44. Bankoki Nemzetközi Autószalon – Főszerepben az autógyárak és az elektromos hajtás

Az idei kiállításnak a mottója: „Színes élmény, minden szín élménye”. A Távol-Kelet talán legrangosabb autószalonján, az autók mellett, a motorkerékpárok is reflektorfénybe kerülnek.

A Bangkoki Nemzetközi Autószalon nem csak az autógyártóknak a terepe. A jellegzetes „ízét” a rendezvénynek a kisteherautók és a szabadidő-autók adják, amelyeket a helyi piacok igényeinek megfelelően gyártanak. Az extra fűszert adnak a kiállításnak a motorkerékpárok. Ugyanis ezek a közlekedési eszközök, szuper népszerűek a környező országokban és hatalmas mennyiség fogy belőlük.

A 2023-as rendezvény színvonalát mutatja, hogy az autó és motorkerékpár-gyártókból, több, mint negyvenen lesznek jelen! A kiállítási területe, pedig meghaladja a 170 000 négyzetmétert. Ez is mutatja, hogy a bangkoki esemény, fontos nemzetközi autószalon. A kiállítás, jól erősíti a Délkelet-Ázsia szerepét az autós rendezvények között. Miközben a jóval jobban csengő névvel rendelkező Genfi Autószalon, a megszűnés felé menetel.

A thai autóipar

Ami a rendező ország autóiparát illeti, 2023-ban a gyártás kezd visszatérni a normál állapotokhoz. Szerencsére tovább enyhült alkatrész hiány. Ami a gazdasági helyzetet illeti: elindult a növekedés.

Különösen az elektromos autók piacán, amely a tavalyinál nagyobb emelkedés várható. A fogyasztók egyre jobban megértik az új technológiákat, amelyek megváltoztatják a vezetési és utazási szokásaikat. A kormányzat, ráadásul többféle módon támogatja a zöld közlekedési formát.

Az idei rendezvény, március 20 és április 2 között tart nyitva. A látogatók számában, 15-20 százalékos növekedés elérése a cél.

Nem csak az elektromos autók és motorok jelentik a trendek követését. A növekvő népszerűségnek köszönhetően, idén ismét lesz e-Racing esemény. A profi versenyzők, a Gran Turismo 7-et először használják versenyen. Ebben a megmérettetésben, összesen nyolc profi szimulátort biztosítanak a játékosok rendelkezésére.

Szöveg és kép: Bankok Nemzetközi Autószalon

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új Fiat Topolino a városi közlekedés villamosításának legelragadóbb eszköze

Az új Fiat Topolino attól a történelmi modelltől kölcsönözte jól csengő nevét, amely annak idején lefektette a városi közlekedés alapjait; a modern utód ugyanerre készül a fenntartható városi mobilitás terén. A városi használatra szánt Topolino a legfiatalabb ügyfelekhez is eljuttatja a mobilitás szabadságát A FIAT bejelentette, hogy Topolino néven hozza forgalomba új, fenntartható városi mobilitási […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Megnyitotta egyedülálló múzeumát a Toyota Gazoo Racing Europe

Idén májustól a Toyota nemzetközi motorsportban való részvételét 1973-tól napjainkig bemutató, eredeti versenyautókból álló gyűjteménye látogathatóvá vált a nagyközönség számára. A kiállítás a Toyota Gazoo Racing Europe kölni központjának két szélcsatornájának egyike alatt található. A Toyota Motorsport Múzeum május 11-én nyitotta meg kapuit, pontosan egy hónappal azelőtt, hogy a gyári csapat részt vesz a legendás […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Megjelent az új Yamaha Ténéré 700 World Rally

Tegnap délelőtt jelentette be a Yamaha, hogy hamarosan megérkezik a szalonokba a népszerű Ténéré 700 legújabb változata, a továbbfejlesztett Ténéré 700 World Rally. Ez a kifejezetten terepezésre készült modell számos ponton eltér az alapkiviteltől, beleértve az egyedi fényezést és a spéci felfüggesztést is. Már messziről látszik, hogy a raliváltozat pillekönnyű Akrapovič kipufogót kapott a gyári […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom