Tenisz két keréken, a Lexus támogatásával

A brit nyílt bajnokság idei támogatójaként a Lexus fontos szerepet vállal abban, hogy a kerekesszékes tenisz az eddiginél is szélesebb társadalmi körben kapja meg a sportágat megillető figyelmet és elismerést.

A Lexus minden piacán a helyi adottságoknak megfelelően alakítja sportszponzorációs stratégiáját. Van azonban egy sportág, amely a világ összes szegletében az autógyártó figyelmének a középpontjában áll: a tenisz. A US Opentől a Davis-kupáig a legrangosabb bajnokságok és versenyek lebonyolítását segíti évek óta az autógyártó helyi és nemzetközi szinten egyaránt, legutóbb az ATP tenisztorna rendező szervezetével írt alá több évre szóló, platina szintű globális támogatói megállapodást.

Amilyen előkelő helyet foglal el a tenisz a sport világában, ugyanolyan kiemelt jelentőséggel és ismertséggel bír annak kerekesszékes változata a parasportágak körében. Az 1979-ben létrehozott kerekesszékes tenisz rövid időn belül rendkívüli népszerűségre tett szert, 1988-tól saját nemzetközi szervezet irányítása alatt fejlődött, majd 1998-ban példa értékű kezdeményezéssel teljes jogú sportágként integrálták a Nemzetközi Teniszszövetség, az ITF szervezetébe.

Ezt az inkluzivitást erősítette most a Lexus, amikor elvállalta a 2023-as brit nyílt bajnokság, a British Open főszponzori szerepkörét. A parasportok felkarolása nem ismeretlen a prémiummárka számára, hiszen anyavállalata, a Toyota Motor Corporation 2015 óta a nemzetközi paralimpiai mozgalom első számú együttműködő partnere és támogatója.

A brit nyílt kerekesszékes teniszbajnokság a sportág egyik legrangosabb nemzetközi versenye. A hagyományosan Nottinghamben megrendezett, idén harmincnegyedik évében járó bajnokságon a világ legkiválóbb játékosai vettek részt; emellett a sportág legnagyobb reménységei, illetve a tehetséges fiatalok is lehetőséget kaptak itt arra, hogy összemérjék erejüket.

A hat napon át, három kategóriában zajló vetélkedés végén jobbára a papírforma érvényesült. A férfiak versenyében a világranglista második helyén álló brit Alfie Hewett egyéniben megismételte 2021-es győzelmét, párosban pedig Gordon Reiddel az oldalán sorban harmadszor győztek. A nők között a világ legjobbjaként számon tartott holland Diede de Groot tavaly nem tudott részt venni a brit nyílt bajnokságon, ám idén csúcsformában (sorban 111 veretlen mérkőzés után) érkezett Nottinghambe, hogy aztán ott megszerezze pályafutása nyolcvanadik egyéni bajnoki címét. A felsővégtag-fogyatékossággal élő játékosok számára kiírt quad bajnokságban szintén egy holland sztár, a szintén első helyen kiemelt Niels Vink nyerte meg az egyénit, méghozzá azzal a Sam Schroderrel szemben, akivel együtt idén is feltartóztathatatlanok voltak quad párosban.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Lexus elhozta nekünk a magánrepülők képviselete luxust négy keréken

Új piaci szegmensbe lép a Lexus vadonatúj luxus járműve piacra dobásával. Az új Lexus LM megalkotásakor a fő szempontot a japán Omotenashi, vagyis méltó vendégszeretet vezérelve adta, mely a megcélzott vásárlói réteg legfőbb igénye. A modell négyüléses változata a repülőgépek első osztályát idéző makulátlan letisztultsággal és kifinomultsággal lett megalkotva, tucatnyi részletgazdag utastérfunkcióval kiegészülve, míg a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új BMW 5-ös limuzin már plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával is elérhető

A tisztán elektromos meghajtású BMW i5 és a mild-hibrid technológiával felvértezett belsőégésű erőforrásokkal szerelt modellváltozatok után 2023 novemberétől a portfólió az új BMW 530e limuzinnal és az új BMW 550e xDrive limuzinnal bővül. Az új BMW 5-ös limuzin modellpalettáján a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák immár teljes egészében megtalálhatók. 2023 novemberétől, mindössze néhány héttel a tisztán elektromos […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Az új BMW R 1300 GS

„Az új BMW R 1300 GS modellel újra sikerült meglepni a riválisokat. A motorkerékpárt még gazdagabb anyagfelhasználás, egyszersmind visszafogott komplexitás és tömeg jellemzik. Mindehhez a felhasználási területre összpontosító felszereltség társul, amelynek hatására még látványosabban jut érvényre az, amiről a boxermotoros GS igazából szól. Az új erőforrás mozgatta, egyedülállóan kezes és lenyűgözően motorozható modell mind a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom