Zsinórban negyedik győzelmét aratta Bagnaia

A végén alig egy kerékkel, de meg tudta verni az olasz gyári ducatis jövő évi márkatársát. Ennek ellenére Bastianini sem szomorkodhat, a tempója megvolt. Vinales közben csendben a harmadik pozícióban zárta a versenyt.

Kiváló körülmények várták a királykategória mezőnyét Misanóban. Miller jól rugaszkodott el a startnál, elsőnek fordult, viszont Zarco, Pirro és Pol Espargaro összekadat. Alig kezdtük el élvezni a versenyt, rögtön jött egy bukás az élről. Az ausztrál folytatni tudta a küzdelmeket, de nagy volt a hátránya. Hasonló mutatványt mutatott be Bezzecchi néhány kanyarral később, miközben az elején óriásit mentett Bastianini. Ezzel a megbotlással azonban elvesztette lendületi előnyét, Bagnaia pedig kapott az alkalmon, és elment a nyolcas kanyarban olasz kollégája mellett, és az élre állt. A bukások sora pedig csak nem akart abbamaradni, Morbidelli és Di Giannantonio is eldobta a vasat.

Vinales érezte, hogy ha tartani akarja a lépést Bagnaiával, akkor meg kell előznie a “Bestiát”. Szemfülesen betette a motort az olasz elé, aki nem tudott mit kezdeni a spanyollal. Ketten haladtak az élen ekkor, Aleix Espargaro pedig, aki próbálta csökkenteni összetettbéli előnyét Quartararóhoz képest, hibázott, a francia ezt kihasználta, megelőzte őt és feljött az ötödik pozícióba. Vinales a második helyen jó tempót dikált, kollégáját abszolút felülmúlta sőt, az olasz gyári ducatist szorongatta a vezetésért. Az ötödik helyért folytatódott az öldöklő csata, nem hagyta magát A. Espargaro, két egymást követő körben is a leggyorsabb volt, de ez semmire sem volt elég, mert ezt követően fél másodpercet bukott a címvédővel szemben. Utóbbi kezdett leszakadni a vezető négyesről, bő egy másodperces hátrányban volt Marinival szemben, és a pálya határainak kiszélesítése miatt figyelmeztették is őt.

A harmadik pozícióért is komoly adok-kapok folyt. Bastianini hibázott, Marini elment mellette, de a gresinis olasz azonnal válaszolni tudott egy remek manőverrel. Olyannyira feltüzelte ez a 23-as rajtszámú motor tulajdonosát, hogy elsőként benézett 1:32 alá, és ráesett Vinales motorjára. Nem is tudott ellenállni neki a spanyol, azzal a lendülettel átvette a második helyet, és Bagnaia után lódult. Az ötödikért továbbra is tartott a virtuális harc, hol vesztett Quartararo kilenc tizedet, hol stabil körökkel nyert néhányat legfőbb apriliás riválisával szemben. A gresinis olasz nagy igyekezetében a győzelem felé több alkalommal is elhagyta a pálya határát jelző fehér vonalat, amiért figyelmeztetést kapott.

Négy kör volt hátra, amikor a hajrára fordultunk. A misanói diadalért ketten, a jövő évi csapattársak, Bagnaia és Bastianini voltak versenyben, míg a francia yamahás már csak öt tizedes távolságban volt a negyedik helyhez. Az utolsó kör végül a győzelemért tartogatott izgalmakat. A 23-as hibázott, de vissza tudott kapaszkodni a 63-asra, azonban ideje már nem maradt elég, hogy megelőzze őt. Bagnaia így is örülhetett a diadalnak, mindössze egy keréken és néhány méteren múlt, hogy nem gyorsulták le őt a Ducati számára történelmet jelentő győzelmén. Harmadiknak Vinales zárt, Marini pedig meg tudta őrizni negyedik pozícióját a folyamatosan kapaszkodó Quartararóval szemben. A. Espargaro hatodiknak látta meg a kockás zászlót, ezzel a harmadik helyre esett vissza az összetettben. Rins lett a hetedik, míg a top 10-et Binder, Martin és Alex Marquez tette teljessé. Dovizioso motoGP-s pályafutását egy 12-ik hellyel fejezte be.

Fotó: MotoGP

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Bemutatkozik a Honda EM1 e

Az EM1 e: a Honda első európai elektromos kétkerekűje. Bemutatkozásával új időszak veszi kezdetét a márka történetében, ugyanis – a tervek szerint – 2025-ig további 10, vagy ennél több elektromos motorkerékpár bevezetését tervezi a vállalat az öreg kontinensen. Az újdonság leleplezésével újabb fontos lépést tesz a Honda céljának megvalósítása felé, miszerint 2040-ig teljes motorkerékpár-kínálatát szeretné […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki SV650 – Múltidéző V2

Ebben az évben elsőnek a Suzuki igencsak népszerű, neo-retro, középsúlyú SV-650-ét próbálhattam ki. Ez a frissített modell három színsémában érhető el: Glass Sparkle Black, Solid Iron Grey és Metallic Reflective Blue. Nekem az utóbbi, Metallic Reflective BLue-hoz volt szerencsém és nagyon megtetszett a szolid, de mégis szemet vonzó szín. A roadstert a japán márka ugyan […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel Teszt

Suzuki SV650 (2023) teszt – Páratlan páros

Egy kis történelem A Suzuki SV modellek története közel 25 évre nyúlik vissza, ugyanis 1999-ben gurult le a gyártósorról az első példány. Bevált recepten ne változtass – vallja a Suzuki. Egy rövidebb időintervallumot leszámítva – amikor is a Gladius váltotta az SV650-t a 2010-es években – valóban a jól megszokott megnevezéssel, formával találkozhatunk. Ténylegesen csak […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom