Szenzáció: a Volkswagen ID. R az AMTS-en!

Nem ez az első alkalom, hogy ritka tanulmányok és koncepciók, vagy akár legendás versenygépek jelenjenek meg hazánk legnagyobb éves autómustráján, az Automobil és Tuning Show-n. Az idei felvonás e tekintetben különösen izgalmas lesz, hiszen a kiállításra érkezik a világ egyik legdurvább elektromos versenyautója is!

Hazánk legnagyobb autókiállítása és show-ja, az AMTS idén május végén tér vissza a teljesen felújított Hungexpo falai közé. A több mint 100.000 négyzetmétert elfoglaló járműipari ünnepre – a tuning autóktól kezdve a veteránokon és hot-rodokon át az autóimportőrökig – az autós szcéna minden szegmense nagy erőkkel készül, a kiállítást pedig látványos drift verseny, off-road show és rengeteg program kíséri.

Először Magyarországon a világ egyik legjobb elektromos versenyautója!

A show felhozatalának egyik legkülönlegesebb darabja vitathatatlanul egy hazánkban és a környező országokban eddig soha nem látott, mindössze egyetlen példányban létező versenyautó, a Volkswagen ID.R! Az ID.R az ID-széria fejlesztése során született, minden porcikájában a Volkswagen csúcstechnológiáját viselve magán. A tisztán elektromos versenygép 670 lóerős és mindössze 2.25 mp alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra!

Az autó sorra döntötte meg az elmúlt években a híres versenypályák, szakaszok rekordjait:

  • 2018 óta az ID. R a Pikes Peak International Hill Climb versenynek otthont adó coloradói hegyi pálya abszolút (azaz belső égésű autóknál is jobb időt futó) csúcstartója, az ID. R volt ráadásul az első autó, amely 8 percen belül teljesítette a szakaszt! 
  • 2019-ben a Nürburgring Nordschleife teljes szakaszán állított fel rekordot, 6 perc 5 másodperces idejével a legjobb elektromos autó által futott időt autózta Romain Dumas az ID. R volánja mögött, ezzel minden idők második legjobb eredményét érte el a pályán az ID. R-rel. 
  • Szintén 2019-ben a Goodwood Festival of Speed hill climb pályáján újabb pályarekordot ért el, 39.9 másodperces futamával nem csupán a valahova volt legjobb időt futotta Romain Dumas az ID. R-rel, hanem ez volt az első alkalom is, amikor egy autó 40 másodperc alatt teljesítette a szakaszt. 
  • 2020-ban pályacsúcsot autózott az ID. R-rel Dieter Depping, aki a hannoveri Bilster Bergen állított fel új, abszolút csúcsot, 1:24.2-es idővel
     

Az Volkswagen ID. R komoly apropóból született

A gyártó elkötelezett híve az elektromobilitásnak. Nem titkolt céljuk, hogy 2050-re a Volkswagen Csoport teljes mértékben klímasemleges működésre álljon át, ennek pedig szerves része az elektromos autók arányának növelése. A tervek szerint 2030-ra a márka európai értékesítésének legalább 70 százalékát már tisztán elektromos autók fogják adni.

A kiállított ID. R versenyautóval a Volkswagen azt kívánja megmutatni, hogy az elektromos meghajtás nem jár teljesítménybeli kompromisszummal, hiszen képesek voltak megalkotni egy olyan tisztán elektromos versenyautót, ami több ízben is lekörözte a belső égésű motorral felszerelt különleges, versenycélra épített modelleket!

Nem csak ez lesz az egyetlen nagy dobás!

A Volkswagen ID. R az idei Automobil és Tuning Show-n, a Hungexpo “E” pavilonjában, a márka saját standján kerül kiállításra május 27-29. között. Az első és talán az egyszeri alkalom, hogy hazánkban, több mint 1.000 autócsoda társaságában, élőben is megcsodálhassa a nagyközönség!

Sőt, a Volkswagen egy további nagy dobással is készül az AMTS-re: egy új, tisztán elektromos modellel bővül a márka hazánkban elérhető modellpalettája, melynek bejelentésére – és persze az új modell bemutatása – május 27-én pénteken, 11:30-kor  kerül sor, szintén a márka standján.

Infók és online jegyvásárlás: www.amts.hu

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Jelentősen megújult és új tagokkal bővült a Honda európai CRF modellcsaládja a 2025-ös modellévre

• A CRF450R-t és a CRF250R-t egyaránt átdolgozták a Honda mérnökei, hogy még gyorsabbak és könnyebben kezelhetőek legyenek a kanyarokban • 70%-ban megújult alumíniumváz új alsó és felső villahíddal • A vadonatúj, 49 mm-es belsőcső-átmérőjű Showa első felfüggesztés minden eddiginél hatékonyabb és kifinomultabb csillapítást garantál, miként a továbbfejlesztett hátsó futómű is elsőrangú • A motort […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Race Verdák

Világpremier Párizsban: Julie Mehretu guruló műalkotása, a Le Mans-i 24-óráson is rajthoz álló BMW M Hybrid V8 versenyautó

+++ A BMW Art Cars kollekció huszadik guruló műalkotása a párizsi Pompidou központban ünnepelte világpremierjét +++ A New York-i művész, Julie Mehretu „performatív festményként” keltette életre a BMW M Hybrid V8 versenyautót +++ Le Mans-ban a BMW M WRT csapat a dél-afrikai Sheldon van der Linde, a holland Robin Frijns és a német René Rast […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Gender Tamás Junior a WSK – Open Series International Circuit La Conca – OKJ kategóriában 2024.05.07.-11. között versenyzett

A HMA fiatal pilótája ismét megmérettette magát Európa legjobbjai ellen, ezúttal az olaszországi La Conca versenypályán megrendezett WSK Open Series bajnokság 2. fordulójában. Egyedi burkolatainak köszönhetően ez a versenynaptár egyik legtrükkösebb helyszíne, de Gender Tamás Junior már a szabadedzések során is igazolta rátermettségét, ugyanis rögtön a hétvége korai szakaszában a mezőny leggyorsabbja volt. A versenyek […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom