Minden út egy újabb kaland – Suzuki V-STROM 800

A V-Strom modellek a változatos útviszonyokra tervezett kialakításukkal és felszereltségükkel már sokat bizonyítottak. Megbízhatóságuk és fejlesztéseik eredménye, hogy 2018-ban hazánk legnépszerűbb új motorja lett a V-Strom 650, legutóbb pedig egy rangos nemzetközi összehasonlító teszten állhatott a dobogó legfelső fokán a V-Strom 800DE. A sikereket követően egy olyan optimális kombinációt kínálunk a jelenkor kihívásaira, amely újabb utakat nyit a funkcionalitás és a felfedezés területén.

A kalandmotorjaink választékát bővíti az Új Suzuki V-Strom 800 modell, amely optimális teljesítménnyel és kényelemmel, valamint könnyű kezelhetőséggel teszi élvezetesebbé a motorozást. A mozgékony és praktikus modell sokoldalúsága a napi városi használat könnyedségétől, egészen a távoli kalandmotoros élményekig tart.

776 cm3-es sorkettes erőforrás, 825 mm-es ülésmagasság, nagyméretű szélvédő, 19 colos első és 17-es hátsó, tömlő nélküli kerekek, állítható (SHOWA) első villák, kétirányú gyorsváltó és fejlett elektronikus vezérlőrendszerek gondoskodnak az V-Strom 800 sokoldalúságáról és a minden igényt kielégítő motoros élményekről. A terepképesebb V-Strom 800DE modellhez képest tehát alacsonyabb ülésmagassággal és nagyobb szélvédelemmel kedvez azon motorosoknak, akik többnyire főutakon közlekednek, és hogy a könnyű terepen is magabiztosan és könnyedén irányíthassák az új modellt.

A 776 cm3-es sorkettes erőforrás kiegyensúlyozottan adja le a bőséges nyomatékot, miközben az vázgeometria nagyfokú stabilitás biztosít, valamint hozzájárul a komfortos irányíthatósághoz és a hosszú távú túrák kényelméhez. Az üzemanyagtartály 20 literes kapacitással rendelkezik, a kedvező 4,4 L/100 km-es fogyasztásátlagnak köszönhetően pedig a hatótáv 450 kilométert kínál.

A V-Strom 800 vezetést illetve az irányítást támogató rendszereivel még nagyobb élmény a motorozás. A Suzuki Vezetésimód-választó (SDMS) három üzemmódot kínál, amely különböző teljesítmény karakterisztikát biztosít a motorozás körülményeihez, a talajviszonyokhoz illetve a vezetési stílushoz igazodva. A Suzuki által kifejlesztett csúszókuplung (SCAS) kontrolláltabb, lágyabb visszaváltást kínál, a Suzuki Intelligens Vezetési Rendszer (S.I.R.S) pedig egyszerre ötvözi az irányítás során az erőt, a kezelhetőséget és a kényelmet. A V-Strom 800 kipörgésgátló rendszere (STCS) lehetővé teszi a motoros számára, hogy az magabiztosabban irányíthassa a motort a különböző vezetési, útfelületi és időjárási körülmények között. A kétirányú gyorsváltó rendszer pedig lehetővé teszi a motoros számára, hogy felfelé vagy lefelé váltson a kuplung működtetése nélkül. A blokkolásgátló fékrendszer (ABS) hozzájárul a nagyfokú stabilitáshoz, amely két üzemmód-beállítást kínál. Az 1-es mód minimális beavatkozást kínál, míg a 2-es mód proaktívabban avatkozik be.

Az 5 hüvelykes színes TFT LCD multi-információs kijelző bal oldalán egy USB-port segíti az elektronikus eszközeink töltését. A nappali és éjszakai üzemmódot is kínáló kijelző bármilyen napszakban kiválóan jeleníti meg az információkat, amely nemcsak a motor összes rendszeréről és beállításáról tájékoztatja a motorost, de valós idejű üzemállapot-információkat nyújt és számos egyéni beállításokat is kínál.

A LED helyzetjelző lámpával kiegészített, függőlegesen egymásra helyezett hatszögletű LED-pár hatékonyabb láthatóságot nyújt a motoros és környezete számára, a LED-es irányjelzők és a szintén LED-es hátsó lámpa pedig szintén teljes mértékű észlelhetőséget biztosít.

A V-Strom 800 három színt kínál (Pearl Vigor Blue – YKY, Metallic Mat Steel Green – QVP, Glass Sparkle Black – YVB), igazodva a motoros egyéniségéhez és stílusához, a gyári kiegészítőinek tárháza pedig praktikus és kényelmi megoldásokat is kínál a V-Strom 800 személyre szabhatóságában.

A V-STROM 800 nyergében minden út a szabadsághoz vezet. Klikk a képre és tudj meg többet!

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Még több hely és még nagyobb vezetési élmény: az új ötajtós MINI Cooper S

Az ötajtós MINI Cooper kimagasló funkcionalitásával, innovatív vezetést támogató rendszereivel és hamisítatlan formanyelvével nyűgözi le a vezetés szerelmeseit. A modell összetéveszthetetlen megjelenését az egyedülálló Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés és a Favoured Trim felszereltségi szint exkluzív stílusjegyei hangsúlyozzák tovább, miközben a vérpezsdítő vezetési élményről 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres benzinmotor gondoskodik. Az […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A legfejlettebb vezetőtámogató technológia kerül a Lexusokba

A Toyota-csoport prémiummárkája lehet az egyik első, nem kínai érdekeltségű autóipari szereplő, amely megkapja a RoboSense Technology Co., Ltd által fejlesztett, új generációs lézeres szenzortechnológiát. A kifinomult vezetőtámogató és magas szintű önvezető funkciókat lehetővé tevő LiDAR rendszerek a Lexus új generációs akkumulátoros elektromos típusaiban debütálnak. A LiDAR (Light Detection and Ranging, fény alapú érzékelés és […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Végéhez ért a Honda Adventure Roads túrasorozat különleges, marokkói expedíciója, és a Honda bejelentette a következő kaland helyszínét

• Egyedülálló utazás Marokkó lenyűgöző tájain, feledhetetlen útjain és kihívásokkal teli, sivatagos részein • A Honda Adventure Roads 30 résztvevőjét a Honda HRC Dakar Rally csapatának versenyzői segítették a túra során • Az expedíció legizgalmasabb pillanatait megörökítő videók a Honda hivatalos Youtube-csatornáján tekinthetőek meg • A 2025-ös Honda Adventure Roads túra ismét elképesztően izgalmasnak ígérkezik: […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom