Számos modellsorozatát frissíti 2022 nyarán a BMW

2022 nyarától még nagyobb hatékonyság, minden korábbinál magasabb szintű személyre szabhatóság és továbbfejlesztett digitalizáció teszi még vonzóbbá a BMW számos modellsorozatát. Az új BMW 2-es Active Tourer modellpalettája két plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával és egy BMW xDrive intelligens összkerékhajtással együttműködő dízelmotorral bővül, az új BMW 2-es Coupé és az új BMW 4-es Gran Coupé portfólióján két-két új hajtáslánc-változat ünnepli premierjét, a vezetés élményét és az utazás kényelmét pedig számos modellsorozatnál újratervezett felszereltségi csomagok emelik új szintre.

Az új BMW 2-es Coupé és az új BMW M3 limuzin alapfelszereltsége 2022 nyarán a BMW Ívelt Kijelzővel gazdagodik, amellyel párhuzamosan a BMW 8.0 operációs rendszer alapjaira épülő, többszenzoros felhasználói élményt kínáló BMW iDrive járművezérlő technológia legkorszerűbb generációja is megérkezik mindkét modellsorozatba. A digitalizáció terén jelentkező fejlesztések a BMW Maps navigációs rendszer és a BMW Intelligent Personal Assistant kibővített funkcióiban köszönnek vissza.

BMW 2-es Active Tourer: bemutatkozik a két plug-in hibrid modell és a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával szerelt, új dízelmotor

Az új BMW 2-es Active Tourer már piaci bevezetése óta átfogó hajtáslánc-technológiákkal, a BMW Group legkorszerűbb EfficientDynamics motorgenerációjának belsőégésű erőforrásaival és a legújabb mild-hibrid technológiákkal érhető el. A sokoldalú kompakt modell hatékonyságát és vezetési élményét a jövőben két plug-in hibrid hajtáslánc-technológia fokozza tovább: mindkét modellben egy háromhengeres, BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó benzinmotor (amely az első kerekeket hajtja) és egy elektromos motor (amely a hátsó kerekeket hajtja) dolgozik együtt. És ahogyan a padlólemezbe süllyesztett nagyfeszültségű akkumulátor, úgy az elektromos motor is a BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációját képviseli. Az így felépülő hibrid-specifikus összkerékhajtás minden vezetési szituációban rendkívül magas szintű sportosságot, menetstabilitást és tapadást garantál.

Az új BMW 230e xDrive Active Tourer (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 0,6 – 0,8 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás (WLTP): 14,4 – 15,9 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 14 – 18 gramm / km) hajtáslánc-technológiájának rendszerteljesítménye 240 kW / 326 lóerő (a 110 kW / 150 lóerő maximális teljesítményre képes belsőégésű erőforrás és a 130 kW / 177 lóerő maximális teljesítményű elektromos motor együttműködéseként). Ez azt jelenti, hogy az erősebb plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW 2-es Active Tourer álló helyzetből 5,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órás tempóra, tisztán elektromos hatótávolsága pedig a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint egy feltöltéssel 82 – 93 kilométer.

 

180 kW / 245 lóerő rendszerteljesítményének köszönhetően (a 100 kW / 136 lóerő maximális teljesítményre képes belsőégésű erőforrás és a 80 kW / 109 lóerő maximális teljesítményű elektromos motor együttműködéseként) az új BMW 225e xDrive Active Tourer (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 0,6 – 0,8 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás (WLTP): 14,2 – 15,8 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 14 – 18 gramm / km) 6,7 másodperc alatt sprintel fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. Egy feltöltéssel megtehető 83 – 92 kilométer (WLTP) tisztán elektromos hatótávolsága az előző modellgenerációhoz viszonyítva jelentős fejlődést jelent. Sőt mi több, fali töltőn keresztül és nyilvános járműtöltő állomáson az új BMW 2-es Active Tourer kétszer nagyobb, immár 7,4 kWh maximális töltési kapacitásra képes, amelynek köszönhetően a két plug-in hibrid modell nagyfeszültségű akkumulátora 2,5 óra alatt teljes mértékben feltölthető.

A portfólió harmadik újdonsága a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával szerelt, 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres dízelmotor. Az új BMW 223d xDrive Active Tourer (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 4,6 – 5,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 121 – 133 gramm / km) rendszerteljesítménye 155 kW / 211 lóerő (a 145 kW / 197 lóerő maximális teljesítményre képes belsőégésű erőforrás és a 14 kilowattnyi / 19 lóerőnyi elektromos rásegítés együttműködéseként), csúcs forgatónyomatéka pedig 400 Nm (a belsőégésű erőforrás akár 400 Nm forgatónyomatékával és az akár 55 newtonméternyi elektromos rásegítéssel). A mild-hibrid rendszer elektromos rásegítését a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltóba építették be a mérnökök. Elinduláskor ez az elektromos motor hozza mozgásba a főtengelyt, amely nagymértékben fokozza a hajtáslánc-technológia hatékonyságát. A rendszer teljesítményét és forgatónyomatékát a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás osztja el a négy hajtott kerék között. Az új BMW 223d xDrive Active Tourer 7,3 másodperc alatt abszolválja a nulla-százas gyorsulást.

BMW 2-es Coupé: két új modellváltozat és alapfelszereltségként BMW Ívelt Kijelző, illetve kormány mögötti váltófülek

Az új BMW 2-es Coupé palettáját egy új belépő szintű modellváltozat és a BMW M GmbH teljesítményre optimalizált sportolója színesíti tovább. 2022 nyarától a kompakt kétajtós modell átfogó vezetési élményét az új BMW 218i Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,5 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 146 – 160 gramm / km) kínálja fel a legtakarékosabb módon, motorházteteje alatt egy 115 kW / 156 lóerő maximális teljesítményre és 250 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes, 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotorral. A motor erejét egy nyolcfokozatú Steptronic automataváltó továbbítja a hátsó tengelyhez. Az új BMW 218i Coupé 8,7 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

A második újdonság a teljesítmény-tartomány legmagasabb szintjén érkezik meg az utakra: az új BMW M240i Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,8 – 8,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 177 – 192 gramm / km) a márka legendás, hamisítatlan vezetési élményét hirdeti a prémium kompakt szegmensben. Az erőt mindehhez egy 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményű, soros hathengeres benzinmotor szolgáltatja, amely egy nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltón és az osztóműbe épített BMW M sport differenciálművön keresztül továbbítja teljesítményét, illetve forgatónyomatékát a hátsó kerekekhez. Az új BMW M240i Coupé esetében ez 4,7 másodperc alatt abszolvált nulla-százas sprintet eredményez.

A vérpezsdítő manuális váltások érdekében a BMW M GmbH új, teljesítményre optimalizált modellje kormány mögötti váltófülekkel gurul le a gyártósorról. A váltófülek 2022 nyarától a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó részét képezik, amelyet a gyártó az új BMW 2-es Coupé négyhengeres motorral szerelt modellváltozataihoz az alapfelszereltség részeként kínál. A portfólión jelenleg háromféle négyhengeres benzinmotor és egy négyhengeres dízelüzemű erőforrás, valamint a 3.0 liter hengerűrtartalmú, soros hathengeres szív sorakozik. Utóbbi színtiszta hátsókerék-meghajtással és BMW xDrive intelligens összkerékhajtással párosítva egyaránt elérhető.

A mérnökök az új BMW 2-es Coupé esetében is újragondolták a BMW által fémjelzett, vezető felé forduló műszerfalat, így 2022 júliusától a kétajtós kompakt összes modellváltozata alapfelszereltségként BMW Ívelt Kijelzővel érkezik meg az utakra. A kormány mögé pozícionált, 12,3” képernyő-átmérőjű digitális műszeregység és a 14,9” képernyő-átmérőjű központi kijelző párosa egy teljes mértékben digitális, nagyfelbontású egységgé áll össze. A BMW Ívelt Kijelzőnek és a BMW Intelligent Personal Assistant kibővített funkcióinak köszönhetően az új BMW 2-es Coupé immár érintésekkel és hangutasításokkal vezérelhető felhasználói élményt kínál.

BMW 4-es Gran Coupé: két új, soros hathengeres motorral szerelt modellváltozat érkezik

2022 nyarán a BMW M GmbH egy új teljesítményre optimalizált modellel örvendezteti meg a BMW 4-es sorozat rajongóit: az új BMW M440i Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,6 – 8,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 172 – 185 gramm / km) a 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor, a mild-hibrid technológia, a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó, a klasszikus hátsókerék-meghajtás és a BMW M sport differenciálmű egységét állítja csatasorba. A prémium középkategória négyajtós kupéjának extrém sportos kiadása 5,0 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra.

Sőt mi több, a jövőben az új BMW 4-es Gran Coupé portfóliója egy soros hathengeres dízelmotorral is bővül: az új BMW 430d xDrive Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,5 – 6,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 145 – 158 gramm / km) 3.0 liter hengerűrtartalmú erőforrása 210 kW / 286 lóerő maximális teljesítményre és 650 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes. A hajtáslánc hatékonyságát és azonnali rendszerreakcióit itt is egy 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológia fokozza. A letaglózó tolóerő, a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás az új BMW 430d xDrive Gran Coupé esetében együtt 5,3 másodperc alatt abszolvált nulla-százas sprintet eredményez.

2022 júliusától a bajor prémiumgyártó az új BMW 4-es sorozat összes teljesítményre optimalizált modelljéhez és a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 M50 modellhez is (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 18,0 – 22,5 kWh / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 0 gramm / km) elérhetővé teszi az M Sport Pro csomagot, amely a BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag kibővített tételeit, BMW M Shadow Line világítási opciókat, vörös féknyergekkel dolgozó BMW M sport fékrendszert és BMW M biztonsági öveket tartalmaz. Az új BMW 4-es Coupé és az új BMW 4-es Cabrio karosszériafényezési opciói mindeközben a Skyscraper Grey metál árnyalattal gazdagodnak.

Részletesebb személyre szabhatóság az új felszereltségi csomagoknak köszönhetően

2022 nyarától a bajor prémiummárka számos modellsorozat esetében új, típus-specifikus csomag-összeállításokkal fokozza a gyárilag megrendelhető, prémium minőségű extrafelszereltségi opciók által kínált személyre szabhatóságot. Az új felszereltségi csomagokkal az ügyfelek egy-egy területre fókuszálva formálhatják kedvükre a kiválasztott modelleket. Az új BMW 2-es Active Tourer palettáján így például az Utazás csomag és a Komfort csomag is elérhetővé válik.

Az új BMW 2-es Coupé portfóliója az Innovációs csomaggal és a Komfort csomaggal bővül. A kínálat az új BMW 1-es sorozat és az új BMW 2-es Gran Coupé esetében kiváltképp változatos lesz: a modellek 2022 júliusától Prémium csomaggal, Utazás csomaggal, Innovációs csomaggal, Komfort csomaggal, Komfort Professional csomaggal és M Sport Pro csomaggal felszerelve is legurulhatnak a gyártósorról.

Új extrafelszereltségi opciók a BMW 5-ös sorozat, a BMW 6-os Gran Turismo, a BMW X5 és a BMW X6 palettáján, tovább bővített alapfelszereltség a BMW Z4 számára

Az M Sport Pro csomag a jövőben a BMW 5-ös limuzin, a BMW 5-ös Touring és a BMW 6-os Gran Turismo extrafelszereltségi palettáján is megjelenik. Az újdonság a típus-specifikus M Sport csomag kiegészítő opciójaként válik elérhetővé és a BMW 5-ös sorozat belépő szintű modelljei esetében kormány mögötti váltófüleket, a többi modell esetében pedig nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltót kínál. A csomag ezen felül magába foglalja a kibővített BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag tételeit, a vörös féknyergekkel dolgozó BMW M sport fékrendszert és a BMW M biztonsági öveket is. Az 5-ös BMW megkapja a BMW M Shadow Line világítási opciókat is, amelyekhez a BMW 5-ös limuzin esetében feketére fényezett BMW M légterelő szárny is társul. Újdonságként válnak elérhetővé a palettán a Skyscraper Gray metál és az Arctic Race Blue metál karosszériafényezési árnyalatok.

A BMW X5 és a BMW X6 utastere 2022 nyarától alapfelszereltségként megkapja a steppelt Sensafin dekorbetéteket. Az újfejlesztésű, bőrszerű tulajdonságokkal bíró felület ötféle árnyalatban lesz elérhető, kifinomultabb megjelenést és kellemesebb tapintást garantálva.

A BMW Z4 utánozhatatlan varázsát ezzel párhuzamosan kibővített alapfelszereltség emeli új dimenzióba: a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés a 10,25” képernyő-átmérőjű digitális műszeregység és a 10,25” képernyő-átmérőjű központi kijelző párosával, valamint a Connected Professional csomag tételeivel teszi még inkább felejthetetlenné a vezetés élményét.

A BMW M3 limuzin egyediségét BMW Ívelt Kijelző és Innovációs csomag, a BMW M4 Coupé exkluzivitását pedig BMW M Grafika fokozza

2022 júliusától a BMW 8.0 operációs rendszer alapjaira épülő, többszenzoros felhasználói élményt kínáló BMW iDrive járművezérlő technológia legkorszerűbb generációja is bekerül a BMW M3 limuzin széleskörű alapfelszereltségébe, BMW Ívelt Kijelzővel. A négyajtós sportautó az opcionális extrafelszereltség részeként Innovációs csomaggal, vezeték nélküli okostelefon-töltő tálcával, személyes eSIM kártyával, Sensatec bevonatú műszerfallal és alumíniumból készült, rombuszmintás, antracit árnyalatú BMW M dekorbetétekkel is megrendelhető. Újdonságként válik elérhetővé a modellhez a BMW Individual részleg Frozen Pure Grey metál karosszériafényezési árnyalata.

A BMW M4 Coupé exkluzivitását a motorháztetőre és a csomagtérajtóra megrendelhető BMW M Grafika nyomatékosíthatja: a BMW M GmbH logójának magasfényű fekete kontúrvonalai sportosan elegáns stílusban fokozzák a kétajtós élsportoló karosszériájának egyediségét.

A BMW Maps navigációs rendszer és a BMW Intelligent Personal Assistant kibővített funkciói

A BMW 8.0 operációs rendszerrel dolgozó modellek vezetési élményét és menetkomfortját már most új digitális szolgáltatások fokozzák, 2022 nyarától pedig a BMW Maps navigációs rendszer és a BMW Intelligent Personal Assistant is új kvalitásokkal, kibővített funkciókkal gazdagodik. Az újfajta térképgrafika mellett a navigációs rendszer a sűrűn látogatott útvonalak mentén található látnivalókról és hasznos lehetőségekről is információkat szolgáltat, akkor is, ha az útvonaltervezés nem aktív. A BMW 3-as sorozat és a BMW X5 plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modelljei esetében a bekapcsolt BMW eDrive Zones funkció a jövőben arra is képes lesz, hogy megkülönböztesse a nagyvárosokban a hagyományos környezetbarát zónákat a teljes egészében emisszió-mentes övezetektől. A jövőben a tisztán elektromos meghajtású modellek fejlett járműtöltő szoftvere azt is lehetővé teszi, hogy a vezetők elmentsék a gyakran használt járműtöltő állomások töltőprofiljait és manuális előkondicionálással készítsék fel a nagyfeszültségű akkumulátort a DC gyorstöltésre.

A BMW 8.0 operációs rendszerrel dolgozó BMW M modellek műszerfala a jövőben M-specifikus felhasználói felületet kap. A BMW iX és a BMW i4 modellekben a kiegészítő Augmented View kijelző – amely a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés része – mostantól a digitális műszeregységen jelenik meg.

2022 nyarától a BMW 8.0 operációs rendszer alapjain futó BMW Intelligent Personal Assistant is új funkciókra lesz képes. A digitális társ és járműszakértő a vezető számára proaktív módon, kontextusba helyezve fog tudni javaslatokat tenni az egyes funkciók használatára vonatkozóan. Ilyenek többek között a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function), a parkolóasszisztens (Parking Assistant), a BMW eDrive Zones funkció szolgáltatásai és a BMW ConnectedDrive Store kiegészítő funkcióinak tesztlehetőségei is. Sőt mi több, a BMW Intelligent Personal Assistant arra is képes lesz, hogy elmagyarázza számos olyan funkció lényegét és működési módját, amelyeket a vezető azelőtt még nem használt.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

Wang Chuanfu a BYD elnöke köszöntötte a márka első magyar vásárlóit

A BYD, a világ vezető NEV – azaz új energiával hajtott – járműveket és akkumulátorokat gyártó vállalata, büszkén rendezte meg az első magyarországi személyautó vásárlóinak köszöntési ünnepségét, Wang Chuanfu, a BYD csoport alapítójának és elnökének jelenlétében. Az ünnepi ceremónia hangsúlyozza a BYD elkötelezettségét az elektromobilitás elterjesztése mellett Magyarországon és Európa-szerte. Az esemény a budapesti Puskás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en

Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból csodálatot, elismerést váltanak ki. Ez nem egyszerű feladat, hiszen felgyorsult világunkban már egyre magasabb az ingerküszöb, és így néha még egy showcarral is nehéz felkelteni az érdeklődést. Két éve Svédországból érkezett egy korábbi ETS-győztes Charger, tavaly pedig Lengyelországból a Mapettuning Corvette, amit az […]

Olvass tovább
Teszt Verdák

Peugeot e-2008 GT teszt – Aktiválták a támadó módot

A franciák városi szabadidő-autója felfrissült, ami az elektromos kivitelnél észlelhető a legjobban. Egyébként nem véletlen a típus népszerűsége. A 2019-ben megjelent 2008-as igen jól sikerült darab, ez nem csak szerző véleménye, hanem a vásárlóké is. Az eltelt évek alatt több, mint 700 ezer fogyott belőle, az elektromos kivitelből kb. a tizede. Ha nem lett volna […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom