Verstappen a hetedikről nyert Monzában

Tovább nőtt a holland címvédő összetettbeli előnye, már szinte biztos a második bajnoki cím. Leclerc az elsőről csak másodiknak ért be, a gumikezelés mellett ebbe a biztonsági autó is beleszólt. De Vries az első F1-es versenyén ként pontot, és a nap versenyzője címet zsebelte be.

Napos időjárási körülmények között vágtak neki a pilóták az Olasz Nagydíjnak. Leclerc az élről jól rajtolt, de Russell nála is jobb volt. Az angol megpróbált mély féktávot venni, és úgy elmenni a monacói mellett, de ez nem sikerült. A 63-as autó levágta a kanyart, de megtartotta a második pozíciót. Mögötte Ricciardo, Verstappen, Gasly, Norris, Alonso, de Vries, Zhou és Vettel jött a top 10-ben. Ahogy azt várni lehetett a holland címvédő sebességi fokozatot váltott, és elkezdte levadászni az előtte autózókat, amit a DRS megkönnyített. Elsőként egykori ausztrál csapattársán hámozta át magát, majd Russell következett, akit az egyenesben került ki.

Ami hátsóbb régiókat illetti, Sainz fokozatosan tört előre, néhány kör elteltével már a 10-ik helyen olvashattuk a nevét, nem sokkal később pedig már a hetediken haladt. Az első váratlan fordulat Vettel megállásával kezdődött. A német a megnyitásnál állt félre az Astonnal, így megúsztuk egy virtuális biztonsági autóval. Leclerc használta ki a helyzetet, és az élről cserélt. A monacói a harmadik helyre esett vissza, de alig több, mint 18 másodperc volt a hátránya a vezető hollandtól. Mögötte a rajtrács végéről zárkozó, és Ricciardót előzó csapattársa érkezett közepes abroncsokon. Hogy ne legyen unalmas most sem a Ferrari stratégák dolga, arra kérték Leclercet, ne váltson rövideket, amire az válasz érkezett, hogy ezt nem tudja teljesíteni.

A középmezőnyben is megkezdődtek a kiállások: Ricciardo, Gasly, de Vries, Zhou, Ocon, Tsunoda és Stroll is új papucsokat kapott, míg Alonso és Norris kint maradtak. Az angol mcLarenes jó tempót diktált, ez egy mögé vágásnak nézett ki kollégájával és Gaslyval szemben. Féltávhoz közeledve a Red Bull kihívta Verstappent az élről, lágyak után közepeseket kapott és a második pozícióba tért vissza. Hamilton, akiről eddig kevés szó esett, szintén szépen zárkózott, a 27-ik körben Alonsót előzte a hatodik helyért. A címvédő folyamatosan lopta a távolságot a monacóival szemben, közel egy másodpercet adott a Ferrari pilótájának körönként. A Scuderia látva, hogy milyen jól működött a piros oldalfalú Pirelli az energiaitalosoknál, Sainz autójára is azt rakták fel, a spanyol a közepeseken indult. Perez mögé ért vissza, majd egy nagy csatában megelőzte a mexikóit. Alonso eközben feladni kényszerült a futamot, műszaki gondjai voltak.

A vörösök tartva a címvédő tempójától közepeseken, kihívták Leclercet, aki a legpuhább keveréket kapta, Russell miatt viszont így sem kellett aggódniuk. Verstappen előnye 19 másodperc fölé nőtt, ami elégnek kellett, hogy legyen a végéig. Hamilton eközben szép kis manővert mutatott be, Gaslyt és Norrist is megelőzte a kettes kanyar kijáratánál, majd Ricciardo mellett is elment, és hatodiknak zárkózott. Az ausztrál autója viszont nem sokkal ezután megállt, ami jó kis kalamajkát okozott. Verstappen kivárt, hogy jön-e Leclerc új abroncsért, majd amikor ez megtörtént, ő is cserélt. Érthető volt, hisz nem akart pozíciót bukni, és már kevés volt a végéig. Az olaszok sportbírok nagyon lassan dolgoztak, már az 51-ik körben jártunk, de a McLaren még a pályán volt, és a biztonsági autó a mezőny felét sem szedte össze. Végül nem maradt idő, és jól gondolkodott a Red Bull, fontosabb volt a pozíció. A safety car mögött értek be, és a holland behúzta a hetedik helyről az olasz futamot. A monacóinak csalódottan ugyan, de be kellett érnie a második hellyel, míg Russell a harmadiknak örülhetett. Sainz nagyot menetelt, negyedik lett, míg Hamilton ötödik. Pereznek öszetettben tovább növekedett hátránya a második hely szempontjából, Norrist a hetediknek intették le. A top 10-et Gasly, de Vries, aki a nap pilótája lett első versenyén, és pontot is szerzett és Zhou zárta.

Fotó: Facebook

Kapcsolódó cikkek

A ŠKODA bemutatta a fenntartható mobilitás felé vezető útitervét

Töretlenül folytatja a ŠKODA AUTO a vállalat szén-dioxid-mentesítését, amit „NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030” koncepciója keretében holisztikus cselekvési tervvel is támogat. Az elektromobilitási átállás felgyorsítása mellett az akkumulátorhajtású elektromos járművek hosszú távon fenntartható előállítása és üzemeltetése áll a középpontban, a kapcsolódó beszállítói láncolatokat is beleértve. Ennek megvalósítása érdekében a ŠKODA továbbra is elkötelezett például […]

Olvass tovább

Kiss Norbert négyszeres Európa-bajnok

A franciaországi Le Mans-ban vasárnap is folytatódik a kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Kiss Norbert úgy vágott neki a napnak, hogy már most bebiztosíthatta elsőségét, és megszerezhette pályafutása negyedik EB címét. Ennek érdekében remek időt autózott az időmérőn, ismét megszerezte az első […]

Olvass tovább

Legendás pályán Kiss Norbert és a Révész Racing

Belgium után a hétvégén Franciaországban, a legendás Le Mans-ban folytatódik a kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Kiss Norbert 68 pont előnnyel vezeti a bajnokságot. Mivel még nyolc verseny van hátra a szezonból, akár már most begyűjtheti negyedik EB címét a magyar versenyző. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom