Ráncfelvarrást kapott a Volkswagen ID.3

A Volkswagen az ID.3 modellel lépett be igazán az elektromos autók világába. Mintha csak tegnap lett volna a nagy premier, pedig azóta már eltelt négy év. Persze, szó sincs kiöregedésről, de azért meglépték a kötelező ráncfelvarrást a németek.

A Volkswagen életében komoly mérföldkőnek számított, amikor az ID modellcsalád első tagjaként bemutatkozott az ID.3, melyhez érthető módon nagy reményeket fűztek a németek. A számítások többnyire be is jöttek, hiszen szép számmal özönlöttek a megrendelések az elmúlt években, még annak ellenére is, hogy sorozatos szoftverhibák miatt kimondottan nehézkesen indult be a gyártás.

A premier óta azonban eltelt négy év, így mindenképpen esedékessé vált a ráncfelvarrás, még akkor is, ha ezen lépés nélkül is kellően friss és futurisztikus az autó.

Na de mik a változtatások? Azonnal szembetűnnek például az új, jóval sportosabb hatású lökhárítók, illetve a fényforrások belső LED elrendezésén is változtattak a gyáriak. A motorháztető tetejéről eltűnt a fekete csík, illetve az alsó részén két mélyedést alakítottak ki. Ennek a gyáriak közleménye szerint az az oka, hogy így vizuálisan hosszabbnak tűnik az autó, mint előtte.

A belső térben az eddigieknél jóval puhább, de továbbra is újrahasznosított anyagokkal találkozhatunk, illetve a kényelem érdekében megnövelték a könyöklők méretét is. Ez utóbbi lépés azt mutatja, hogy a Volkswagen figyel a felhasználói visszajelzésekre, ugyanis a könyöklő méretére kimondottan sok panasz érkezett az eddigi ID.3 esetében. Szintén sok bírálat érte az Infotainment rendszer menürendszerét, amin most egyszerűsítettek a szakik, illetve megnövelték a kijelző méretét is 12 colosra a jobb átláthatóság érdekében.

A vezetést támogató rendszerek is fejlődtek, most már például képes memóriából parkolni, azaz korábban alkalmazott manővereket helyhez kötötten megismételni, illetve a V2X kommunikáció segítségével más ilyen technológiával rendelkező és 800 méteres körön belül tartózkodó autókat is figyelmeztet az ID.3, ha balesetet vagy akadályt észlel az utakon.

Hajtásláncok tekintetében annyi a változás, hogy kikerült a kínálatból a belépő gyengébb elektromotorral szerelt változat, így csak a hátsó tengelyt hajtó 204 lovas variáns maradt meg. Ehhez azonban választhatunk 58 vagy 77 kWh teljesítményű akkumulátorokat, aminek függvényében a hatótáv 426 vagy 546 kilométer lehet WLTP szabvány szerint.

Szintén fontos változás még, hogy az autó töltőrendszere immár kétirányú, azaz megfelelő adapterrel nem csak tölthető az autó, hanem az ID.3 maga is üzemelhet egy méretes powerbank módjára, azaz képes elektromos árammal ellátni akár háztartási eszközöket is.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A MINI két érkező John Cooper Works modellt is leleplez a 2024-es Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon

A MINI izgalmas belépőre készül az idei Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon: egyszerre két olyan John Cooper Works modellt is bemutat, amelyek felgyorsítják az autórajongók szívverését. Debütál a vadonatúj és most először kifejlesztett MINI John Cooper Works E PROtotype, valamint az első tisztán elektromos meghajtású MINI John Cooper Works modell. A legendás hegyi felfutóra nem […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Székesfehérvár Rallye: Öt év után újra aszfalton

Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár Rallye-val folytatódik az idei versenyszezon. Az aszfaltos futamon a Rally1-es mezőnyben természetesen Turán Frigyes és Zsiros Gábor is rajthoz állnak a Volkswagen Polo GTI R5-tel, hogy tovább növeljék bajnoki pontjaikat. Öt év után újra aszfalton rendezik meg a Székesfehérvár Rallye-t, ahol a versenyzőknek […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Újabb legenda veszíti el V8-as motorját

A világ egyik legarchaikusabb, egyben legütőképesebb terepjárója, a Toyota Land Cruiser 70-es széria néhány éve a modernizálódás útjára lépett. Az az állomás azonban, amihez ennek kapcsán most eljutott, komoly veszteséget jelent nem csak a vevők, de a világ össze autórajongója számára. Jövőre lesz negyvenéves a Toyota Land Cruiser 70-es szériája. A modell pályafutása javát jelentős […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom