2024 Mazda MX-5 – JINBA ITTAI továbbfejlesztve

1989-es debütálása óta a Mazda MX-5 rendre bizonyítja, hogy ideális választás azok számára, akik a vezetés tiszta örömére vágynak. A 2024-es Mazda MX-5[1] továbbra is őrzi státuszát a kiemelten vágyott autók között, köszönhetően az új, izgalmas vezetési módnak, az új biztonsági és technológiai funkcióknak, a továbbfejlesztett designnak, valamint az új karosszéria- és puhatető-színeknek.

A 2024-es Mazda MX-5 fejlett LED-es fényszórókkal rendelkezik, amelyek tökéletesen illeszkednek a nappali menetfényekhez a láthatóság fokozása érdekében. A hátsó lámpákat finoman áttervezték. Elérhető lett a japán örökséget és a modern esztétikát ötvöző új külső szín, az Aero Grey Metallic, a Mazda roadsterének puha vászontetője pedig mostantól bézs színben is választható.

Az utastérben az ülések újfajta anyagból készült kárpitot kaptak, amely megakadályozza az üléseken való csúszkálást, dinamikus vezetés közben is. A belső tér további fejlesztései közé tartozik a keret nélküli visszapillantó tükör, a 8,8 hüvelykes, multimédiás, érintőképernyős kijelző megnövelt mérete és továbbfejlesztett funkciói, valamint a frissített vezetői műszerfal és a két USB-C port.

A 2024-es Mazda MX-5 továbbra is a nyitott tetős autózás felhőtlen örömét kínálja, miközben megőrzi a több mint 30 év alatt felépített alapértékeit, így a modell frissített változata is tökéletesen kiegyensúlyozott, agilis és könnyed, amivel magával ragadó vezetési élményt nyújt. Az új Dinamikus Menetstabilizáló (DSC-Track) üzemmód még több kontrollt ad a vezető kezébe a versenypályákon azáltal, hogy csak akkor alkalmazza a túlkormányzás-vezérlőt, ha már a vezető nem képes korrigálni egy veszélyes megpördülést. A rendszer a kezdő versenyző kszámára készült, segítségével a vezetők az utolsó másodpercig a kezükben tarthatják az irányítást.

Az autó további biztonsági funkciókkal is kiegészült a lassabb tempó kedvelői számára. Már a belépő szintű Prime-Line modell is kínál Sávtartó Asszisztenst – amely segít az autót a sávjában tartani -, Intelligens Sebességszabályozást, Intelligens Fékasszisztenst és frissített közlekedési táblafelismerő rendszert, amely már a navigációs rendszerhez is kapcsolódik. A 2024-es Mazda MX-5-ben optimális kombinációt alkot a fokozott stabilitás, a fejlett biztonsági funkciók és a pontos reakciókészség kanyarodáskor és gyorsításkor, ezzel pedig megtestesíti a Mazda Jinba Ittai filozófiáját, mely szerint az autó és vezetője tökéletes harmóniában működik együtt.

A vadonatúj Mazda MX-5 a 2023-as Japan Mobility Show kiállításon debütált, amely október 28. szombat és november 5. vasárnap között látogatható.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról

Mától Ekler Luca paralimpiai bajnok is a Toyota támogatásával készülhet az idei Paralimpiára

Az olimpiai és paralimpiai mozgalom világszintű mobilitási partnere, egyben a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatója, a Toyota, 2024. február 22-én a Magyar Parasport Napja alkalmából megszervezett szakmai konferencián adta át azt a vadonatúj Toyota C-HR-t, amellyel Ekler Luca paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó magyar paraatléta felkészülését támogatja a 2024-es Párizsi […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Újabb 5 évig az AutoWallis Csoport lesz az Opel importőre Magyarországon és három további régiós országban

Andrew Prest, az AutoWallis Distribution ügyvezetője elmondta, hogy a vállalat mára az Opel egyik legnagyobb független importőrévé vált A megállapodás értelmében legalább 2028 végéig az AutoWallis, fogja a márkát képviselni a közép-kelet-európai régió négy országában 2023-ban közel 12 ezer új Opelt értékesített a cég a régió négy piacán Budapest,/ Újabb öt évre meghosszabbította a meghatározó […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Wang Chuanfu a BYD elnöke köszöntötte a márka első magyar vásárlóit

A BYD, a világ vezető NEV – azaz új energiával hajtott – járműveket és akkumulátorokat gyártó vállalata, büszkén rendezte meg az első magyarországi személyautó vásárlóinak köszöntési ünnepségét, Wang Chuanfu, a BYD csoport alapítójának és elnökének jelenlétében. Az ünnepi ceremónia hangsúlyozza a BYD elkötelezettségét az elektromobilitás elterjesztése mellett Magyarországon és Európa-szerte. Az esemény a budapesti Puskás […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom