fejlesztő- és […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom