Opel Experimental: a német márka felfedte új, jövőbe mutató tanulmányautójának a nevét

Világos jövőkép: A koncepcióautó hatással lesz a jövőbeli sorozatgyártású járművekre
Új embléma: Az új tanulmányautó az első jármű, amely büszkén viseli az új Opel “Blitz” márkajelzést
Az Opel Experimental név felfedésével osztotta meg az első részletet legújabb koncepció autójáról a német márka. Az Opel az elkövetkező hetekben további részleteket közöl majd az újdonságról, mielőtt a müncheni IAA Mobility kiállításon (2023. szeptember 5-10.) a nemzetközi közönségnek is bemutatná az Opel Experimental-t.

Florian Huettl, az Opel vezérigazgatója elmondta: “Ahogy a neve is jelzi, az Opel Experimental világos jövőképet ad majd az egész márka és nem csupán egyetlen modell számára. Megmutatja, merre tart az Opel az elkövetkező években – és a tanulmányautó hatással lesz minden következő generációs sorozatgyártású járművünkre. Az Opel Experimental a megtestesítése mindannak, amit az Opel márkával el akarunk érni”.”

Az Opel Experimental a következő lépcsőfokát képviseli a kritikusok által is elismert Bold and Pure dizájnfilozófiának, amelyet először a GT X Experimentalban láthattunk. Az új koncepcióautó a márka további markáns megkülönböztetését jelenti a Stellantison belül, új értelmet adva a márka pilléreinek: ezek a Detox, Modern German és Greenovation.

Emellett a rüsselsheimi formatervezési központ legújabb alkotása lesz az első Opel, amely büszkén viseli a nemrégiben bemutatott új Opel “Blitz” emblémát. Az élesebb, magabiztosabb új ‘Blitz’ az Opel legfontosabb grafikai tervezési elvét jelentő iránytű (Compass) középpontjában helyezkedik el, az első, a hátsó és a belső dizájnelemek gerincét alkotja.

Az Opel Experimental folytatja a “made in Rüsselsheim” koncepcióautók hosszú és sikeres hagyományát, amely 1965-ben kezdődött, amikor az Opel a legendás Experimental GT-vel az első európai márkaként mutatott be formatervezési tanulmányt.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Világpremier Cannes-ban: a Naomi Campbell ihlette BMW XM Mystique Allure

+++ A BMW és a brit szupermodell közötti kreatív együttműködés legújabb gyümölcse egy különleges egyediség +++ A kimagasló teljesítmény és a haute couture találkozása +++ Világpremier a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon +++ A BMW sorozatban harmadik alkalommal áll hivatalos autóipari partnerként a világ egyik legnívósabb filmfesztiválja mellett +++ Látványos filmpremierek, vörös szőnyegen felvonuló világsztárok és egy […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Tim Gábor szerencsés kategória győzelemet szerzett a Red Bull Ringen

Balaton Park Circuiten mutatkozott be Tim Gábor az ESET GT Sprint bajnokságban, ahol két kategória második helyet szerzett és a 20 fős GT mezőny 9. és 10. helyét szerezte meg. A második fordulóra a Red Bull Ringen került sor, nagyobb mezőnnyel. Egy kategória győzelemmel és egy harmadik hellyel a bajnokság élére állt a magyar pilóta. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Magyar Országos Rallye Bajnokság – Aszfalton folytatják Turán Friciék

Május 24-26. között idei első aszfaltos versenyén, a II. Hell Diósgyőr Rallye-n áll rajthoz Turán Frigyes és Zsiros Gábor. A háromnapos versenynek, amelyet a Bükkben és Borsod-Abaúj Zemplén vármegye útjain rendeznek, több mint 120 páros vág neki. A Rallye1 mezőnye legutóbb négy évvel ezelőtt versenyzett ebben a térségben. Az ORB1 kategóriában 43, az ORB2-ben 31, […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom