Yamaha MT-07 2023.

Aligha kell bemutatni az eladási listákat immár egy évtizede vezető MT-07-et. Elég annyit mondani, hogy a nyomaték gazdag motor, a kompakt és agilis futómű, valamint az izmos karosszéria eredeti koncepciója alapvetően ugyanaz maradt – ami azt mutatja, hogy a Yamaha mérnökei a tervezésnél tökéletes munkát végeztek.

Az MT-07 alapértékeit nagyra értékelik az európai motorosok, és a több mint 160 000 példány eladásával ez a gép minden idők egyik legsikeresebb Yamaha motorkerékpárja. A modell a 2014-es bemutatása óta fokozatosan fejlődött a piac igényeihez igazodva, de a Yamaha mindig ügyelt arra, hogy e figyelemre méltó középsúlyú modell tiszta és tömény kivitele megőrizze alapvető karakterét.

A 2023-as MT-07 számos, a csomagot gazdagító fejlesztést tartalmaz, miközben hű marad ahhoz az alapkoncepcióhoz, amelyet oly sok motoros szeret. A legszembetűnőbb újdonság az új, 5 hüvelykes, színes TFT-kijelző, amely két különböző képernyőtémát kínál. A Street téma a modernebb megjelenésű – felül sávos fordulatszámmérővel, digitális sebességmérővel és sebességfokozat-kijelzővel, míg a Touring a hagyományosabb dizájnt követi kör alakú, analóg stílusú fordulatszámmérővel a kijelző jobb oldalán, balról pedig a digitális sebességmérő található.

A Yamaha ingyenes MyRide applikációjának okostelefonra történő letöltésével a motorosok Bluetooth®-on keresztül csatlakozhatnak a legújabb MT-07 kommunikációs vezérlőegységéhez, és az új TFT-kijelzőn megtekinthetik a bejövő hívásokat, e-maileket és üzeneteket.
Megfelelő beállítások esetén a rendszer értesíti a motorost az MT-07 motoron észlelt bármilyen műszaki problémáról, és e-mailben értesítést küld a motorkerékpár-kereskedőnek vagy a motoros által megadott bármely más kapcsolattartónak.

A MyRide alkalmazás számos más hasznos funkciót is kínál, beleértve a kerékpár összes kulcsfontosságú paraméterének figyelését, a megtett útvonal követését, valamint a megtett távolság, a gyorsulás, a legnagyobb sebesség, a dőlésszög és még sok más adat rögzítését. Az adatok megoszthatók a közösségi médiában, összehasonlíthatók és kitárgyalhatók a többi Yamaha Hyper Naked motorossal az internetes fórumokon és a közösségimédia-csoportban.

A Yamaha eredeti tartozékainak gazdag kínálatában számos stílusformáló, kényelmi és teljesítménynövelő termék található, amelyekkel az MT-07 gazdája még jobbá és teljesen egyedivé teheti a gépét. A gyorsváltó felszerelésének megkönnyítésére a legújabb MT-07 előre fel van szerelve a szükséges elektronikával, így szinte pillanatokon belül élvezheti a lélegzetelállító gyorsulást és az óramű pontosságú sebességváltást, amelyet ez az új eredeti Yamaha-tartozék kínál.

A 2023-as MT-07 és 35kW MT-07 továbbra is szürke (Cyan Storm), kék (Icon Blue) és fekete (Tech Black) színválasztékban kapható.
A győztes formula, amely a Yamaha középsúlyú Hyper Naked modelljét az elmúlt 10 évben olyan nagy sikerré tette, továbbra is működik az MT-07 Pure formájában. A Yamaha elkötelezett amellett, hogy az MT modellek legszélesebb választékát kínálja, hogy minden motoros folyamatosan élvezhesse a Yamaha Hyper Naked egyedülálló élményét, motoros pályafutása minden szakaszában.

A teljes teljesítményű és 35 kW-os változatban is elérhető MT-07 Pure a 2022-es (fordított LCD-kijelzős) modell továbbvitele, és sok költségtudatos vásárlónak és motorosiskolának kínál lehetőséget arra, hogy élvezze a tiszta vezetési élményt, amely alapfelszereltségként jár ehhez a legendás motorkerékpárhoz. Az MT-07 Pure fekete (Yamaha Black) színben lesz kapható.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Utcán Verdák

Magyarországon is bemutatkozott az új DS 7

• Páratlan kényelmével és akár 360 lóerős hibrid hajtásával az Új DS 7 egyszerre testesíti meg a műszaki szaktudást és eleganciát. • A francia luxus kézművesség védjegyeit viselő Új DS 7 orr-részének megjelenését a DS PIXEL LED VISION 3.0 technológiával társított, és a kategóriában egyedülálló kiegyensúlyozottságot és kifinomultságot sugárzó anyaghasználat uralja. • A DS PERFORMANCE […]

Olvass tovább
Motor Motorsport

Az NTR Team pilótája, Kun Csaba Valenciában edzett a hétvégén

Csaba korábban még nem járt ezen a versenypályán, így hatalmas kíváncsisággal és izgalommal vágott neki a két napos tesztnek. Ráadásul az NTR Team pilótája kicsit megnehezítette a saját dolgát, ugyanis a Kawasaki 400-as és a számára friss Yamaha R6-os nyergében is ki szerette volna próbálni magát a híres nyomvonalon. A Kawa 400-assal motorozott többet az […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Polo méretű elektromos autóval készül a Volkswagen

A Volkswagen ID.2 egyelőre még csak koncepcióként mutatta meg magát, de már így is sok mindent elárultak a németek a jövőt illetően. Elektromos szinten kedvező árral készülnek, ám a teljesítményre még ebben a méretosztályban sem lehet panaszunk. A Volkswagen az elektromos ID modellcsaládot eddig csak fölfelé bővítgette, ám nemsokára ez alapvetően változik meg. Bemutattak ugyanis […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom