Valtteri Bottas átvette saját Alfa Romeo Giulia GTAm példányát

Valtteri Bottas nem csak az Alfa Romeo F1 csapat pilótája, hanem egyben a márka egyik nagykövete is. Ám nem csak ezen tényezők járultak hozzá, hogy ő lett annak az 500 szerencsés ügyfélnek az egyike, akik egy Giulia GTAm modellt birtokolhatnak.

Akinek nem mond semmit Valtteri Bottas neve, az valószínűleg nem követi az elmúlt években a “Száguldó Cirkusz” világát. Nekik legyen csak elég annyi, hogy a tehetséges finn pilóta 2019-ben és 2020-ban a Mercedes Forma 1-es csapatával lett világbajnoki ezüstérmes, tavaly óta pedig az Alfa Romeo F1 csapatának a pilótája.

Ezzel együtt az Alfa Romeo márka egyik nagykövete is, ám nem csak az üzleti kötelesség miatt, hanem mint kiderült, személyes érzelmek is állnak a dolog mögött. Bottas ugyanis megrögzött rajongója az Alfa Romeo történetének és elismeri azt, amit az olaszok a modern autókkal is el tudnak érni.

Ennek az ékes bizonyítéka, hogy vásárolt magának egy Giulia QV példányt, ráadásul nem is akármilyet, hanem egy kikönnyített és gyárilag 540 lóerősre felhúzott GTAm kivitelt. Ezzel egyike lett annak az 500 tagot számláló elit klubnak, melynek tagjai birtokolhatnak egy ilyen autót.

“Én egy vérbeli autó megszállott vagyok és imádom az Alfa Romeo márkát. Megtiszteltetés, hogy a márkanagykövetük lehettem, most pedig a vásárlók táborát is erősítem azzal, hogy tulajdonosa lehetek az 500 darab GTA egyikének. Technikai értelemben ez egy kitűnő autó, melyet a Sauber Technologies mérnökeivel együtt fejlesztettek ki, akik a Forma 1-ben szerzett tudásukat kamatoztatták a projekt alatt. Megszállottként azonban ez az autó nekem még ennél is többet jelent. Egy régi legendát képvisel az autósport világából, mégpedig az 1965-ös Giulia GTA-t, ezzel pedig az Alfa Romeo elhivatottságát az autósportok, a vezetési élmény és az egyedi és megismételhetetlen stílus felé”- mondta boldogan a torinói Stellantis & You szalonban tartott átadón.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom