Az új Opel Experimental első képei

  • Előre tekint: az Opel Experimental a márka jövőjét vetíti előre
  • Felderít: új, megvilágított Blitz az Opel Compass közepén
  • Részletekbe menő pontosság: áramvonalas karosszéria, alacsony légellenállás és takarékosság

Röviddel az után, hogy az Opel nyilvánosságra hozta hamarosan érkező új tanulmányautója, az Opel Experimental nevét, bemutatta a csábító megjelenésű modell első fotóit is. A képekről kitűnik a kidolgozás magas szintű pontossága, és a részletek kidolgozottsága. Az Experimental a márka jövőjének hírnöke, az Opel “Bold and Pure” dizájnfilozófiájának sűrű műszakiságú, extrém megtestesülése.

“Az Opel Experimental új fejezetet nyit márkánk történetében. Azért terveztük, hogy megmutassuk vele, merre tartunk. Hamarosan több részletet is elárulunk, érdemes figyelni minket.” Mondta Florian Huettl az Opel vezérigazgatója.

A képeken látható talán legfeltűnőbb részlet az átdolgozott Opel Compass, a márka formafilozófiájának központi eleme. Az új, megvilágított Blitz magabiztosan a Compass és az átformált Opel Vizor – a márka jellegzetes orrmaszkja és “technológiai központja” – közepén ül. Hosszú, szárny formájú világítás veszi körül vízszintes irányban, és a megvilágított középső törésvonal külön is kiemeli. A felesleges illesztési vonalaktól mentes karosszéria felületeinek vörös fényű grafikája megismétli a Compass vonalait az Opel Experimental hátsó részén is.

Az áramvonalasság hagyományosan az Opel személyautóinak védjegye, a keréktárcsák jellegzetes, turbinalapát vonalai is ezt hangsúlyozzák. A beltér szintén futurisztikus: az ülések szerkezete a fenntartható, környezettudatos megközelítést hirdeti, miközben maguk az ülések a márkától megszokott módon kényelmesek.

Az Opel Experimental-t a szeptember 5. és 10. között megrendezett Müncheni Autószalonon láthatja először a nagyközönség.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Világpremier Cannes-ban: a Naomi Campbell ihlette BMW XM Mystique Allure

+++ A BMW és a brit szupermodell közötti kreatív együttműködés legújabb gyümölcse egy különleges egyediség +++ A kimagasló teljesítmény és a haute couture találkozása +++ Világpremier a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon +++ A BMW sorozatban harmadik alkalommal áll hivatalos autóipari partnerként a világ egyik legnívósabb filmfesztiválja mellett +++ Látványos filmpremierek, vörös szőnyegen felvonuló világsztárok és egy […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Tim Gábor szerencsés kategória győzelemet szerzett a Red Bull Ringen

Balaton Park Circuiten mutatkozott be Tim Gábor az ESET GT Sprint bajnokságban, ahol két kategória második helyet szerzett és a 20 fős GT mezőny 9. és 10. helyét szerezte meg. A második fordulóra a Red Bull Ringen került sor, nagyobb mezőnnyel. Egy kategória győzelemmel és egy harmadik hellyel a bajnokság élére állt a magyar pilóta. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Magyar Országos Rallye Bajnokság – Aszfalton folytatják Turán Friciék

Május 24-26. között idei első aszfaltos versenyén, a II. Hell Diósgyőr Rallye-n áll rajthoz Turán Frigyes és Zsiros Gábor. A háromnapos versenynek, amelyet a Bükkben és Borsod-Abaúj Zemplén vármegye útjain rendeznek, több mint 120 páros vág neki. A Rallye1 mezőnye legutóbb négy évvel ezelőtt versenyzett ebben a térségben. Az ORB1 kategóriában 43, az ORB2-ben 31, […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom