Visszatérhet a Toyota Celica

Az autóipar meghatározó alakjainak muszáj megválogatniuk a szavaikat, mert ha Tojoda Akio sejtet valamit, annak súlya van. Márpedig legutóbbi interjújában nehezen félre érthető utalásokat tett arra, hogy tervei vannak a Toyota egykori rali világbajnok kupéjával.

A Toyota Celica három és fél évtizeden, hét generáción át okozott örömöt a sportos Toyoták szerelmeseinek. A modellszéria legendáját meghatározták a különböző generációkkal elért sportsikerek. A Celica elsősorban a raliban volt eredményes: 1972 és 1995 között komoly eredményeket mutathatott fel a modellszéria, amelyek csúcspontjaként két konstruktőri és négy egyéni világbajnoki címet ért el a WRC rali világbajnokságban.

A Celicát 2006-ban józan érvekre hallgatva, a piaci realitásokat figyelembe véve nyugdíjazta a Toyota, ezek azonban nem hatották meg a rajongókat, akik immár tizenhét éve bíznak a kompakt kupé esetleges visszatérésében. Egy váratlan nyilatkozat most újfent felszíthatja bennük a remény parazsát – különösen, mert nem akármilyen forrásból kaptak potenciális megerősítést a bizakodók.

Azt mondják, amikor Tojoda Akio nem a Toyota első számú embereként – korábban cégelnökként, most az igazgató tanács elnökeként – jelenik meg valahol, hanem öltönyét versenyoverallra cserélve átlényegül Morizóvá, a gyár mesterpilótájává, hajlamos kifecsegni bizonyos stratégiai titkokat. Hogy ez az autózást szenvedéllyel szerető magánember gyermeki lelkesedésének köszönhető, vagy egy félig-meddig tudatosan vállalt szerep – hiszen így hitelesen, mégsem hivatalosan lehet tájékoztatni a közvéleményt a cég elképzeléseiről –, voltaképpen mindegy. A lényeg, hogy ennek köszönhetően az újságírók bátran tesznek fel provokatív kérdéseket a cégalapító Tojoda Kiicsiró unokájának, akinek titokzatos válaszaiból nem nehéz kihámozni a valóságot.

Tojoda-szan legutóbb a Hokkaido-rali kapcsán folytatott egy hosszú beszélgetést a japán sajtó képviselőivel, akik az interneten élőben közvetített beszélgetés vége rákérdeztek: igaz-e, hogy napirenden van a Celica visszatérése. Akio Tojoda először kitérő választ adott, a cégvezetés felé terelve a kérdezőt, hiszen ő maga már nem vesz részt a vállalat mindennapos irányításában. Amikor azonban arról kérdezték, hogy valóban jelezte-e az igazgatóság irányába, hogy örömmel látná viszont a Celicát, bólintott. „Ez így van, azt azonban nem tudhatom, hogy milyen néven kerül majd piacra.”

Mielőtt elragadta volna hallgatóságát a lelkesedés, Tojoda-szan azzal a lendülettel bevallotta, hogy a Toyotánál korántsem szentírás a véleménye. „Mindig is sokan voltak, akik ellent mondtak nekem, és ez így van rendjén. Volt, amiben nekem volt igazam, és előfordult, hogy másokat igazoltak az események. A cégen belüli nézőpontok sokszínűségnek köszönhetjük például, hogy a Prius mára azzá vált, ami. Az a célunk, hogy mind jobb autókat gyártsunk, és ez csak így lehetséges.”

Morizo azonban nem volna Morizo, ha a beszélgetést nem egy sejtelmes ígérettel zárta volna: „Mindezt nem csak azért mondom, mert épp egy raliverseny kapcsán beszélgetek Önökkel. Juha Kankkunen azonban, akivel az imént együtt ültünk autóba egy demókörre, maga Mr. Celica. [1993-ban ő szerezte meg a Toyota harmadik egyéni és legelső konstruktőri rali világbajnoki címét – a szerk.] Van ötletük, hogy vajon miért foglalkozom Kankkunennel ilyen sokat? Tippeljenek!”

Mindez persze még nem jelent semmit, hiszen a Toyotának jelen pillanatban nincs feltétlenül szüksége a Celicára. A GR86 személyében kiváló kompakt sportkupéval rendelkezik, a GR Corolla és a GR Yaris révén pedig világszerte kielégítik a nagyteljesítményű, extrém vezethetőségű hot hatch iránti igényeket. Ezzel együtt jó tudni, hogy a cég nem feledkezett meg egykori legendás típusáról: nagyon is elképzelhető, hogy akár a közeljövőben, a Toyota villamosítási stratégiájának részeként ismét találkozhatunk a patinás névvel – vagy legalábbis a koncepcióval, amit képviselt.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

Wang Chuanfu a BYD elnöke köszöntötte a márka első magyar vásárlóit

A BYD, a világ vezető NEV – azaz új energiával hajtott – járműveket és akkumulátorokat gyártó vállalata, büszkén rendezte meg az első magyarországi személyautó vásárlóinak köszöntési ünnepségét, Wang Chuanfu, a BYD csoport alapítójának és elnökének jelenlétében. Az ünnepi ceremónia hangsúlyozza a BYD elkötelezettségét az elektromobilitás elterjesztése mellett Magyarországon és Európa-szerte. Az esemény a budapesti Puskás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en

Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból csodálatot, elismerést váltanak ki. Ez nem egyszerű feladat, hiszen felgyorsult világunkban már egyre magasabb az ingerküszöb, és így néha még egy showcarral is nehéz felkelteni az érdeklődést. Két éve Svédországból érkezett egy korábbi ETS-győztes Charger, tavaly pedig Lengyelországból a Mapettuning Corvette, amit az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Újabb lendületet kaphat a hazai autósport utánpótlás a gokartszlalommal

A gokartszlalom Németországban már bő negyedszázada ismert és népszerű, mely a bérgokart és az autósszlalom ötvözéséből jött létre. Ezt 2019-ben újabb szintre emelte, hogy a gokart szlalomot, mint az autósport legelérhetőbb sportutánpótlási lépcsőfokát az FIA felvette a Motorsport Világjátékok programjára. Az új „szakág” hazánkban, szélesebb körben tavaly novemberben az I. HUMDA Gokartszlalom Tehetségkutatón mutatkozott be […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom