44. Bankoki Nemzetközi Autószalon – Főszerepben az autógyárak és az elektromos hajtás

Az idei kiállításnak a mottója: „Színes élmény, minden szín élménye”. A Távol-Kelet talán legrangosabb autószalonján, az autók mellett, a motorkerékpárok is reflektorfénybe kerülnek.

A Bangkoki Nemzetközi Autószalon nem csak az autógyártóknak a terepe. A jellegzetes „ízét” a rendezvénynek a kisteherautók és a szabadidő-autók adják, amelyeket a helyi piacok igényeinek megfelelően gyártanak. Az extra fűszert adnak a kiállításnak a motorkerékpárok. Ugyanis ezek a közlekedési eszközök, szuper népszerűek a környező országokban és hatalmas mennyiség fogy belőlük.

A 2023-as rendezvény színvonalát mutatja, hogy az autó és motorkerékpár-gyártókból, több, mint negyvenen lesznek jelen! A kiállítási területe, pedig meghaladja a 170 000 négyzetmétert. Ez is mutatja, hogy a bangkoki esemény, fontos nemzetközi autószalon. A kiállítás, jól erősíti a Délkelet-Ázsia szerepét az autós rendezvények között. Miközben a jóval jobban csengő névvel rendelkező Genfi Autószalon, a megszűnés felé menetel.

A thai autóipar

Ami a rendező ország autóiparát illeti, 2023-ban a gyártás kezd visszatérni a normál állapotokhoz. Szerencsére tovább enyhült alkatrész hiány. Ami a gazdasági helyzetet illeti: elindult a növekedés.

Különösen az elektromos autók piacán, amely a tavalyinál nagyobb emelkedés várható. A fogyasztók egyre jobban megértik az új technológiákat, amelyek megváltoztatják a vezetési és utazási szokásaikat. A kormányzat, ráadásul többféle módon támogatja a zöld közlekedési formát.

Az idei rendezvény, március 20 és április 2 között tart nyitva. A látogatók számában, 15-20 százalékos növekedés elérése a cél.

Nem csak az elektromos autók és motorok jelentik a trendek követését. A növekvő népszerűségnek köszönhetően, idén ismét lesz e-Racing esemény. A profi versenyzők, a Gran Turismo 7-et először használják versenyen. Ebben a megmérettetésben, összesen nyolc profi szimulátort biztosítanak a játékosok rendelkezésére.

Szöveg és kép: Bankok Nemzetközi Autószalon

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Max Verstappen és a Honda e:NY1

Max Verstappen még a szezon előtt bepattant a tisztán elektromos üzemű Honda e:Ny1 volánja mögé, hogy lenyűgözze az ifjú gokartversenyzőket, majd egy meglepetéstalálkozón személyesen is elbeszélgetett velük. A háromszoros F1-világbajnok egy Oracle Red Bull Racing RB20 versenyautóval áll rajthoz, amelyben a Honda által fejlesztett, RBPTH002 típuskódú, 1,6 literes, V6-os, hibrid hajtáslánc dolgozik. A fejlesztése során […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A Harley-Davidson® bemutatja az új 2024-es Icons és Enthusiast motorkerékpár-kollekcióját

A Harley-Davidson®-nál ma debütál a limitált kiadású Harley-Davidson Icons motorkerékpár kollekció és mellette a limitált szériás Enthusiast kollekció legújabb tagjait is megismerheti a nagyérdemű. Ezek a motorokat az egyedi gyári festés, illetve a részleteiben is kidolgozott grafikák és azok fényezési technológiája teszi igazán vonzóvá. Mindkét kollekció darabjait március 2-9. között a Daytona Bike Week ideje […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Új CUPRA Born VZ modelljével továbbra is lendületben a CUPRA

CUPRA Born VZ fokozott menetteljesítményekkel: 240 kilowatt teljesítmény, 545 newtonméter forgatónyomaték, 0-100 km/h gyorsulás mindössze 5,7 másodperc alatt és 200 kilométer/óra végsebesség. Sportosabb beltér alapfelszerelésként új CUP Bucket ülésekkel és rekuperáció-kapcsolóbillentyűkkel szerelt kormánykerékkel. Még dinamikusabb menettulajdonságok a kedvezőbb fékvisszajelzéseknek, a robusztusabb felfüggesztéseknek, illetve az érzékenyebb kormányzásnak és pedáloknak köszönhetően. Továbbfejlesztett külső dizájn két új, 20 […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom