Teljesen új XMAX 300 Tech MAX

A dinamikus MAX termékcsalád – mind küllemében, mint műszaki tartalmát tekintve – folyamatosan fejlődik, és ez az elmúlt 15 év figyelemre méltó sikerének egyik kulcseleme. 2023-ra az új XMAX 300 Tech MAX külsőre és érzetre is még dinamikusabb lett, hangsúlyozva vezető középkategóriás sportrobogó státuszát – egy modell, amely őszinte és különleges büszkeséget ébreszt tulajdonosaiban. Miközben a Yamaha formatervezői gondosan ügyeltek a jellegzetes és közkedvelt „MAX-karakter” megőrzésére, teljesen új karosszériát alkottak, radikálisan új, magával ragadó világítási elemekkel, amely lenyűgözi vezetőjét.

Az új XMAX 300 Tech MAX a városi forgalomban kiemelkedően agilisan viselkedik, ugyanakkor sportos vezetési élményt és osztályelső kényelmet kínál – tervezése során a cél az volt, hogy felülmúlja a meglévő és leendő MAX-tulajdonosok elvárásait.

A Yamaha formatervezői teljesen új megjelenés megalkotására összpontosítottak, kecsesebb és dinamikusabb külsővel, amely kihangsúlyozza a motor kiemelkedően sportos jellegét és manőverezhetőségét. Az XMAX 300 Tech MAX karcsú és sportos külsejének gyakorlatilag minden elemét áttervezték egy, még az előzőnél is lenyűgözőbb gép megalkotása érdekében, amely a teljesítmény, a stílus, a kényelem és a funkcionalitás legjobb kombinációját kínálja. A modell nem csak külsőre újult meg: az új XMAX 300 Tech MAX okostelefon-csatlakoztatást, Garmin navigációt, és új, több megjelenési módot kínáló, 4,2 hüvelykes, színes TFT-kijelzőt is kapott, javult a vezetési minőség, az utazási kényelem, a fékérzet és a kivitelezés általános minősége.

A magas felszereltséget és kiváló ár/érték arányt keresők számára ideális választás az új XMAX 300 „alapmodell”, amely a prémium XMAX 300 Tech MAX új karosszéria kialakításával rendelkezik, ráadásul 2023-ra új, 4,3 hüvelykes LCD képernyővel és okostelefon-csatlakoztatási lehetőséggel is bővül a funkciók listája. Az XMAX 300 Tech MAX újratervezett, futurisztikus és tömör hatású fejidoma páratlan presztízzsel bír az utakon. A szögletesebb, egyenes élű felső panelek az erő érzetét keltik, a fejidomot új stílusú villaborítások teszik teljessé. A merész és sportos megjelenését a szélvédő két oldalán magasabbra helyezett irányjelzők is erősítik, amelyek egyébként jól láthatóak a többi közlekedő számára, amikor a motoros a sűrű forgalomban vált sávot – elölről nézve az új fejidom és villaborítások egy fordított háromszöget idéznek, ami erősíti az agilitás érzetét.

Az új fejidom mellett a motor profilból is megújult, sokkal tömörebb és sportosabb megjelenést kapott, kiemelve az új XMAX 300 Tech MAX dinamizmusát és sportos jellegét. A MAX család jellegzetes és ikonikus bumeráng oldalborításai megújultak, erőteljes, zömök, elöl izmosabb és tömörebb küllemet kölcsönöznek a motornak, ami így az előre irányuló mozgás és erő benyomását kelti – még álló helyzetben is. A motor bal oldalán az új stílusú, háromdimenziós bumeráng egyenletesen és határozottan vezeti a szemet a lengőkartól az ülés első részén át az első tengelyig, egységes, összehangolt megjelenést biztosítva.

A jobb oldalon pedig a bumeráng a kipufogótól az első kerékig húzódó, megszakítás nélküli vizuális vonalat képez – a kétoldali, szimmetrikus kialakítás kiemeli az új XMAX 300 Tech MAX prémium megjelenését, minőségi, összehangolt külsejét.
Az XMAX 300 Tech MAX-ban a motorkerékpárokra jellemző első villa működik, az új, elöl zömökebb karosszéria és a vizuális vonalak a gép elejére irányítják a figyelmet, és hangsúlyozzák a mozgékonyság érzését. Az új modellen a hátsó lábtartók mellé karcálló karosszériaelemek kerültek, az új bumerángon pedig bal és jobb oldalon szellőzök vezetik el a motor hőjét.

Az XMAX 300 Tech MAX-on a sportrobogók egyik leglenyűgözőbb műszerfala látható. Az intelligens, többfunkciós műszeregységben új, csúcstechnológiás, 4,2 hüvelykes, színes, több megjelenési módot kínáló TFT infotainment-kijelző működik, amely okostelefonnal összekapcsolható, és fedélzeti navigációs rendszerként is használható. A beépített kommunikációs vezérlőegység (CCU) lehetővé teszi a motor és a vezető okostelefonja közötti Bluetooth-kapcsolatot, és a Yamaha ingyenes MyRide alkalmazásán keresztül (ha a telefont párosították) számos funkciót kínál. A 4,2 hüvelykes, színes TFT-kijelző megjeleníti az üzeneteket, e-maileket és értesítéseket, lehet rajta zenét hallgatni, és számos más okostelefon-funkció aktiválható, így minden út egyedivé és még érdekesebbé tehető.

A kijelzőn információk és szolgáltatások széles skálája érhető el, többek között hangerőállítás, időjárás, nyelvbeállítás, a motorral és az úttal kapcsolatos adatok és még sok más.
A Garmin StreetCross alkalmazás okostelefonra történő telepítését és az XMAX 300 Tech MAX CCU-jához való párosítást követően használható a Garmin navigáció a 4,2 hüvelykes, színes TFT infotainment-kijelzőn. A modern rendszer helységnév és számos más módszer szerinti keresést tesz lehetővé az okostelefonon keresztül. Az útvonal beállítása után a kormánykapcsolókkal lehet nagyítani és kicsinyíteni a nézetet. A Garmin StreetCross alkalmazás valós idejű információkat nyújt a forgalomról, sebességkorlátozásokról, a célállomás hőmérsékletéről, a hátralévő távolságról és a várható érkezési időről – valamint az esetleges veszélyekről, például közelgő éles kanyarokról.

A 3,2 hüvelykes LCD sebességmérő az új, 4,2 hüvelykes TFT-kijelző felett helyezkedik el, és könnyen leolvasható információkat nyújt – az infotainment képernyőtől teljesen külön, jól áttekinthetően. A különálló sebességmérő lehetővé teszi a több megjelenési módot kínáló TFT-kijelző változtatását, miközben a sebesség és az úttal kapcsolatos, más fontos adatok mindig láthatóak, függetlenül attól, hogy melyik képernyő van kiválasztva a TFT-kijelzőn.
Az XMAX 300 Tech MAX radikálisan új arculattal érkezik, jellegzetes, X-alakú fényszóró/helyzetjelző lámpával, amely csak ezen az új modellen látható. Az ultramodern megjelenés tökéletesen illeszkedik a teljesen új karosszériához, így a 2023-as gép azonnal felismerhető, és futurisztikus külseje egyértelműen megkülönbözteti a többi modelltől.

Az új, LED-es hátsó lámpában X-alakú féklámpa és integrált irányjelző található az elegáns és összehangolt megjelenés érdekében – az új, magasra helyezett első irányjelzőknek köszönhetően pedig a többi közlekedő könnyen észreveszi a sűrű forgalomban sávokat váltó motorost.
Az új XMAX 300 Tech MAX-on az ülés is megújult, hogy minden út kényelmesebb legyen, és a motoros lábai biztosabban leérjenek a talajra. Az ülés eleje más alakú lett, ami még könnyebbé teszi a robogó kezelését a gyakori megállást igénylő forgalmi helyzetekben.

A nagyméretű, ülés alatti rekeszben a bevásárlástól a tornafelszerelésig minden elfér, parkoláskor pedig 2 db zárt bukósisaknak is van benne elég hely. Az átdolgozott, keskenyebb és rövidebb ülés is hozzájárul az új modell kompaktabb megjelenéséhez. Az XMAX 300 Tech MAX-on a valódi luxusérzet érdekében exkluzív, bőrhatású, aranyszínű cérnával varrott üléshuzat található. Ugyanez a kiváló minőségű anyag látható a tárolórekeszek fedelein is, fokozva a prémium jelleget és átgondolt megjelenést. Az új, alumínium taposók is fokozzák az elegáns hatást, és a bőrhatású üléshuzattal együtt exkluzivitást kölcsönöznek a Tech MAX-nak. Az új modellen megmaradt az állítható szélvédő, de a jobb működés és a nagyobb kényelem érdekében megújultak a magasságállítást lehetővé tevő tartók.

A némileg alacsonyabb tömeg és a jobb minőség érdekében a tükörszárak alumíniumból készülnek. A prémium megjelenést hangsúlyozza az XMAX 300 Tech MAX egyes műanyag karosszériaelemein látható, speciális, félmetál fényezés, amely jól kiegészíti az exkluzív színeket, és még stílusosabbá teszi a motor megjelenését.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Utcán

Bemutatkozik az új Honda CB 1000 Hornet

A 2023-ban bevezetett CB750 visszahozta a legendás Hornet (magyarul lódarázs) nevet az európai köztudatba. A streetfighteres stílus, a lehengerlő erő és a tűpontos kezelhetőség elképesztően népszerűvé tette. Az idei évi eladások alapján, augusztusig bezárólag, kijelenthetjük, hogy Európa legkedveltebb naked motorját tisztelhetjük benne. A 2024-es modellév ugyancsak érdekesnek ígérkezik jön a szemet gyönyörködtető CB500 Hornet és […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Új Peugeot E-5008 Premier előtti pillantás az újdonságra

A kategóriák felett álló nagy elektromos SUV gáláns helykínálatot, 7 kényelmes ülőhelyet és könnyen hozzáférhető harmadik üléssort kínál. A hamarosan bemutatkozó újdonságot egy premier előtti videóban láthatjuk először, mely a legújabb, felső kategóriás, nagy elektromos PEUGEOT SUV belső terébe enged bepillantást. https://stellantis3.dam-broadcast.com/pm_12808_2419_2419427-ec4m0tyqok.mp4 Az új modell is megkapja a Panoramic PEUGEOT i-Cockpit® vezetőhelyet, mely magasabb szintre […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Nyolc generáció 50 év alatt – A Golf jegyében telik a 2024-es év a Volkswagennél

A Golf a Volkswagen márka szíve, amely szinte minden más modellnél méltóbb a „bestseller” jelzőre – nyolc generáció során több mint 37 millió példányban talált gazdára. A Volkswagen 2024-ben immár 50. születésnapja alkalmából méltathatja népszerű modelljét, a Golf ugyanis nem csak Németországban alakította jelentősen a mobilitás fejlődését, hanem a világ számos más régiójában is. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom