Yamaha MT-07 2023.

Aligha kell bemutatni az eladási listákat immár egy évtizede vezető MT-07-et. Elég annyit mondani, hogy a nyomaték gazdag motor, a kompakt és agilis futómű, valamint az izmos karosszéria eredeti koncepciója alapvetően ugyanaz maradt – ami azt mutatja, hogy a Yamaha mérnökei a tervezésnél tökéletes munkát végeztek.

Az MT-07 alapértékeit nagyra értékelik az európai motorosok, és a több mint 160 000 példány eladásával ez a gép minden idők egyik legsikeresebb Yamaha motorkerékpárja. A modell a 2014-es bemutatása óta fokozatosan fejlődött a piac igényeihez igazodva, de a Yamaha mindig ügyelt arra, hogy e figyelemre méltó középsúlyú modell tiszta és tömény kivitele megőrizze alapvető karakterét.

A 2023-as MT-07 számos, a csomagot gazdagító fejlesztést tartalmaz, miközben hű marad ahhoz az alapkoncepcióhoz, amelyet oly sok motoros szeret. A legszembetűnőbb újdonság az új, 5 hüvelykes, színes TFT-kijelző, amely két különböző képernyőtémát kínál. A Street téma a modernebb megjelenésű – felül sávos fordulatszámmérővel, digitális sebességmérővel és sebességfokozat-kijelzővel, míg a Touring a hagyományosabb dizájnt követi kör alakú, analóg stílusú fordulatszámmérővel a kijelző jobb oldalán, balról pedig a digitális sebességmérő található.

A Yamaha ingyenes MyRide applikációjának okostelefonra történő letöltésével a motorosok Bluetooth®-on keresztül csatlakozhatnak a legújabb MT-07 kommunikációs vezérlőegységéhez, és az új TFT-kijelzőn megtekinthetik a bejövő hívásokat, e-maileket és üzeneteket.
Megfelelő beállítások esetén a rendszer értesíti a motorost az MT-07 motoron észlelt bármilyen műszaki problémáról, és e-mailben értesítést küld a motorkerékpár-kereskedőnek vagy a motoros által megadott bármely más kapcsolattartónak.

A MyRide alkalmazás számos más hasznos funkciót is kínál, beleértve a kerékpár összes kulcsfontosságú paraméterének figyelését, a megtett útvonal követését, valamint a megtett távolság, a gyorsulás, a legnagyobb sebesség, a dőlésszög és még sok más adat rögzítését. Az adatok megoszthatók a közösségi médiában, összehasonlíthatók és kitárgyalhatók a többi Yamaha Hyper Naked motorossal az internetes fórumokon és a közösségimédia-csoportban.

A Yamaha eredeti tartozékainak gazdag kínálatában számos stílusformáló, kényelmi és teljesítménynövelő termék található, amelyekkel az MT-07 gazdája még jobbá és teljesen egyedivé teheti a gépét. A gyorsváltó felszerelésének megkönnyítésére a legújabb MT-07 előre fel van szerelve a szükséges elektronikával, így szinte pillanatokon belül élvezheti a lélegzetelállító gyorsulást és az óramű pontosságú sebességváltást, amelyet ez az új eredeti Yamaha-tartozék kínál.

A 2023-as MT-07 és 35kW MT-07 továbbra is szürke (Cyan Storm), kék (Icon Blue) és fekete (Tech Black) színválasztékban kapható.
A győztes formula, amely a Yamaha középsúlyú Hyper Naked modelljét az elmúlt 10 évben olyan nagy sikerré tette, továbbra is működik az MT-07 Pure formájában. A Yamaha elkötelezett amellett, hogy az MT modellek legszélesebb választékát kínálja, hogy minden motoros folyamatosan élvezhesse a Yamaha Hyper Naked egyedülálló élményét, motoros pályafutása minden szakaszában.

A teljes teljesítményű és 35 kW-os változatban is elérhető MT-07 Pure a 2022-es (fordított LCD-kijelzős) modell továbbvitele, és sok költségtudatos vásárlónak és motorosiskolának kínál lehetőséget arra, hogy élvezze a tiszta vezetési élményt, amely alapfelszereltségként jár ehhez a legendás motorkerékpárhoz. Az MT-07 Pure fekete (Yamaha Black) színben lesz kapható.

Kapcsolódó cikkek

GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Pedrosa elárulta a Ducati fő erejét

A 2022-es szezonban a Ducati mindent megnyert a MotoGP-ben, amit lehetett: az egyéni, a csapat- és a gyártói világbajnoki címet is elhódította. Az kétségtelen, hogy az olasz gyártó  a többi fölé nőtt az utóbbi években, és ezúttal a Yamaha és Fabio Quartararo sem tudott mit tenni Francesco Bagnaia második féléves hajrájával. A KTM fejlesztő- és […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki V-Strom 650 XT (2021) – Túrára termett

A Suzuki V-Strom 650 XT vitathatatlanul egy olyan motorkerékpár, amelyre szükségünk lesz, akár a városban van dolgunk, akár huzamosabban autópályán haladnánk vagy egy felfedezetlen ösvényt hódítanánk meg. Ez a kalandmotor kategóriába sorolt gép (amely véleményem szerint nem igazán kalandmotor) rengeteg mindennel fel van szerelve, hogy túlélje a váratlan helyzeteket és elviselje még az áldatlan szituációkat […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel

Suzuki V-Strom 650XT (2021) – Szlovák túra egy egyszerű, de nagyszerű motoron

A Suzuki V-STROM 650XT 2021-es változatát egy több napos túrán volt alkalmunk tesztelni. Szlovákiába utaztunk szeptember végén, és bejártuk a Tátra nagy részét. Három nap és ezer kilométer alatt mindenféle időjárással, útviszonnyal találkoztunk. Színes körülmények között tesztelhettük tehát a Suzuki kisebb köbcentis túramotorját. Ádám cikkében olvashattok a bővebb technikai részletekről, ha pedig a nagytesóra, az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom