Bemutatta a DS a jövő műszerfal elrendezését

A Citroen luxusmárkája az M.i. 21 manifesto tanulmányban mutatta be a jövő DS modelljeinek belső terét. Mondhatni, hogy a központi kijelző nyomokban műszerfalat tartalmazhat.

Egy ideje már tart a digitalizáció az autózás világában, mégis megdöbbentő, hogy milyen gyors ütemben veszik át az uralmat a képernyők a járgányok belső terében. Először a Tesla gigantikus tabletje borzolta fel a kedélyeket, majd jött a Mercedes teljes műszerfalat elfoglaló megoldása, a napokban pedig a Peugeot is villantott egy méretes kijelző-együttest.

Nem váratott sokáig magára a Citroen, azaz pontosabban a DS válasza sem, ugyanis az M.i. 21 manifesto tanulmány egy olyan belső elrendezést villantott, ami túltesz még a németek megoldásán is. A franciák is képernyőre cserélték a teljes műszerfalat, csak itt nem tagoltan több darabból áll össze a méretes felület, hanem egyetlen egybefüggő kijelzőről van szó.

Természetesen ez egy teljesen testre szabható rendszer, azaz bárhol bármi megjeleníthető és elrendezhető rajta, legyen szó a navigációról, kamerák képéről vagy az infotainment rendszer funkcióiról.

Bár jelenleg egy tanulmány járgány sajátja a kijelző-műszerfal, a gyáriak elárulták, hogy ez gyakorlatilag a most látható formájában fog megvalósulni a sorozatgyártású modellekben is. Persze, ez nem azt jelenti, hogy már holnaptól teljes belső tér átrendezés lesz a palettán, a DS ugyanis legkorábban 2030-ban szeretné bevezetni a teljes digitalizációt.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom