Bemutatták a második BRABUS motort

A német luxusmobilitási márka, a Brabus első belépését követően az exkluzív modern motorkerékpárok világába, ez a most bemutatott, rendkívül limitált különkiadás a 2022-ben megjelent exkluzív BRABUS 1300 R folytatása. A Brabus 1300 R Edition 23 elődjének közvetlen továbbfejlesztése, amelyet a két márka legjobb tulajdonságai, valamint teljesen egyedi, saját identitás jellemez.

A Brabus 1300 R Edition 23 gyártása 290 darabra lesz limitálva, amely csak a kiválasztott piacokon lesz elérhető, és megnyitja az utat a BRABUS Night Riderek elit választékához. Merész. Fényűző. Durva. A BRABUS 1300 R Edition 23.

A BRABUS 1300 R Edition 23 fényűző dizájn, a BRABUS-ra jellemző figyelem a részletekre és az ultrakorlátozott exkluzivitás. A koncepciót úgy alkották meg, hogy egyesítse a tiszta, luxussal átitatott energiát a rettenthetetlen Naked bike precizitással. Az új Edition 23 agresszívan elegáns megjelenésében, funkcionalitásában és teljesítményében mindkét márka legjobbját képviseli.

A BRABUS dizájn DNS visszatérő és továbbfejlesztett kiemelt összetevői – köztük a két örökölt fényezés, a kovácsolt BRABUS Monoblock Z kerekek, a csúcsminőségű karbon karosszériaelemek és a stílusos, egyedi ülés, amelyet a németországi Bottropban működő BRABUS belsőépítészeti szakemberei szakértő gondossággal kezelnek – meghatározzák a motorkerékpár rendkívül egyedi és sportos karakterét.

A BRABUS 1300 R Edition 23 platformja továbbra is a KTM 1290 SUPER DUKE R EVO marad. A KTM teljesítményre épített motorkerékpárok evolúciójaként ez a modell a legmodernebb vezetési élményt, kompromisszumok nélküli ergonómiát és a motor dobogó szívét kínálja: a kivételes LC8-as V-Twin motor, amely 1.301 köbcentiméteréből 180 lóerőt ad le 9.500-as fordulatszámon és 140 Nm nyomatékot 8.000-es fordulatszámon.

A BRABUS 1300 R Edition 23 megőrzi és számos újdonsággal bővíti “fekete és merész” identitását. A jellegzetes fényszórómaszk, kiegészítve a szabadon hagyott szénszálas oldalsó burkolattal, a csak a BRABUS-ra jellemző csíkok a légbeömlőn kiemelik az Edition 23 egyedi arcát. Az újratervezett oldalsó panelek és légcsatornák további tisztelgésként szolgálnak a szénszálas anyagok feldolgozásában szerzett több évtizedes tapasztalat előtt.

A dizájn sportos, agresszív hangulatához igazodva az ultrakönnyű, egy darabból álló szénszálas alufelni mostantól egy teljesen új, az utasüléshez tartozó üléstakaró elemet is tartalmaz. A gyújtásfedél formatervezési jegyeit átvéve és a karosszéria színéhez illeszkedve ez a frissítés a BRABUS 1300 R Edition 23-nak kompakt és erőteljesebb sziluettet kölcsönöz.

Az ülést újrakárpitozták, és a BRABUS “Crest” öltésmintával látták el. Végül pedig teljesen új kormányvégtükrök lettek célzottan kialakítva, hogy teljessé tegyék a motorkerékpár egyedi megjelenését, miközben pontos beállításokat tesznek lehetővé.

A BRABUS 1300 R Edition 23 a márka exkluzív flottájának dizájnja által inspirált BRABUS Monoblock Z kovácsolt keréktárcsákkal is fel van szerelve. A legmodernebb gyártási eljárások és a vadonatúj “Platinum Black” fényezés a BRABUS jellegzetes megjelenését és a maximális szilárdságot egyaránt biztosítja.

Az egyéniség további fokozása érdekében a BRABUS 1300 R Edition 23 két határozott színösszeállításban – “Superblack” és “Stealth Gray” – is elérhető. A gyártás mindkét változat esetében 145 darabra lesz korlátozva, és csak a kiválasztott piacokon lesz elérhető.

Műszaki szempontból a BRABUS 1300 R Edition 23 a legújabb WP APEX félig aktív felfüggesztési technológiát alkalmazza. Ez lehetővé teszi a versenyzők számára, hogy a hat dedikált csillapítási mód – COMFORT, STREET, SPORT, TRACK, ADVANCED – közül szabadon választhassanak, vagy az AUTO módot használják, amely automatikusan alkalmazkodik az út-, valamint a vezetési körülményekhez.

A rendkívüli vezetési élményen túl a BRABUS 1300 R Edition 23 tagadhatatlanul a luxus, az exkluzivitás és a BRABUS örökség stílusjegyeit képviseli. A BRABUS 1300 R Edition 23 kizárólag a hivatalos KTM.com előrendelési weboldalon keresztül lesz elérhető.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Utcán

Bemutatkozik az új Honda CB 1000 Hornet

A 2023-ban bevezetett CB750 visszahozta a legendás Hornet (magyarul lódarázs) nevet az európai köztudatba. A streetfighteres stílus, a lehengerlő erő és a tűpontos kezelhetőség elképesztően népszerűvé tette. Az idei évi eladások alapján, augusztusig bezárólag, kijelenthetjük, hogy Európa legkedveltebb naked motorját tisztelhetjük benne. A 2024-es modellév ugyancsak érdekesnek ígérkezik jön a szemet gyönyörködtető CB500 Hornet és […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Új Peugeot E-5008 Premier előtti pillantás az újdonságra

A kategóriák felett álló nagy elektromos SUV gáláns helykínálatot, 7 kényelmes ülőhelyet és könnyen hozzáférhető harmadik üléssort kínál. A hamarosan bemutatkozó újdonságot egy premier előtti videóban láthatjuk először, mely a legújabb, felső kategóriás, nagy elektromos PEUGEOT SUV belső terébe enged bepillantást. https://stellantis3.dam-broadcast.com/pm_12808_2419_2419427-ec4m0tyqok.mp4 Az új modell is megkapja a Panoramic PEUGEOT i-Cockpit® vezetőhelyet, mely magasabb szintre […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Nyolc generáció 50 év alatt – A Golf jegyében telik a 2024-es év a Volkswagennél

A Golf a Volkswagen márka szíve, amely szinte minden más modellnél méltóbb a „bestseller” jelzőre – nyolc generáció során több mint 37 millió példányban talált gazdára. A Volkswagen 2024-ben immár 50. születésnapja alkalmából méltathatja népszerű modelljét, a Golf ugyanis nem csak Németországban alakította jelentősen a mobilitás fejlődését, hanem a világ számos más régiójában is. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom