Polo méretű elektromos autóval készül a Volkswagen

A Volkswagen ID.2 egyelőre még csak koncepcióként mutatta meg magát, de már így is sok mindent elárultak a németek a jövőt illetően. Elektromos szinten kedvező árral készülnek, ám a teljesítményre még ebben a méretosztályban sem lehet panaszunk.

A Volkswagen az elektromos ID modellcsaládot eddig csak fölfelé bővítgette, ám nemsokára ez alapvetően változik meg. Bemutattak ugyanis egy új koncepciót, mely lényegében egyelőre a belépő szintet jelenti majd a németek villanyos palettájára.

Az ID.2all Concept már a nevében is arra utal (2all-to all), hogy egy olyan elektromos van születőben, mellyel minden eddiginél szélesebb vásárlói réteget tudnak majd megszólítani. Lényegében egy Polo méretű autóról van szó, mely a dimenzióit meghazudtolóan tágas belsővel rendelkezik majd, az ára pedig 25 ezer euróra lesz tehető. Ezzel Magyarországon a jelenlegi árfolyamokkal pont a 10 millió forintos lélektani határ alatt maradhat.

Na de, gondolhatnánk, hogy ha ennyivel olcsóbb a többinél, akkor valami aprócska lomha járgányt kapunk. Erre azonnal rácáfolt a gyártó, ugyanis az ID.2 (az “all” megjelölés várhatóan a széria járgányon már nem lesz ott) kimondottan kedvező technikai paraméterekkel rendelkezik majd. Egyetlen elektromos motorja 226 lóerőnyi teljesítménnyel rendelkezik majd, az egy töltéssel megtehető hatótáv pedig 450 kilométer lesz WLTP szabvány szerint.

A széria ID.2 hivatalos premierje a tervek szerint jövőre esedékes és az újdonság már tagja lesz annak a 10 új ID modellnek (köztük a még kisebb ID.1 is), mely a Volkswagen tervei szerint az elkövetkező három évben mutatkozik majd be.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Világpremier Cannes-ban: a Naomi Campbell ihlette BMW XM Mystique Allure

+++ A BMW és a brit szupermodell közötti kreatív együttműködés legújabb gyümölcse egy különleges egyediség +++ A kimagasló teljesítmény és a haute couture találkozása +++ Világpremier a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon +++ A BMW sorozatban harmadik alkalommal áll hivatalos autóipari partnerként a világ egyik legnívósabb filmfesztiválja mellett +++ Látványos filmpremierek, vörös szőnyegen felvonuló világsztárok és egy […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Tim Gábor szerencsés kategória győzelemet szerzett a Red Bull Ringen

Balaton Park Circuiten mutatkozott be Tim Gábor az ESET GT Sprint bajnokságban, ahol két kategória második helyet szerzett és a 20 fős GT mezőny 9. és 10. helyét szerezte meg. A második fordulóra a Red Bull Ringen került sor, nagyobb mezőnnyel. Egy kategória győzelemmel és egy harmadik hellyel a bajnokság élére állt a magyar pilóta. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Magyar Országos Rallye Bajnokság – Aszfalton folytatják Turán Friciék

Május 24-26. között idei első aszfaltos versenyén, a II. Hell Diósgyőr Rallye-n áll rajthoz Turán Frigyes és Zsiros Gábor. A háromnapos versenynek, amelyet a Bükkben és Borsod-Abaúj Zemplén vármegye útjain rendeznek, több mint 120 páros vág neki. A Rallye1 mezőnye legutóbb négy évvel ezelőtt versenyzett ebben a térségben. Az ORB1 kategóriában 43, az ORB2-ben 31, […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom