A Fiat volt tavaly a Stellantis legerősebb márkája

A Stellantis a világ egyik legnagyobb autóipari csoportosulása, mely 16 márkát foglal magába. Na de vajon ezek közül melyik jelenleg a legerősebb? Nem pont az, amire a legtöbben gondolnának.

A Stellantis egy olyan autóipari csoport, mely jelenleg nem kevesebb, mint 16 márkát foglal magába. A PSA-FCA egybeolvadásával megszületett együttműködés tagja például a Peugeot, az Opel és a Citroen is. Azt hihetnénk, hogy ténylegesen ezek a legnagyobb húzónevek, de a tavalyi értékesítési adatok megcáfolták az elképzeléseket.

Kiderült ugyanis, hogy a Fiat a legerősebb a listában, hiszen ha a Fiat Professional és az Abarth márkákat is oda számoljuk (miért ne tennénk), akkor 1,2 millió átadott autóról beszélhetünk globálisan 2022-ben, míg a második helyezett Peugeot 1 milliós eredményt tudott felmutatni.

Érdekes még, hogy a Fiat az eladások 80 százalékát Európában és Dél-Amerikában érte el, az utóbbi tekintetében pedig Brazília a legfontosabb piaca az olaszoknak, ahol 22 százalékos piaci részesedéssel van jelen.

Fontos helyszín a Fiat számára Törökország, ahol tavaly 18,7 százalékos eredményt értek el, főként a helyben gyártott Tipo modellnek köszönhetően. Sajnos ez egyben rossz hír is az olasz márka számára, ugyanis az országot sújtó súlyos földrengések miatt érthető módon idén valószínűleg esni fog a vásárlási kedv a régióban, ami jó eséllyel érezhető hatással lesz a Fiat eladásaira is.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Lexus elhozta nekünk a magánrepülők képviselete luxust négy keréken

Új piaci szegmensbe lép a Lexus vadonatúj luxus járműve piacra dobásával. Az új Lexus LM megalkotásakor a fő szempontot a japán Omotenashi, vagyis méltó vendégszeretet vezérelve adta, mely a megcélzott vásárlói réteg legfőbb igénye. A modell négyüléses változata a repülőgépek első osztályát idéző makulátlan letisztultsággal és kifinomultsággal lett megalkotva, tucatnyi részletgazdag utastérfunkcióval kiegészülve, míg a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új BMW 5-ös limuzin már plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával is elérhető

A tisztán elektromos meghajtású BMW i5 és a mild-hibrid technológiával felvértezett belsőégésű erőforrásokkal szerelt modellváltozatok után 2023 novemberétől a portfólió az új BMW 530e limuzinnal és az új BMW 550e xDrive limuzinnal bővül. Az új BMW 5-ös limuzin modellpalettáján a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák immár teljes egészében megtalálhatók. 2023 novemberétől, mindössze néhány héttel a tisztán elektromos […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Az új BMW R 1300 GS

„Az új BMW R 1300 GS modellel újra sikerült meglepni a riválisokat. A motorkerékpárt még gazdagabb anyagfelhasználás, egyszersmind visszafogott komplexitás és tömeg jellemzik. Mindehhez a felhasználási területre összpontosító felszereltség társul, amelynek hatására még látványosabban jut érvényre az, amiről a boxermotoros GS igazából szól. Az új erőforrás mozgatta, egyedülállóan kezes és lenyűgözően motorozható modell mind a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom