Super Racing Festivál – Hazai környezetben Kiss Norbert és a Révész Racing

A hétvégén rendezik a Hungaroringen a Super Racing Fesztivált. A nézők élőben láthatják Kiss Norbert kamionversenyzőt is, szombaton és vasárnap itt rendezik az EB sorozat következő versenyét. A szurkolók számára a belépés ingyenes.

Napjaink két, nemzetközi szinten is ismert és elismert magyar autóversenyzője, a túraautó-világkupa-győztes Michelisz Norbert és a háromszoros kamion Európa-bajnok Kiss Norbert is „ringbe száll” a Hungaroringen június 11-12-én tartandó Super Racing Festiválon.  S ha a két sztárversenyző részvétele önmagában nem lenne elég vonzó, ráadásként a rendezvény ingyenes a nézők számára. A paddockba is bemehetnek, és találkozhatnak a nyíregyházi Révész Racing csapattal is, ide viszont belépőt kell váltani.

– 2020-ban alakult a csapatunk, de akkor a járvány miatt nézők nem lehettek, majd 2021-ben is csak korlátozott számban. Ez lesz az első olyan hétvégénk a Hungaroringen, ahol sok néző előtt versenyezhetünk. Nagyon várjuk már, egészen más olyan hangulatban indulni, ahol több ezren szorítanak nekünk és Kiss Norbinak – mondta Kozák Attila, a Révész Racing csapatvezetője.

A kamion EB sorozat Misanóban kezdődött két hete, és Kiss Norbert a négyből két versenyt is megnyert, egyszer pedig harmadik lett. Jó formában várja a hétvégét, és hazai környezetben szeretne jól szerepelni. Nála jobban senki nem ismeri a pályát a mezőnyből. Nem a Révész Racing lesz az egyedüli nyíregyházi csapat a hétvégi versenyen. A megnyitón a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette csoport is fellép.

– A csapat felkészült, lelkesek vagyunk, cél a győzelem. Számomra ez a verseny a legfontosabb, hiszen a Hungaroringen hazai közönség előtt indulni mindig felemelő érzés, rengeteg segítséget kapok a szurkolóktól. A mostani versenyhétvége különlegessége a Super Racing Festival, ahová ingyenesen kilátogathatnak az autó-motorsport szerelmesei, ez még kivételesebbé teszi számomra ezt a hétvégét.– mondta Kiss Norbert.

– 1986-ban adták át a Hungaroringet, és akkor a Forma-1-es verseny megnyitóján is a nyíregyházi zenekar lépett fel a majorettekkel. Úgy gondoltuk, hogy több mint harminc év után jó lenne, ha ismét ők nyitnák meg a versenyt – tette hozzá Kozák Attila.

A nézők amellett, hogy izgalmas versenyeket láthatnak, a két fenti sorozat mellett betétfutamként megnézhetik az elektromos TCR-sorozat, valamint az elektromos formulaautó-sorozat, az ERA versenyeit is. A lelátók mögött is találhatnak szórakozást. Például az elektromos járművek kiállítását, vagy a gyermekek közlekedésbiztonságának növelését elősegítőt road show-t.

A kamion EB programja: 

Szombat:

11:35 – 12:05   – GOODYEAR FIA ETRC      1. verseny

19:00 – 19:30  – GOODYEAR FIA ETRC.      2. verseny

Vasárnap:

09:10 – 09:30 – FIA ETRC                             időmérő

09.35 – 09:45 – FIA ETRC                              super pole

12:40 – 13:10   – GOODYEAR FIA ETRC       3. verseny

15:20 – 15:50  – GOODYEAR FIA ETRC.       4. verseny

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Még markánsabb karakter, még gazdagabb technológiai tartalom: megújul a Hyundai i30

• Az új Hyundai i30 látványos formai módosításokkal, valamint aktualizált kapcsolódási és biztonsági funkciókkal lép színre • A különböző karosszéria-változatokban és felszereltségi szinteken kínált modell a legváltozatosabb ügyféligények kielégítésére született • Praktikus és kényelmi szolgáltatások széles körét kínálja A Hyundai Motor bemutatja a formai és technológiai módosításokkal aktualizált, megújult i30-as modellcsaládot. A ferdehátú, fastback és […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Minden téren rekord: UNIX-AMTS 2024!

Március 24-én, vasárnap este zárta be kapuit hazánk legnagyobb autós-motoros showja, az UNIX-AMTS 2024. A rendezvény történetének eddigi legnagyobb, rekordméretű kiállításával, rengeteg programmal és újítással tért vissza a Hungexpo falai közé – és persze azon is túlra. Hivatalosan számolva az idei volt a rendezvény 18. felvonása, és joggal jelenthetjük ki, hogy az AMTS valóban a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az ISUZU bemutatja az első elektromos D-MAX pickupot

Az ISUZU Motors Limited bemutatja a vállalat első elektromos járművét (a továbbiakban: BEV), a D-MAX egytonnás pickup teherautót. A modell első nyilvános bemutatására a 45. Bangkok International Motor Show-n kerül sor, amelyet március 27. és április 7. között tartanak Thaiföldön. A D-MAX BEV-t úgy fejlesztették ki, hogy kielégítse a haszon- és személygépjárművekkel szemben támasztott változatos […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom