A Städel Múzeum oldalán a BMW új hosszútávú partnerséget jelentett be

A BMW Group új hosszútávú partnerséget jelentett be, ezúttal Németország egyik leghíresebb és legnagyobb múltra visszatekintő múzeumalapítványa, a Städel Múzeum oldalán. Az együttműködés égisze alatt Marc Brandenburg művész legújabb alkotása, a tisztán elektromos meghajtású BMW iX1 (a BMW iX1 xDrive30 kombinált energiafogyasztása (WLTP): 17,3 – 18,4 kWh; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 0 gramm / km; tisztán elektromos hatótávolsága (WLTP): 413 – 438 km; az adatok előzetes értékek) exkluzív karosszériadizájnja is bemutatkozott, a közösen életre hívott STÄDEL INVITES eseménysorozattal pedig a BMW és a Städel Múzeum a kortárs művészet különféle aspektusaival ismerteti meg a látogatókat.

A két fél tavaly indította útnak a STÄDEL INVITES új formátumát. Az eseménysorozat kiválasztott kortárs művészek kiállításaihoz kapcsolódik, ahol a művészekkel folytatott beszélgetések, rövid tárlatvezetések és zene segítségével oldott légkörben teszi széles közönség számára elérhetővé a kortárs művészetet.

Az új partnerség apropóján a múzeum kollekcióművésze, Marc Brandenburg a tisztán elektromos meghajtású BMW iX1 exkluzív karosszériadizájnját is bemutatta. A Städel Gardenben megtartott premieren a művész a Städel Múzeum kortárs művészetekért felelős helyettes vezetője, Svenja Grosser társaságában engedett betekintést az idő, a tér és a sebesség harmonikus aspektusai mentén megálmodott műalkotás részleteibe. 2021. október 28. és 2022. január 30. között a Städel Múzeumban volt megtekinthető Marc Brandenburg mintegy 130 rajzból és videómunkából álló kiállítása, „Hirnsturm II” címmel.

„Izgatottak vagyunk, amiért Németország egyik legjelentősebb művészeti múzeuma, a Städel Múzeum oldalán új partnerséggel bővíthetjük kultúra iránti elkötelezettségeinket. A Marc Brandenburg által tervezett BMW iX1 tökéletes rajtköve eme együttműködésnek, amely a STÄDEL INVITES égisze alatt számos új művészi találkozást inspirál majd” – fogalmazott Ilka Horstmeier, a BMW AG igazgatótanácsának emberi erőforrásokért és munkakapcsolatokért felelős tagja.

„A Städel Múzeum és a BMW egyazon törekvésben osztozik: hogy minőséget teremtsen és inspirálja az embereket. A művészet e tekintetben kulcsfontosságú – arra inspirál és motivál minket, hogy tovább menjünk és merjünk új utakon járni. Közös eseménysorozatunk, a STÄDEL INVITES és egy filmsorozat mellett – amelyben kortárs művészek a Städel-gyűjteményhez kapcsolódóan mutatják be munkáikat –, a Marc Brandenburg által tervezett BMW iX1 is igazán különleges. Nagyon örülök a BMW-vel való együttműködésnek. Sokat fogunk együtt elérni a következő években” – mondta Philipp Demandt, a Städel Múzeum igazgatója.

A STÄDEL INVITES eseménysorozat 2022 októberében indult útnak a német-brit művész, Michael Müller „The Given Day.Castor & Polydeuces” című kiállításával. 2023 májusa óta a látogatók Philipp Fürhofer „Phantom Islands” elnevezésű tárlatában gyönyörködhetnek, amely a Städel Múzeumban idén november 5-ig látható. A kiállítást megnyitó ceremónián a látogatók a kortárs művészeti gyűjteményben is elmerülhettek és a művész munkásságához fűződő izgalmas kapcsolatokról is újabb részleteket tudhattak meg. 2023. december 1-jén a Miron Schmückle munkáiból összeállított kiállítás nyitja meg kapuit, a STÄDEL INVITES eseménysorozat harmadik felvonásának központi tárlataként.

A „Was bewegt (…)?” videósorozatban a STÄDEL INVITES eseménysorozat művészei engednek betekintést a munkásságuk és művészeti gyakorlatuk mögött húzódó ötletekbe, illetve inspirációkba, izgalmas referenciákkal ruházva fel a Städel Kollekció minden egyes darabját.

Marc Brandenburg művészről

Marc Brandenburg Berlinben él és alkot. A művész a német fővárosban született 1965-ben, majd gyermekkorának nagy részét 1968 és 1977 között az Egyesült Államokban töltötte. 1977-ben tért vissza családjával Nyugat-Berlinbe. Fiatal felnőttként idejekorán kapcsolatba került az 1980-as évek berlini klubszcénájával, ahol biztonsági szolgálatot adott, mígnem az 1980-as évek végére rátalált önmagára – a divatnak és a divattervezésnek szentelve minden idejét és energiáját. Marc Brandenburg az 1990-es évek végén fordult a képzőművészet felé. Művészi alkotómunkájának középpontjában a rajzolás áll.

A BMW Group képzőművészeti partnerségei

A BMW Group világszerte támogat vezető múzeumokat, művészeti kiállításokat és platformokat. A bázeli, a miami és a hongkongi Art Basel művészeti kiállítások mellett a BMW többek között a londoni, a New York-i és a Los Angeles-i Frieze művészeti kiállításokkal, az indiai Kochi-Muziris Biennáléval és a berlini Gallery Weekend eseménnyel is együttműködik.

A BMW Group Németország a lipcsei MdbK múzeummal (Museum der bildenden Künste Leipzig) is hosszútávú partnerséget ápol. 2005-ben, a BMW Group lipcsei gyárának új megnyitása részeként a müncheni központú vállalatcsoport egy „AutoWerke” elnevezésű fotókollekciót ajándékozott a város Képzőművészeti Múzeumának. A gyűjteményben Thomas Demand, Thomas Struth, Candida Höfer és Rineke Dijkstra alkotása is helyet kapott. A BMW lipcsei fióktelepe és a BMW Group azóta is rendszeresen támogatja a múzeumot, vásárlások és kiállítások képében.

A BMW mindezek mellett a spanyolországi Premio BMW de Pintura és a berlini Nemzeti Galéria különdíjának támogatója is; mindkettő a fiatal művészek feltörekvését ösztönzi. A müncheni Képzőművészeti Akadémiát a vállalatcsoport egy kiállítótérrel támogatja, amelyben a hallgatók függetlenül kurátorkodhatnak saját munkáik és installációik között.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Városi mobilitás: Új belépő szintű robogó a Yamahától

Az új Yamaha RayZR 125 a Yamaha városi mobilitási kínálatának új sztárja. A mindössze 99 kilogrammos tömegével (üzemanyaggal feltankolva és menetkészen) a RayZR igazi könnyűsúlyú, és az eddigi legkönnyebb 125 cm3-es Yamaha. A D`Elight robogónál is 3 kg- mal könnyebb. A mindössze 1298 mm-es tengelytávnak és a rövid áttételnek köszönhetően praktikus és jól manőverezhető a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Első a biztonság: A Nissan Interstar, a Townstar és a Primastar is kiválóan teljesített az EuroNCAP 2024-es biztonsági értékelésében

• A vadonatúj Interstar a legmagasabb „Platina” minősítést kapta • A Nissan Townstar és Primastar „Arany” minősítést kapott Párizs, Franciaország (2024. július 15.) – Az EuroNCAP, az Európai Új Autók Értékelési Programja a járműbiztonsági értékelések legutóbbi körében közzétette a Nissan kishaszonjárművek (LCV) termékcsaládjának – Townstar, Primastar és Interstar – pontszámait. A robusztus biztonsági teszteket követően […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Race

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Jobbágy Ákos – Maricsek Miklós 27. Rally Prešov – RRP 2024 2024.06.28-29. Roger Racing Kft. Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek. 27. Presov Rally, ahol szintén Maricsek Miklós navigált neked. A nyolc szakaszból hetet sikerült teljesíteni, a nyolcadik (az ötös szakasz) etap lett. Azzal mi történt? – Hasonlóan meleg […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom