Verstappen győzelem és Leclerc nullázás Le Castellet-ben

A címvédő élt a lehetőséggel, és lecsapott az első helyre a monacói kiesése után. Hamilton senkitől nem zavartatva lett a második, míg Russell egy szemfüles mozdulattal begurította másik ezüstnyilat a harmadik helyre.

Meleg körülmények között vágtak neki a pilóták a 62. Francia Nagydíjnak. A levegő 30, a pálya 56 fokos volt. A pole-ból induló Leclerc jól rugaszkodott el, Verstappen a másodikról tartotta vele a lépést. Perez ellenben rosszul startolt, Hamilton elment mellette sőt, Alonso is próbálkozott, de nem sikerült a manőver. Russell kapott az alkalmon, és elment a spanyol mellett. A legtöbb pozíciót a startnál Magnussen nyerte, az utolsó helyről a 13-ik helyig zárkózott, Sainz viszont csak kettőt ugrott előre. Oconnak ennyi sem jött össze, próbált kapaszkodni Tsunodára, de összeértek a francia hibájából, hazai versenyén pedig rögtön kapott egy öt másodperces büntetést.

A hatodik körre fordulva a dobogós helyekért szoros csata volt kibontakozóban. Verstappen Leclercet üldözte, Perez Hamilton szélárnyékéban autózott. A kerékcseréket a Haasok nyitották meg, egy kör különbséggel mindkét autó kiállt. A velük csatában állók azonban nem reagáltak. Sainz közben továbbmenetelt a kemény keverékű abroncsokon, a verseny negyedénél a tizediken haladt. A mexikói ellenben leszakadt a hétszeres bajnokról, és Russell vette üldözőbe őt. Az első helyért taktikai csata folyt, sem Leclerc, sem Verstappen nem akarta idő előtt elhasználni a gumikat. A holland a 17-ik körben váltott friss, szürke Pirellikre, és Alonso mögé a hatodik pozícióba tért vissza.

Már készültek a monacói fogadására a Ferrarinál, amikor – vélhetően megint gázpedál hiba miatt – Leclerc megpördült és falban kötött ki. A verseny véget ért számára, és rögtön küldték a biztonsági autót. A többiek azonnal reagáltak és kereket cseréltek. A Scuderiát jól láthatóan megzavarták a történtek, Sainzot veszélyesen engedték ki, kis híján belement az egyik Williamsbe. A versenybírák öt másodperces büntetéssel jutalmazták ezt. Az élen helyre álltak a dolgok, Verstappen vezetett Hamilton előtt, Perez a harmadikon haladt, Russell pedig szorosan követte, míg a spanyol ferraris már az ötödiken autózott. Alonso a McLareneket tartotta vissza, akik Norris-Ricciardo sorrendben üldözték őt.

Az események kicsit leültek az elején, ellenben hátul a Haasok hozták a show-t. Zhou Schumacherbe csúszott bele, a kínait büntették, a német folytatni tud. Valamivel később Magnussen Latifit találta meg, ezzel a dán saját versenyét tette tönkre. A hajrára fordulva már a legjobbak is felpörögtek. Sainz Perezzel vívott, meg is előzte a mexikóit, a Red Bull-osra közben ráesett Russell, kis híján össze is értek, de a 11-es autó pilótája a kanyart átvágva mentette a helyzetet. A Ferrari az előzés és a harmadik hely ellenére úgy döntött, hogy kihozza a Sainz-ot, így a spanyol a kilencedik pozícióból indította meg az újabb felzárkózást. Az első néhány előzés tempóból könnyen ment, azonban Russell előtt megakadt, az angol 20 másodperc feletti előnnyel ment.

A végére is jutott egy kis izgalom. Zhou autója megállt a bukótérben, de veszélyes helyen, ezért virtuális biztonsági autós fázis következett. Ezt Russell használta ki a legjobban, Perez bealudt az újraindításnál, az angol kapott az alkalmon, és egy szemtelen manőverrel megelőzte őt. Nem volt azonban biztos az dobogó. A 63-as hibázott, Perez közel volt, de nem tudott élni a lehetőséggel, mert valamivel később a mexikói is elrontotta a kigyorsítást. A versenyt Verstappen magabiztos vezetéssel nyerte, Hamilton bejött a második helyre, míg a már említett Russell nagyot küzdött. Perez mögött végül Sainz érkezett, de megint rosszul döntött a Ferrari a taktikánál. Alonsót ezúttal elkerülte a balszerencse, hatodik lett. A McLaren Norris vezetésével megszerezte a hetedik pozíciót, Ricciardo viszont elbukta a nyolcadikat Oconnal szemben. A tízet Stroll tette teljessé.

Fotó: Facebook

Kapcsolódó cikkek

BMW-i5-teszt-Eszaki-sarkkortol-az-Alpokig-motoresverda-7.jpg
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új BMW i5 lenyűgözően szerepelt az Északi sarkkörtől az Alpokig vezető téli teszteken

A fejlesztőmérnökök egy éven keresztül finomhangolták hóban és jégen a hajtáslánc- és futómű-technológiai rendszereket. A BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációja lebilincselő kiforrottságról tett tanúbizonyságot. A tisztán elektromos meghajtású BMW 5-ös limuzin tapadását, dinamikáját és menetstabilitását egyedülálló nyomatékvezérlő technológia optimalizálja. A tisztán elektromos meghajtású BMW 5-ös limuzin páratlanul átfogó megbízhatósági teszteket teljesített a hamarosan esedékes világpremierje […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Íme a Renault Espace legújabb generációja

Megérkezett a Renault Espace hatodik generációja, mely most már messze nem a családi egyterű kategóriát képviseli, hanem bizony ízig-vérig SUV modell lett. Az Austral formai megoldásai és technikai alapjai köszönnek vissza az újdonságon. Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, a Renault nem engedi el az Espace modell kezét a jövőben sem. Persze, sok minden változott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Kifinomult formájával és csúcstechnológiájával a Kia EV9 újradefiniálja az SUV-élményt

A Kia az úttörő, tisztán elektromos hajtású EV9-cel újradefiniálja az SUV-élményt, több teret és komfortot kínálva valamennyi utasnak – Fenntartható és természetes alapú anyagaival az EV9 tovább viszi a Kiát a karbonmentesség felé vezető úton – Az EV9 GT-Line kivitele bizonyos körülmények között hármas szintű önvezetésre is képes, a Highway Driving Pilot (HDP) révén – […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom