Rins győzelemmel búcsúzott, Bagnaia világbajnok

A rajtnál Alex Rins jött el a legjobban, Fabio Quartararo és Francesco Bagnaia pedig egymással harcoltak az ötödik helyért a második körben. Rins vezetett Jorge Martin, Marc Marquez, Jack Miller, Francesco Bagnaia és Fabio Quartararo előtt. Az első négyes már a verseny elején elszakadt a többiektől, így Quartararo is egyre távolabb került az első helytől a második csoportban Bagnaia mögött.

Quartararo meg tudta előzni Bagnaiát és el is tudott nyúlni tőle, a francia elindult az első négyesre, Bagnaia pedig láthatóan feltartotta a többieket a hatodik helyen. Mindkét Espargaro kiállt a versenyből, így Aleix valószínűleg elveszítette az összetett harmadik pozíciót is Enea Bastianinivel szemben, ha az olasz pontot szerez. Bagnaia az első körökben összeért Quartararóval és az egyik elem le is repült a Ducatiról, ez is lehetett az oka, hogy nem tudta tartani az olasz a többiek tempóját.

Akire nem nagyon figyeltünk, az Alex Rins, aki győzelemmel búcsúzott a Suzukitól

Binder volt veszélyes egyedül a világbajnoki éllovasra, és a 8. körben el is ment mellette, így az olasz visszaesett a nyolcadiknak, de még így is világbajnoki pozícióban volt. A 10. körben Marc Marquez esését figyelhettük, aki a nyolcas kanyarban bukott a negyedik helyről, így mögötte mindenki egyet előrelépett. Nem sokkal később Mir is át tudta lépni Bagnaiát, az olasz így visszakerült a hetedik helyre, de még így sem kellett nagyon aggódnia. Quartararo továbbra is csak a negyedik pozícióban motorozott.

Az élen annyiban változott a helyzet, hogy Quartararo felért Millerre, viszont Binder mögötte gyorsabb volt, és el is ment mellette, a yamahás visszaesett ötödiknek. Neki csak győzelemmel volt némi esélye a bajnoki címre. 5 körrel a vége előtt Jack Miller bukását figyelhettük: a gyári Ducati versenyzője a negyedik helyről dobta el a vasat.

A futam végén Rins vezetett Martin, Binder, Quartararo, Oliveira, Marini, Bastianini, Bagnaia, Morbidelli és Bezzecchi előtt. Binder két körrel a vége előtt elment Martin mellett, és feljött a második helyre. Rins nyert, ami egyet jelentett Bagnaia bajnoki címével. A Ducati Casey Stoner 2007-es egyéni bajnoki címe után most ismét átélhette ugyanezt a végső sikert. Quartararo másodikként végzett, Bastianini pedig harmadik lett a világbajnoki összetettben.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Utcán

Ime a 2023-as KTM 890 ADVENTURE

A KTM tovább tágította az utazó és kaland motorkerékpár-szektor korlátait a tovább fejlesztett középsúlyú 890 Adventure modellel. A 2023-as kiadás verhetetlen erőben, súlyban, agilitásban és speciális jellemzőinek köszönhetően bármilyen utat könnyed eleganciával tesz még izgalmasabbá. A 890-es reszelős és érzékeny LC8-as motorja 105 lóerős teljesítménnyel és 100 Nm-es nyomatékkal biztosítja a megfelelő menetdinamikát bármilyen helyzetben. […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia végig uralta a szezonnyitót

Óriási helyezkedés alakult ki a rajtnál, amiből Miguel Oliveira jött ki a legjobban. Ő vezetett Jorge Martin, Francesco Bagnaia, Marc Marquez, Maverick Vinales és Jack Miller előtt. Bagnaia átvette a második helyet Martintól, és a második kör végén átvette a vezetést is. A harmadik körben akadt esemény, ugyanis Marc Marquez nem tudott megállni az egyik […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Marc Marquezé az év első pole-ja

A tegnapi szabadedzések alapján szinte megjósolhatatlan volt, kié lesz a pole-pozíció. A Q1-ben a négy Honda, Franco Morbidelli és Alex Marquez tűntek a legesélyesebbnek a két továbbjutó helyre. Marc Marquez már az edzés első szakaszában az élre állt, ráadásul Jack Miller tegnapi pályacsúcsánál is jobb időt motorozott. Féltávnál Marquez mögé a hazaiak versenyzője, Miguel Oliveira […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom