A Lexus az offroadban is utánozhatatlan

A Lexus izgalmas újításokat hozott a 2023-as Specialty Equipment Market Association (SEMA) Kiállításon, bemutatva hat lenyűgöző járművet, köztük a GX minden generációját és a 2022-es LX 600-at. Az offroad örökségét hangsúlyozva a márka vadonatúj 2024 Lexus GX 550 Overtrail+ AAP modellt is megismertette a nagyközönséggel, mely a terepjárók világában új színfoltot jelent.

2022 Lexus GX 460 prémium AAP

A 2022-es Lexus GX 460 Premium könnyedén fejezi ki a kiemelkedő képességekkel rendelkező, tartós külső és a Lexustól megszokott kifinomult belső kettősségét. A GX 446 Nm nyomatékot produkál, amelyet a 301 lóerős 4,6 literes V8-as tesz lehetővé. Az egyedi matt sárga, sáfrányszínű fóliában tündöklő GX 34” Toyo® Open Country A/T gumiabroncsokkal és 18” keréktárcsákkal van felszerelve. CBI Offroad küszöbök és egy teljes alvázborítás segíti a járművet a zord terepen. A vadkempingezés teljes élményének átéléséhez egy Kammok® Outpost Overland függőágy állvány van felszerelve egy Prinsu® tetőcsomagtartóra, amely egy 3 méter hosszú Kammok® Roo dupla függőágyat hordoz. És amikor eljön az étkezés ideje, egy 60 literes ARB® Elements időjárásálló hűtőszekrény-fagyasztó segít tárolni az alapvető dolgokat egy kihúzható ARB® hűtőszekrény tálcával és egy Goose Gear® hátsó lemezrendszerrel a hűtőszekrény rögzítéséhez. Az ARB® 12V-os hordozható légkompresszor, a Weekender Recovery Kit és a TRED Pro mentőágyak szintén a csomag részét képezik, míg az utasoldalon egy Prinsu® hátsó ablak tartozékpanel található a kellő felszerelés tárolásához.

2022 Lexus LX 600 Premium AAP

A 2022 Lexus LX 600 Premium AAP az igazi szabadtéri életstílust képviseli, például egy gyors hétvégi kiránduláshoz a tóhoz. Az LX 600 egy szemet gyönyörködtető, egyedi Aquamarine fóliázást kapott. Felszerelték az opcionális külső megjelenési csomaggal, amely matt szürke hűtőrácsot, fekete krómozott ablakkeretet, fekete ajtókilincseket és külső tükröket, fekete krómozott lökhárító betéteket, sötétszürke tetősíneket és 18” matt szürke könnyűfém keréktárcsákat tartalmaz. Az LX 600 meghajtásáról egy nagy teljesítményű, nagy nyomatékú 3,5 literes V6-os ikerturbós benzinmotor gondoskodik. Az LX 600 az opcionális 33” Toyo® Open Country A/T gumiabroncsokkal és 18” keréktárcsákkal van felszerelve. A terepjáró közösségben számolni kell az LX 600-zal, amely alapfelszereltségként olyan technológiákkal rendelkezik, mint a Multi-Terrain terepválasztó, a Multi-Terrain terepkamera, a kapaszkodásvezérlő vagy éppen a lejtmenetvezérlő. Ez az LX 600 változat egy gyorsan felhúzható Kammok® Crosswing Car napellenzővel van felszerelve, amely nap- és esővédelmet nyújt a szabadban való közlekedés közben. A Yakima® EXO OpenRange Deluxe kempingkonyha-csomag egyszerű és kényelmes ételkészítési lehetőséget kínál. A konyha rögzítése és szállítása érdekében a vonóhorogra egy Yakima® EXO EXO SwingBase van felszerelve.
Az LX 600 tetején és a megjelenés teljessé tétele érdekében egy Yakima® SupDawg tetőre szerelhető álló evező- és szörfdeszka tartó díszíti a Prinsu® tetőcsomagtartót.

2024 Lexus GX 550 Overtrail+ AAP

A vadonatúj, 2024-es Lexus GX 550 Overtrail+ AAP a Lexus kínálatában először megjelenő föld-fekete kéttónusú külső színkombinációt viseli. Ez a harmadik generációs GX alapfelszereltségként egy nagy teljesítményű és hatékony, ikerturbós 3,4 literes V6-os motorral és egy 10 fokozatú, Direct Shift automata sebességváltóval párosítva. Az ikerturbós V6-os 349 lóerőt produkál, ami felülmúlja az előző generációs V8-as 301 lóerejét, és a forgatónyomaték is sokat nőtt, hiszen immár 649 Nm-t kínál.

A GX 550 Overtrail+ alapfelszereltségként 33” Toyo® Open Country A/T gumiabroncsokkal és 18” keréktárcsákkal, fekete színű, hangsúlyos kerékjárati ívekkel, alapfelszereltségként alumínium alvázvédőkkel és szintén alapfelszereltségként minden időjárási körülménynek megfelelő padlószőnyegekkel rendelkezik. Az alapfelszereltségen kívül ezt a GX-et Lexus Associated kiegészítő termékekkel látták el, beleértve a jármű oldalait díszítő, Lexus feliratú küszöbfellépőket, az egész külsőt díszítő, fekete Lexus jelvényeket és egy Lexus fedélzeti kompresszort a gumiabroncsok kezelésére.
A tárolási lehetőségek prioritást élveznek a felszerelt Prinsu® tetőcsomagtartó, a Pelican™ BX90R rakodótáska, a BX55S rakodótáska és a mindkét hátsó ablakon elhelyezett Prinsu® hátsó ablak kiegészítő panelek segítségével. A Prinsu® létra biztosítja a tetőre való feljutást. A terepen történő mentéshez kétgallonos rotoPax™ tartályok, egy DMOS® Delta lapát és ARB® TRED Pro mentőágy tartoznak a csomaghoz.

Egyedi Lexus építések

Három egyedi építésű Lexus is várja az utángyártott járművek rajongóit, köztük egy 2008-as és egy 2009-es Lexus GX 470 és egy 2010-es Lexus GX 460. Ezek az első és második generációs járművek megszilárdították a GX helyét a Lexus kínálatában, és segítettek megalapozni a 2024-es, vadonatúj Lexus GX 550-et.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Race

Kiss Norbert – Tízből tíz!

Misano és a Slovakia Ring után Zolderben folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing pilótája, Kiss Norbert Belgiumot is meghódította. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn ismét a leggyorsabb volt szombaton, idén mindig az első starthelyről indulhatott. A versenyen Albacete szorongatta a rajtnál, de a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A Toyota-kereskedés, ahol szó szerint megállt az idő

Apokaliptikus hangulatú videojátékokban találkozhatunk olyan utcaképpel, mint ami az észak-ciprusi Varósziában fogadja a látogatót – illetve pont, hogy néhány utca kivételével nem fogadja. A város 1974 augusztusa óta lakatlan: amikor a sziget ötven évvel ezelőtt politikailag két részre szakadt, az eredetileg görögök lakta várost irányításuk alá vonták a török csapatok, a lakosság pedig még azelőtt […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

A 30. EURÓPAI H.O.G.® RALLY BEARANYOZTA A NAPSÜTÖTTE SENIGALLIÁT

Az Olaszországi Senigallia gyönyörű, történelmi folyóparti városa adott otthont idén a különleges mérföldkőnek számító, 30. jubileumi Európai H.O.G. Rallynak június 6-9. között. Több mint 100.000 ember és 20.000 motor vett részt Olaszországból, Európából és a világ minden tájáról egy teltházas, 4 napos rendezvényen, ami a Harley-Davidson rajongók mennyországává változtatta az olasz várost.ű A rendezvény fő […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom