A MINI a 2023-as Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon látványos premiereket ünnepelt

Vérpezsdítő hangok, letaglózó tempó és megismételhetetlen hangulat: a Goodwood Festival of Speed sebességfesztivál egyedülálló stílusban élteti a motorsport és az autózás ünnepét. A legendás hegyi felfutó jubileumi, 30. felvonásán idén a MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás is bemutatkozott.

A versenypályán ünnepelt premier mellett a brit prémiumgyártó a MINI modellcsaládjának jövőképébe is teljes életnagyságú betekintést engedett: reflektorfénybe gurult Goodwoodban a tisztán elektromos meghajtású MINI Concept Aceman tanulmányautó, a limitált kiadású MINI Cooper SE Cabrio pedig nyitott tetővel nyűgözte le a zéró emissziójú vezetési élmény szerelmeseit. A MINI az idén 30. alkalommal megrendezett Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon látványos premiereket ünnepelt, megannyi résztvevő társaságában. A MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás, a MINI Concept Aceman tanulmányautó és a limitált kiadású MINI Cooper SE Cabrio a brit prémiummárka portfóliójának sokszínűségét hirdette.

MINI a legendás hegyi felfutón

A Goodwood Festival of Speed sebességfesztivál a nézők közelségéről és a Goodwood House melletti legendás szakaszról ismert. A motorsport és az autózás rajongóinak ritkán van lehetőségük ennyire közel kerülniük a versenyautókhoz és az őket híressé tevő pilótákhoz. A verseny középpontjában a hegyi felfutó áll: a nürburgringi 24-órás futamon ünnepelt dobogós helyezés után a MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás is itt tartotta meg brit versenypályás premierjét. „A hatfokozatú manuális váltó nem csupán a különkiadás nevét adja, de egy vérpezsdítően egyedülálló nagyteljesítményű modellt is. A 999 darabos limitált szériaként elkészülő különkiadás a márka motorsportos gyökereit, a gokartos vezethetőséget és a márkára jellemző vezetési élményt élteti” – mondta Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

Goodwoodban a különkiadás volánja mögött a legendás versenyautó-mérnök, John Cooper unokája, Charlie Cooper foglalt helyet. A hegyi felfutó évről évre mércét ad az autógyártó vállalatoknak, akik itt modelljeik és pilótáik teljesítményét is megmérethetik.

Betekintés a jövőbe

A MINI Concept Aceman tanulmányautó, amely a MINI modellcsaládjának jövőképébe és a tisztán elektromos mobilitás menetdinamikai lehetőségeibe enged betekintést, a 2023-as Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon ünnepelte brit premierjét. A tanulmányautó magával ragadó stílusban mutatja be, hogy a formanyelv, az utastér-kialakítás és a hálózatról tölthető menetteljesítmény terén mi mindent tartogat a MINI számára a jövő.

Reflektorfényben a limitált MINI Cooper SE Cabrio

A versenypálya mellett az első tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE Cabrio modellt is megcsodálhatták a rajongók, akik a hálózatról tölthető modellekkel kapcsolatos információkat is megismerhették. A Nagy-Britanniába 150 példányban érkező MINI Cooper SE Cabrio egyetlen feltöltéssel 201 kilométer megtételére képes (WLTP). A modell a világ első zéró emissziójú prémium kabriója a kisautó-szegmensben, amely a MINI modellcsalád tisztán elektromos meghajtású, következő nemzedékét is egy lépéssel közelebb hozza.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A legfejlettebb vezetőtámogató technológia kerül a Lexusokba

A Toyota-csoport prémiummárkája lehet az egyik első, nem kínai érdekeltségű autóipari szereplő, amely megkapja a RoboSense Technology Co., Ltd által fejlesztett, új generációs lézeres szenzortechnológiát. A kifinomult vezetőtámogató és magas szintű önvezető funkciókat lehetővé tevő LiDAR rendszerek a Lexus új generációs akkumulátoros elektromos típusaiban debütálnak. A LiDAR (Light Detection and Ranging, fény alapú érzékelés és […]

Olvass tovább
Nagyvilág Verdák

Sportos teljesítmény a villanyautók korában

Linda Jackson, a Peugeot nemzetközi igazgatója ismertette, hogy a villanyautók korszakában milyennek szeretné látni a Peugeot személyautók által nyújtott vezetési élményt. Paradigmaváltás zajlik az autóiparban, s természetesen hasonló folyamat megy végbe a Peugeot-nál is. A francia márka elkötelezett a környezet védelme iránt, ezért tervei szerint 2030 után Európában már kizárólag tisztán elektromos hajtású autókat forgalmaz […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Végéhez ért a Honda Adventure Roads túrasorozat különleges, marokkói expedíciója, és a Honda bejelentette a következő kaland helyszínét

• Egyedülálló utazás Marokkó lenyűgöző tájain, feledhetetlen útjain és kihívásokkal teli, sivatagos részein • A Honda Adventure Roads 30 résztvevőjét a Honda HRC Dakar Rally csapatának versenyzői segítették a túra során • Az expedíció legizgalmasabb pillanatait megörökítő videók a Honda hivatalos Youtube-csatornáján tekinthetőek meg • A 2025-ös Honda Adventure Roads túra ismét elképesztően izgalmasnak ígérkezik: […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom