REFARM BY HYUNDAI Magyarország x Kata Szegedi

Hivatalosan is elstartolt a Hyundai Magyarország és a KATA SZEGEDI márka fenntartható kezdeményezése, a Refarm. Az együttműködés során használt farmerekből készülnek egyedi tervezésű autós kiegészítők a legújabb Hyundai modellekbe, melyeket Lékai-Kiss Ramónával és Michelisz Norberttel közösen mutattak be a nagyközönségnek.

A nemzetközi porondon számos sikeres autómárka és divatház összefogásának is tanúi lehettünk: készültek autós motívumokból inspirálódott kapszulakollekciók, vagy nagy múltú táskamárka tervezte, kifejezetten az adott autómodell méreteihez passzoló bőrönd és táska kollekciók. A dizájn egyértelműen szoros kapcsolatot jelent a divat és az autótervezés között. Van azonban egy minden eddiginél fontosabb aspektus, amire mindkét iparágnak mondhatni kötelessége reagálni és ez a fenntarthatóság. Egy ilyen kezdeményezés bejelentésén vettek részt a meghívott vendégek november 28-án a Larus Rendezvényközpontban.

„Nemzetközi szinten már több évre nyúlik vissza a Hyundai Re:Style névre keresztelt kezdeményezése, melynek során az autóipari hulladékokat különböző használati tárgyak gyártásához, sőt egyedi ruhakollekciók készítéséhez használják fel. Igyekeztünk mindezt a praktikusság mentén közelebb hozni a magyar piachoz. Szerettünk volna újrahasznosítani és értéket teremteni egyben, így jutottunk el végül az exkluzív Hyundai kiegészítők koncepciójához, amelynek tervezésére és gyártására Szegedi Katát kértük fel.” – mondta el Ördög Ibolya, a Hyundai Magyarország marketing vezetője.

Az exkluzív Hyundai kiegészítők között megtalálható egy farmerből készült ülésvédő, egy a kisgyermekesek számára különösen praktikus zsebes tároló, valamint egy nagyméretű és csúszásgátlós bevásárlótáska is.

A rendezvényen egy kerekasztal során ismertették a Refarm kezdeményezést, valamint a fenntartható divat és autóipar kapcsolódási pontjairól is szó esett. Emellett szerepet kapott a Hyundai és a Healthy Seas szervezet többéves együttműködése is, mely során tengerekben és óceánokban elhagyott halászhálókat keltenek új életre. A beszélgetésben Lékai-Kiss Ramóna, a Hyundai Magyarország márkanagykövete, Szegedi Kata divattervező, Csalár Bence fenntarthatósági divat nagykövet, Mikos Veronika, a Healthy Seas szervezet vezetője és Ördög Ibolya, a Hyundai marketing vezetője vettek részt.

Emellett a vendégek egy a Hyundai hazájáról, Dél-Korea kultúrájáról szóló előadást is meghallgathattak, valamint Michelisz Norbert a TCR World Tour bajnoka is beszámolt legfrissebb élményeiről. A helyszínen Szegedi Kata és Benus Dániel vezetésével egyedi kulcstartókat készíthettek a vendégek a zero-waste jegyében, használt farmeranyagokból. Illetve természetesen az újrahasznosított kiegészítőkkel felszerelt IONIQ 6 és KONA Electric modelleket is megtekinthették.

Érdemes tehát átfésülni a gardróbokat nem használt vagy megkopott farmerek után kutatva, mert ezeket a Hyundai kereskedőhálózatában leadva új életre kelti a magyar tervezőcsapat, az így készülő termékekkel pedig 2024 első felében már fel is dobhatjuk a járműveinket.

További részletekért kövesd a Hyundai Magyarország Facebook és Instagram oldalait.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A legfejlettebb vezetőtámogató technológia kerül a Lexusokba

A Toyota-csoport prémiummárkája lehet az egyik első, nem kínai érdekeltségű autóipari szereplő, amely megkapja a RoboSense Technology Co., Ltd által fejlesztett, új generációs lézeres szenzortechnológiát. A kifinomult vezetőtámogató és magas szintű önvezető funkciókat lehetővé tevő LiDAR rendszerek a Lexus új generációs akkumulátoros elektromos típusaiban debütálnak. A LiDAR (Light Detection and Ranging, fény alapú érzékelés és […]

Olvass tovább
Nagyvilág Verdák

Sportos teljesítmény a villanyautók korában

Linda Jackson, a Peugeot nemzetközi igazgatója ismertette, hogy a villanyautók korszakában milyennek szeretné látni a Peugeot személyautók által nyújtott vezetési élményt. Paradigmaváltás zajlik az autóiparban, s természetesen hasonló folyamat megy végbe a Peugeot-nál is. A francia márka elkötelezett a környezet védelme iránt, ezért tervei szerint 2030 után Európában már kizárólag tisztán elektromos hajtású autókat forgalmaz […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Végéhez ért a Honda Adventure Roads túrasorozat különleges, marokkói expedíciója, és a Honda bejelentette a következő kaland helyszínét

• Egyedülálló utazás Marokkó lenyűgöző tájain, feledhetetlen útjain és kihívásokkal teli, sivatagos részein • A Honda Adventure Roads 30 résztvevőjét a Honda HRC Dakar Rally csapatának versenyzői segítették a túra során • Az expedíció legizgalmasabb pillanatait megörökítő videók a Honda hivatalos Youtube-csatornáján tekinthetőek meg • A 2025-ös Honda Adventure Roads túra ismét elképesztően izgalmasnak ígérkezik: […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom