Rins nyerte a futamot, Bagnaia vezeti a vb-t

A rajt után gyakorlatilag ugyanaz maradt a helyzet, mint ahogy elindultak: Jorge Martin vezetett Marc Marquez, Francesco Bagnaia, Aleix Espargaro és Fabio Quartararo előtt. Jack Miller kapaszkodott fel a legjobbak közé a 9. helyről, és a negyedik körben már ott volt hátvédként csapattársa mögött a negyedik pozícióban.

Quartararo gyakorlatilag majdnem elesett a motorral, kiment a bukótérbe és nagyon sok pozíciót veszített, visszaesett a mezőny végére messze a pontszerző helyeken kívülre. Jack Miller nem teljesen gondolta úgy, hogy hátvéd szerepet játszik, pár alkalommal el tudott menni Bagnaia mellett, de az olasznak mindig volt válasza a támadásokra.

A 8. körben egyértelműen Alex Rins volt a leggyorsabb, és feljött a harmadik pozícióba. Alex Marquez hibázott óriásit, és kiütötte a nyeregből a hatodik helyen előtte haladó Millert. Mindketten kiestek a versenyből. A 10. körben Martin, Marquez, Rins, Bagnaia, Aleix Espargaro, Bezzecchi, Binder, Martin, Vinales és Gardner volt a sorrend.

A 11. körben jött a másik dráma: Quartararo a kettes kanyarban dobta el a motort és esett ki a futamból. Zajlott a csata az élen, Martin több pozíciót is visszaesett, és egy kör alatt négy hellyel került hátrébb. Bagnaia megelőzött mindenkit, Rins és Marc Marquez előtt vezette a futamot. Bagnaia ugyan pár körre átvette a vezetést, de nem tudott ellógni az utána haladó kettőstől.

A nap nyertese Bagnaia, aki átvette a vezetést a bajnoki pontversenyben

7 körrel a vége előtt Alex Rins vette át a vezetést, de nem sokáig, mert a következő kör célegyenesében már Bagnaia és Bezzecchi is előtte volt. Óriási csata volt az élen, Bagnaia, Bezzecchi, Marquez, Rins és Jorge Martin között, bárki megnyerhette.

Az utolsó körben végül Rins és Marquez is megelőzte Bagnaiát, és ebben a sorrendben futottak be az első háromban. A további sorrend Bezzecchi, Bastianini, Marini, Martin, Zarco, Aleix Espargaro és Brad Binder volt az első tízben.

Quartararo nullázásával Bagnaia átvette a vezetést a pontversenyben és 14 pontos előnye lett. Aleix Espargaro is csak 9.-ként futott be, így az ő hátránya is nőtt 27 egységre Bagnaiával szemben. Jövőhéten Sepanggal folytatjuk.További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Dall’Igna: Marquez elhagyja a Hondát a Ducatiért

Már egy ideje szó van róla a MotoGP paddockjában, hogy Marc Marquez otthagyja a Hondát, és a mezőny egyik legjobb motorjára pályázik: a Ducatira. A kiadó helyek közül nem sok van, a gyári Ducatikat Francesco Bagnaia és Enea Bastinaini, a VR46-os motorokat Luca Marini és Marco Bezzecchi (bár itt igencsak furcsa lenne látni Marquezt), a […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Martin nyerte az esős káoszt

A rajt előtt pár perccel eleredt az eső. Még slickeken indultak a versenyzők, de rögtön jött a zászló, hogy mehet a motorcsere az esős gumis motorokra. Az első kör gyakorlatilag tojáshéjakon telt el a versenyzőknek, és ötüket kivéve mindenki bejött a bokszba morocserére. A 3 Yamaha, Bradl és Pirro maradtak kinn slickeken. Jorge Martin vezetett […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Az új BMW R 1300 GS

„Az új BMW R 1300 GS modellel újra sikerült meglepni a riválisokat. A motorkerékpárt még gazdagabb anyagfelhasználás, egyszersmind visszafogott komplexitás és tömeg jellemzik. Mindehhez a felhasználási területre összpontosító felszereltség társul, amelynek hatására még látványosabban jut érvényre az, amiről a boxermotoros GS igazából szól. Az új erőforrás mozgatta, egyedülállóan kezes és lenyűgözően motorozható modell mind a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom