Bemutatta a DS a jövő műszerfal elrendezését

A Citroen luxusmárkája az M.i. 21 manifesto tanulmányban mutatta be a jövő DS modelljeinek belső terét. Mondhatni, hogy a központi kijelző nyomokban műszerfalat tartalmazhat.

Egy ideje már tart a digitalizáció az autózás világában, mégis megdöbbentő, hogy milyen gyors ütemben veszik át az uralmat a képernyők a járgányok belső terében. Először a Tesla gigantikus tabletje borzolta fel a kedélyeket, majd jött a Mercedes teljes műszerfalat elfoglaló megoldása, a napokban pedig a Peugeot is villantott egy méretes kijelző-együttest.

Nem váratott sokáig magára a Citroen, azaz pontosabban a DS válasza sem, ugyanis az M.i. 21 manifesto tanulmány egy olyan belső elrendezést villantott, ami túltesz még a németek megoldásán is. A franciák is képernyőre cserélték a teljes műszerfalat, csak itt nem tagoltan több darabból áll össze a méretes felület, hanem egyetlen egybefüggő kijelzőről van szó.

Természetesen ez egy teljesen testre szabható rendszer, azaz bárhol bármi megjeleníthető és elrendezhető rajta, legyen szó a navigációról, kamerák képéről vagy az infotainment rendszer funkcióiról.

Bár jelenleg egy tanulmány járgány sajátja a kijelző-műszerfal, a gyáriak elárulták, hogy ez gyakorlatilag a most látható formájában fog megvalósulni a sorozatgyártású modellekben is. Persze, ez nem azt jelenti, hogy már holnaptól teljes belső tér átrendezés lesz a palettán, a DS ugyanis legkorábban 2030-ban szeretné bevezetni a teljes digitalizációt.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom