„ I. Heim Pál Grand Prix ” – Budapest

Egy kivételesen különleges verseny, egy különleges helyszínen, különleges versenyzőkkel. A rendezvény két kiemelten fontos célt is szolgált az ORFK, az OBB és az MNASZ szervezésében. Az egyik, hogy az OBB felhívja a figyelmet a biztonsági öv használatának fontosságára, valamint, hogy így közvetlenül karácsony előtt mosolyt varázsoljon a Heim Pál Gyermek Kórház kis betegeinek az arcára!

Az MNASZ és az ORFK közelmúltban megújult együttműködésének keretében érkezett a felkérés az OBB állandóan aktuális üzenetére hogy, a biztonsági öv használat fontosságára való figyelemfelhívásra, már gyermekkorban kerüljön sor és ezúttal egy különleges kis verseny keretében a Heim Pál Gyermek Kórház folyosóján. A kis betegek két hagyományos lábbal hajtós gokarttal kóstolhattak bele picit az autósport különleges hangulatába és izgalmaiba.

A kórház folyosóján kialakított kis körpályán mérhették össze a gyorsaságukat alkalmi versenyzőink. Szép számmal érkeztek a nevezések, melyeket a kórház doktornői és az OBB hölgykollégája koordináltak. A futamok lebonyolításában az MNASZ elnöke vállalta a starter, a futamokat leintő sportbíró, néha a rescue, na és természetesen a kommentátori feladatkörök lebonyolítását. A futamok nagyon izgalmasan alakultak, látványos rajtokkal, előzésekkel és sokszor szoros befutókkal.

A versenyek értékelése azért eltért a szokásostól, hiszen minden kis versenyző részesült érem és serlegdíjazásban. Valamint természetesen rengeteg különböző játékban, ajándékban melyekből azok a kis betegek is részesülhettek, akik sajnos nem mozdulhatnak ki egy-egy osztályról vagy a kórtermekből. Nekik az ORFK az OBB a kórház munkatársai és az MNASZ elnöke szintén együtt adták át az ajándékokat.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség részéről nagy öröm volt részt venni ennek a különlegesen nemes célú rendezvénynek a létrehozásában. Reményeink szerint akár hagyományt is teremthetünk majd ebből a kis versenyből, melynek az igazi legértékesebb győzelmi trófeája, a boldog mosoly a kis betegek arcán!

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

Wang Chuanfu a BYD elnöke köszöntötte a márka első magyar vásárlóit

A BYD, a világ vezető NEV – azaz új energiával hajtott – járműveket és akkumulátorokat gyártó vállalata, büszkén rendezte meg az első magyarországi személyautó vásárlóinak köszöntési ünnepségét, Wang Chuanfu, a BYD csoport alapítójának és elnökének jelenlétében. Az ünnepi ceremónia hangsúlyozza a BYD elkötelezettségét az elektromobilitás elterjesztése mellett Magyarországon és Európa-szerte. Az esemény a budapesti Puskás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en

Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból csodálatot, elismerést váltanak ki. Ez nem egyszerű feladat, hiszen felgyorsult világunkban már egyre magasabb az ingerküszöb, és így néha még egy showcarral is nehéz felkelteni az érdeklődést. Két éve Svédországból érkezett egy korábbi ETS-győztes Charger, tavaly pedig Lengyelországból a Mapettuning Corvette, amit az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Újabb lendületet kaphat a hazai autósport utánpótlás a gokartszlalommal

A gokartszlalom Németországban már bő negyedszázada ismert és népszerű, mely a bérgokart és az autósszlalom ötvözéséből jött létre. Ezt 2019-ben újabb szintre emelte, hogy a gokart szlalomot, mint az autósport legelérhetőbb sportutánpótlási lépcsőfokát az FIA felvette a Motorsport Világjátékok programjára. Az új „szakág” hazánkban, szélesebb körben tavaly novemberben az I. HUMDA Gokartszlalom Tehetségkutatón mutatkozott be […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom