A Fiat volt tavaly a Stellantis legerősebb márkája

A Stellantis a világ egyik legnagyobb autóipari csoportosulása, mely 16 márkát foglal magába. Na de vajon ezek közül melyik jelenleg a legerősebb? Nem pont az, amire a legtöbben gondolnának.

A Stellantis egy olyan autóipari csoport, mely jelenleg nem kevesebb, mint 16 márkát foglal magába. A PSA-FCA egybeolvadásával megszületett együttműködés tagja például a Peugeot, az Opel és a Citroen is. Azt hihetnénk, hogy ténylegesen ezek a legnagyobb húzónevek, de a tavalyi értékesítési adatok megcáfolták az elképzeléseket.

Kiderült ugyanis, hogy a Fiat a legerősebb a listában, hiszen ha a Fiat Professional és az Abarth márkákat is oda számoljuk (miért ne tennénk), akkor 1,2 millió átadott autóról beszélhetünk globálisan 2022-ben, míg a második helyezett Peugeot 1 milliós eredményt tudott felmutatni.

Érdekes még, hogy a Fiat az eladások 80 százalékát Európában és Dél-Amerikában érte el, az utóbbi tekintetében pedig Brazília a legfontosabb piaca az olaszoknak, ahol 22 százalékos piaci részesedéssel van jelen.

Fontos helyszín a Fiat számára Törökország, ahol tavaly 18,7 százalékos eredményt értek el, főként a helyben gyártott Tipo modellnek köszönhetően. Sajnos ez egyben rossz hír is az olasz márka számára, ugyanis az országot sújtó súlyos földrengések miatt érthető módon idén valószínűleg esni fog a vásárlási kedv a régióban, ami jó eséllyel érezhető hatással lesz a Fiat eladásaira is.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Megérkezett az új, Európában tervezett és gyártott elektromos hajtású Ford Explorer

A Ford ma mutatta be a tisztán elektromos hajtású Explorert; egy új elektromos autót, amely hatásosan ötvözi a német mérnöki tudást és az ikonikus amerikai stílust. Az Explorer az első modell a Ford innovatív, új elektromos járműveinek hosszú sorában, és erre az autóra vár a feladat, hogy kitapossa a Ford márka teljes európai megújulásához vezető […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Vérbeli terepjárókat villantott a Lexus a Tokio Outdoor Show-n

A rendezvény történetében először képviseltette magát a Toyota és a Lexus a Tokio Outdoor Show kiállításon, ahol két átalakított SUV modellel és egy homokfutónak tűnő, terepre szánt, hidrogénmotoros játékszerrel mutatkoztak be. A Toyota és a Lexus környezetvédelmi céljaival tökéletes összhangban áll az a kezdeményezés, amelynek nyomán a két márka úgy döntött, hogy autókat állít ki […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Magyar Év Autója díjat nyert a BMW M3 Touring

A sportautó kategóriát – ahogy eddig minden évben – a BMW nyerte meg, ezúttal a régóta várt, rendkívüli praktikusságot és letaglózó teljesítményt egyszerre kínáló BMW M3 Touring prémium középkategóriás modellel. 2020 óta minden évben nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, hogy az Év Magyar Autója versenyen […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom