Számos modellsorozatát frissíti 2022 nyarán a BMW

2022 nyarától még nagyobb hatékonyság, minden korábbinál magasabb szintű személyre szabhatóság és továbbfejlesztett digitalizáció teszi még vonzóbbá a BMW számos modellsorozatát. Az új BMW 2-es Active Tourer modellpalettája két plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával és egy BMW xDrive intelligens összkerékhajtással együttműködő dízelmotorral bővül, az új BMW 2-es Coupé és az új BMW 4-es Gran Coupé portfólióján két-két új hajtáslánc-változat ünnepli premierjét, a vezetés élményét és az utazás kényelmét pedig számos modellsorozatnál újratervezett felszereltségi csomagok emelik új szintre.

Az új BMW 2-es Coupé és az új BMW M3 limuzin alapfelszereltsége 2022 nyarán a BMW Ívelt Kijelzővel gazdagodik, amellyel párhuzamosan a BMW 8.0 operációs rendszer alapjaira épülő, többszenzoros felhasználói élményt kínáló BMW iDrive járművezérlő technológia legkorszerűbb generációja is megérkezik mindkét modellsorozatba. A digitalizáció terén jelentkező fejlesztések a BMW Maps navigációs rendszer és a BMW Intelligent Personal Assistant kibővített funkcióiban köszönnek vissza.

BMW 2-es Active Tourer: bemutatkozik a két plug-in hibrid modell és a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával szerelt, új dízelmotor

Az új BMW 2-es Active Tourer már piaci bevezetése óta átfogó hajtáslánc-technológiákkal, a BMW Group legkorszerűbb EfficientDynamics motorgenerációjának belsőégésű erőforrásaival és a legújabb mild-hibrid technológiákkal érhető el. A sokoldalú kompakt modell hatékonyságát és vezetési élményét a jövőben két plug-in hibrid hajtáslánc-technológia fokozza tovább: mindkét modellben egy háromhengeres, BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó benzinmotor (amely az első kerekeket hajtja) és egy elektromos motor (amely a hátsó kerekeket hajtja) dolgozik együtt. És ahogyan a padlólemezbe süllyesztett nagyfeszültségű akkumulátor, úgy az elektromos motor is a BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációját képviseli. Az így felépülő hibrid-specifikus összkerékhajtás minden vezetési szituációban rendkívül magas szintű sportosságot, menetstabilitást és tapadást garantál.

Az új BMW 230e xDrive Active Tourer (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 0,6 – 0,8 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás (WLTP): 14,4 – 15,9 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 14 – 18 gramm / km) hajtáslánc-technológiájának rendszerteljesítménye 240 kW / 326 lóerő (a 110 kW / 150 lóerő maximális teljesítményre képes belsőégésű erőforrás és a 130 kW / 177 lóerő maximális teljesítményű elektromos motor együttműködéseként). Ez azt jelenti, hogy az erősebb plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW 2-es Active Tourer álló helyzetből 5,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órás tempóra, tisztán elektromos hatótávolsága pedig a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint egy feltöltéssel 82 – 93 kilométer.

 

180 kW / 245 lóerő rendszerteljesítményének köszönhetően (a 100 kW / 136 lóerő maximális teljesítményre képes belsőégésű erőforrás és a 80 kW / 109 lóerő maximális teljesítményű elektromos motor együttműködéseként) az új BMW 225e xDrive Active Tourer (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 0,6 – 0,8 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás (WLTP): 14,2 – 15,8 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 14 – 18 gramm / km) 6,7 másodperc alatt sprintel fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. Egy feltöltéssel megtehető 83 – 92 kilométer (WLTP) tisztán elektromos hatótávolsága az előző modellgenerációhoz viszonyítva jelentős fejlődést jelent. Sőt mi több, fali töltőn keresztül és nyilvános járműtöltő állomáson az új BMW 2-es Active Tourer kétszer nagyobb, immár 7,4 kWh maximális töltési kapacitásra képes, amelynek köszönhetően a két plug-in hibrid modell nagyfeszültségű akkumulátora 2,5 óra alatt teljes mértékben feltölthető.

A portfólió harmadik újdonsága a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával szerelt, 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres dízelmotor. Az új BMW 223d xDrive Active Tourer (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 4,6 – 5,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 121 – 133 gramm / km) rendszerteljesítménye 155 kW / 211 lóerő (a 145 kW / 197 lóerő maximális teljesítményre képes belsőégésű erőforrás és a 14 kilowattnyi / 19 lóerőnyi elektromos rásegítés együttműködéseként), csúcs forgatónyomatéka pedig 400 Nm (a belsőégésű erőforrás akár 400 Nm forgatónyomatékával és az akár 55 newtonméternyi elektromos rásegítéssel). A mild-hibrid rendszer elektromos rásegítését a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltóba építették be a mérnökök. Elinduláskor ez az elektromos motor hozza mozgásba a főtengelyt, amely nagymértékben fokozza a hajtáslánc-technológia hatékonyságát. A rendszer teljesítményét és forgatónyomatékát a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás osztja el a négy hajtott kerék között. Az új BMW 223d xDrive Active Tourer 7,3 másodperc alatt abszolválja a nulla-százas gyorsulást.

BMW 2-es Coupé: két új modellváltozat és alapfelszereltségként BMW Ívelt Kijelző, illetve kormány mögötti váltófülek

Az új BMW 2-es Coupé palettáját egy új belépő szintű modellváltozat és a BMW M GmbH teljesítményre optimalizált sportolója színesíti tovább. 2022 nyarától a kompakt kétajtós modell átfogó vezetési élményét az új BMW 218i Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,5 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 146 – 160 gramm / km) kínálja fel a legtakarékosabb módon, motorházteteje alatt egy 115 kW / 156 lóerő maximális teljesítményre és 250 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes, 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotorral. A motor erejét egy nyolcfokozatú Steptronic automataváltó továbbítja a hátsó tengelyhez. Az új BMW 218i Coupé 8,7 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

A második újdonság a teljesítmény-tartomány legmagasabb szintjén érkezik meg az utakra: az új BMW M240i Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,8 – 8,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 177 – 192 gramm / km) a márka legendás, hamisítatlan vezetési élményét hirdeti a prémium kompakt szegmensben. Az erőt mindehhez egy 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményű, soros hathengeres benzinmotor szolgáltatja, amely egy nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltón és az osztóműbe épített BMW M sport differenciálművön keresztül továbbítja teljesítményét, illetve forgatónyomatékát a hátsó kerekekhez. Az új BMW M240i Coupé esetében ez 4,7 másodperc alatt abszolvált nulla-százas sprintet eredményez.

A vérpezsdítő manuális váltások érdekében a BMW M GmbH új, teljesítményre optimalizált modellje kormány mögötti váltófülekkel gurul le a gyártósorról. A váltófülek 2022 nyarától a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó részét képezik, amelyet a gyártó az új BMW 2-es Coupé négyhengeres motorral szerelt modellváltozataihoz az alapfelszereltség részeként kínál. A portfólión jelenleg háromféle négyhengeres benzinmotor és egy négyhengeres dízelüzemű erőforrás, valamint a 3.0 liter hengerűrtartalmú, soros hathengeres szív sorakozik. Utóbbi színtiszta hátsókerék-meghajtással és BMW xDrive intelligens összkerékhajtással párosítva egyaránt elérhető.

A mérnökök az új BMW 2-es Coupé esetében is újragondolták a BMW által fémjelzett, vezető felé forduló műszerfalat, így 2022 júliusától a kétajtós kompakt összes modellváltozata alapfelszereltségként BMW Ívelt Kijelzővel érkezik meg az utakra. A kormány mögé pozícionált, 12,3” képernyő-átmérőjű digitális műszeregység és a 14,9” képernyő-átmérőjű központi kijelző párosa egy teljes mértékben digitális, nagyfelbontású egységgé áll össze. A BMW Ívelt Kijelzőnek és a BMW Intelligent Personal Assistant kibővített funkcióinak köszönhetően az új BMW 2-es Coupé immár érintésekkel és hangutasításokkal vezérelhető felhasználói élményt kínál.

BMW 4-es Gran Coupé: két új, soros hathengeres motorral szerelt modellváltozat érkezik

2022 nyarán a BMW M GmbH egy új teljesítményre optimalizált modellel örvendezteti meg a BMW 4-es sorozat rajongóit: az új BMW M440i Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,6 – 8,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 172 – 185 gramm / km) a 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor, a mild-hibrid technológia, a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó, a klasszikus hátsókerék-meghajtás és a BMW M sport differenciálmű egységét állítja csatasorba. A prémium középkategória négyajtós kupéjának extrém sportos kiadása 5,0 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra.

Sőt mi több, a jövőben az új BMW 4-es Gran Coupé portfóliója egy soros hathengeres dízelmotorral is bővül: az új BMW 430d xDrive Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,5 – 6,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 145 – 158 gramm / km) 3.0 liter hengerűrtartalmú erőforrása 210 kW / 286 lóerő maximális teljesítményre és 650 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes. A hajtáslánc hatékonyságát és azonnali rendszerreakcióit itt is egy 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológia fokozza. A letaglózó tolóerő, a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás az új BMW 430d xDrive Gran Coupé esetében együtt 5,3 másodperc alatt abszolvált nulla-százas sprintet eredményez.

2022 júliusától a bajor prémiumgyártó az új BMW 4-es sorozat összes teljesítményre optimalizált modelljéhez és a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 M50 modellhez is (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 18,0 – 22,5 kWh / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 0 gramm / km) elérhetővé teszi az M Sport Pro csomagot, amely a BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag kibővített tételeit, BMW M Shadow Line világítási opciókat, vörös féknyergekkel dolgozó BMW M sport fékrendszert és BMW M biztonsági öveket tartalmaz. Az új BMW 4-es Coupé és az új BMW 4-es Cabrio karosszériafényezési opciói mindeközben a Skyscraper Grey metál árnyalattal gazdagodnak.

Részletesebb személyre szabhatóság az új felszereltségi csomagoknak köszönhetően

2022 nyarától a bajor prémiummárka számos modellsorozat esetében új, típus-specifikus csomag-összeállításokkal fokozza a gyárilag megrendelhető, prémium minőségű extrafelszereltségi opciók által kínált személyre szabhatóságot. Az új felszereltségi csomagokkal az ügyfelek egy-egy területre fókuszálva formálhatják kedvükre a kiválasztott modelleket. Az új BMW 2-es Active Tourer palettáján így például az Utazás csomag és a Komfort csomag is elérhetővé válik.

Az új BMW 2-es Coupé portfóliója az Innovációs csomaggal és a Komfort csomaggal bővül. A kínálat az új BMW 1-es sorozat és az új BMW 2-es Gran Coupé esetében kiváltképp változatos lesz: a modellek 2022 júliusától Prémium csomaggal, Utazás csomaggal, Innovációs csomaggal, Komfort csomaggal, Komfort Professional csomaggal és M Sport Pro csomaggal felszerelve is legurulhatnak a gyártósorról.

Új extrafelszereltségi opciók a BMW 5-ös sorozat, a BMW 6-os Gran Turismo, a BMW X5 és a BMW X6 palettáján, tovább bővített alapfelszereltség a BMW Z4 számára

Az M Sport Pro csomag a jövőben a BMW 5-ös limuzin, a BMW 5-ös Touring és a BMW 6-os Gran Turismo extrafelszereltségi palettáján is megjelenik. Az újdonság a típus-specifikus M Sport csomag kiegészítő opciójaként válik elérhetővé és a BMW 5-ös sorozat belépő szintű modelljei esetében kormány mögötti váltófüleket, a többi modell esetében pedig nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltót kínál. A csomag ezen felül magába foglalja a kibővített BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag tételeit, a vörös féknyergekkel dolgozó BMW M sport fékrendszert és a BMW M biztonsági öveket is. Az 5-ös BMW megkapja a BMW M Shadow Line világítási opciókat is, amelyekhez a BMW 5-ös limuzin esetében feketére fényezett BMW M légterelő szárny is társul. Újdonságként válnak elérhetővé a palettán a Skyscraper Gray metál és az Arctic Race Blue metál karosszériafényezési árnyalatok.

A BMW X5 és a BMW X6 utastere 2022 nyarától alapfelszereltségként megkapja a steppelt Sensafin dekorbetéteket. Az újfejlesztésű, bőrszerű tulajdonságokkal bíró felület ötféle árnyalatban lesz elérhető, kifinomultabb megjelenést és kellemesebb tapintást garantálva.

A BMW Z4 utánozhatatlan varázsát ezzel párhuzamosan kibővített alapfelszereltség emeli új dimenzióba: a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés a 10,25” képernyő-átmérőjű digitális műszeregység és a 10,25” képernyő-átmérőjű központi kijelző párosával, valamint a Connected Professional csomag tételeivel teszi még inkább felejthetetlenné a vezetés élményét.

A BMW M3 limuzin egyediségét BMW Ívelt Kijelző és Innovációs csomag, a BMW M4 Coupé exkluzivitását pedig BMW M Grafika fokozza

2022 júliusától a BMW 8.0 operációs rendszer alapjaira épülő, többszenzoros felhasználói élményt kínáló BMW iDrive járművezérlő technológia legkorszerűbb generációja is bekerül a BMW M3 limuzin széleskörű alapfelszereltségébe, BMW Ívelt Kijelzővel. A négyajtós sportautó az opcionális extrafelszereltség részeként Innovációs csomaggal, vezeték nélküli okostelefon-töltő tálcával, személyes eSIM kártyával, Sensatec bevonatú műszerfallal és alumíniumból készült, rombuszmintás, antracit árnyalatú BMW M dekorbetétekkel is megrendelhető. Újdonságként válik elérhetővé a modellhez a BMW Individual részleg Frozen Pure Grey metál karosszériafényezési árnyalata.

A BMW M4 Coupé exkluzivitását a motorháztetőre és a csomagtérajtóra megrendelhető BMW M Grafika nyomatékosíthatja: a BMW M GmbH logójának magasfényű fekete kontúrvonalai sportosan elegáns stílusban fokozzák a kétajtós élsportoló karosszériájának egyediségét.

A BMW Maps navigációs rendszer és a BMW Intelligent Personal Assistant kibővített funkciói

A BMW 8.0 operációs rendszerrel dolgozó modellek vezetési élményét és menetkomfortját már most új digitális szolgáltatások fokozzák, 2022 nyarától pedig a BMW Maps navigációs rendszer és a BMW Intelligent Personal Assistant is új kvalitásokkal, kibővített funkciókkal gazdagodik. Az újfajta térképgrafika mellett a navigációs rendszer a sűrűn látogatott útvonalak mentén található látnivalókról és hasznos lehetőségekről is információkat szolgáltat, akkor is, ha az útvonaltervezés nem aktív. A BMW 3-as sorozat és a BMW X5 plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modelljei esetében a bekapcsolt BMW eDrive Zones funkció a jövőben arra is képes lesz, hogy megkülönböztesse a nagyvárosokban a hagyományos környezetbarát zónákat a teljes egészében emisszió-mentes övezetektől. A jövőben a tisztán elektromos meghajtású modellek fejlett járműtöltő szoftvere azt is lehetővé teszi, hogy a vezetők elmentsék a gyakran használt járműtöltő állomások töltőprofiljait és manuális előkondicionálással készítsék fel a nagyfeszültségű akkumulátort a DC gyorstöltésre.

A BMW 8.0 operációs rendszerrel dolgozó BMW M modellek műszerfala a jövőben M-specifikus felhasználói felületet kap. A BMW iX és a BMW i4 modellekben a kiegészítő Augmented View kijelző – amely a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés része – mostantól a digitális műszeregységen jelenik meg.

2022 nyarától a BMW 8.0 operációs rendszer alapjain futó BMW Intelligent Personal Assistant is új funkciókra lesz képes. A digitális társ és járműszakértő a vezető számára proaktív módon, kontextusba helyezve fog tudni javaslatokat tenni az egyes funkciók használatára vonatkozóan. Ilyenek többek között a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function), a parkolóasszisztens (Parking Assistant), a BMW eDrive Zones funkció szolgáltatásai és a BMW ConnectedDrive Store kiegészítő funkcióinak tesztlehetőségei is. Sőt mi több, a BMW Intelligent Personal Assistant arra is képes lesz, hogy elmagyarázza számos olyan funkció lényegét és működési módját, amelyeket a vezető azelőtt még nem használt.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új BMW M2

A színtiszta vezetési élmény hamisítatlan szimbólumaként az új BMW M2 még magasabbra helyezi a prémium szegmens nagyteljesítményű kompakt élsportolóinak kategóriaetalon mércéjét, a letaglózó teljesítményélmény új dimenzióját váltva valóra. Az új BMW M2 minden korábbinál erősebben és magabiztosabban ünnepli világpremierjét, egy sor innovatív felszereltségi tétel társaságában. Az újdonság középpontjában a 15 kilowattal / 20 lóerővel megnövelt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Évforduló: 60 éves az Opel formatervező stúdiója

Első a maga nemében: az Opel “Advanced Studio”-ja 1964-ben alakult Jövőbe mutató tanulmányautók: az 1965-ös Experimental GT-től a 2023-as Opel Experimental-ig Két ok az ünneplésre: 125 éve gyárt autót az Opel, formatervező stúdiója pedig az idén 60 éves Rüsselsheim. 2024 különös jelentőségű évfordulós év az Opel életében, hiszen a márka éppen idén 125 éve gyárt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Indul az új, elektromos Ford Explorer sorozatgyártása a Kölni Elektrifikációs Központban

A Ford új Kölni EV Központjának gyártósoráról legördülő első járművet, a tisztán elektromos hajtású Explorert hamarosan átvehetik a régió vásárlói Hamarosan bemutatkozik egy új EV-modell is, egy sport-crossover, amit már az év második felében gyártani kezdenek Kölnben A történelmi múltra visszatekintő kölni üzemből egy 2 milliárd dolláros beruházás részeként csúcstechnológiájú EV Központot alakított ki a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom