Az új BMW M2 színtiszta vezetési élményét BMW M Performance alkatrészek nyomatékosítják

Az új BMW M2 (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 9,6 – 9,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 218 – 222 gramm / km) minden egyenesben és minden kanyarban a vezetés színtiszta élményét hirdeti – a hétköznapok útjain és a zárt versenypályákon egyaránt. A típus-specifikus BMW M Performance alkatrészekkel azonban még tovább fokozható a BMW M GmbH nagyteljesítményű sportkompaktjának motorsport élvonalát idéző egyénisége. Az új BMW M2 – 2023 áprilisára tervezett – piaci bevezetésétől elérhető tételeket az eredeti BMW tartozékok palettájáról rendelhetik meg az ügyfelek, új szintre emelve ezzel a nagyteljesítményű modell sportos kiállását.

Az aerodinamika, hajtáslánc-technológia, kerékfelfüggesztés és utastér területeire egyaránt kiterjedő BMW M Performance alkatrészek ugyanakkor az új BMW M2 menetteljesítményét is fokozzák. Az összes tételt a BMW M GmbH fél évszázadra visszanyúló motorsport-tapasztalatára támaszkodva, a kétajtós újdonság egyedi adottságaihoz hangolva tervezték meg a mérnökök. A BMW M Performance alkatrészek így még tovább nyomatékosítják az új BMW M2 által kínált színtiszta vezetési élményt, amely a kompakt méretek, a 338 kW / 460 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor, az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető hatfokozatú manuális váltó, a kifinomult futómű-technológia és a hátsókerék-meghajtás egységében gyökerezik.

Exkluzív anyaghasználat és kifinomult aerodinamikai adottságok: a BMW M Performance karosszéria-kiegészítők

A BMW M Performance karosszéria-kiegészítőket megnyerő kialakítás, exkluzív anyaghasználat és prémium minőség jellemzi. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek tökéletesen passzolnak a kétajtós élsportoló vonalvezetéséhez és geometriai formáihoz, miközben a homologizációs folyamatok garantálják az összes biztonsági előírásnak és a BMW Group szigorú szabványainak való maradéktalan megfelelést.

Az új BMW M2 BMW M Performance karosszéria-kiegészítői szénszál-erősítésű műanyagból készültek. A láthatóan hagyott, átlátszó lakkal bevont szénszál a motorsport élvonalának hangulatát idézi, miközben ultrakönnyű kialakítása a BMW M GmbH nagyteljesítményű sportkompaktjának aerodinamikai adottságaira is jótékony hatást gyakorol. A BMW M Performance első koptatóknak és a BMW M Performance első légterelő elemeknek köszönhetően az új BMW M2 már első ránézésre is erőteljes benyomást kelt. A bajor prémiummárka azon ügyfelei, akik oldalnézetből is sportosabbá varázsolnák új modelljüket, BMW M Performance küszöbtoldatokat, BMW M Performance kerékjárati íveket és BMW M Performance külső visszapillantó-házakat is rendelhetnek az újdonsághoz. Az autó körüli légáramlatot a BMW M Performance légterelő szárny és a BMW M Performance diffúzor optimalizálhatja. Hátulnézetből a szénszál-erősítésű műanyagból készült BMW M Performance légterelő szárny és a magasfényű feketére fényezett BMW M Performance tetőszárny kettőse fokozza a modell sportos kiállását. Az új BMW M2 BMW M Performance karosszéria-kiegészítőinek sorát az első lökhárító piros vonóöve és az exkluzív tetőantenna színesíti.

Alacsonyabb saját tömeg és erőteljesebb hangzás: a titánból készült BMW M Performance sport kipufogórendszer

Az új BMW M2 titánból készült BMW M Performance sport kipufogórendszere alacsonyabb saját tömeggel, hamisítatlan megjelenéssel és versenyautós orgánummal érhető el az ügyfelek számára. Leömlőit rendkívül könnyű, rozsdamentes acélból, míg hátsó dobjait és végeit teljes egészében titánból álmodták meg a készítők. A BMW M Performance sport kipufogórendszer így mintegy 8 kilogrammal könnyebb, mint az új BMW M2 gyári kipufogórendszere. Az elektronikusan vezérelt szelepekkel dolgozó rendszer középen kivezetett végeit típus-specifikus BMW M Performance diffúzor öleli körbe. A sport kipufogórendszer dupla ikervégződése titánból készült és kerámia bevonatot kapott. A kipufogógáz optimalizált kivezetése még sportosabb vezethetőséget garantál. A rendszer hangzását az operációs rendszer M Setup menüpontjában szabhatják személyre az ügyfelek, akik SPORT és SPORT+ vezetési üzemmódban a vérbeli versenyautók orgánumát élhetik át.

Az új BMW M2 alapfelszereltségként kínált kipufogórendszer-végeinek alternatíváiként titánból és szénszálból készült kipufogóvégek is megrendelhetők, amelyek kifinomult anyaghasználatukkal és lyuggatott belső kialakításukkal garantálnak exkluzív kiállást.

BMW M Performance kerékfelfüggesztések állítható magasságú spirálrugó-tányérokkal

Az új BMW M2 BMW M Performance kerékfelfüggesztései határon autózva mutatják meg erősségüket, minden korábbinál nagyobb agilitást és kanyarsebességet kínálva. A mérnökök a technológiát mindkét tengelyen állítható magasságú spirálrugó-tányérokkal álmodták meg, amelyeknek köszönhetően a modell hasmagassága igény szerint további 10 milliméterrel csökkenthető. A típus-specifikus hangolású BMW M Performance kerékfelfüggesztések nem csupán a zárt versenypályákon, de a hétköznapok útjain is közvetlenebb útkapcsolatot eredményeznek, amely minden vezetési szituációban motorsport-hangulatú vezetési élményt garantál.

Az új BMW M2 kovácsolt BMW M Performance keréktárcsái szintén partnerek az extrém sportos vezethetőségben. A készítők mindegyik felnit egyetlen darab alumíniumtömbből formálták meg, amely példaértékű iránystabilitást, tökéletes futást és látványos megjelenést eredményez. A keresztküllő-dizájnú keréktárcsák az új BMW M2 első tengelyén 20”, hátsó tengelyén pedig 21” méretben gurulnak, BMW M Frozen Gold Bronze vagy BMW M Jet Black matt árnyalatban. A BMW M Performance kerékzsákok eközben a garázsba is becsempészik a motorsport élvonalának hangulatát: a zsákok a BMW M GmbH trikolor árnyalatában felvitt márkaemblémák és forgásirány-jelzések mellett megerősített fogantyúkat is viselnek, amelyek megkönnyítik a kereket szállítását.

Mérnöki precizitással kimért motorsport-hangulat az utastérben

A BMW M Performance alkatrészek palettáján számtalan utastéri kiegészítő is megtalálható, amelyek az új BMW M2 által kínált sportos hangulat új dimenzióját váltják valóra. A szénszál és Alcantara kettőséből készült BMW M Performance dekorbetéteket Alcantara térdpárnák egészítik ki. A nyitott pórusú és matt bevonatú, szénszálból készült dekorbetéteket gondos odafigyeléssel, kézzel formálták meg, csiszolt alumíniumból készült M Performance felirattal ellátva. A modellhez az opcionális extrafelszereltség részeként Alcantara-borítású BMW M Performance térdpárnák is elérhetők, amelyekhez tökéletesen passzol a középkonzolra helyezett, Alcantara-borítású BMW M Performance kartámasz.

A BMW M sportülésekkel felszerelt modellek sportos utastér-hangulata szénszál és Alcantara kettőséből készült BMW M Performance háttámlákkal fokozható tovább. A fejtámlák kézzel készített betételeme nyitott pórusú és magasfényű szénszálból egyaránt megrendelhető, elegáns M Performance felirattal ellátva. A vezetőülés és az első utasülés háttámlájának többi részét Alcantara borítja.

A BMW M Performance Pro sportkormány a tűpontosan vett kanyarodásokban is maximálisan partner. A kormány két oldalán erőteljesen kialakított, Alcantara-borítású markolatrész található, hangsúlyos hüvelykujj-kiképzésekkel és speciális béléssel. A karima felső és alsó részét prémium minőségű bőr borítja. A rendkívül sportos megjelenésről kék színű „12-órás” jelzés és látványos kontraszt-varrás gondoskodik. A BMW M Performance sportkormány prémium minőségű anyaghasználattal és versenyautós hangulattal fokozza a vezetés színtiszta élményét. Mindkét kormánytípus elérhető szénszál és Alcantara kettősével, illetve szénszál és bőr kettősével borítva, továbbá mindkét opcióhoz megrendelhetőek a szénszálból készült BMW M Performance váltófülek is. Az új BMW M2 karosszériájának és utasterének sportossága között a szénszálból készült BMW M Performance küszöblécek képeznek hidat, színes M Performance emblémával ellátva.

Az új BMW M2 típus-specifikus BMW M Performance alkatrészeinek palettáját a velúrból készült, kontraszt-árnyalatú szegélyezéssel és M Performance emblémával ellátott BMW M Performance szőnyegek, a szénszálból készült BMW M Performance tanksapka és a színes BMW M logóval díszített ajtózárak egészítik ki.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom