Bemutatták a második BRABUS motort

A német luxusmobilitási márka, a Brabus első belépését követően az exkluzív modern motorkerékpárok világába, ez a most bemutatott, rendkívül limitált különkiadás a 2022-ben megjelent exkluzív BRABUS 1300 R folytatása. A Brabus 1300 R Edition 23 elődjének közvetlen továbbfejlesztése, amelyet a két márka legjobb tulajdonságai, valamint teljesen egyedi, saját identitás jellemez.

A Brabus 1300 R Edition 23 gyártása 290 darabra lesz limitálva, amely csak a kiválasztott piacokon lesz elérhető, és megnyitja az utat a BRABUS Night Riderek elit választékához. Merész. Fényűző. Durva. A BRABUS 1300 R Edition 23.

A BRABUS 1300 R Edition 23 fényűző dizájn, a BRABUS-ra jellemző figyelem a részletekre és az ultrakorlátozott exkluzivitás. A koncepciót úgy alkották meg, hogy egyesítse a tiszta, luxussal átitatott energiát a rettenthetetlen Naked bike precizitással. Az új Edition 23 agresszívan elegáns megjelenésében, funkcionalitásában és teljesítményében mindkét márka legjobbját képviseli.

A BRABUS dizájn DNS visszatérő és továbbfejlesztett kiemelt összetevői – köztük a két örökölt fényezés, a kovácsolt BRABUS Monoblock Z kerekek, a csúcsminőségű karbon karosszériaelemek és a stílusos, egyedi ülés, amelyet a németországi Bottropban működő BRABUS belsőépítészeti szakemberei szakértő gondossággal kezelnek – meghatározzák a motorkerékpár rendkívül egyedi és sportos karakterét.

A BRABUS 1300 R Edition 23 platformja továbbra is a KTM 1290 SUPER DUKE R EVO marad. A KTM teljesítményre épített motorkerékpárok evolúciójaként ez a modell a legmodernebb vezetési élményt, kompromisszumok nélküli ergonómiát és a motor dobogó szívét kínálja: a kivételes LC8-as V-Twin motor, amely 1.301 köbcentiméteréből 180 lóerőt ad le 9.500-as fordulatszámon és 140 Nm nyomatékot 8.000-es fordulatszámon.

A BRABUS 1300 R Edition 23 megőrzi és számos újdonsággal bővíti “fekete és merész” identitását. A jellegzetes fényszórómaszk, kiegészítve a szabadon hagyott szénszálas oldalsó burkolattal, a csak a BRABUS-ra jellemző csíkok a légbeömlőn kiemelik az Edition 23 egyedi arcát. Az újratervezett oldalsó panelek és légcsatornák további tisztelgésként szolgálnak a szénszálas anyagok feldolgozásában szerzett több évtizedes tapasztalat előtt.

A dizájn sportos, agresszív hangulatához igazodva az ultrakönnyű, egy darabból álló szénszálas alufelni mostantól egy teljesen új, az utasüléshez tartozó üléstakaró elemet is tartalmaz. A gyújtásfedél formatervezési jegyeit átvéve és a karosszéria színéhez illeszkedve ez a frissítés a BRABUS 1300 R Edition 23-nak kompakt és erőteljesebb sziluettet kölcsönöz.

Az ülést újrakárpitozták, és a BRABUS “Crest” öltésmintával látták el. Végül pedig teljesen új kormányvégtükrök lettek célzottan kialakítva, hogy teljessé tegyék a motorkerékpár egyedi megjelenését, miközben pontos beállításokat tesznek lehetővé.

A BRABUS 1300 R Edition 23 a márka exkluzív flottájának dizájnja által inspirált BRABUS Monoblock Z kovácsolt keréktárcsákkal is fel van szerelve. A legmodernebb gyártási eljárások és a vadonatúj “Platinum Black” fényezés a BRABUS jellegzetes megjelenését és a maximális szilárdságot egyaránt biztosítja.

Az egyéniség további fokozása érdekében a BRABUS 1300 R Edition 23 két határozott színösszeállításban – “Superblack” és “Stealth Gray” – is elérhető. A gyártás mindkét változat esetében 145 darabra lesz korlátozva, és csak a kiválasztott piacokon lesz elérhető.

Műszaki szempontból a BRABUS 1300 R Edition 23 a legújabb WP APEX félig aktív felfüggesztési technológiát alkalmazza. Ez lehetővé teszi a versenyzők számára, hogy a hat dedikált csillapítási mód – COMFORT, STREET, SPORT, TRACK, ADVANCED – közül szabadon választhassanak, vagy az AUTO módot használják, amely automatikusan alkalmazkodik az út-, valamint a vezetési körülményekhez.

A rendkívüli vezetési élményen túl a BRABUS 1300 R Edition 23 tagadhatatlanul a luxus, az exkluzivitás és a BRABUS örökség stílusjegyeit képviseli. A BRABUS 1300 R Edition 23 kizárólag a hivatalos KTM.com előrendelési weboldalon keresztül lesz elérhető.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Megérkezett az új, Európában tervezett és gyártott elektromos hajtású Ford Explorer

A Ford ma mutatta be a tisztán elektromos hajtású Explorert; egy új elektromos autót, amely hatásosan ötvözi a német mérnöki tudást és az ikonikus amerikai stílust. Az Explorer az első modell a Ford innovatív, új elektromos járműveinek hosszú sorában, és erre az autóra vár a feladat, hogy kitapossa a Ford márka teljes európai megújulásához vezető […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Vérbeli terepjárókat villantott a Lexus a Tokio Outdoor Show-n

A rendezvény történetében először képviseltette magát a Toyota és a Lexus a Tokio Outdoor Show kiállításon, ahol két átalakított SUV modellel és egy homokfutónak tűnő, terepre szánt, hidrogénmotoros játékszerrel mutatkoztak be. A Toyota és a Lexus környezetvédelmi céljaival tökéletes összhangban áll az a kezdeményezés, amelynek nyomán a két márka úgy döntött, hogy autókat állít ki […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Magyar Év Autója díjat nyert a BMW M3 Touring

A sportautó kategóriát – ahogy eddig minden évben – a BMW nyerte meg, ezúttal a régóta várt, rendkívüli praktikusságot és letaglózó teljesítményt egyszerre kínáló BMW M3 Touring prémium középkategóriás modellel. 2020 óta minden évben nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, hogy az Év Magyar Autója versenyen […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom