A BMW Motorrad az egymilliomodik boxermotoros GS-t ünnepli

2023. június 21-én a BMW Motorrad berlin-spandaui gyárában legördült a gyártósorról az egymilliomodik boxermotorral szerelt GS – egy BMW R 1250 GS. A BMW motorkerékpárokat 1969 óta gyártják Berlinben, a boxermotorral szerelt BMW Motorrad GS modelleket pedig 1980 óta. Az erős, autentikus motorkerékpárok, amelyek páratlanul sokoldalú tulajdonságokkal rendelkeznek, az elmúlt évtizedekben számtalan motorkerékpár-rajongót sarkalltak távoli országokba vezető utakra, látványos kalandtúrákra és Földünk legtávolabbi zugaiba vezető expedíciókra. A mára legendássá vált boxermotoros BMW GS legújabb kiadása – az R 1300 GS – 2023. szeptember 28-án, a berlini, új BMW Motorrad Welt ünnepélyes megnyitóján kerül bemutatásra.

A boxermotoros BMW GS: az országúti- és terepmotorozás tapasztalataira épülő szakértelem legendás kombinációja.

Dr. Markus Schramm, a BMW Motorrad vezetője: “Az R 80 G/S modellel – annak közúti és terep alkalmasságának, illetve mindennapi valamint hosszú távú túrákra történő használhatóságának hála – a BMW Motorrad 1980-ban új motorkerékpár-műfajt teremtett: a túraendurót. A boxermotorral szerelt BMW GS ikon lett, amely ebben a kategóriában világsikert aratott. Mi több: A BMW GS legendává és egyúttal a BMW Motorrad modellkínálatának nélkülözhetetlen sarokkövévé vált. Kiemelkedő adottságait, mint például a dinamikus menetteljesítményét, a bravúros terep-tulajdonságait, a hosszú távú kényelmét és a rendkívüli robusztusságát a BMW Motorrad azóta is folyamatosan fejleszti, és nagy sikerrel ülteti át a többi BMW Motorrad modellsorozatba. Ezért is szolgál nagy örömömre, hogy épp a “100 éves a BMW Motorrad” centenáriumi évében, az egymilliomodik boxermotoros BMW GS motorkerékpárral ismét egy jelentős mérföldkővel járulhatunk hozzá a BMW Group történelméhez. Ugyanilyen örömmel tölt el, hogy a BMW Motorrad boxermotorral szerelt modelljeinek egyedülálló története az új R 1300 GS modellel hamarosan egy izgalmas, számos újdonságot felvonultató fejezettel egészül ki.”

Az egymilliomodik boxermotorral szerelt BMW GS egy Triple Black kivitelű R 1250 GS, amelyet 2023. június 21-én, a BMW Motorrad berlin-spandaui gyárában tartott üzemi rendezvényen ünnepeltek meg méltóképpen.

Az új BMW R 1300 GS: premier a BMW Motorrad Welt Berlin megnyitóján, 2023. szeptember 28-án.

A BMW Motorrad 100. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségek gőzerővel folynak. A BMW Motorrad Days nagyszabású bulija után, amelyre 2023. július 7. és 9. között a világ minden tájáról több ezer motorkerékpár-rajongót várnak, a BMW Motorrad Welt szeptember 28-án nyitja meg hivatalosan kapuit. A “márka új szívében” – amely közvetlenül a BMW Motorrad berlin-spandaui gyárának telephelye mellett található – egy exkluzív nyitórendezvényen mutatják be a várva várt új BMW R 1300 GS modellt. Az érdeklődők a BMW Group és a BMW Motorrad közösségi médiacsatornáin élőben követhetik a megnyitó ünnepséget. Ezt követően a berlini BMW Motorrad Welt 2023. szeptember 30-tól minden látogató előtt nyitva áll.

A BMW R 80 G/S: egy új motorkerékpár-kategória gyújtószikrája.

1980 őszén a BMW Motorrad bemutatta az R 80 G/S-t, egy olyan motorkerékpárt, amely először ötvözte a motorozás két különösen fontos területét: a terep- és az országúti motorozást. Ami 798 köbcentiméter hengerűrtartalommal és 50 lóerővel kezdődött, az több mint négy évtized alatt egy lenyűgöző, high-tech túraenduróvá fejlődött: a jelenlegi BMW R 1250 GS-sé. Egy ikonikus modellé a legmodernebb futómű-technológiával és olyan elektronikus vezérlőrendszerekkel kiegészítve, mint az ABS, a kipörgésgátló, a motorfékező-nyomaték határoló (MSR), a félaktív futómű és még sok más egyéb. Ennek a folyamatos és következetes fejlődésnek is köszönhető, hogy a boxermotorral szerelt BMW GS modellek a mai napig a világ legkeresettebb túraenduróivá váltak.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Még leharcolt állapotban is többet ér ez a veteránkorú Toyota Supra, mint amennyibe újonnan került

Már többször írtunk róla, hogy az 1993 és 2002 között gyártott, negyedik generációs (A80-as) Toyota Suprák manapság hihetetlen összegekért cserélnek gazdát, részben az örökzöld formaterv, a remek vezethetőség és megbízhatóság, részben pedig a Halálos iramban (Fast & Furious) c. mozifilm-franchise-ban játszott szerep miatt. Az első részben ugyanis az azóta már elhunyt Paul Walker hajtott egy […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Keveset kaptak, sokat adtak a Peugeot különcei

A múlt század vége felé eljutott odáig a technológiák fejlődése, hogy a megfizethető autók is egyre több extrát kínálhattak: erősebbek, kényelmesebbek, sikkesebbek lettek. A Peugeot aztán gondolt egy merészet, és a trenddel dacolva nem hozzátett, hanem elvett egy-egy típusából, méghozzá sok mindent. A sors fintora, hogy ma ezekre emlékezünk vissza a legnagyobb örömmel. 1986-ban félárbocra […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Max Verstappen és a Honda e:NY1

Max Verstappen még a szezon előtt bepattant a tisztán elektromos üzemű Honda e:Ny1 volánja mögé, hogy lenyűgözze az ifjú gokartversenyzőket, majd egy meglepetéstalálkozón személyesen is elbeszélgetett velük. A háromszoros F1-világbajnok egy Oracle Red Bull Racing RB20 versenyautóval áll rajthoz, amelyben a Honda által fejlesztett, RBPTH002 típuskódú, 1,6 literes, V6-os, hibrid hajtáslánc dolgozik. A fejlesztése során […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom