Yamaha MT-07 2023.

Aligha kell bemutatni az eladási listákat immár egy évtizede vezető MT-07-et. Elég annyit mondani, hogy a nyomaték gazdag motor, a kompakt és agilis futómű, valamint az izmos karosszéria eredeti koncepciója alapvetően ugyanaz maradt – ami azt mutatja, hogy a Yamaha mérnökei a tervezésnél tökéletes munkát végeztek.

Az MT-07 alapértékeit nagyra értékelik az európai motorosok, és a több mint 160 000 példány eladásával ez a gép minden idők egyik legsikeresebb Yamaha motorkerékpárja. A modell a 2014-es bemutatása óta fokozatosan fejlődött a piac igényeihez igazodva, de a Yamaha mindig ügyelt arra, hogy e figyelemre méltó középsúlyú modell tiszta és tömény kivitele megőrizze alapvető karakterét.

A 2023-as MT-07 számos, a csomagot gazdagító fejlesztést tartalmaz, miközben hű marad ahhoz az alapkoncepcióhoz, amelyet oly sok motoros szeret. A legszembetűnőbb újdonság az új, 5 hüvelykes, színes TFT-kijelző, amely két különböző képernyőtémát kínál. A Street téma a modernebb megjelenésű – felül sávos fordulatszámmérővel, digitális sebességmérővel és sebességfokozat-kijelzővel, míg a Touring a hagyományosabb dizájnt követi kör alakú, analóg stílusú fordulatszámmérővel a kijelző jobb oldalán, balról pedig a digitális sebességmérő található.

A Yamaha ingyenes MyRide applikációjának okostelefonra történő letöltésével a motorosok Bluetooth®-on keresztül csatlakozhatnak a legújabb MT-07 kommunikációs vezérlőegységéhez, és az új TFT-kijelzőn megtekinthetik a bejövő hívásokat, e-maileket és üzeneteket.
Megfelelő beállítások esetén a rendszer értesíti a motorost az MT-07 motoron észlelt bármilyen műszaki problémáról, és e-mailben értesítést küld a motorkerékpár-kereskedőnek vagy a motoros által megadott bármely más kapcsolattartónak.

A MyRide alkalmazás számos más hasznos funkciót is kínál, beleértve a kerékpár összes kulcsfontosságú paraméterének figyelését, a megtett útvonal követését, valamint a megtett távolság, a gyorsulás, a legnagyobb sebesség, a dőlésszög és még sok más adat rögzítését. Az adatok megoszthatók a közösségi médiában, összehasonlíthatók és kitárgyalhatók a többi Yamaha Hyper Naked motorossal az internetes fórumokon és a közösségimédia-csoportban.

A Yamaha eredeti tartozékainak gazdag kínálatában számos stílusformáló, kényelmi és teljesítménynövelő termék található, amelyekkel az MT-07 gazdája még jobbá és teljesen egyedivé teheti a gépét. A gyorsváltó felszerelésének megkönnyítésére a legújabb MT-07 előre fel van szerelve a szükséges elektronikával, így szinte pillanatokon belül élvezheti a lélegzetelállító gyorsulást és az óramű pontosságú sebességváltást, amelyet ez az új eredeti Yamaha-tartozék kínál.

A 2023-as MT-07 és 35kW MT-07 továbbra is szürke (Cyan Storm), kék (Icon Blue) és fekete (Tech Black) színválasztékban kapható.
A győztes formula, amely a Yamaha középsúlyú Hyper Naked modelljét az elmúlt 10 évben olyan nagy sikerré tette, továbbra is működik az MT-07 Pure formájában. A Yamaha elkötelezett amellett, hogy az MT modellek legszélesebb választékát kínálja, hogy minden motoros folyamatosan élvezhesse a Yamaha Hyper Naked egyedülálló élményét, motoros pályafutása minden szakaszában.

A teljes teljesítményű és 35 kW-os változatban is elérhető MT-07 Pure a 2022-es (fordított LCD-kijelzős) modell továbbvitele, és sok költségtudatos vásárlónak és motorosiskolának kínál lehetőséget arra, hogy élvezze a tiszta vezetési élményt, amely alapfelszereltségként jár ehhez a legendás motorkerékpárhoz. Az MT-07 Pure fekete (Yamaha Black) színben lesz kapható.

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi nyert, Bagnaia bukott

Jorge Martin fordult elsőként az első kanyarban, mögötte Francesco Bagnaia és Marco Bezzecchi haladt, azonban az éllovas hibázott, és visszaesett harmadiknak a két ducatis vetélytársa mögé. Bezzecchi átvette a vezetést, és elkezdte kiépíteni előnyét a többiekkel szemben. Hátrébb Marc Marquez, Fabio Quartararo és Joan Mir sorminta alakult ki. A KTM-mel Brad Binder a sprinthez hasonlóan […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi a pole-ban Martin előtt

Az indiai időmérő előtt a két KTM és Alex Marquez tűnt a legesélyesebbnek a Q2-es továbbjutásra. Az első percek után el is kezdődtek a gyorskörök, Brad Binder oda is tett egy 1:44.761-es időt, ami a hétvége legjobb ideje volt. Elsőre a második helyet Raul Fernandez bérelte ki, ő volt a másik versenyző, aki 1:45 alá […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom