Színtiszta motorsport-esszencia: a MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás

231 lóerejével és génjeibe kódolt versenysport-beállítottságával a MINI John Cooper Works a vezetés letaglózó, felülmúlhatatlan élményének megtestesítője. A 999 darabos limitált szériaként elkészülő MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás most mindezt a legőszintébb nagyteljesítményű modell képében, manuális váltóval gurítja ki az utakra.

A maximális menetteljesítményre edzett MINI John Cooper Works modellek a brit prémiumgyártó portfóliójának csúcsán képviselik a márkára jellemző, gokartos vezetési élményt. A 999 darabos limitált szériaként elkészülő MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,8 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 156 – 162 gramm / km) most a hajtáslánc erőteljes sportosságát módfelett eredeti stílusban nyomatékosítja.

„A MINI John Cooper Works modellek génjei mélyen a motorsportban gyökereznek. A MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadással a MINI legendás motorsport-történelmét ünnepeljük és a márkára jellemző, gokartos vezetési élményt éltetjük” – fogalmazott Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

A hatfokozatú manuális váltó hamisítatlanul eredeti nagyteljesítményű modellé varázsolja az ikonikus élsportolót. Az alapfelszereltségként kínált, rozsdamentes acélból készült pedálsor és a mechanikus váltó kettőse új szintre emeli a hajtáslánc kirobbanóan dinamikus reakcióélményét és a MINI John Cooper Works modell lélegzetelállítóan vérpezsdítő megzabolázását. A 1to6 Edition különkiadás a hatfokozatú manuális váltóban rejlő színtiszta motorsport-esszenciáról kapta a nevét.

Limitált széria őszinte stílusjegyekkel

A MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás már kívülről nézve is egyedi stílusról és kivételes menetteljesítményről árulkodik. A modell frontrészét a hűtőrács és a nagyméretű légbeömlők Piano Black árnyalatú keretbe foglalt egysége uralja, az erőforrás és a fékrendszer optimális hőmérsékletéről gondoskodva. A limitált széria összetéveszthetetlen megjelenését eközben az egyedülálló Midnight Black karosszériafényezés elegáns fekete stílusjegyei garantálják. Az oldalsó irányjelző-panelek és a keskeny ablaksávok szintén Piano Black árnyalatban ragyognak.

A MINI legendás motorsport-történelme előtt különkiadás-specifikus versenycsík tiszteleg, amely szélesen fut végig a motorháztetőtől a hátsó lökhárítóig. A MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás a versenypályán és az utakon egyaránt a szabadság iránti rendíthetetlen vágyat testesíti meg. A modell ezüst, fehér és vörös színekkel megálmodott emblémája az oldalsó irányjelző-panelekben, a C-oszlopokon és a csomagtérajtón is visszaköszön. A kivételes megjelenésről 18” méretű, Jet Black árnyalatú Circuit Spoke keréktárcsák gondoskodnak.

A különkiadás emblémájával díszített küszöblécek már az ajtók kinyitásakor előtérbe helyezik az utastér exkluzivitását. Jobb oldalon háromdimenziós dombornyomással felvitt, többrétegű embléma, bal oldalon pedig feketével írt „One of 999” felirat utal a MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás limitált darabszámára. A manuális váltó kulisszája büszkén trónol az utastér közepén, a különkiadás emblémájának trikolor árnyalatában, vörös háttérgrafika és vörös bőrvarrás társaságában.

A MINI jellegzetes, központi műszeregységének vörösen izzó karimája és a vörös hangulatvilágítás az antracit-árnyalatú tetőkárpit versenysportos kontrasztját teremti meg, miközben a Nappa bőrrel borított sportkormány függőleges küllőjét és a szőnyegeket a MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás emblémája díszíti. A limitált széria modelljei a különkiadás emblémáját tükröző slusszkulcstartóval felszerelve érkeznek meg tulajdonosaikhoz.

Világpremier a nürburgringi 24-órás futamon

A dinamikus kiállás, a mély orgánum és a négyhengeres turbómotor ereje csupán néhány a MINI John Cooper Works modellek azon versenysport-beállítottságú részletei közül, amelyeket a sportos vezethetőség és a maximális precizitás jegyében terveztek meg a mérnökök. Az újdonság sport futómű-technológiáját számos versenypályán, így többek között a Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján is tesztelték. A MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás a márkára jellemző, gokartos vezetési élmény és a mérnökien pontos irányíthatóság kettősét helyezi a középpontba, lebilincselő közvetlenségével a motorsport-legenda, John Cooper örökségét éltetve.

A limitált széria világpremierjének így a május 20-án elrajtoló, nürburgringi 24-órás futam tökéletes helyszínt biztosít. A megmérettetésen a brit prémiumgyártó színeiben versenyző Bulldog Racing a MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás versenypályára optimalizált változatát gurítja rajtrácsra, a tavaly óta közönségkedvenccé érett MINI John Cooper Works versenyautó társaságában.

A MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás 2023 szeptemberétől Európában, az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban is elérhetővé válik.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Még markánsabb karakter, még gazdagabb technológiai tartalom: megújul a Hyundai i30

• Az új Hyundai i30 látványos formai módosításokkal, valamint aktualizált kapcsolódási és biztonsági funkciókkal lép színre • A különböző karosszéria-változatokban és felszereltségi szinteken kínált modell a legváltozatosabb ügyféligények kielégítésére született • Praktikus és kényelmi szolgáltatások széles körét kínálja A Hyundai Motor bemutatja a formai és technológiai módosításokkal aktualizált, megújult i30-as modellcsaládot. A ferdehátú, fastback és […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Minden téren rekord: UNIX-AMTS 2024!

Március 24-én, vasárnap este zárta be kapuit hazánk legnagyobb autós-motoros showja, az UNIX-AMTS 2024. A rendezvény történetének eddigi legnagyobb, rekordméretű kiállításával, rengeteg programmal és újítással tért vissza a Hungexpo falai közé – és persze azon is túlra. Hivatalosan számolva az idei volt a rendezvény 18. felvonása, és joggal jelenthetjük ki, hogy az AMTS valóban a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az ISUZU bemutatja az első elektromos D-MAX pickupot

Az ISUZU Motors Limited bemutatja a vállalat első elektromos járművét (a továbbiakban: BEV), a D-MAX egytonnás pickup teherautót. A modell első nyilvános bemutatására a 45. Bangkok International Motor Show-n kerül sor, amelyet március 27. és április 7. között tartanak Thaiföldön. A D-MAX BEV-t úgy fejlesztették ki, hogy kielégítse a haszon- és személygépjárművekkel szemben támasztott változatos […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom