Yamaha MT-07 2023.

Aligha kell bemutatni az eladási listákat immár egy évtizede vezető MT-07-et. Elég annyit mondani, hogy a nyomaték gazdag motor, a kompakt és agilis futómű, valamint az izmos karosszéria eredeti koncepciója alapvetően ugyanaz maradt – ami azt mutatja, hogy a Yamaha mérnökei a tervezésnél tökéletes munkát végeztek.

Az MT-07 alapértékeit nagyra értékelik az európai motorosok, és a több mint 160 000 példány eladásával ez a gép minden idők egyik legsikeresebb Yamaha motorkerékpárja. A modell a 2014-es bemutatása óta fokozatosan fejlődött a piac igényeihez igazodva, de a Yamaha mindig ügyelt arra, hogy e figyelemre méltó középsúlyú modell tiszta és tömény kivitele megőrizze alapvető karakterét.

A 2023-as MT-07 számos, a csomagot gazdagító fejlesztést tartalmaz, miközben hű marad ahhoz az alapkoncepcióhoz, amelyet oly sok motoros szeret. A legszembetűnőbb újdonság az új, 5 hüvelykes, színes TFT-kijelző, amely két különböző képernyőtémát kínál. A Street téma a modernebb megjelenésű – felül sávos fordulatszámmérővel, digitális sebességmérővel és sebességfokozat-kijelzővel, míg a Touring a hagyományosabb dizájnt követi kör alakú, analóg stílusú fordulatszámmérővel a kijelző jobb oldalán, balról pedig a digitális sebességmérő található.

A Yamaha ingyenes MyRide applikációjának okostelefonra történő letöltésével a motorosok Bluetooth®-on keresztül csatlakozhatnak a legújabb MT-07 kommunikációs vezérlőegységéhez, és az új TFT-kijelzőn megtekinthetik a bejövő hívásokat, e-maileket és üzeneteket.
Megfelelő beállítások esetén a rendszer értesíti a motorost az MT-07 motoron észlelt bármilyen műszaki problémáról, és e-mailben értesítést küld a motorkerékpár-kereskedőnek vagy a motoros által megadott bármely más kapcsolattartónak.

A MyRide alkalmazás számos más hasznos funkciót is kínál, beleértve a kerékpár összes kulcsfontosságú paraméterének figyelését, a megtett útvonal követését, valamint a megtett távolság, a gyorsulás, a legnagyobb sebesség, a dőlésszög és még sok más adat rögzítését. Az adatok megoszthatók a közösségi médiában, összehasonlíthatók és kitárgyalhatók a többi Yamaha Hyper Naked motorossal az internetes fórumokon és a közösségimédia-csoportban.

A Yamaha eredeti tartozékainak gazdag kínálatában számos stílusformáló, kényelmi és teljesítménynövelő termék található, amelyekkel az MT-07 gazdája még jobbá és teljesen egyedivé teheti a gépét. A gyorsváltó felszerelésének megkönnyítésére a legújabb MT-07 előre fel van szerelve a szükséges elektronikával, így szinte pillanatokon belül élvezheti a lélegzetelállító gyorsulást és az óramű pontosságú sebességváltást, amelyet ez az új eredeti Yamaha-tartozék kínál.

A 2023-as MT-07 és 35kW MT-07 továbbra is szürke (Cyan Storm), kék (Icon Blue) és fekete (Tech Black) színválasztékban kapható.
A győztes formula, amely a Yamaha középsúlyú Hyper Naked modelljét az elmúlt 10 évben olyan nagy sikerré tette, továbbra is működik az MT-07 Pure formájában. A Yamaha elkötelezett amellett, hogy az MT modellek legszélesebb választékát kínálja, hogy minden motoros folyamatosan élvezhesse a Yamaha Hyper Naked egyedülálló élményét, motoros pályafutása minden szakaszában.

A teljes teljesítményű és 35 kW-os változatban is elérhető MT-07 Pure a 2022-es (fordított LCD-kijelzős) modell továbbvitele, és sok költségtudatos vásárlónak és motorosiskolának kínál lehetőséget arra, hogy élvezze a tiszta vezetési élményt, amely alapfelszereltségként jár ehhez a legendás motorkerékpárhoz. Az MT-07 Pure fekete (Yamaha Black) színben lesz kapható.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Még leharcolt állapotban is többet ér ez a veteránkorú Toyota Supra, mint amennyibe újonnan került

Már többször írtunk róla, hogy az 1993 és 2002 között gyártott, negyedik generációs (A80-as) Toyota Suprák manapság hihetetlen összegekért cserélnek gazdát, részben az örökzöld formaterv, a remek vezethetőség és megbízhatóság, részben pedig a Halálos iramban (Fast & Furious) c. mozifilm-franchise-ban játszott szerep miatt. Az első részben ugyanis az azóta már elhunyt Paul Walker hajtott egy […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Keveset kaptak, sokat adtak a Peugeot különcei

A múlt század vége felé eljutott odáig a technológiák fejlődése, hogy a megfizethető autók is egyre több extrát kínálhattak: erősebbek, kényelmesebbek, sikkesebbek lettek. A Peugeot aztán gondolt egy merészet, és a trenddel dacolva nem hozzátett, hanem elvett egy-egy típusából, méghozzá sok mindent. A sors fintora, hogy ma ezekre emlékezünk vissza a legnagyobb örömmel. 1986-ban félárbocra […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Max Verstappen és a Honda e:NY1

Max Verstappen még a szezon előtt bepattant a tisztán elektromos üzemű Honda e:Ny1 volánja mögé, hogy lenyűgözze az ifjú gokartversenyzőket, majd egy meglepetéstalálkozón személyesen is elbeszélgetett velük. A háromszoros F1-világbajnok egy Oracle Red Bull Racing RB20 versenyautóval áll rajthoz, amelyben a Honda által fejlesztett, RBPTH002 típuskódú, 1,6 literes, V6-os, hibrid hajtáslánc dolgozik. A fejlesztése során […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom