2024-ben érkezik a plug-in hibrid Ford Ranger

Hivatalosan jövőre mutatkozik be, de már most elkezdték promózni a konnektoros (plug-in) hibrid Ford Rangert. Több mint 45 kilométeres elektromos hatótávot és brutális nyomatékot ígér az első gyári közlemény.

A Ford bizonyos modelleknél komoly mértékben rákapcsolt a villanyosításra, mások esetében viszont továbbra is tartja a lépcsőzetes haladás elvét. Elég például abba belegondolni, hogy Amerikában már egy ideje bemutatkozott a tisztán elektromos F-150, míg nálunk Európában a kistestvérének számító Ranger még nem igazán kóstolt bele az elektronok világába.

Ez azonban megváltozik nemsokára, ugyanis gőzerővel készül a Ranger konnektoros hibrid változata, mely a négyhengeres 2,3 literes turbós EcoBoost motort kapja meg, melyet elektromos hajtással egészítenek ki. Hivatalosan teljesítményre vonatkozó adatokat egyelőre nem árultak még el a Ford képviselői, arra viszont ígéretet tettek, hogy a paletta legnyomatékosabb tagja lesz a konnektoros hibrid, azaz valamivel a 3 literes V6-os dízel 600 Nm-es nyomatéka fölé lövik majd be az újdonságot.

Azt is elárulták már, hogy több mint 45 kilométeres tisztán elektromos hatótávra számíthatnak majd a vásárlók, illetve a Ranger is megkapja a Pro Power Onboard rendszert, azaz a hibrid hajtás akkumulátorát használva a platóban elhelyezett elektromos kiállással bármilyen elektromos eszköz könnyen működtethető lesz.

A gyártás a tervek szerint 2024 második felében kezdődik meg, de addig még további felszereltséget építenek majd be a most képeken mutogatott Wildtrak mellé.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról

Mától Ekler Luca paralimpiai bajnok is a Toyota támogatásával készülhet az idei Paralimpiára

Az olimpiai és paralimpiai mozgalom világszintű mobilitási partnere, egyben a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatója, a Toyota, 2024. február 22-én a Magyar Parasport Napja alkalmából megszervezett szakmai konferencián adta át azt a vadonatúj Toyota C-HR-t, amellyel Ekler Luca paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó magyar paraatléta felkészülését támogatja a 2024-es Párizsi […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Újabb 5 évig az AutoWallis Csoport lesz az Opel importőre Magyarországon és három további régiós országban

Andrew Prest, az AutoWallis Distribution ügyvezetője elmondta, hogy a vállalat mára az Opel egyik legnagyobb független importőrévé vált A megállapodás értelmében legalább 2028 végéig az AutoWallis, fogja a márkát képviselni a közép-kelet-európai régió négy országában 2023-ban közel 12 ezer új Opelt értékesített a cég a régió négy piacán Budapest,/ Újabb öt évre meghosszabbította a meghatározó […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Wang Chuanfu a BYD elnöke köszöntötte a márka első magyar vásárlóit

A BYD, a világ vezető NEV – azaz új energiával hajtott – járműveket és akkumulátorokat gyártó vállalata, büszkén rendezte meg az első magyarországi személyautó vásárlóinak köszöntési ünnepségét, Wang Chuanfu, a BYD csoport alapítójának és elnökének jelenlétében. Az ünnepi ceremónia hangsúlyozza a BYD elkötelezettségét az elektromobilitás elterjesztése mellett Magyarországon és Európa-szerte. Az esemény a budapesti Puskás […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom