Szenzáció: a Volkswagen ID. R az AMTS-en!

Nem ez az első alkalom, hogy ritka tanulmányok és koncepciók, vagy akár legendás versenygépek jelenjenek meg hazánk legnagyobb éves autómustráján, az Automobil és Tuning Show-n. Az idei felvonás e tekintetben különösen izgalmas lesz, hiszen a kiállításra érkezik a világ egyik legdurvább elektromos versenyautója is!

Hazánk legnagyobb autókiállítása és show-ja, az AMTS idén május végén tér vissza a teljesen felújított Hungexpo falai közé. A több mint 100.000 négyzetmétert elfoglaló járműipari ünnepre – a tuning autóktól kezdve a veteránokon és hot-rodokon át az autóimportőrökig – az autós szcéna minden szegmense nagy erőkkel készül, a kiállítást pedig látványos drift verseny, off-road show és rengeteg program kíséri.

Először Magyarországon a világ egyik legjobb elektromos versenyautója!

A show felhozatalának egyik legkülönlegesebb darabja vitathatatlanul egy hazánkban és a környező országokban eddig soha nem látott, mindössze egyetlen példányban létező versenyautó, a Volkswagen ID.R! Az ID.R az ID-széria fejlesztése során született, minden porcikájában a Volkswagen csúcstechnológiáját viselve magán. A tisztán elektromos versenygép 670 lóerős és mindössze 2.25 mp alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra!

Az autó sorra döntötte meg az elmúlt években a híres versenypályák, szakaszok rekordjait:

  • 2018 óta az ID. R a Pikes Peak International Hill Climb versenynek otthont adó coloradói hegyi pálya abszolút (azaz belső égésű autóknál is jobb időt futó) csúcstartója, az ID. R volt ráadásul az első autó, amely 8 percen belül teljesítette a szakaszt! 
  • 2019-ben a Nürburgring Nordschleife teljes szakaszán állított fel rekordot, 6 perc 5 másodperces idejével a legjobb elektromos autó által futott időt autózta Romain Dumas az ID. R volánja mögött, ezzel minden idők második legjobb eredményét érte el a pályán az ID. R-rel. 
  • Szintén 2019-ben a Goodwood Festival of Speed hill climb pályáján újabb pályarekordot ért el, 39.9 másodperces futamával nem csupán a valahova volt legjobb időt futotta Romain Dumas az ID. R-rel, hanem ez volt az első alkalom is, amikor egy autó 40 másodperc alatt teljesítette a szakaszt. 
  • 2020-ban pályacsúcsot autózott az ID. R-rel Dieter Depping, aki a hannoveri Bilster Bergen állított fel új, abszolút csúcsot, 1:24.2-es idővel
     

Az Volkswagen ID. R komoly apropóból született

A gyártó elkötelezett híve az elektromobilitásnak. Nem titkolt céljuk, hogy 2050-re a Volkswagen Csoport teljes mértékben klímasemleges működésre álljon át, ennek pedig szerves része az elektromos autók arányának növelése. A tervek szerint 2030-ra a márka európai értékesítésének legalább 70 százalékát már tisztán elektromos autók fogják adni.

A kiállított ID. R versenyautóval a Volkswagen azt kívánja megmutatni, hogy az elektromos meghajtás nem jár teljesítménybeli kompromisszummal, hiszen képesek voltak megalkotni egy olyan tisztán elektromos versenyautót, ami több ízben is lekörözte a belső égésű motorral felszerelt különleges, versenycélra épített modelleket!

Nem csak ez lesz az egyetlen nagy dobás!

A Volkswagen ID. R az idei Automobil és Tuning Show-n, a Hungexpo “E” pavilonjában, a márka saját standján kerül kiállításra május 27-29. között. Az első és talán az egyszeri alkalom, hogy hazánkban, több mint 1.000 autócsoda társaságában, élőben is megcsodálhassa a nagyközönség!

Sőt, a Volkswagen egy további nagy dobással is készül az AMTS-re: egy új, tisztán elektromos modellel bővül a márka hazánkban elérhető modellpalettája, melynek bejelentésére – és persze az új modell bemutatása – május 27-én pénteken, 11:30-kor  kerül sor, szintén a márka standján.

Infók és online jegyvásárlás: www.amts.hu

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Utcán Verdák

Magyarországon is bemutatkozott az új DS 7

• Páratlan kényelmével és akár 360 lóerős hibrid hajtásával az Új DS 7 egyszerre testesíti meg a műszaki szaktudást és eleganciát. • A francia luxus kézművesség védjegyeit viselő Új DS 7 orr-részének megjelenését a DS PIXEL LED VISION 3.0 technológiával társított, és a kategóriában egyedülálló kiegyensúlyozottságot és kifinomultságot sugárzó anyaghasználat uralja. • A DS PERFORMANCE […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Polo méretű elektromos autóval készül a Volkswagen

A Volkswagen ID.2 egyelőre még csak koncepcióként mutatta meg magát, de már így is sok mindent elárultak a németek a jövőt illetően. Elektromos szinten kedvező árral készülnek, ám a teljesítményre még ebben a méretosztályban sem lehet panaszunk. A Volkswagen az elektromos ID modellcsaládot eddig csak fölfelé bővítgette, ám nemsokára ez alapvetően változik meg. Bemutattak ugyanis […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Jön a BMW Panorámakivetítő

A BMW Head-Up kijelző új nemzedéke a NEUE KLASSE modellgenerációban érkezik meg az utakra. A BMW Panorámakivetítő piaci premierjét Oliver Zipse, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke a vállalatcsoport március 15-i konferenciáján erősítette meg. A BMW teljesen új technológiai platformot fejleszt a 2025-ben debütáló NEUE KLASSE modellgeneráció számára, amelynek elnevezése az 1960-as évek úttörő BMW modelljeiben […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom