Polo méretű elektromos autóval készül a Volkswagen

A Volkswagen ID.2 egyelőre még csak koncepcióként mutatta meg magát, de már így is sok mindent elárultak a németek a jövőt illetően. Elektromos szinten kedvező árral készülnek, ám a teljesítményre még ebben a méretosztályban sem lehet panaszunk.

A Volkswagen az elektromos ID modellcsaládot eddig csak fölfelé bővítgette, ám nemsokára ez alapvetően változik meg. Bemutattak ugyanis egy új koncepciót, mely lényegében egyelőre a belépő szintet jelenti majd a németek villanyos palettájára.

Az ID.2all Concept már a nevében is arra utal (2all-to all), hogy egy olyan elektromos van születőben, mellyel minden eddiginél szélesebb vásárlói réteget tudnak majd megszólítani. Lényegében egy Polo méretű autóról van szó, mely a dimenzióit meghazudtolóan tágas belsővel rendelkezik majd, az ára pedig 25 ezer euróra lesz tehető. Ezzel Magyarországon a jelenlegi árfolyamokkal pont a 10 millió forintos lélektani határ alatt maradhat.

Na de, gondolhatnánk, hogy ha ennyivel olcsóbb a többinél, akkor valami aprócska lomha járgányt kapunk. Erre azonnal rácáfolt a gyártó, ugyanis az ID.2 (az “all” megjelölés várhatóan a széria járgányon már nem lesz ott) kimondottan kedvező technikai paraméterekkel rendelkezik majd. Egyetlen elektromos motorja 226 lóerőnyi teljesítménnyel rendelkezik majd, az egy töltéssel megtehető hatótáv pedig 450 kilométer lesz WLTP szabvány szerint.

A széria ID.2 hivatalos premierje a tervek szerint jövőre esedékes és az újdonság már tagja lesz annak a 10 új ID modellnek (köztük a még kisebb ID.1 is), mely a Volkswagen tervei szerint az elkövetkező három évben mutatkozik majd be.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág

Megnyitotta egyedülálló múzeumát a Toyota Gazoo Racing Europe

Idén májustól a Toyota nemzetközi motorsportban való részvételét 1973-tól napjainkig bemutató, eredeti versenyautókból álló gyűjteménye látogathatóvá vált a nagyközönség számára. A kiállítás a Toyota Gazoo Racing Europe kölni központjának két szélcsatornájának egyike alatt található. A Toyota Motorsport Múzeum május 11-én nyitotta meg kapuit, pontosan egy hónappal azelőtt, hogy a gyári csapat részt vesz a legendás […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Megjelent az új Yamaha Ténéré 700 World Rally

Tegnap délelőtt jelentette be a Yamaha, hogy hamarosan megérkezik a szalonokba a népszerű Ténéré 700 legújabb változata, a továbbfejlesztett Ténéré 700 World Rally. Ez a kifejezetten terepezésre készült modell számos ponton eltér az alapkiviteltől, beleértve az egyedi fényezést és a spéci felfüggesztést is. Már messziről látszik, hogy a raliváltozat pillekönnyű Akrapovič kipufogót kapott a gyári […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Az új BMW 5-ös limuzin hazai árai

A BMW 5-ös limuzin nyolcadik generációja minden eddiginél fejlettebb digitális innovációkkal és minden korábbinál dinamikusabb menettulajdonságokkal hódít, a BMW i5 képében most először tisztán elektromos meghajtással is. A felső-középkategória fenntartható prémium mobilitásának jelképének első példányait 2023 októberében vehetik át a bajor prémiumgyártó ügyfelei 23 300 000 Ft-os indulóártól. Minden korábbinál dinamikusabb, minden eddiginél fejlettebb digitális […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom