A BMW Motorrad az egymilliomodik boxermotoros GS-t ünnepli

2023. június 21-én a BMW Motorrad berlin-spandaui gyárában legördült a gyártósorról az egymilliomodik boxermotorral szerelt GS – egy BMW R 1250 GS. A BMW motorkerékpárokat 1969 óta gyártják Berlinben, a boxermotorral szerelt BMW Motorrad GS modelleket pedig 1980 óta. Az erős, autentikus motorkerékpárok, amelyek páratlanul sokoldalú tulajdonságokkal rendelkeznek, az elmúlt évtizedekben számtalan motorkerékpár-rajongót sarkalltak távoli országokba vezető utakra, látványos kalandtúrákra és Földünk legtávolabbi zugaiba vezető expedíciókra. A mára legendássá vált boxermotoros BMW GS legújabb kiadása – az R 1300 GS – 2023. szeptember 28-án, a berlini, új BMW Motorrad Welt ünnepélyes megnyitóján kerül bemutatásra.

A boxermotoros BMW GS: az országúti- és terepmotorozás tapasztalataira épülő szakértelem legendás kombinációja.

Dr. Markus Schramm, a BMW Motorrad vezetője: “Az R 80 G/S modellel – annak közúti és terep alkalmasságának, illetve mindennapi valamint hosszú távú túrákra történő használhatóságának hála – a BMW Motorrad 1980-ban új motorkerékpár-műfajt teremtett: a túraendurót. A boxermotorral szerelt BMW GS ikon lett, amely ebben a kategóriában világsikert aratott. Mi több: A BMW GS legendává és egyúttal a BMW Motorrad modellkínálatának nélkülözhetetlen sarokkövévé vált. Kiemelkedő adottságait, mint például a dinamikus menetteljesítményét, a bravúros terep-tulajdonságait, a hosszú távú kényelmét és a rendkívüli robusztusságát a BMW Motorrad azóta is folyamatosan fejleszti, és nagy sikerrel ülteti át a többi BMW Motorrad modellsorozatba. Ezért is szolgál nagy örömömre, hogy épp a “100 éves a BMW Motorrad” centenáriumi évében, az egymilliomodik boxermotoros BMW GS motorkerékpárral ismét egy jelentős mérföldkővel járulhatunk hozzá a BMW Group történelméhez. Ugyanilyen örömmel tölt el, hogy a BMW Motorrad boxermotorral szerelt modelljeinek egyedülálló története az új R 1300 GS modellel hamarosan egy izgalmas, számos újdonságot felvonultató fejezettel egészül ki.”

Az egymilliomodik boxermotorral szerelt BMW GS egy Triple Black kivitelű R 1250 GS, amelyet 2023. június 21-én, a BMW Motorrad berlin-spandaui gyárában tartott üzemi rendezvényen ünnepeltek meg méltóképpen.

Az új BMW R 1300 GS: premier a BMW Motorrad Welt Berlin megnyitóján, 2023. szeptember 28-án.

A BMW Motorrad 100. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségek gőzerővel folynak. A BMW Motorrad Days nagyszabású bulija után, amelyre 2023. július 7. és 9. között a világ minden tájáról több ezer motorkerékpár-rajongót várnak, a BMW Motorrad Welt szeptember 28-án nyitja meg hivatalosan kapuit. A “márka új szívében” – amely közvetlenül a BMW Motorrad berlin-spandaui gyárának telephelye mellett található – egy exkluzív nyitórendezvényen mutatják be a várva várt új BMW R 1300 GS modellt. Az érdeklődők a BMW Group és a BMW Motorrad közösségi médiacsatornáin élőben követhetik a megnyitó ünnepséget. Ezt követően a berlini BMW Motorrad Welt 2023. szeptember 30-tól minden látogató előtt nyitva áll.

A BMW R 80 G/S: egy új motorkerékpár-kategória gyújtószikrája.

1980 őszén a BMW Motorrad bemutatta az R 80 G/S-t, egy olyan motorkerékpárt, amely először ötvözte a motorozás két különösen fontos területét: a terep- és az országúti motorozást. Ami 798 köbcentiméter hengerűrtartalommal és 50 lóerővel kezdődött, az több mint négy évtized alatt egy lenyűgöző, high-tech túraenduróvá fejlődött: a jelenlegi BMW R 1250 GS-sé. Egy ikonikus modellé a legmodernebb futómű-technológiával és olyan elektronikus vezérlőrendszerekkel kiegészítve, mint az ABS, a kipörgésgátló, a motorfékező-nyomaték határoló (MSR), a félaktív futómű és még sok más egyéb. Ennek a folyamatos és következetes fejlődésnek is köszönhető, hogy a boxermotorral szerelt BMW GS modellek a mai napig a világ legkeresettebb túraenduróivá váltak.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Race

Brutális teljesítménnyel és aktív aerodinamikával mutatkozik be Le Mans-ban a Ford utcai versenyautója, a Mustang GTD

A magnézium keréktárcsákat, aktív aerodinamikát és első légterelő elemeket tartalmazó új Performance csomag fontos szerepet játszik majd a nürburgringi 7 perc alatti köridő 1 teljesítésében A Mustang GTD vezetőközpontú utasterében nagyméretű, 3D-nyomtatással gyártott, kormány mögött váltófülek, alapáras Recaro ülések és alul lapított karimájú kormánykerék található A teljesítményorientált Mustang GTD átkonfigurálható központi kijelzője egyedi grafikai elemeket […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Tim Gábor a harmadik hétvége után a bajnokság második helyén

2024-ben Tim Gábor hétszeres bajnok és a GFS Racing Team nagy fába vágta a fejszéjét. Egy Lotus Cup Europe-on induló kupás autóval neveztek be az ESET Cup bajnokságba, ahol egyértelműen a mezőny leggyengébb autójával kísérlik meg a lehetetlent, megnyerni a GTX kategória bajnoki címét. Az első három forduló után Tim Gábor a kategória értékelés második […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Nem kevesebb, mint 16 átépített CL-lel érkezik a 2024-es Wheels and Waves fesztiválra a Honda

• 9 ország motorépítői álmodták újra a Honda világszerte népszerű ikonját, a CL500-at és egy kistestvérét, a CL250-et, így 16 egyedi CL mutatkozhat be a különleges rendezvényen • Az építők a Honda múltbéli – igen jellegzetes – témáit és színeit elevenítették fel • A motorok Belgiumból, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból és […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom