Rins nyerte a futamot, Bagnaia vezeti a vb-t

A rajt után gyakorlatilag ugyanaz maradt a helyzet, mint ahogy elindultak: Jorge Martin vezetett Marc Marquez, Francesco Bagnaia, Aleix Espargaro és Fabio Quartararo előtt. Jack Miller kapaszkodott fel a legjobbak közé a 9. helyről, és a negyedik körben már ott volt hátvédként csapattársa mögött a negyedik pozícióban.

Quartararo gyakorlatilag majdnem elesett a motorral, kiment a bukótérbe és nagyon sok pozíciót veszített, visszaesett a mezőny végére messze a pontszerző helyeken kívülre. Jack Miller nem teljesen gondolta úgy, hogy hátvéd szerepet játszik, pár alkalommal el tudott menni Bagnaia mellett, de az olasznak mindig volt válasza a támadásokra.

A 8. körben egyértelműen Alex Rins volt a leggyorsabb, és feljött a harmadik pozícióba. Alex Marquez hibázott óriásit, és kiütötte a nyeregből a hatodik helyen előtte haladó Millert. Mindketten kiestek a versenyből. A 10. körben Martin, Marquez, Rins, Bagnaia, Aleix Espargaro, Bezzecchi, Binder, Martin, Vinales és Gardner volt a sorrend.

A 11. körben jött a másik dráma: Quartararo a kettes kanyarban dobta el a motort és esett ki a futamból. Zajlott a csata az élen, Martin több pozíciót is visszaesett, és egy kör alatt négy hellyel került hátrébb. Bagnaia megelőzött mindenkit, Rins és Marc Marquez előtt vezette a futamot. Bagnaia ugyan pár körre átvette a vezetést, de nem tudott ellógni az utána haladó kettőstől.

A nap nyertese Bagnaia, aki átvette a vezetést a bajnoki pontversenyben

7 körrel a vége előtt Alex Rins vette át a vezetést, de nem sokáig, mert a következő kör célegyenesében már Bagnaia és Bezzecchi is előtte volt. Óriási csata volt az élen, Bagnaia, Bezzecchi, Marquez, Rins és Jorge Martin között, bárki megnyerhette.

Az utolsó körben végül Rins és Marquez is megelőzte Bagnaiát, és ebben a sorrendben futottak be az első háromban. A további sorrend Bezzecchi, Bastianini, Marini, Martin, Zarco, Aleix Espargaro és Brad Binder volt az első tízben.

Quartararo nullázásával Bagnaia átvette a vezetést a pontversenyben és 14 pontos előnye lett. Aleix Espargaro is csak 9.-ként futott be, így az ő hátránya is nőtt 27 egységre Bagnaiával szemben. Jövőhéten Sepanggal folytatjuk.További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Motorsport

Az NTR Team pilótája, Kun Csaba Valenciában edzett a hétvégén

Csaba korábban még nem járt ezen a versenypályán, így hatalmas kíváncsisággal és izgalommal vágott neki a két napos tesztnek. Ráadásul az NTR Team pilótája kicsit megnehezítette a saját dolgát, ugyanis a Kawasaki 400-as és a számára friss Yamaha R6-os nyergében is ki szerette volna próbálni magát a híres nyomvonalon. A Kawa 400-assal motorozott többet az […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Megújult a Can-Am Outlander, a világ egyik legnépszerűbb quadja

Ez volt az utóbbi 10 év legnagyobb ATV bemutatója a világ egyik legnagyobb és legrégibb quad gyártójánál a BRP csoporthoz tartozó Can-Am-nál. A legsokoldalúbb Can-Am Outlander típusaihoz 75 különböző gyári kiegészítő is rendelhető, hogy minden feladathoz, bármilyen időjárási és terep körülmények között helytálljon. Az új modellek az AMTS-en is megtekinthetők a Jet Power Hungary Kft […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Mi minden történhet 2023-ban a MotoGP-ben?

Maverick Vinales apriliásként, Jack Miller pedig KTM-es versenyzőként írhat történelmet, ha futamot nyernek. Mindkettőjüknek ez lenne a harmadik gyártó, amivel győzelmet ünnepelhetnek. Míg Vinales a Suzukival és a Yamahával is felért a dobogó legfelső fokára, Millerrel ugyanez a helyzet, aki a Honda és Ducati után a KTM-et próbálja győzelemre vezetni. Ha maradunk ezen a vonalon, […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom