Zsinórban negyedik győzelmét aratta Bagnaia

A végén alig egy kerékkel, de meg tudta verni az olasz gyári ducatis jövő évi márkatársát. Ennek ellenére Bastianini sem szomorkodhat, a tempója megvolt. Vinales közben csendben a harmadik pozícióban zárta a versenyt.

Kiváló körülmények várták a királykategória mezőnyét Misanóban. Miller jól rugaszkodott el a startnál, elsőnek fordult, viszont Zarco, Pirro és Pol Espargaro összekadat. Alig kezdtük el élvezni a versenyt, rögtön jött egy bukás az élről. Az ausztrál folytatni tudta a küzdelmeket, de nagy volt a hátránya. Hasonló mutatványt mutatott be Bezzecchi néhány kanyarral később, miközben az elején óriásit mentett Bastianini. Ezzel a megbotlással azonban elvesztette lendületi előnyét, Bagnaia pedig kapott az alkalmon, és elment a nyolcas kanyarban olasz kollégája mellett, és az élre állt. A bukások sora pedig csak nem akart abbamaradni, Morbidelli és Di Giannantonio is eldobta a vasat.

Vinales érezte, hogy ha tartani akarja a lépést Bagnaiával, akkor meg kell előznie a “Bestiát”. Szemfülesen betette a motort az olasz elé, aki nem tudott mit kezdeni a spanyollal. Ketten haladtak az élen ekkor, Aleix Espargaro pedig, aki próbálta csökkenteni összetettbéli előnyét Quartararóhoz képest, hibázott, a francia ezt kihasználta, megelőzte őt és feljött az ötödik pozícióba. Vinales a második helyen jó tempót dikált, kollégáját abszolút felülmúlta sőt, az olasz gyári ducatist szorongatta a vezetésért. Az ötödik helyért folytatódott az öldöklő csata, nem hagyta magát A. Espargaro, két egymást követő körben is a leggyorsabb volt, de ez semmire sem volt elég, mert ezt követően fél másodpercet bukott a címvédővel szemben. Utóbbi kezdett leszakadni a vezető négyesről, bő egy másodperces hátrányban volt Marinival szemben, és a pálya határainak kiszélesítése miatt figyelmeztették is őt.

A harmadik pozícióért is komoly adok-kapok folyt. Bastianini hibázott, Marini elment mellette, de a gresinis olasz azonnal válaszolni tudott egy remek manőverrel. Olyannyira feltüzelte ez a 23-as rajtszámú motor tulajdonosát, hogy elsőként benézett 1:32 alá, és ráesett Vinales motorjára. Nem is tudott ellenállni neki a spanyol, azzal a lendülettel átvette a második helyet, és Bagnaia után lódult. Az ötödikért továbbra is tartott a virtuális harc, hol vesztett Quartararo kilenc tizedet, hol stabil körökkel nyert néhányat legfőbb apriliás riválisával szemben. A gresinis olasz nagy igyekezetében a győzelem felé több alkalommal is elhagyta a pálya határát jelző fehér vonalat, amiért figyelmeztetést kapott.

Négy kör volt hátra, amikor a hajrára fordultunk. A misanói diadalért ketten, a jövő évi csapattársak, Bagnaia és Bastianini voltak versenyben, míg a francia yamahás már csak öt tizedes távolságban volt a negyedik helyhez. Az utolsó kör végül a győzelemért tartogatott izgalmakat. A 23-as hibázott, de vissza tudott kapaszkodni a 63-asra, azonban ideje már nem maradt elég, hogy megelőzze őt. Bagnaia így is örülhetett a diadalnak, mindössze egy keréken és néhány méteren múlt, hogy nem gyorsulták le őt a Ducati számára történelmet jelentő győzelmén. Harmadiknak Vinales zárt, Marini pedig meg tudta őrizni negyedik pozícióját a folyamatosan kapaszkodó Quartararóval szemben. A. Espargaro hatodiknak látta meg a kockás zászlót, ezzel a harmadik helyre esett vissza az összetettben. Rins lett a hetedik, míg a top 10-et Binder, Martin és Alex Marquez tette teljessé. Dovizioso motoGP-s pályafutását egy 12-ik hellyel fejezte be.

Fotó: MotoGP

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Motorsport

Változó név, változó csapat, változatlan célok – ez a H-Moto UNI Győr Team 2024-ben

Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak az H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült csapattal vág neki az idei szezonnak. A csapathoz olyan, már nemzetközi színtéren is bizonyított fiatal motorversenyzők csatlakoznak, mint a Northen Talent Cup sorozatban 2020-ban bajnoki címet szerző Görbe Soma, illetve ugyanebben a sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin, akik Kovács Bálinttal, […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

A Tankcsapdával érkezik a Budapest Open Road Days fesztivál a Műegyetem rakpartra

A Budapest Open Road Days fesztiválon adja első budapesti nagykoncertjét idén a 35 éves Tankcsapda. A június 27-29. között megrendezésre kerülő fesztivál helyszíne a Műegyetem rakpart lesz a Petőfi híd és a Szabadság híd között. A motorozás rajongóit összefogó közösség, az Open Road Riders Community által szervezett márkafüggetlen motoros, családi és zenei fesztiválon összesen 13 […]

Olvass tovább
Itthonról Motor Motorsport

SuperEnduro GP of Hungary 2024 – Motor&Verda

2024 február 3.-án került megrendezésre a SuperEnduro GP magyarországi fordulója Budapesten, az MVM Dome-ban. A Motor&Verda csapata a helyszínről követhette figyelemmel az eseményeket, nagyjából 13 ezer szurkoló társaságában. A fényképgalégia megtekintéséhez kattints IDE, a videós élménybeszámolót pedig ITT találod! Az egynapos verseny rengeteg izgalommal és zsúfolt programmal várta a motorsportok szerelmeseit. A délelőtt, valamint a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom