Rins győzelemmel búcsúzott, Bagnaia világbajnok

A rajtnál Alex Rins jött el a legjobban, Fabio Quartararo és Francesco Bagnaia pedig egymással harcoltak az ötödik helyért a második körben. Rins vezetett Jorge Martin, Marc Marquez, Jack Miller, Francesco Bagnaia és Fabio Quartararo előtt. Az első négyes már a verseny elején elszakadt a többiektől, így Quartararo is egyre távolabb került az első helytől a második csoportban Bagnaia mögött.

Quartararo meg tudta előzni Bagnaiát és el is tudott nyúlni tőle, a francia elindult az első négyesre, Bagnaia pedig láthatóan feltartotta a többieket a hatodik helyen. Mindkét Espargaro kiállt a versenyből, így Aleix valószínűleg elveszítette az összetett harmadik pozíciót is Enea Bastianinivel szemben, ha az olasz pontot szerez. Bagnaia az első körökben összeért Quartararóval és az egyik elem le is repült a Ducatiról, ez is lehetett az oka, hogy nem tudta tartani az olasz a többiek tempóját.

Akire nem nagyon figyeltünk, az Alex Rins, aki győzelemmel búcsúzott a Suzukitól

Binder volt veszélyes egyedül a világbajnoki éllovasra, és a 8. körben el is ment mellette, így az olasz visszaesett a nyolcadiknak, de még így is világbajnoki pozícióban volt. A 10. körben Marc Marquez esését figyelhettük, aki a nyolcas kanyarban bukott a negyedik helyről, így mögötte mindenki egyet előrelépett. Nem sokkal később Mir is át tudta lépni Bagnaiát, az olasz így visszakerült a hetedik helyre, de még így sem kellett nagyon aggódnia. Quartararo továbbra is csak a negyedik pozícióban motorozott.

Az élen annyiban változott a helyzet, hogy Quartararo felért Millerre, viszont Binder mögötte gyorsabb volt, és el is ment mellette, a yamahás visszaesett ötödiknek. Neki csak győzelemmel volt némi esélye a bajnoki címre. 5 körrel a vége előtt Jack Miller bukását figyelhettük: a gyári Ducati versenyzője a negyedik helyről dobta el a vasat.

A futam végén Rins vezetett Martin, Binder, Quartararo, Oliveira, Marini, Bastianini, Bagnaia, Morbidelli és Bezzecchi előtt. Binder két körrel a vége előtt elment Martin mellett, és feljött a második helyre. Rins nyert, ami egyet jelentett Bagnaia bajnoki címével. A Ducati Casey Stoner 2007-es egyéni bajnoki címe után most ismét átélhette ugyanezt a végső sikert. Quartararo másodikként végzett, Bastianini pedig harmadik lett a világbajnoki összetettben.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Pedrosa elárulta a Ducati fő erejét

A 2022-es szezonban a Ducati mindent megnyert a MotoGP-ben, amit lehetett: az egyéni, a csapat- és a gyártói világbajnoki címet is elhódította. Az kétségtelen, hogy az olasz gyártó  a többi fölé nőtt az utóbbi években, és ezúttal a Yamaha és Fabio Quartararo sem tudott mit tenni Francesco Bagnaia második féléves hajrájával. A KTM fejlesztő- és […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki V-Strom 650 XT (2021) – Túrára termett

A Suzuki V-Strom 650 XT vitathatatlanul egy olyan motorkerékpár, amelyre szükségünk lesz, akár a városban van dolgunk, akár huzamosabban autópályán haladnánk vagy egy felfedezetlen ösvényt hódítanánk meg. Ez a kalandmotor kategóriába sorolt gép (amely véleményem szerint nem igazán kalandmotor) rengeteg mindennel fel van szerelve, hogy túlélje a váratlan helyzeteket és elviselje még az áldatlan szituációkat […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel

Suzuki V-Strom 650XT (2021) – Szlovák túra egy egyszerű, de nagyszerű motoron

A Suzuki V-STROM 650XT 2021-es változatát egy több napos túrán volt alkalmunk tesztelni. Szlovákiába utaztunk szeptember végén, és bejártuk a Tátra nagy részét. Három nap és ezer kilométer alatt mindenféle időjárással, útviszonnyal találkoztunk. Színes körülmények között tesztelhettük tehát a Suzuki kisebb köbcentis túramotorját. Ádám cikkében olvashattok a bővebb technikai részletekről, ha pedig a nagytesóra, az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom