Bemutató: az új Opel Corsa – a modell történetében most először – 48V-os hibrid hajtáslánccal is piacra lép

Villamosított: új benzinmotorok, hatfokozatú duplakuplungos automata sebességváltó, 21 kW-os villanymotor Előnyök: alacsonyabb CO2-kibocsátás és kisebb fogyasztás, tisztán elektromos üzem akár 30 km/h sebességig Felhasználóbarát: a benzines és az elektromos hajtás kifinomult együttműködése, az akkumulátort kívülről tölteni nem kell.

Rüsselsheim. A jövő évben érkezik az új Opel Corsa 48V-os hibrid hajtáslánccal felszerelt változata, a modell történetében most először. A rendszer lítiumionos szerkezetű akkuját kívülről tölteni nem lehet, a töltés teljes egészében a hajtáslánc feladata, amely bizonyos forgalmi és terhelési helyzetekben elvégzi ezt. Az 1.2 literes, háromhengeres, kivitelétől függően 74 kW (100 LE) vagy 100 kW (136 LE) teljesítményű benzinmotort kifejezetten a hibrid hajtáshoz fejlesztették. A sebességváltó mindkét változatban hatfokozatú duplakuplungos szerkezetű automata, a hajtás 21 kW (28 LE) teljesítményű villanymotorja a váltóban dolgozik.

A magas hatásfokú és élvezetesen vezethető 48V-os hibrid ideális az új Corsa mozgatására. A tisztán benzines hajtásláncú, 1.2 literes motorral hajtott, nyolcfokozatú automata sebességváltóval felszerelt Corsa modellekhez hasonlítva (WLTP szerinti fogyasztás: 5.5-5.4 l/100 km; CO2: 125-122 g/km, mindkettő vegyes érték), a 74 kW-os (100 LE-s) új, 48V-os Corsa hibrid (WLTP1 szerinti fogyasztás: 4.7-4.6 l/100 km; CO2: 106-102 g/km, mindkettő vegyes érték) közel egy literrel (nagyjából 15%-kal) kevesebbet fogyaszt 100 km-enként, és így CO2-kibocsátása is alacsonyabb.

Simán: a benzinmotor és a villanymotor külön-külön és együtt is dolgozhat

A mindennapi használatban, vegyes városi és országúti üzemben az Opel Corsa hibrid hajtásláncának benzines és elektromos motorja időnként együtt, időnként pedig külön-külön dolgozik, attól függően, hogy a forgalmi helyzet éppen mit kíván meg. A cél az energiafelhasználás és a teljesítmény egyensúlyának megteremtése. Az új hajtáslánc használati előnyei különösen városi forgalomban kézzelfoghatók.

A 48V-os hibrid hajtású Corsa kis teljesítményigény mellett (manőverezéskor, vagy lassú haladáskor – akár 30 km/h sebességig), kizárólag villanymotorja erejével is képes akár egy kilométer megtételére, ugyanakkor az elektromos hajtás mindig besegít a benzinesnek a gyorsításoknál. Lassításkor a benzinmotor leáll, a villamos gép pedig generátorként működik, így tölti fel a hajtáslánc 48V-os akkumulátorát. Ezzel a módszerrel az akkumulátorban összegyűjthető és az autó mozgatására fordítható a hagyományos hajtásokban egyébként veszendőbe menő energiák nagy része, ami végső soron a fogyasztást és az emissziót is csökkenti.

Az Opel Corsa 48V-os rendszerrel: a legjobb választás, különösen városi és elővárosi forgalomban

A 48V-os hibrid hajtáslánccal felszerelt új Opel Corsa különösen azoknak kiváló választás, akik városi, elővárosi forgalomban autóznak sokat. A kifinomult hajtástechnológiával könnyű együttélni: így azok számára is vonzó lehet, akik meg szeretnék tapasztalni az elektromos autózás élményét, de a töltés okozta esetleges kellemetlenségek nélkül. A kompakt 48V-os hibrid elemei:

  • Kifejezetten a hibrid hajtásokhoz kifejlesztett újgenerációs, háromhengeres 1.2 literes benzinmotorok, amelyek megfelelnek Euro 6.4-es emissziós norma előírásainak is. Mind a 74 kW (100 LE), mind pedig a 100 kW (136 LE) teljesítményű változat 5,500/percnél éri el maximális teljesítményét, forgatónyomatéki csúcsuk pedig sorrendben 205 illetve 230 Nm, 1,750/percnél. A lehető legjobb hatásfok érdekében mindkét erőforrás Miller ciklus szerint üzemel, e működés eléréséhez és előnyeinek kihasználásához különösen fontos a változó vezérlés és a változó geometriájú turbó, ami az alacsony fordulati teljesítmény-leadásra is jótékonyan hat.
  • Az új, villamosított szerkezetű hatfokozatú duplakuplungos automata sebességváltót szintén kifejezetten a hibridekhez tervezték. A villanymotor folyamatos nyomatékleadásával a nyomatékfolyam a sebességváltások pillanatában sem szakad meg, a kapcsolások így gyorsabbak és finomabbak. A villanymotor mellett az invertert és a hajtáslánc működését irányító számítógépet szintén a sebességváltóba építették be, így a rendszer könnyű, kompakt felépítésű és teljesítmény-leadása is optimális.
  • A sebességváltóba szerelt állandó mágneses szinkron villanymotor teljesítménye 21 kW (28 LE), forgatónyomatéki csúcsa 55 Nm.
  • A benzinmotort a terhelési állapottól függően vagy a szíjhajtású generátor, vagy a hajtáslánc villanymotorja indítja be, mindkettő teljesen hangtalan működésű. Előbbi főleg a hidegindításoknál kap szerepet.
  • Az első ülés alá beépített 48V-os lítiumionos szerkezetű akkumulátor kihasználható kapacitása 432 Wh. Ez a beépítési mód a tömegelosztás javítása révén jótékonyan hat a menetdinamikai jellemzőkre, ugyanakkor az akku nem foglal el helyet a csomagtartó hasznos teréből.
  • A 48V-os hibrid hajtáslánccal felszerelt Opel Corsákban két elektromos hálózat működik: a kisfeszültségű 12V-os látja el a hagyományos fedélzeti fogyasztókat (elektromos ablakemelés, infotainment stb.), a 48V-os pedig a hibrid hajtásláncot szolgálja ki.

A 48V-os hibrid megjelenésével az új Opel Corsa hajtásláncainak választéka jelentősen kibővült, így immár a tisztán elektromostól a hibriden át egészen a magas hatásfokú belső égésű erőforrásokig terjed. Ez a bőség páratlan a kisautók szegmensében. Az új technológia ugyanakkor lendületet ad az Opel villamosítási stratégiájának is, amelynek értelmében a márka 2024 végére minden modelljéből kínál majd legalább egy tisztán elektromos hajtásút.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

Wang Chuanfu a BYD elnöke köszöntötte a márka első magyar vásárlóit

A BYD, a világ vezető NEV – azaz új energiával hajtott – járműveket és akkumulátorokat gyártó vállalata, büszkén rendezte meg az első magyarországi személyautó vásárlóinak köszöntési ünnepségét, Wang Chuanfu, a BYD csoport alapítójának és elnökének jelenlétében. Az ünnepi ceremónia hangsúlyozza a BYD elkötelezettségét az elektromobilitás elterjesztése mellett Magyarországon és Európa-szerte. Az esemény a budapesti Puskás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en

Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból csodálatot, elismerést váltanak ki. Ez nem egyszerű feladat, hiszen felgyorsult világunkban már egyre magasabb az ingerküszöb, és így néha még egy showcarral is nehéz felkelteni az érdeklődést. Két éve Svédországból érkezett egy korábbi ETS-győztes Charger, tavaly pedig Lengyelországból a Mapettuning Corvette, amit az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Újabb lendületet kaphat a hazai autósport utánpótlás a gokartszlalommal

A gokartszlalom Németországban már bő negyedszázada ismert és népszerű, mely a bérgokart és az autósszlalom ötvözéséből jött létre. Ezt 2019-ben újabb szintre emelte, hogy a gokart szlalomot, mint az autósport legelérhetőbb sportutánpótlási lépcsőfokát az FIA felvette a Motorsport Világjátékok programjára. Az új „szakág” hazánkban, szélesebb körben tavaly novemberben az I. HUMDA Gokartszlalom Tehetségkutatón mutatkozott be […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom