Bemutatták a második BRABUS motort

A német luxusmobilitási márka, a Brabus első belépését követően az exkluzív modern motorkerékpárok világába, ez a most bemutatott, rendkívül limitált különkiadás a 2022-ben megjelent exkluzív BRABUS 1300 R folytatása. A Brabus 1300 R Edition 23 elődjének közvetlen továbbfejlesztése, amelyet a két márka legjobb tulajdonságai, valamint teljesen egyedi, saját identitás jellemez.

A Brabus 1300 R Edition 23 gyártása 290 darabra lesz limitálva, amely csak a kiválasztott piacokon lesz elérhető, és megnyitja az utat a BRABUS Night Riderek elit választékához. Merész. Fényűző. Durva. A BRABUS 1300 R Edition 23.

A BRABUS 1300 R Edition 23 fényűző dizájn, a BRABUS-ra jellemző figyelem a részletekre és az ultrakorlátozott exkluzivitás. A koncepciót úgy alkották meg, hogy egyesítse a tiszta, luxussal átitatott energiát a rettenthetetlen Naked bike precizitással. Az új Edition 23 agresszívan elegáns megjelenésében, funkcionalitásában és teljesítményében mindkét márka legjobbját képviseli.

A BRABUS dizájn DNS visszatérő és továbbfejlesztett kiemelt összetevői – köztük a két örökölt fényezés, a kovácsolt BRABUS Monoblock Z kerekek, a csúcsminőségű karbon karosszériaelemek és a stílusos, egyedi ülés, amelyet a németországi Bottropban működő BRABUS belsőépítészeti szakemberei szakértő gondossággal kezelnek – meghatározzák a motorkerékpár rendkívül egyedi és sportos karakterét.

A BRABUS 1300 R Edition 23 platformja továbbra is a KTM 1290 SUPER DUKE R EVO marad. A KTM teljesítményre épített motorkerékpárok evolúciójaként ez a modell a legmodernebb vezetési élményt, kompromisszumok nélküli ergonómiát és a motor dobogó szívét kínálja: a kivételes LC8-as V-Twin motor, amely 1.301 köbcentiméteréből 180 lóerőt ad le 9.500-as fordulatszámon és 140 Nm nyomatékot 8.000-es fordulatszámon.

A BRABUS 1300 R Edition 23 megőrzi és számos újdonsággal bővíti “fekete és merész” identitását. A jellegzetes fényszórómaszk, kiegészítve a szabadon hagyott szénszálas oldalsó burkolattal, a csak a BRABUS-ra jellemző csíkok a légbeömlőn kiemelik az Edition 23 egyedi arcát. Az újratervezett oldalsó panelek és légcsatornák további tisztelgésként szolgálnak a szénszálas anyagok feldolgozásában szerzett több évtizedes tapasztalat előtt.

A dizájn sportos, agresszív hangulatához igazodva az ultrakönnyű, egy darabból álló szénszálas alufelni mostantól egy teljesen új, az utasüléshez tartozó üléstakaró elemet is tartalmaz. A gyújtásfedél formatervezési jegyeit átvéve és a karosszéria színéhez illeszkedve ez a frissítés a BRABUS 1300 R Edition 23-nak kompakt és erőteljesebb sziluettet kölcsönöz.

Az ülést újrakárpitozták, és a BRABUS “Crest” öltésmintával látták el. Végül pedig teljesen új kormányvégtükrök lettek célzottan kialakítva, hogy teljessé tegyék a motorkerékpár egyedi megjelenését, miközben pontos beállításokat tesznek lehetővé.

A BRABUS 1300 R Edition 23 a márka exkluzív flottájának dizájnja által inspirált BRABUS Monoblock Z kovácsolt keréktárcsákkal is fel van szerelve. A legmodernebb gyártási eljárások és a vadonatúj “Platinum Black” fényezés a BRABUS jellegzetes megjelenését és a maximális szilárdságot egyaránt biztosítja.

Az egyéniség további fokozása érdekében a BRABUS 1300 R Edition 23 két határozott színösszeállításban – “Superblack” és “Stealth Gray” – is elérhető. A gyártás mindkét változat esetében 145 darabra lesz korlátozva, és csak a kiválasztott piacokon lesz elérhető.

Műszaki szempontból a BRABUS 1300 R Edition 23 a legújabb WP APEX félig aktív felfüggesztési technológiát alkalmazza. Ez lehetővé teszi a versenyzők számára, hogy a hat dedikált csillapítási mód – COMFORT, STREET, SPORT, TRACK, ADVANCED – közül szabadon választhassanak, vagy az AUTO módot használják, amely automatikusan alkalmazkodik az út-, valamint a vezetési körülményekhez.

A rendkívüli vezetési élményen túl a BRABUS 1300 R Edition 23 tagadhatatlanul a luxus, az exkluzivitás és a BRABUS örökség stílusjegyeit képviseli. A BRABUS 1300 R Edition 23 kizárólag a hivatalos KTM.com előrendelési weboldalon keresztül lesz elérhető.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Toyota Yaris Cross vezeti Európa kedvenc újautókategóriájának értékesítéseit

Az idén modellfrissítéssel jelentkező, immár két különböző teljesítményű környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtással elérhető, mesterséges intelligencia alapú high tech biztonsági és vezetéstámogató/vezetésoptimalizáló rendszerekkel teletűzdelt Toyota Yaris Cross magabiztosan vezeti az európai kisméretű SUV eladásokat, ez a kategória számít messze a legnépszerűbbnek a kontinensen. Amint az Autonews írásából kiderül, ez az első alkalom, hogy Európa legkedveltebb […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Kiss Norbert – Tízből tíz!

Misano és a Slovakia Ring után Zolderben folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing pilótája, Kiss Norbert Belgiumot is meghódította. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn ismét a leggyorsabb volt szombaton, idén mindig az első starthelyről indulhatott. A versenyen Albacete szorongatta a rajtnál, de a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A Toyota-kereskedés, ahol szó szerint megállt az idő

Apokaliptikus hangulatú videojátékokban találkozhatunk olyan utcaképpel, mint ami az észak-ciprusi Varósziában fogadja a látogatót – illetve pont, hogy néhány utca kivételével nem fogadja. A város 1974 augusztusa óta lakatlan: amikor a sziget ötven évvel ezelőtt politikailag két részre szakadt, az eredetileg görögök lakta várost irányításuk alá vonták a török csapatok, a lakosság pedig még azelőtt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom