Opel Experimental: a német márka felfedte új, jövőbe mutató tanulmányautójának a nevét

Világos jövőkép: A koncepcióautó hatással lesz a jövőbeli sorozatgyártású járművekre
Új embléma: Az új tanulmányautó az első jármű, amely büszkén viseli az új Opel “Blitz” márkajelzést
Az Opel Experimental név felfedésével osztotta meg az első részletet legújabb koncepció autójáról a német márka. Az Opel az elkövetkező hetekben további részleteket közöl majd az újdonságról, mielőtt a müncheni IAA Mobility kiállításon (2023. szeptember 5-10.) a nemzetközi közönségnek is bemutatná az Opel Experimental-t.

Florian Huettl, az Opel vezérigazgatója elmondta: “Ahogy a neve is jelzi, az Opel Experimental világos jövőképet ad majd az egész márka és nem csupán egyetlen modell számára. Megmutatja, merre tart az Opel az elkövetkező években – és a tanulmányautó hatással lesz minden következő generációs sorozatgyártású járművünkre. Az Opel Experimental a megtestesítése mindannak, amit az Opel márkával el akarunk érni”.”

Az Opel Experimental a következő lépcsőfokát képviseli a kritikusok által is elismert Bold and Pure dizájnfilozófiának, amelyet először a GT X Experimentalban láthattunk. Az új koncepcióautó a márka további markáns megkülönböztetését jelenti a Stellantison belül, új értelmet adva a márka pilléreinek: ezek a Detox, Modern German és Greenovation.

Emellett a rüsselsheimi formatervezési központ legújabb alkotása lesz az első Opel, amely büszkén viseli a nemrégiben bemutatott új Opel “Blitz” emblémát. Az élesebb, magabiztosabb új ‘Blitz’ az Opel legfontosabb grafikai tervezési elvét jelentő iránytű (Compass) középpontjában helyezkedik el, az első, a hátsó és a belső dizájnelemek gerincét alkotja.

Az Opel Experimental folytatja a “made in Rüsselsheim” koncepcióautók hosszú és sikeres hagyományát, amely 1965-ben kezdődött, amikor az Opel a legendás Experimental GT-vel az első európai márkaként mutatott be formatervezési tanulmányt.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom