Az új BMW 5-ös limuzin hazai árai

A BMW 5-ös limuzin nyolcadik generációja minden eddiginél fejlettebb digitális innovációkkal és minden korábbinál dinamikusabb menettulajdonságokkal hódít, a BMW i5 képében most először tisztán elektromos meghajtással is. A felső-középkategória fenntartható prémium mobilitásának jelképének első példányait 2023 októberében vehetik át a bajor prémiumgyártó ügyfelei 23 300 000 Ft-os indulóártól.

Minden korábbinál dinamikusabb, minden eddiginél fejlettebb digitális innovációkat kínál, most először tisztán elektromos meghajtással is: ez a világpremierjét ünneplő, új BMW 5-ös limuzin. A fenntartható prémium mobilitás felé vezető úton a BMW i5 és a világ legsikeresebb üzleti limuzinjának új kiadása ismét a felső-középkategória élére áll. A BMW Group átfogó technológiai átállásának egyik központi tényezője, a jövőbe mutató fejlődés a következetes elektrifikációban, a QuickSelect koncepció szerint felépített, továbbfejlesztett BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológiában, a számos új digitális szolgáltatásban és a sorozatgyártásban kínált modell teljes életciklusára vetített, minden korábbinál nagyobb arányú fenntarthatóságban is tetten érhető.

A világ legsikeresebb üzleti limuzinjának új modellgenerációja világszerte elérhető lesz tisztán elektromos meghajtással, régióktól függően plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával, valamint rendkívül hatékony, 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával felvértezett benzin-, illetve dízelmotorokkal is. Miként az összes korábbi nemzedék, úgy az új BMW 5-ös limuzin is a BMW Group dingolfingi gyárában lát majd napvilágot, ahol a BMW i5 elektromos motorjai és nagyfeszültségű akkumulátorai is készülnek.

Európában az új BMW 5-ös limuzin piaci bevezetésekor a 153 kW / 208 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres BMW 520i limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,7 – 6,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 130 – 144 gramm / km), valamint a BMW 520d limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,1 – 5,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 133 – 147 gramm / km) és a BMW 520d xDrive limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,5 – 6,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 143 – 157 gramm / km) 145 kW / 197 lóerő maximális teljesítményű párosa is elérhető lesz. A négy- és hathengeres benzinmotorokkal szerelt, többi modellváltozat az Európán kívüli piacokon lesz elérhető. 2024 tavaszán az új BMW 5-ös limuzin portfóliója a legkorszerűbb plug-in hibrid hajtáslánc-technológia két változatával bővül, majd a jövő év folyamán a tisztán elektromos meghajtású BMW i5 újabb változata is világpremierjét ünnepli.

A tisztán elektromos meghajtású BMW i5 lemezei alatt a BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik, átfogóan továbbfejlesztett generációja dolgozik, kétféle teljesítményszinttel. Az BMW 5-ös sorozat csúcsmodellje, a 442 kW / 601 lóerő* maximális teljesítményre képes BMW i5 M60 xDrive (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 18,2 – 20,6 kWh / 100 km) típus-specifikus stílusjegyekkel megfűszerezve ígéri a BMW M modellek hamisítatlan menettulajdonságait. Az első és a hátsó tengelyen dolgozó egy-egy elektromos motor elektromos összkerékhajtást hoz létre. Az M Launch Control rajtprogram és az M Sport Boost üzemmód aktiválásával a rendszer csúcs forgatónyomatéka 820 Nm*, amely 3,8 másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulást tesz lehetővé. A modell végsebességét a hajtáslánc vezérlőelektronikája 230 km/óránál korlátozza.

A BMW i5 eDrive40 (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 15,9 – 19,5 kWh / 100 km) ugyancsak elérhető. 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményre és (a Launch Control rajtprogram és a Sport Boost üzemmód aktiválásával) 430 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes elektromos motorja a hátsó kerekeket hajtja. A BMW i5 eDrive40 modell 6,0 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebességét pedig a hajtáslánc vezérlőelektronikája 193 km/óránál korlátozza.

Modell:

Bruttó listaár (Ft)

BMW 520I

23 300 000

BMW 520D

24 130 000

BMW 520D xDrive

25 240 000

BMW i5 eDrive40

28 600 000

BMW i5 M60 xDrive

40 500 000

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról

Végleges helyére költözött az Egészségügyi Központ a BMW debreceni gyárában

A gondoskodás új dimenzióját biztosító, alapellátási és sürgősségi feladatokat is kínáló Egészségügyi Központban a foglalkozás-egészségügyben elérhető legmodernebb eszközpark és magasan képzett, állandó személyzet várja a munkavállalókat. A 2022. júniusa, azaz a gyár alapkőletétele óta működő Egészségügyi Központ most végleges helyére költözött. Március 12-én ünnepélyes keretek között nyitották meg a BMW Group Gyár Debrecen 700 négyzetméteres […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A Toyota, amely 2,6 millió kilométernél ment nyugdíjba

Tizenhat év alatt hétszer tette meg a Föld és a Hold közötti távolságot egy Toyota pickup az Egyesült Államokban, története azonban nem csak az extrém futásteljesítmény miatt érdekes. Mike Neal 2007 novemberében vásárolta meg vadonatúj Toyota Tacoma pickupját. Olyan autót keresett, ami garantáltan soha nem hagyja cserben, hiszen a megbízhatóságán szó szerint emberéletek múltak: Mike rákgyógyszert […]

Olvass tovább
Hírek Motorsport Nagyvilág

A Harley-Davidson® egy különleges videó sorozatot készített az Africa Eco Race-ről

A Harley-Davidson® egy elképesztően látványos videó sorozatot indított, amelyben a Dakar elit versenyzőjét, Joan Pedrerót követhetjük végig az Africa Eco Race-en, amit az első Harley-Davidson® kaland-túramotor modellel, egy Pan America 1250™-el teljesített végig. A márka rajongói a H-D.com/ecorace oldalon nézhetik meg a versenyről szóló különleges kisfilmeket. A videósorozat öt epizódon keresztül követi végig a versenyt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom