A Skót-felföld felfedezése a MINI Countryman új nemzedékével

A kihívást jelentő útvonalakon az ALL4 intelligens összkerékhajtással dolgozó, új MINI Countryman nem csupán sportos menetdinamikai adottságairól tesz tanúbizonyságot, hanem arról is, hogy a hétköznapok megszokott ritmusába egy-egy kalandos kiruccanás bármikor belecsempészhető.

Élénkzöld tisztások, ragyogó napsütés, bámulatos kilátás és viharos esőfüggönyök bármelyik pillanatban: a Skót-felföld egy érintetlen természeti paradicsom, amely azonnal rabul ejti az ide látogatók szívét. A körülbelül 1 000 méteres magasságig emelkedő, piramis-alakú hegységek, a kanyargó folyók és az ősi sziklák mélyébe nyúló, kristálytiszta tavak sűrű egymásutánja káprázatos helyszínt kínál a szabadtéri sportok kedvelőinek – a minden kalandra kész MINI Countryman harmadik nemzedékének pedig kihívást jelentő útvonalakat.

Stirling várától a piramis-alakú hegységekig

Az utazás Stirling városából indul, ahol a Castle Hill névre keresztelt, vulkanikus eredetű szikla tetején Skócia egyik legnagyobb vára áll. Káprázatos kilátás nyílik innen a Loch Lomond nemzeti parkra, amely az Egyesült Királyság legnagyobb, megegyező nevű tavának is otthont ad. Stirling vára, amelyről először egy XII. századi dokumentumban tettek említést, a Stewart királyi család birtokában, a reneszánsz idején virágzott.

Stirling városából az A84 és az A85 jelzésű utak vezetnek észak felé, sűrű erdőkön keresztül, mélykék tavak mellett, egészen az apró Mid Lix településig. A beágazó A827-es út a Loch Tay tó partja mentén hívogat az északkeleti hegységek felfedezésére, így a kanyargós hegyi szerpentinen a MINI Countryman első kézből bizonyíthatja egyszerre kényelmes és sportos menetdinamikai kvalitásait.

A piramis-alakú hegységek egyik legmagasabb csúcsa, az 1 214 méter magas Ben Lawers alatt húzódik végig a környező folyók 344 méter hosszú gátja. A Sports Activity Vehicle modellek adottságaival felvértezett MINI Countryman otthonosan mozog Skócia érintetlen tájain, miközben tágas csomagtere a kalandos kiruccanásokhoz szükséges összes felszerelésnek helyet biztosít.

James Bond nyomdokain

A Skót-felföld változatos útvonalai minden látogatóban kalandvágyat ébresztenek. Az északnyugatra tartó, A82 jelzésű út a Glencoe hegyvidékig vezet, a festői szépségű út hűs vizű folyók mentén, a Lochan na h-Achlaise édesvízi tó és a Bridge of Orchy történelmi falu mentén kanyarog.

A Glen Etive felett átívelő hídon túl, a vad folyó mentén egy keskeny út vezet dél felé, ahol számos vízesés egyre mélyebbre és mélyebbre nyúlik befelé a völgybe. Az Etive folyó Skócia egyik legnehezebb vadvízi evezős élményét kínálja az ide látogatóknak, így nem csoda, hogy a 007-es titkos ügynök szerepébe bújt Daniel Craig is e folyó partján rázta le üldözőit a Skyfall című filmben. A dél felé tartó útviszonyokkal azonban az off-road gumiabroncsokkal szerelt MINI Countryman ALL4 jobban megbirkózik, mint a világ leghíresebb titkos ügynökének sportautója.

Természeti szépség és atlanti finomságok

Az Arrochar felé vezető A82 jelzésű út mentén a Falloch vízesések különleges megállót kínálnak. Tovább haladva dél felé, balról végig a Loch Lomond kilátása fogadja a látogatókat, egészen az Atlanti-óceánból benyúló Clyde fjord legészakibb csúcsa, a Loch Fyne tengerszem nyugati oldaláig vezető A83 jelzésű út találkozásáig. Az ár-apály mozgása egészen Glasgow kikötőjéig érezhető, a kapcsolódó áramlatok miatt pedig a Loch Fyne vize kiváltképp friss és tápanyagokban gazdag. Ideális környezet ez az osztrigáknak és a legváltozatosabb halfajoknak, a Loch Fyne Oysterbar étteremben így páratlanul fenséges ízélmények fogadják a vendégeket – természetesen festői kilátással a tengerre és a hegységekre.

A sajtóközleményben szereplő modell technológiafejlesztési célokat szolgáló prototípus, amely kereskedelmi forgalomban nem lesz elérhető. A sorozatgyártást előkészítő fejlesztési folyamatok miatt az átlagos üzemanyag-fogyasztásra, kombinált károsanyag-kibocsátásra és energiafogyasztásra, illetve tisztán elektromos hatótávolságra vonatkozó értékek egyelőre nem elérhetők (2023/07).

Kapcsolódó cikkek

Verdák

Egy beérett technológia hanyatlása? – Peugeot 508 SW 1.5 HDI Allure teszt

Ritkaságszámba megy, amikor dízel tesztautót kapunk, így éltünk is a lehetőséggel, hogy egy kicsit közelebbről megvizsgáltuk azt, hogy 2024-ben egyáltalán van-e létjogosultsága az ilyen motorral szerelt személyautóknak. Az erről szóló videónkat a cikk alatti linken megtalálod. Külső Kinek mi, de a Peugeot történelme során nem a hatásvadász megjelenéséről volt híres, pár modell kivételével jellemzően inkább […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Race

Brutális teljesítménnyel és aktív aerodinamikával mutatkozik be Le Mans-ban a Ford utcai versenyautója, a Mustang GTD

A magnézium keréktárcsákat, aktív aerodinamikát és első légterelő elemeket tartalmazó új Performance csomag fontos szerepet játszik majd a nürburgringi 7 perc alatti köridő 1 teljesítésében A Mustang GTD vezetőközpontú utasterében nagyméretű, 3D-nyomtatással gyártott, kormány mögött váltófülek, alapáras Recaro ülések és alul lapított karimájú kormánykerék található A teljesítményorientált Mustang GTD átkonfigurálható központi kijelzője egyedi grafikai elemeket […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Tim Gábor a harmadik hétvége után a bajnokság második helyén

2024-ben Tim Gábor hétszeres bajnok és a GFS Racing Team nagy fába vágta a fejszéjét. Egy Lotus Cup Europe-on induló kupás autóval neveztek be az ESET Cup bajnokságba, ahol egyértelműen a mezőny leggyengébb autójával kísérlik meg a lehetetlent, megnyerni a GTX kategória bajnoki címét. Az első három forduló után Tim Gábor a kategória értékelés második […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom