Rins nyerte a futamot, Bagnaia vezeti a vb-t

A rajt után gyakorlatilag ugyanaz maradt a helyzet, mint ahogy elindultak: Jorge Martin vezetett Marc Marquez, Francesco Bagnaia, Aleix Espargaro és Fabio Quartararo előtt. Jack Miller kapaszkodott fel a legjobbak közé a 9. helyről, és a negyedik körben már ott volt hátvédként csapattársa mögött a negyedik pozícióban.

Quartararo gyakorlatilag majdnem elesett a motorral, kiment a bukótérbe és nagyon sok pozíciót veszített, visszaesett a mezőny végére messze a pontszerző helyeken kívülre. Jack Miller nem teljesen gondolta úgy, hogy hátvéd szerepet játszik, pár alkalommal el tudott menni Bagnaia mellett, de az olasznak mindig volt válasza a támadásokra.

A 8. körben egyértelműen Alex Rins volt a leggyorsabb, és feljött a harmadik pozícióba. Alex Marquez hibázott óriásit, és kiütötte a nyeregből a hatodik helyen előtte haladó Millert. Mindketten kiestek a versenyből. A 10. körben Martin, Marquez, Rins, Bagnaia, Aleix Espargaro, Bezzecchi, Binder, Martin, Vinales és Gardner volt a sorrend.

A 11. körben jött a másik dráma: Quartararo a kettes kanyarban dobta el a motort és esett ki a futamból. Zajlott a csata az élen, Martin több pozíciót is visszaesett, és egy kör alatt négy hellyel került hátrébb. Bagnaia megelőzött mindenkit, Rins és Marc Marquez előtt vezette a futamot. Bagnaia ugyan pár körre átvette a vezetést, de nem tudott ellógni az utána haladó kettőstől.

A nap nyertese Bagnaia, aki átvette a vezetést a bajnoki pontversenyben

7 körrel a vége előtt Alex Rins vette át a vezetést, de nem sokáig, mert a következő kör célegyenesében már Bagnaia és Bezzecchi is előtte volt. Óriási csata volt az élen, Bagnaia, Bezzecchi, Marquez, Rins és Jorge Martin között, bárki megnyerhette.

Az utolsó körben végül Rins és Marquez is megelőzte Bagnaiát, és ebben a sorrendben futottak be az első háromban. A további sorrend Bezzecchi, Bastianini, Marini, Martin, Zarco, Aleix Espargaro és Brad Binder volt az első tízben.

Quartararo nullázásával Bagnaia átvette a vezetést a pontversenyben és 14 pontos előnye lett. Aleix Espargaro is csak 9.-ként futott be, így az ő hátránya is nőtt 27 egységre Bagnaiával szemben. Jövőhéten Sepanggal folytatjuk.További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Kawasaki Versys 1000 SE (2024) teszt – A zöld óriás

Új márkát köszönthetünk tesztmotoros palettánkban a Kawasaki személyében. Ráadásul nem is kis fejszébe vágtuk fejszénket, ugyanis rögtön egy “fullextrás” ezres Versys-t kaptunk egy hosszú hétvégére az Ivanics Motor jóvoltából. Kalandjainkról videót is készítettünk, melyet ide kattintva nézhettek meg:   Történelem Idestova 14 éve találkozhatunk utainkon Versys-ekkel: egy kiforrott típusról, technológiáról beszélhetünk tehát. A 650-es modell […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

A 30. EURÓPAI H.O.G.® RALLY BEARANYOZTA A NAPSÜTÖTTE SENIGALLIÁT

Az Olaszországi Senigallia gyönyörű, történelmi folyóparti városa adott otthont idén a különleges mérföldkőnek számító, 30. jubileumi Európai H.O.G. Rallynak június 6-9. között. Több mint 100.000 ember és 20.000 motor vett részt Olaszországból, Európából és a világ minden tájáról egy teltházas, 4 napos rendezvényen, ami a Harley-Davidson rajongók mennyországává változtatta az olasz várost.ű A rendezvény fő […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Eredményes hétvége után hatalmas megmérettetés vár Kecskés Bencére Portimaóban

Kecskés Bence naptára kimondottan zsúfolt az utóbbi hetekben/ hónapokban. Tanulás , edzés, kerékpározás, JuniorGp és az AAIMC mellett számos jótékonysági program tölti ki mostanában a fiatal motoros napjait. Az utóbbi időben több, a Baptista Szeretetszolgálat által szervezet eseményen részt vett, ahol hátrányos helyzetű gyermekek napjait töltötték meg minőségi programokkal. Ez idő alatt elfelejthették kicsit a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom