Az új Opel Experimental első képei

  • Előre tekint: az Opel Experimental a márka jövőjét vetíti előre
  • Felderít: új, megvilágított Blitz az Opel Compass közepén
  • Részletekbe menő pontosság: áramvonalas karosszéria, alacsony légellenállás és takarékosság

Röviddel az után, hogy az Opel nyilvánosságra hozta hamarosan érkező új tanulmányautója, az Opel Experimental nevét, bemutatta a csábító megjelenésű modell első fotóit is. A képekről kitűnik a kidolgozás magas szintű pontossága, és a részletek kidolgozottsága. Az Experimental a márka jövőjének hírnöke, az Opel “Bold and Pure” dizájnfilozófiájának sűrű műszakiságú, extrém megtestesülése.

“Az Opel Experimental új fejezetet nyit márkánk történetében. Azért terveztük, hogy megmutassuk vele, merre tartunk. Hamarosan több részletet is elárulunk, érdemes figyelni minket.” Mondta Florian Huettl az Opel vezérigazgatója.

A képeken látható talán legfeltűnőbb részlet az átdolgozott Opel Compass, a márka formafilozófiájának központi eleme. Az új, megvilágított Blitz magabiztosan a Compass és az átformált Opel Vizor – a márka jellegzetes orrmaszkja és “technológiai központja” – közepén ül. Hosszú, szárny formájú világítás veszi körül vízszintes irányban, és a megvilágított középső törésvonal külön is kiemeli. A felesleges illesztési vonalaktól mentes karosszéria felületeinek vörös fényű grafikája megismétli a Compass vonalait az Opel Experimental hátsó részén is.

Az áramvonalasság hagyományosan az Opel személyautóinak védjegye, a keréktárcsák jellegzetes, turbinalapát vonalai is ezt hangsúlyozzák. A beltér szintén futurisztikus: az ülések szerkezete a fenntartható, környezettudatos megközelítést hirdeti, miközben maguk az ülések a márkától megszokott módon kényelmesek.

Az Opel Experimental-t a szeptember 5. és 10. között megrendezett Müncheni Autószalonon láthatja először a nagyközönség.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom