Rins győzelemmel búcsúzott, Bagnaia világbajnok

A rajtnál Alex Rins jött el a legjobban, Fabio Quartararo és Francesco Bagnaia pedig egymással harcoltak az ötödik helyért a második körben. Rins vezetett Jorge Martin, Marc Marquez, Jack Miller, Francesco Bagnaia és Fabio Quartararo előtt. Az első négyes már a verseny elején elszakadt a többiektől, így Quartararo is egyre távolabb került az első helytől a második csoportban Bagnaia mögött.

Quartararo meg tudta előzni Bagnaiát és el is tudott nyúlni tőle, a francia elindult az első négyesre, Bagnaia pedig láthatóan feltartotta a többieket a hatodik helyen. Mindkét Espargaro kiállt a versenyből, így Aleix valószínűleg elveszítette az összetett harmadik pozíciót is Enea Bastianinivel szemben, ha az olasz pontot szerez. Bagnaia az első körökben összeért Quartararóval és az egyik elem le is repült a Ducatiról, ez is lehetett az oka, hogy nem tudta tartani az olasz a többiek tempóját.

Akire nem nagyon figyeltünk, az Alex Rins, aki győzelemmel búcsúzott a Suzukitól

Binder volt veszélyes egyedül a világbajnoki éllovasra, és a 8. körben el is ment mellette, így az olasz visszaesett a nyolcadiknak, de még így is világbajnoki pozícióban volt. A 10. körben Marc Marquez esését figyelhettük, aki a nyolcas kanyarban bukott a negyedik helyről, így mögötte mindenki egyet előrelépett. Nem sokkal később Mir is át tudta lépni Bagnaiát, az olasz így visszakerült a hetedik helyre, de még így sem kellett nagyon aggódnia. Quartararo továbbra is csak a negyedik pozícióban motorozott.

Az élen annyiban változott a helyzet, hogy Quartararo felért Millerre, viszont Binder mögötte gyorsabb volt, és el is ment mellette, a yamahás visszaesett ötödiknek. Neki csak győzelemmel volt némi esélye a bajnoki címre. 5 körrel a vége előtt Jack Miller bukását figyelhettük: a gyári Ducati versenyzője a negyedik helyről dobta el a vasat.

A futam végén Rins vezetett Martin, Binder, Quartararo, Oliveira, Marini, Bastianini, Bagnaia, Morbidelli és Bezzecchi előtt. Binder két körrel a vége előtt elment Martin mellett, és feljött a második helyre. Rins nyert, ami egyet jelentett Bagnaia bajnoki címével. A Ducati Casey Stoner 2007-es egyéni bajnoki címe után most ismét átélhette ugyanezt a végső sikert. Quartararo másodikként végzett, Bastianini pedig harmadik lett a világbajnoki összetettben.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia győzelemmel lett bajnok, Martin bukott

Francesco Bagnaia jól kapta el az év utolsó rajtját, de ez Jorge Martinról is elmondható volt, a hármas kanyarban ugyanis másodikként fordult. Őket a két KTM, Brad Binder, Jack Miller, Johann Zarco és Maverick Vinales követte. Martin a harmadik kör első kanyarját rontotta el, és visszaesett 8.-nak, kis híján kiütötte a vetélytársat. Martin Alex Marquezt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Vinalesé a pályacsúcs, Bagnaia az első sorban, Martin a 2.-ban

Az időmérőn Francesco Bagnaia nagyon erős körrel kezdett, 1:29.690-el nyitott a címvédő a valenciai időmérő első szakaszában. Alex Marquez viszont még nála is 15 ezreddel gyorsabb időt futott, és Augusto Fernandez is nagyon közel került hozzájuk. Bagnaia a második kifutásán is javított, és pályacsúcsot futott, 1:29.054-et. A többiek közül már csak Augusto Fernandez és Enea […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bagnaia világbajnok szombaton, ha …

nyer, és Martin nem lesz jobb 3. helyezettnél, ha 2., és Martin nem végez előbb az ötödik helynél, ha 3., és Martin nem lesz jobb, mint hetedik, ha 4., és Martint nem intik le nyolcadiknál jobb pozícióban, ha 5., és Martin nem lesz jobb, mint kilencedik, és ha 6., és Martin nem szerez pontot. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom