44. Bankoki Nemzetközi Autószalon – Főszerepben az autógyárak és az elektromos hajtás

Az idei kiállításnak a mottója: „Színes élmény, minden szín élménye”. A Távol-Kelet talán legrangosabb autószalonján, az autók mellett, a motorkerékpárok is reflektorfénybe kerülnek.

A Bangkoki Nemzetközi Autószalon nem csak az autógyártóknak a terepe. A jellegzetes „ízét” a rendezvénynek a kisteherautók és a szabadidő-autók adják, amelyeket a helyi piacok igényeinek megfelelően gyártanak. Az extra fűszert adnak a kiállításnak a motorkerékpárok. Ugyanis ezek a közlekedési eszközök, szuper népszerűek a környező országokban és hatalmas mennyiség fogy belőlük.

A 2023-as rendezvény színvonalát mutatja, hogy az autó és motorkerékpár-gyártókból, több, mint negyvenen lesznek jelen! A kiállítási területe, pedig meghaladja a 170 000 négyzetmétert. Ez is mutatja, hogy a bangkoki esemény, fontos nemzetközi autószalon. A kiállítás, jól erősíti a Délkelet-Ázsia szerepét az autós rendezvények között. Miközben a jóval jobban csengő névvel rendelkező Genfi Autószalon, a megszűnés felé menetel.

A thai autóipar

Ami a rendező ország autóiparát illeti, 2023-ban a gyártás kezd visszatérni a normál állapotokhoz. Szerencsére tovább enyhült alkatrész hiány. Ami a gazdasági helyzetet illeti: elindult a növekedés.

Különösen az elektromos autók piacán, amely a tavalyinál nagyobb emelkedés várható. A fogyasztók egyre jobban megértik az új technológiákat, amelyek megváltoztatják a vezetési és utazási szokásaikat. A kormányzat, ráadásul többféle módon támogatja a zöld közlekedési formát.

Az idei rendezvény, március 20 és április 2 között tart nyitva. A látogatók számában, 15-20 százalékos növekedés elérése a cél.

Nem csak az elektromos autók és motorok jelentik a trendek követését. A növekvő népszerűségnek köszönhetően, idén ismét lesz e-Racing esemény. A profi versenyzők, a Gran Turismo 7-et először használják versenyen. Ebben a megmérettetésben, összesen nyolc profi szimulátort biztosítanak a játékosok rendelkezésére.

Szöveg és kép: Bankok Nemzetközi Autószalon

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Race

Brutális teljesítménnyel és aktív aerodinamikával mutatkozik be Le Mans-ban a Ford utcai versenyautója, a Mustang GTD

A magnézium keréktárcsákat, aktív aerodinamikát és első légterelő elemeket tartalmazó új Performance csomag fontos szerepet játszik majd a nürburgringi 7 perc alatti köridő 1 teljesítésében A Mustang GTD vezetőközpontú utasterében nagyméretű, 3D-nyomtatással gyártott, kormány mögött váltófülek, alapáras Recaro ülések és alul lapított karimájú kormánykerék található A teljesítményorientált Mustang GTD átkonfigurálható központi kijelzője egyedi grafikai elemeket […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Tim Gábor a harmadik hétvége után a bajnokság második helyén

2024-ben Tim Gábor hétszeres bajnok és a GFS Racing Team nagy fába vágta a fejszéjét. Egy Lotus Cup Europe-on induló kupás autóval neveztek be az ESET Cup bajnokságba, ahol egyértelműen a mezőny leggyengébb autójával kísérlik meg a lehetetlent, megnyerni a GTX kategória bajnoki címét. Az első három forduló után Tim Gábor a kategória értékelés második […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Nem kevesebb, mint 16 átépített CL-lel érkezik a 2024-es Wheels and Waves fesztiválra a Honda

• 9 ország motorépítői álmodták újra a Honda világszerte népszerű ikonját, a CL500-at és egy kistestvérét, a CL250-et, így 16 egyedi CL mutatkozhat be a különleges rendezvényen • Az építők a Honda múltbéli – igen jellegzetes – témáit és színeit elevenítették fel • A motorok Belgiumból, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból és […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom