„ I. Heim Pál Grand Prix ” – Budapest

Egy kivételesen különleges verseny, egy különleges helyszínen, különleges versenyzőkkel. A rendezvény két kiemelten fontos célt is szolgált az ORFK, az OBB és az MNASZ szervezésében. Az egyik, hogy az OBB felhívja a figyelmet a biztonsági öv használatának fontosságára, valamint, hogy így közvetlenül karácsony előtt mosolyt varázsoljon a Heim Pál Gyermek Kórház kis betegeinek az arcára!

Az MNASZ és az ORFK közelmúltban megújult együttműködésének keretében érkezett a felkérés az OBB állandóan aktuális üzenetére hogy, a biztonsági öv használat fontosságára való figyelemfelhívásra, már gyermekkorban kerüljön sor és ezúttal egy különleges kis verseny keretében a Heim Pál Gyermek Kórház folyosóján. A kis betegek két hagyományos lábbal hajtós gokarttal kóstolhattak bele picit az autósport különleges hangulatába és izgalmaiba.

A kórház folyosóján kialakított kis körpályán mérhették össze a gyorsaságukat alkalmi versenyzőink. Szép számmal érkeztek a nevezések, melyeket a kórház doktornői és az OBB hölgykollégája koordináltak. A futamok lebonyolításában az MNASZ elnöke vállalta a starter, a futamokat leintő sportbíró, néha a rescue, na és természetesen a kommentátori feladatkörök lebonyolítását. A futamok nagyon izgalmasan alakultak, látványos rajtokkal, előzésekkel és sokszor szoros befutókkal.

A versenyek értékelése azért eltért a szokásostól, hiszen minden kis versenyző részesült érem és serlegdíjazásban. Valamint természetesen rengeteg különböző játékban, ajándékban melyekből azok a kis betegek is részesülhettek, akik sajnos nem mozdulhatnak ki egy-egy osztályról vagy a kórtermekből. Nekik az ORFK az OBB a kórház munkatársai és az MNASZ elnöke szintén együtt adták át az ajándékokat.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség részéről nagy öröm volt részt venni ennek a különlegesen nemes célú rendezvénynek a létrehozásában. Reményeink szerint akár hagyományt is teremthetünk majd ebből a kis versenyből, melynek az igazi legértékesebb győzelmi trófeája, a boldog mosoly a kis betegek arcán!

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Race

Brutális teljesítménnyel és aktív aerodinamikával mutatkozik be Le Mans-ban a Ford utcai versenyautója, a Mustang GTD

A magnézium keréktárcsákat, aktív aerodinamikát és első légterelő elemeket tartalmazó új Performance csomag fontos szerepet játszik majd a nürburgringi 7 perc alatti köridő 1 teljesítésében A Mustang GTD vezetőközpontú utasterében nagyméretű, 3D-nyomtatással gyártott, kormány mögött váltófülek, alapáras Recaro ülések és alul lapított karimájú kormánykerék található A teljesítményorientált Mustang GTD átkonfigurálható központi kijelzője egyedi grafikai elemeket […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Nem kevesebb, mint 16 átépített CL-lel érkezik a 2024-es Wheels and Waves fesztiválra a Honda

• 9 ország motorépítői álmodták újra a Honda világszerte népszerű ikonját, a CL500-at és egy kistestvérét, a CL250-et, így 16 egyedi CL mutatkozhat be a különleges rendezvényen • Az építők a Honda múltbéli – igen jellegzetes – témáit és színeit elevenítették fel • A motorok Belgiumból, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból és […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új BMW M2

A színtiszta vezetési élmény hamisítatlan szimbólumaként az új BMW M2 még magasabbra helyezi a prémium szegmens nagyteljesítményű kompakt élsportolóinak kategóriaetalon mércéjét, a letaglózó teljesítményélmény új dimenzióját váltva valóra. Az új BMW M2 minden korábbinál erősebben és magabiztosabban ünnepli világpremierjét, egy sor innovatív felszereltségi tétel társaságában. Az újdonság középpontjában a 15 kilowattal / 20 lóerővel megnövelt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom