Most tiéd a szó: A Power-Up szoftverfrissítéssel a Ford immár az európai vásárlók számára is biztosítja az Amazon Alexa szolgáltatásait

A Ford ma bejelentette, hogy az Alexa Built-in funkciónak köszönhetően mostantól 7 európai piac vásárlói is élvezhetik az Amazon Alexa szolgáltatásait, vagyis az autóban ülve okostelefon nélkül is feltehetnek kérdéseket, és szóbeli utasításokat adhatnak a rendszernek. 1 2 Az Alexa Built-in segítségével például az autós munkába menet könnyen lehívhatja a reggeli híreket vagy a legfrissebb forgalmi információkat, sőt elindulás előtt még otthonról, távirányítással beállíthatja a kabin hőmérsékletét.

A funkció a Ford Power-Up vezeték nélküli szofverfrissítésen keresztül tölthető le. Az Alexa Built-in mellett számos más frissítés is elérhető a SYNC 4 és SYNC 4A kommunikációs és szórakoztató rendszerrel 3 felszerelt autók – többek közt a Ford Mustang Mach-E és a Ford Mustang Mach-E GT, a Focus és a Focus ST, illetve a Transit és az E-Transit – tulajdonosai számára.
Az Alexa Built-in rendszert már a gyártás közben is telepítik bizonyos modellekben, és ezek még idén megjelennek a Ford legnagyobb európai piacainak márkakereskedéseiben; ilyen például a Ford Mustang Mach-E, a Ford Mustang Mach-E GT, a Focus, a Transit és az E-Transit, de az így felszerelt vadonatúj Transit Custom, Tourneo Custom, E-Transit Custom, E-Tourneo Custom és Ranger is forgalomba kerül idén.

Amazon Alexa Built-in

A Ford ingyenes kapcsolódást kínál az Alexa legfontosabb funkcióihoz.4 Az Alexa otthoni élményének kibővítésére létrehozott Alexa Built-in érezhetően javítja majd az autózás élményét.

Szórakoztatás: a vezető lekérdezheti az időjárás-előrejelzéseket, megkérheti Alexát, hogy mondjon egy viccet, de akár az Eiffel-torony magasságát is megtudhatja
Hatékonyság: a vezető telefonhívásokat indíthat, új tételekkel bővítheti a bevásárló listáját, vagy átnézheti a naptárát
A jármű kezelése: a vezető beállíthatja az utastér hőmérsékletét, vagy navigációt kérhet az úticéljához
Okosotthon: a vezető a távolból is kezelheti okosotthona eszközeit, például az intelligens termosztátokat

Hogy működik a Ford Power-Up szoftverfrissítés? Mit kell csinálnia az autósnak? A Ford Power-Up szoftverfrissítés folyamatosan biztosítja a Fordokban a legújabb fejlesztéseket, funkciókat és képességeket. Ezek vezeték nélkül települnek akár az otthoni WiFi-hálózaton, akár a jármű saját mobiltelefonos kapcsolatán keresztül. Miután az autós a beállítási folyamat során hozzájárul a Ford Power-Up frissítések fogadásához, észrevétlenül, a háttérben megtörténik az Alexa Built-in és a többi frissítés letöltése. Bár némelyik update-hez az kell, hogy a járművet ne használják, az autósok mindig megválaszthatják, hogy ezeket a programokat mikor telepítse a rendszer.

Hogyan tesztelte a Ford, hogy az Alexa Built-in tényleg hasznos lesz-e az autósok számára, és hogy problémamentesen működik? Szorosan együttműködtünk az Amazonnal, hogy biztosítsuk az Alexa által kínált legmagasabb szintű felhasználói élményt. Saját flottajárműveinkből kialakítottunk egy tesztflottát, és mélyrehatóan vizsgáltuk, hogy Alexa tényleg olyan élményt nyújt-e, ami élvezetesebbé varázsolja vásárlóink mindennapjait.

Ön melyik Alexa Built-in funkciót találta a leghasznosabbnak vezetés közben? Én akkor élveztem a legjobban Alexa segítségét, amikor a munkából hazafelé autóztam; nagyon szeretem az Audible tartalmait és gyakran használom a Ford Streaminget, és mindig annak alapján döntöm el, mit hallgassak éppen, hogy milyen volt a napom. Alexa segít áthidalni a szakadékot a munkám és a magánéletem között: nagyon praktikus a segítségével átnézni az időbeosztásomat, de akkor is hasznos, ha eszembe jut valami, amit meg kellene vásárolnom. Ilyenkor csak annyit mondok vezetés közben: “Alexa, írd fel a popcornt is a bevásárló listámra!”

Milyen Ford Power-Up funkciók várhatók még a jövőben? Alexa egy komoly frissítés, ami miatt jelentősen fejlesztenünk kellett a Ford Power-Up kapacitásait, de ennek eredményeképpen vásárlóink egy sor új és izgalmas frissítésre számíthatnak, amelyek révén Fordjuk még biztonságosabbá, kellemesebbé és élvezetesebben vezethetővé válik. Ha többet szeretnének tudni ezekről, kövessék a híreinket!

“Nagyon örülünk, hogy Alexa immár az európai Ford-vásárlóknak is rendelkezésére áll; ez egy újabb nagy lépés afelé, hogy személyes, proaktív és interaktív digitális élményeket kínálhassunk az embereknek, kellemes pillanatokat szerezve ezzel az autóvezetőknek és utasaiknak,” nyilatkozta Dean Miles, az Amazon okosjármű-részlegének termék- és vállalati menedzsment igazgatója. “A Voice AI ott a leghasznosabb, ahol az emberek más feladatokra koncentrálnak, így vezetés közben különösen praktikus segítséget jelent. Már alig várjuk a Ford vásárlóinak visszajelzéseit arról, hogyan varázsolta kellemesebbé Alexa az autós utazásaikat.”

A vezetők emellett használhatják a Ford Streaming szolgáltatást is, ami korlátlan mennyiségű audio-streaminget és friss híreket biztosít, Alexa segítségével pedig játékokat is játszhatnak. Egy 90 napos ingyenes próbaidőszak alatt zenét, podcastokat és hangoskönyveket is hallgathatnak az Alexa-kompatibilis platformokon; 6 ilyen például az Amazon Music, az Audible és a Kindle, illetve a külső szolgáltatók, amelyekhez már előfizetés szükséges.

Kétszeres élvezet

A legújabb Ford Power-Up szoftverfrissítés ezentúl két okostelefon csatlakoztatását is lehetővé teszi, így az autóban ülőknek sosem kell azon vitázniuk, melyikük készüléket kapcsolják hozzá a SYNC 4 rendszerhez. A vezető gyorsan váltogathat a két készülék között, ami tökéletes megoldás, ha a vállalati és a privát telefonját is szeretné használni. A kettős telefoncsatlakoztatás elérhető a Ford Mustang Mach-E, a Ford Mustang Mach-E GT, a Focus és Focus ST, a Transit és az E‑Transit modellekben.

Hűtés vagy fűtés – egyszerűbben

Ezentúl a kabin hőmérsékletét is egyszerűbb lesz beállítani a SYNC képernyőjén, ahol a frissítés után könnyebben látható és szabályozható az utastér hűtése vagy fűtése.
Nincs több unalmas utazás

A legújabb frissítéssel olyan játékok is érkeznek, amelyek kellemes szórakozást ígérnek a Mustang Mach-E utasainak, amikor az autó áll. A kínálatban megtalálható a soduku, a puzzle és a Lane Change (Sávváltó) nevű játék is.

A szakértő válaszol: Charles Nolan, a Ford Globális Szolgáltatások marketingigazgatója

1 Hét európai piacon: Ausztriában, Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban. A támogatott piacokon Alexa kizárólag angol, francia, német, olasz és spanyol nyelven lesz használható. Más piacokon Alexa akkor sem lesz elérhető, ha képes használni a támogatott nyelvet. A Ford Power-Up frissítéseket fogadó járművek közt szerepel a tisztán elektromos hajtású Ford Mustang Mach‑E, Ford Mustang Mach-E GT, Focus és Focus ST személyautók, illetve a Transit és E‑Transit haszonjárművek.

2 Az Alexa Built-in használatához a járműben ülve, a FordPass okostelefonos alkalmazáson keresztül aktiválni kell a FordPass Connectet. A távoli funkciók használatához szükség van a FordPass Connectre (egyes járművekben opció), a FordPass alkalmazásra és a kiegészítő hálózatba kapcsolt szolgáltatásra (részletek a FordPass Felhasználói feltételeiben). A hálózatba kapcsolt szolgáltatás és funkciók a kompatibilis hálózat elérhetőségétől függnek. A technológia / mobilhálózatok / járműképességek fejlődése korlátozhatja a rendszerek funkcióit, és megakadályozhatja a hálózatba kapcsolt szolgáltatások működését. A csatlakoztatott szolgáltatás nem tartalmazza a WiFi-hotspotot. A bizonyos okostelefon-platformokkal kompatibilis FordPass alkalmazás letölthető. Az üzenet- és adatforgalomért a szolgáltató díjat számíthat fel.

3 A Ford azt javasolja, hogy ne vezessen zavaró körülmények hatása alatt, és ne használjon kézben tartott eszközöket. Ha lehetséges, használja a rendszerek hangvezérlését. Bizonyos funkciók zárolva lehetnek, amíg az autó sebességváltója menetfokozatba van kapcsolva. Nem minden funkció kompatibilis az összes telefonkészülékkel.

4 Az Alexához történő csatlakozáshoz szükséges egy Amazon ügyfélfiók, SYNC 4 vagy SYNC 4A rendszer, FordPass Connect és kiegészítő hálózatba kapcsolt szolgáltatás, amit a FordPass alkalmazáson keresztül kell aktiválni (részletek a FordPass Felhasználói feltételeiben).

5 Alexa bizonyos funkcióinak működése az okosotthon-technológiától függ, és kizárólag az Amazon Alexa-kompatibilis otthoni okoseszközökkel működnek. Előfordulhat, hogy további termékek és beállítások szükségesek.

6 Az egyéves időszak a telepítés napján kezdődik azon ügyfelek számára, akik az Alexát a Ford Power-Up szoftverfrissítésen keresztül töltik le. Ahol Alexát a gyártás során integrálták a járművekbe, az egyéves időszak kezdete a garanciális időszak kezdő dátuma.

7 Figyelem: előfordulhat, hogy egyes funkciókhoz további előfizetések szükségesek.

8 Android Auto vagy Apple CarPlay használata esetén a felhasználóknak le kell csatlakozniuk e rendszerekről a funkció használata előtt.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Race

Brutális teljesítménnyel és aktív aerodinamikával mutatkozik be Le Mans-ban a Ford utcai versenyautója, a Mustang GTD

A magnézium keréktárcsákat, aktív aerodinamikát és első légterelő elemeket tartalmazó új Performance csomag fontos szerepet játszik majd a nürburgringi 7 perc alatti köridő 1 teljesítésében A Mustang GTD vezetőközpontú utasterében nagyméretű, 3D-nyomtatással gyártott, kormány mögött váltófülek, alapáras Recaro ülések és alul lapított karimájú kormánykerék található A teljesítményorientált Mustang GTD átkonfigurálható központi kijelzője egyedi grafikai elemeket […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Nem kevesebb, mint 16 átépített CL-lel érkezik a 2024-es Wheels and Waves fesztiválra a Honda

• 9 ország motorépítői álmodták újra a Honda világszerte népszerű ikonját, a CL500-at és egy kistestvérét, a CL250-et, így 16 egyedi CL mutatkozhat be a különleges rendezvényen • Az építők a Honda múltbéli – igen jellegzetes – témáit és színeit elevenítették fel • A motorok Belgiumból, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból és […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új BMW M2

A színtiszta vezetési élmény hamisítatlan szimbólumaként az új BMW M2 még magasabbra helyezi a prémium szegmens nagyteljesítményű kompakt élsportolóinak kategóriaetalon mércéjét, a letaglózó teljesítményélmény új dimenzióját váltva valóra. Az új BMW M2 minden korábbinál erősebben és magabiztosabban ünnepli világpremierjét, egy sor innovatív felszereltségi tétel társaságában. Az újdonság középpontjában a 15 kilowattal / 20 lóerővel megnövelt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom