Valtteri Bottas átvette saját Alfa Romeo Giulia GTAm példányát

Valtteri Bottas nem csak az Alfa Romeo F1 csapat pilótája, hanem egyben a márka egyik nagykövete is. Ám nem csak ezen tényezők járultak hozzá, hogy ő lett annak az 500 szerencsés ügyfélnek az egyike, akik egy Giulia GTAm modellt birtokolhatnak.

Akinek nem mond semmit Valtteri Bottas neve, az valószínűleg nem követi az elmúlt években a “Száguldó Cirkusz” világát. Nekik legyen csak elég annyi, hogy a tehetséges finn pilóta 2019-ben és 2020-ban a Mercedes Forma 1-es csapatával lett világbajnoki ezüstérmes, tavaly óta pedig az Alfa Romeo F1 csapatának a pilótája.

Ezzel együtt az Alfa Romeo márka egyik nagykövete is, ám nem csak az üzleti kötelesség miatt, hanem mint kiderült, személyes érzelmek is állnak a dolog mögött. Bottas ugyanis megrögzött rajongója az Alfa Romeo történetének és elismeri azt, amit az olaszok a modern autókkal is el tudnak érni.

Ennek az ékes bizonyítéka, hogy vásárolt magának egy Giulia QV példányt, ráadásul nem is akármilyet, hanem egy kikönnyített és gyárilag 540 lóerősre felhúzott GTAm kivitelt. Ezzel egyike lett annak az 500 tagot számláló elit klubnak, melynek tagjai birtokolhatnak egy ilyen autót.

“Én egy vérbeli autó megszállott vagyok és imádom az Alfa Romeo márkát. Megtiszteltetés, hogy a márkanagykövetük lehettem, most pedig a vásárlók táborát is erősítem azzal, hogy tulajdonosa lehetek az 500 darab GTA egyikének. Technikai értelemben ez egy kitűnő autó, melyet a Sauber Technologies mérnökeivel együtt fejlesztettek ki, akik a Forma 1-ben szerzett tudásukat kamatoztatták a projekt alatt. Megszállottként azonban ez az autó nekem még ennél is többet jelent. Egy régi legendát képvisel az autósport világából, mégpedig az 1965-ös Giulia GTA-t, ezzel pedig az Alfa Romeo elhivatottságát az autósportok, a vezetési élmény és az egyedi és megismételhetetlen stílus felé”- mondta boldogan a torinói Stellantis & You szalonban tartott átadón.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Még leharcolt állapotban is többet ér ez a veteránkorú Toyota Supra, mint amennyibe újonnan került

Már többször írtunk róla, hogy az 1993 és 2002 között gyártott, negyedik generációs (A80-as) Toyota Suprák manapság hihetetlen összegekért cserélnek gazdát, részben az örökzöld formaterv, a remek vezethetőség és megbízhatóság, részben pedig a Halálos iramban (Fast & Furious) c. mozifilm-franchise-ban játszott szerep miatt. Az első részben ugyanis az azóta már elhunyt Paul Walker hajtott egy […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Keveset kaptak, sokat adtak a Peugeot különcei

A múlt század vége felé eljutott odáig a technológiák fejlődése, hogy a megfizethető autók is egyre több extrát kínálhattak: erősebbek, kényelmesebbek, sikkesebbek lettek. A Peugeot aztán gondolt egy merészet, és a trenddel dacolva nem hozzátett, hanem elvett egy-egy típusából, méghozzá sok mindent. A sors fintora, hogy ma ezekre emlékezünk vissza a legnagyobb örömmel. 1986-ban félárbocra […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Max Verstappen és a Honda e:NY1

Max Verstappen még a szezon előtt bepattant a tisztán elektromos üzemű Honda e:Ny1 volánja mögé, hogy lenyűgözze az ifjú gokartversenyzőket, majd egy meglepetéstalálkozón személyesen is elbeszélgetett velük. A háromszoros F1-világbajnok egy Oracle Red Bull Racing RB20 versenyautóval áll rajthoz, amelyben a Honda által fejlesztett, RBPTH002 típuskódú, 1,6 literes, V6-os, hibrid hajtáslánc dolgozik. A fejlesztése során […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom