Valtteri Bottas átvette saját Alfa Romeo Giulia GTAm példányát

Valtteri Bottas nem csak az Alfa Romeo F1 csapat pilótája, hanem egyben a márka egyik nagykövete is. Ám nem csak ezen tényezők járultak hozzá, hogy ő lett annak az 500 szerencsés ügyfélnek az egyike, akik egy Giulia GTAm modellt birtokolhatnak.

Akinek nem mond semmit Valtteri Bottas neve, az valószínűleg nem követi az elmúlt években a “Száguldó Cirkusz” világát. Nekik legyen csak elég annyi, hogy a tehetséges finn pilóta 2019-ben és 2020-ban a Mercedes Forma 1-es csapatával lett világbajnoki ezüstérmes, tavaly óta pedig az Alfa Romeo F1 csapatának a pilótája.

Ezzel együtt az Alfa Romeo márka egyik nagykövete is, ám nem csak az üzleti kötelesség miatt, hanem mint kiderült, személyes érzelmek is állnak a dolog mögött. Bottas ugyanis megrögzött rajongója az Alfa Romeo történetének és elismeri azt, amit az olaszok a modern autókkal is el tudnak érni.

Ennek az ékes bizonyítéka, hogy vásárolt magának egy Giulia QV példányt, ráadásul nem is akármilyet, hanem egy kikönnyített és gyárilag 540 lóerősre felhúzott GTAm kivitelt. Ezzel egyike lett annak az 500 tagot számláló elit klubnak, melynek tagjai birtokolhatnak egy ilyen autót.

“Én egy vérbeli autó megszállott vagyok és imádom az Alfa Romeo márkát. Megtiszteltetés, hogy a márkanagykövetük lehettem, most pedig a vásárlók táborát is erősítem azzal, hogy tulajdonosa lehetek az 500 darab GTA egyikének. Technikai értelemben ez egy kitűnő autó, melyet a Sauber Technologies mérnökeivel együtt fejlesztettek ki, akik a Forma 1-ben szerzett tudásukat kamatoztatták a projekt alatt. Megszállottként azonban ez az autó nekem még ennél is többet jelent. Egy régi legendát képvisel az autósport világából, mégpedig az 1965-ös Giulia GTA-t, ezzel pedig az Alfa Romeo elhivatottságát az autósportok, a vezetési élmény és az egyedi és megismételhetetlen stílus felé”- mondta boldogan a torinói Stellantis & You szalonban tartott átadón.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Még több hely és még nagyobb vezetési élmény: az új ötajtós MINI Cooper S

Az ötajtós MINI Cooper kimagasló funkcionalitásával, innovatív vezetést támogató rendszereivel és hamisítatlan formanyelvével nyűgözi le a vezetés szerelmeseit. A modell összetéveszthetetlen megjelenését az egyedülálló Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés és a Favoured Trim felszereltségi szint exkluzív stílusjegyei hangsúlyozzák tovább, miközben a vérpezsdítő vezetési élményről 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres benzinmotor gondoskodik. Az […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A legfejlettebb vezetőtámogató technológia kerül a Lexusokba

A Toyota-csoport prémiummárkája lehet az egyik első, nem kínai érdekeltségű autóipari szereplő, amely megkapja a RoboSense Technology Co., Ltd által fejlesztett, új generációs lézeres szenzortechnológiát. A kifinomult vezetőtámogató és magas szintű önvezető funkciókat lehetővé tevő LiDAR rendszerek a Lexus új generációs akkumulátoros elektromos típusaiban debütálnak. A LiDAR (Light Detection and Ranging, fény alapú érzékelés és […]

Olvass tovább
Nagyvilág Verdák

Sportos teljesítmény a villanyautók korában

Linda Jackson, a Peugeot nemzetközi igazgatója ismertette, hogy a villanyautók korszakában milyennek szeretné látni a Peugeot személyautók által nyújtott vezetési élményt. Paradigmaváltás zajlik az autóiparban, s természetesen hasonló folyamat megy végbe a Peugeot-nál is. A francia márka elkötelezett a környezet védelme iránt, ezért tervei szerint 2030 után Európában már kizárólag tisztán elektromos hajtású autókat forgalmaz […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom