Tenisz két keréken, a Lexus támogatásával

A brit nyílt bajnokság idei támogatójaként a Lexus fontos szerepet vállal abban, hogy a kerekesszékes tenisz az eddiginél is szélesebb társadalmi körben kapja meg a sportágat megillető figyelmet és elismerést.

A Lexus minden piacán a helyi adottságoknak megfelelően alakítja sportszponzorációs stratégiáját. Van azonban egy sportág, amely a világ összes szegletében az autógyártó figyelmének a középpontjában áll: a tenisz. A US Opentől a Davis-kupáig a legrangosabb bajnokságok és versenyek lebonyolítását segíti évek óta az autógyártó helyi és nemzetközi szinten egyaránt, legutóbb az ATP tenisztorna rendező szervezetével írt alá több évre szóló, platina szintű globális támogatói megállapodást.

Amilyen előkelő helyet foglal el a tenisz a sport világában, ugyanolyan kiemelt jelentőséggel és ismertséggel bír annak kerekesszékes változata a parasportágak körében. Az 1979-ben létrehozott kerekesszékes tenisz rövid időn belül rendkívüli népszerűségre tett szert, 1988-tól saját nemzetközi szervezet irányítása alatt fejlődött, majd 1998-ban példa értékű kezdeményezéssel teljes jogú sportágként integrálták a Nemzetközi Teniszszövetség, az ITF szervezetébe.

Ezt az inkluzivitást erősítette most a Lexus, amikor elvállalta a 2023-as brit nyílt bajnokság, a British Open főszponzori szerepkörét. A parasportok felkarolása nem ismeretlen a prémiummárka számára, hiszen anyavállalata, a Toyota Motor Corporation 2015 óta a nemzetközi paralimpiai mozgalom első számú együttműködő partnere és támogatója.

A brit nyílt kerekesszékes teniszbajnokság a sportág egyik legrangosabb nemzetközi versenye. A hagyományosan Nottinghamben megrendezett, idén harmincnegyedik évében járó bajnokságon a világ legkiválóbb játékosai vettek részt; emellett a sportág legnagyobb reménységei, illetve a tehetséges fiatalok is lehetőséget kaptak itt arra, hogy összemérjék erejüket.

A hat napon át, három kategóriában zajló vetélkedés végén jobbára a papírforma érvényesült. A férfiak versenyében a világranglista második helyén álló brit Alfie Hewett egyéniben megismételte 2021-es győzelmét, párosban pedig Gordon Reiddel az oldalán sorban harmadszor győztek. A nők között a világ legjobbjaként számon tartott holland Diede de Groot tavaly nem tudott részt venni a brit nyílt bajnokságon, ám idén csúcsformában (sorban 111 veretlen mérkőzés után) érkezett Nottinghambe, hogy aztán ott megszerezze pályafutása nyolcvanadik egyéni bajnoki címét. A felsővégtag-fogyatékossággal élő játékosok számára kiírt quad bajnokságban szintén egy holland sztár, a szintén első helyen kiemelt Niels Vink nyerte meg az egyénit, méghozzá azzal a Sam Schroderrel szemben, akivel együtt idén is feltartóztathatatlanok voltak quad párosban.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom