2024 Mazda MX-5 – JINBA ITTAI továbbfejlesztve

1989-es debütálása óta a Mazda MX-5 rendre bizonyítja, hogy ideális választás azok számára, akik a vezetés tiszta örömére vágynak. A 2024-es Mazda MX-5[1] továbbra is őrzi státuszát a kiemelten vágyott autók között, köszönhetően az új, izgalmas vezetési módnak, az új biztonsági és technológiai funkcióknak, a továbbfejlesztett designnak, valamint az új karosszéria- és puhatető-színeknek.

A 2024-es Mazda MX-5 fejlett LED-es fényszórókkal rendelkezik, amelyek tökéletesen illeszkednek a nappali menetfényekhez a láthatóság fokozása érdekében. A hátsó lámpákat finoman áttervezték. Elérhető lett a japán örökséget és a modern esztétikát ötvöző új külső szín, az Aero Grey Metallic, a Mazda roadsterének puha vászontetője pedig mostantól bézs színben is választható.

Az utastérben az ülések újfajta anyagból készült kárpitot kaptak, amely megakadályozza az üléseken való csúszkálást, dinamikus vezetés közben is. A belső tér további fejlesztései közé tartozik a keret nélküli visszapillantó tükör, a 8,8 hüvelykes, multimédiás, érintőképernyős kijelző megnövelt mérete és továbbfejlesztett funkciói, valamint a frissített vezetői műszerfal és a két USB-C port.

A 2024-es Mazda MX-5 továbbra is a nyitott tetős autózás felhőtlen örömét kínálja, miközben megőrzi a több mint 30 év alatt felépített alapértékeit, így a modell frissített változata is tökéletesen kiegyensúlyozott, agilis és könnyed, amivel magával ragadó vezetési élményt nyújt. Az új Dinamikus Menetstabilizáló (DSC-Track) üzemmód még több kontrollt ad a vezető kezébe a versenypályákon azáltal, hogy csak akkor alkalmazza a túlkormányzás-vezérlőt, ha már a vezető nem képes korrigálni egy veszélyes megpördülést. A rendszer a kezdő versenyző kszámára készült, segítségével a vezetők az utolsó másodpercig a kezükben tarthatják az irányítást.

Az autó további biztonsági funkciókkal is kiegészült a lassabb tempó kedvelői számára. Már a belépő szintű Prime-Line modell is kínál Sávtartó Asszisztenst – amely segít az autót a sávjában tartani -, Intelligens Sebességszabályozást, Intelligens Fékasszisztenst és frissített közlekedési táblafelismerő rendszert, amely már a navigációs rendszerhez is kapcsolódik. A 2024-es Mazda MX-5-ben optimális kombinációt alkot a fokozott stabilitás, a fejlett biztonsági funkciók és a pontos reakciókészség kanyarodáskor és gyorsításkor, ezzel pedig megtestesíti a Mazda Jinba Ittai filozófiáját, mely szerint az autó és vezetője tökéletes harmóniában működik együtt.

A vadonatúj Mazda MX-5 a 2023-as Japan Mobility Show kiállításon debütált, amely október 28. szombat és november 5. vasárnap között látogatható.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A MINI két érkező John Cooper Works modellt is leleplez a 2024-es Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon

A MINI izgalmas belépőre készül az idei Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon: egyszerre két olyan John Cooper Works modellt is bemutat, amelyek felgyorsítják az autórajongók szívverését. Debütál a vadonatúj és most először kifejlesztett MINI John Cooper Works E PROtotype, valamint az első tisztán elektromos meghajtású MINI John Cooper Works modell. A legendás hegyi felfutóra nem […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Székesfehérvár Rallye: Öt év után újra aszfalton

Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár Rallye-val folytatódik az idei versenyszezon. Az aszfaltos futamon a Rally1-es mezőnyben természetesen Turán Frigyes és Zsiros Gábor is rajthoz állnak a Volkswagen Polo GTI R5-tel, hogy tovább növeljék bajnoki pontjaikat. Öt év után újra aszfalton rendezik meg a Székesfehérvár Rallye-t, ahol a versenyzőknek […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Újabb legenda veszíti el V8-as motorját

A világ egyik legarchaikusabb, egyben legütőképesebb terepjárója, a Toyota Land Cruiser 70-es széria néhány éve a modernizálódás útjára lépett. Az az állomás azonban, amihez ennek kapcsán most eljutott, komoly veszteséget jelent nem csak a vevők, de a világ össze autórajongója számára. Jövőre lesz negyvenéves a Toyota Land Cruiser 70-es szériája. A modell pályafutása javát jelentős […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom