2024-ben érkezik a plug-in hibrid Ford Ranger

Hivatalosan jövőre mutatkozik be, de már most elkezdték promózni a konnektoros (plug-in) hibrid Ford Rangert. Több mint 45 kilométeres elektromos hatótávot és brutális nyomatékot ígér az első gyári közlemény.

A Ford bizonyos modelleknél komoly mértékben rákapcsolt a villanyosításra, mások esetében viszont továbbra is tartja a lépcsőzetes haladás elvét. Elég például abba belegondolni, hogy Amerikában már egy ideje bemutatkozott a tisztán elektromos F-150, míg nálunk Európában a kistestvérének számító Ranger még nem igazán kóstolt bele az elektronok világába.

Ez azonban megváltozik nemsokára, ugyanis gőzerővel készül a Ranger konnektoros hibrid változata, mely a négyhengeres 2,3 literes turbós EcoBoost motort kapja meg, melyet elektromos hajtással egészítenek ki. Hivatalosan teljesítményre vonatkozó adatokat egyelőre nem árultak még el a Ford képviselői, arra viszont ígéretet tettek, hogy a paletta legnyomatékosabb tagja lesz a konnektoros hibrid, azaz valamivel a 3 literes V6-os dízel 600 Nm-es nyomatéka fölé lövik majd be az újdonságot.

Azt is elárulták már, hogy több mint 45 kilométeres tisztán elektromos hatótávra számíthatnak majd a vásárlók, illetve a Ranger is megkapja a Pro Power Onboard rendszert, azaz a hibrid hajtás akkumulátorát használva a platóban elhelyezett elektromos kiállással bármilyen elektromos eszköz könnyen működtethető lesz.

A gyártás a tervek szerint 2024 második felében kezdődik meg, de addig még további felszereltséget építenek majd be a most képeken mutogatott Wildtrak mellé.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Világelsőség: szinkronban driftelt két önvezető Toyota

Szintet léptek a Toyota autonóm mobilitási fejlesztései: a vállalat technológiai kutatási központjában a világon elsőként tudták összehangolni két önvezető jármű határtartományon való mozgását. A Toyota Research Institute (TRI) és a Stanford egyetem immár csaknem hét éve működik együtt egy olyan projektben, amely az autóvezetés, a közlekedés biztonságosabbá tételét tűzte ki céljául. Speciális fókuszuk az önvezető […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Hivatalosan is új szakágvezető a hazai rallysport élén

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség egyik legtradicionálisabb, legnépesebb és legnépszerűbb szakágában, a Rallysportban július 09. és 23. között állt idő rendelkezésére a szakágban nevezői licenccel rendelkező MNASZ tagok számára, hogy a szövetség Rally Sport Bizottsága élére új vezetőt jelöljenek. A mai napon kiadott hivatalos tájékoztatás szerint a szakágban a jelölés időpontjában, 83 tagszervezet rendelkezett szavazati […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Még több hely és még nagyobb vezetési élmény: az új ötajtós MINI Cooper S

Az ötajtós MINI Cooper kimagasló funkcionalitásával, innovatív vezetést támogató rendszereivel és hamisítatlan formanyelvével nyűgözi le a vezetés szerelmeseit. A modell összetéveszthetetlen megjelenését az egyedülálló Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés és a Favoured Trim felszereltségi szint exkluzív stílusjegyei hangsúlyozzák tovább, miközben a vérpezsdítő vezetési élményről 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres benzinmotor gondoskodik. Az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom